X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :* Godzinę Was nadrabiałam! :P

Ewcia, Bella - piękna beta! Aż miło popatrzeć <3 Rozsyłajcie wiruski, bardzo się przydadzą w tym cyklu :)

Wróblowa - głowa do góry i trzymam kciuki za 13.02. Tyle tu zafasolkowanych, nie ma opcji, żeby Ciebie nie trafiło ;)

Jaspis - rozmowa o pracę wzmocniona @ powali ich na kolana, pracę masz jak w banku! :)

Witam Nowe Staraczki :) Trzymam kciuki za szybkie zielone kropeczki :)

Czikita, gdzie jesteś dziewczyno?? ;) Opowiadaj jak po HSG!

Ja dziś miałam wizytę u swojej gin, zaczynam 2cs z Letrozolem. W Walentynki będziemy miały "romatyczne" spotkanie na Sono HSG :/ Oczywiście przeczytałam już wszystkie wątki na Ovu na ten temat i pół intenetu, a teraz trzęsę się ze strachu :( Głuptas ze mnie. Mój N. zabronił mi czytać, ale jest teraz na treningu, więc wiadomo, że nie odrywam się od komputera... Jakie miałyście doświadczenia z HSG? Pamiętam, że milion stron temu ruszałyście ten temat, ale nie mogę tego znaleźć :P

Jaspis, Sanderka. lubią tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli nawet cienia, cienia, cienia nie ma. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    JaKa nie, nie mierzę. Dopiero zaczęliśmy starania więc chciałam tak na spokojnie, bez monitorowania. Jak mierzyłam dzisiaj tak na czole normalnie to 36,7 miałam. Mam też kilka takich objawów ciążowych ale nie wiem czy sobie nie wkręcam :P Test raczej zrobię tylko nie wiem czy jutro rano czy poczekać aż skończy się plamienie ?
    Witaj Hilary ;)
    Znane są przypadki kobiet, które krwawiły przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Krwawienie jedynie było trochę mniejsze i krótsze, a potem były w szoku, że tu ciąża i to jeszcze np 12 tygodniowa. Także jeśli masz obawy, to najlepszym wyjściem jest zrobienie rano testu.

Hilary lubi tę wiadomość

• elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:

Jasne, a tam pewnie takie dwie krechy jak u mnie :P

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko oglądałam barwy szczęścia i klarze urodziło się dziecko. Płakałam jak bobr. :o

Elpis nie, ja już się chyba wyleczyłam z urojonej kreski :D

Sanderka., agu92, Rodzynka lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Agi kolejna co mnie rozumie! :D no to teraz spokojnie mogę czekać do 13go. :D

Jaspis o rany! To faktycznie trauma jak nie wiem. U mnie zaczyna się z reguły niewinnie. A potem jest Niagara :D
    Ja mam mięśniaki i jedyne co mi lekarze proponują, to jest usunięcie macicy. U mnie to są krwotoki, a nie krwawienia, skrzepy czasem tak wielkie jak pół dłoni. Prawdopodobnie to jest też przyczyną mojej bardzo dużej anemii, do tego mój organizm nie toleruje żelaza w tabletkach.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde.... A próbowałas jeść buraki, albo mięsko ale takie czerwone?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Sanderka. Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kochana, a kiedy miałaś owulację po HSG? Bardzo często lubi się przesunąć o kilka dni i tym samym cykl się wydłuża. Mi po HSG wydłużył się o 3 dni. Życzę powodzenia! :)
    Nie mam pojęcia kiedy :( od następnego cyklu zaczynam z temp.
    w tym cyklu troszkę się poddaliśmy.W dzień HSG było badanie nasienia-wynikami troszkę się załamaliśmy.Byłam dziś u gin .Ciąży nie widzi,owulacja była,a na @się nie zapowiada bo tez nie widzi żeby się macica łuszczyła czy coś.Dostalam skierowanie na betę .5dni temu całą noc wymioty,biegunka może ta choroba ma wpływ na przesunięcie

"Nigdy nie rezygnuj z marzeń . To że coś nie dzieje się teraz nie oznacza , że nie nastąpi nigdy "
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Się wkurzylam teraz..

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• floreczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku na Ewcie też naciskały, że ma wcześniej zrobić, a ona trwała przy swoim i widzisz jakie teraz są efekty, tak więc do 13.

anna85 lubi tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli spoko, może pójdzie 13go. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Sun81 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    O matko oglądałam barwy szczęścia i klarze urodziło się dziecko. Płakałam jak bobr. :o

Elpis nie, ja już się chyba wyleczyłam z urojonej kreski :D
    Ja tez plakalam,jak u niej stwierdzono chore dziecko to u mnie równiez ... tylko moja historia skonczyła się zle ...
    dzisiejszy odcienk zabolal ...
    utozsamialam sie z nia

buziaczki dziewczyny

Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - :( - 36 lat
    http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952
  • kmala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog ja miałam 13 stycznia Sono HSG, u mnie pojawił się bardzo silny ból,ale to dlatego, ze prawy jajowód był niedrożny. Wprowadzana sól fizjologiczna przetkała mi ten jajowód i na tą chwile oba mam drożne. Po badaniu żałowałam, że nie wzięłam sobie wcześniej żadnej tabletki przeciwbólowej :/

MalPog będzie dobrze, nie ma się co stresować, takie badanie to zapewne pikuś z porównaniem do naturalnego porodu :)

MalPog lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Milli spoko, może pójdzie 13go. :P

Tak jak Plinka powiedziała: musisz po prostu dobrze siknąć! Raz a porządnie :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun bardzo mi przykro :(

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko wróciłam z pracy nic innego nie robię jak próbuje Was nadgonić. Dziewczyny bijecie rekordy w tym pisaniu. :D

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala, dziękuję za odpowiedź :* Przed zabiegiem nie dali Ci nic przeciwbólowego? Musiałaś się jakoś specjalnie przygotować? Ja dzień przed zabiegiem mam wziąć Betadinę (rano i wieczorem) i wstrzymać się z przytulaniem.

Miałaś jakieś dolegliwości po badaniu? Gin mówiła, że wszystko trwa bardzo krótko i po badaniu będę mogła od razu wrócić normalnie do pracy, ale na wszelki wypadek wezmę urlop na ten dzień. Czy po badaniu (w tym samym dniu) mogliście <3 ? :) Pytam, bo ja mam termin na Walentynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 21:30

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• floreczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog też mam termin HSG na Walentynki, ja mam ograniczyć przytulanie od @ do badania, a 5 dni przed @ brałam lactovaginal.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka masz mieć normalne HSG w szpitalu czy opcję z solą fizjologiczną/pianą? U mnie ma być sól fizj., a jak słabo będzie widać, to podadzą pianę.

Czekają nas romantyczne chwile... :/

55c44e79ce.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog, Twój mężczyzna ma rację. Nie czytaj za dużo. Badanie HSG jest jakie jest, ale da się przeżyć. A najważniejsze, że pomaga (czego jestem żywym przykładem). Ja nie brałam żadnych przeciwbólowych na własną rękę. Dostałam w żyłę ketonal, ale nie wiem czy zdążył zadziałać, bo zaraz poszłam na badanie. Przyznam, że bolało, ale trwa to kilka minut więc da się wytrzymać. Z kochaniem się przed badaniem faktycznie należy się wstrzymać. Po badaniu jeśli będziesz się dobrze czuć to na pewno będziesz mogła serduszkować. Po badaniu przez dzień plamiłam. A w dniu badania popołudnie przespałam, bo brzuch dawał się we znaki. Zwłaszcza przy szybszym ruchu. Ale nie bój się! Idź dzielnie! :* Będzie dobrze!

MalPog lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ