X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Aaaa dziewuchy mam drożne jajowody :D
    Fakt lewy z opóźnieniem, ale puścił kontrast i zrobiłam to bez żadnej tabletki
    Super!

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:

Brawo, to do dzieła hhihi

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Hej. Witam.
    Staramy się o dzidziusia od tego cyklu. 2 tygodnie temu odstawiłam tabletki anty.31.01 miałam krwawienie z odstawienia i na dzień dzisiejszy mój organizm płata figle- wystarczy spojrzeć na testy owulacyjne ;) niewiem co o nich sądzić.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f367b21d859.jpg
    To podobnie jak u my tez pierwszy cykl powie, ci tak ja odkleilam plastry we wrześniu zaraz po ślubie potem ginekolog radził żebym poczekała z 3 miesiące żeby organizm wrócił do normy bałam się po tylu latach od razu po odstawieniu się starac o dzidziusia teraz leci 5 miesiąc a mój organizm jeszcze nie zaskoczył z normalnymi cyklami i nie wiem jak długo mu to zajmie

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Wspaniale! :) Ciśnie mi się: "A nie mówiłam?" :) Także teraz działajcie i bądźcie dobrej myśli :*. Sprawdzanie drożności pomaga! :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    wszystko co przychodzi w życiu trudniej bardziej się docenia :)

ale co tam jutro możliwa jest owulka i urodziny :D
    lepszego prezentu nie mogłabym sobie zrobić :D
    To będzie najlepszy prezent ever! :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój jajnik ciśnie ciśnie...
    niech tam pęka jajo i się zapładnia xD

AneTka87 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ! Dobra wiadomość! :) teraz bez wymowek hop siup z mężem serduszkowac :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    To będzie najlepszy prezent ever! :)

mówię do męża że plemniki będą czekać :D
    on: oby
    ja: dogadałam się z nimi, w urodziny przecież mi nie odmówią :D
    śmiał się ze mnie hahaha

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    mówię do męża że plemniki będą czekać :D
    on: oby
    ja: dogadałam się z nimi, w urodziny przecież mi nie odmówią :D
    śmiał się ze mnie hahaha
    Hahahah :D. Wesoło macie :). A umowa z plemnikami, jest bardzo dobra! :P. Ten jeden mistrzuniu już tam się szykuje do ataku :D. Także jak go uwolnicie to będzie pędził co sił i nic go nie powstrzyma! :) :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa czytalam gdzies ze w miesiacy swoich urodzin kobieta jest najbardziej plodna, wiec do dziela! Jak wyszla Ci z obraczki parka to tak bedzie- trzymam kciuki i powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 17:40

marciaa lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hahahah :D. Wesoło macie :). A umowa z plemnikami, jest bardzo dobra! :P. Ten jeden mistrzuniu już tam się szykuje do ataku :D. Także jak go uwolnicie to będzie pędził co sił i nic go nie powstrzyma! :) :)

dokładnie :D
    to taki sprinter-koksu :d
    szybki i silny ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    dokładnie :D
    to taki sprinter-koksu :d
    szybki i silny ;p
    O to to! :D

marciaa lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ucięło mi wiadomość a do tego tak dziwnie poskładalo ze wyszło kali mieć bambus kali jeść sorka dziewczynki trojaczki gratulacje tego bym nie wymyśliła moja koleżanka kiedyś tez usłyszała ze po 10 latach starań ma sobie odpuścić bo nic z tego nie będzie do dzisiaj pamietam smutek w jej oczach jak mi powiedziała ze pogodziła się z tym ze nie będzie mama pół roku później była w ciąży:) wszystko się ułoży musi

marciaa, Ewcia_92, Kimmy lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • annde Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, cały dzień byłam zabiegana, a tu tyle się działo. Dineh, bardzo mi przykro z powodu tych wyników, ale to jeszcze nie koniec świata. Mi w klinice od razu powiedzieli, że jak mąż będzie miał źle wyniki to po prostu będziemy się starać inaczej.

Kimmy, super wiadomość. Ciekawe co tam Wam wyjdzie :) ja bym mogła tak za jednym zamachem mieć kilkoro dzieci.

Ja byłam u lekarza. Mamy dwa duże pęcherzyki, po jednym na jajnik. Jutro biorę zastrzyk i działamy. Okazuje się, że mam tyłozgięcie macicy, więc lekarz zalecił pozycję na pieska i potem leżenie na brzuchu a nie z nogami do góry. Może tu się krył problem.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Dineh, moja wypowiedź mogła się wydać sucha i bez serca, ale to nie tak miało wyglądać. Chodzi mi tylko o to, że nie możecie się poddawać. :) i wszystko się ułoży :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Zielona z tego co wiem to po odstawieniu tabletek anty trzeba zrobić 3 miesiące przerwy i uważać, aby przypadkiem nie wpaść, po to aby organizm się oczyścił i wyregulował. Mi moja gin tak kazała i też tak zrobiliśmy bo bałabym się o fasolkę, że resztki tabsów mogłyby zaszkodzić.
    Ja z pierwszym dzieckiem od razu po odstawieniu tabletek zaszłam.tak podobno jest najszybciej i nie ma przeciwwskazań żeby od razu sie starać

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde, ja też mam tyłozgięcie macicy, czyli nie z nogami do góry?? O kurde...

A tak może być że z dwóch jajników pęcherzyki? Ja myślałam, że albo z prawego albo z lewego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 18:35

• Gigi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj emocje. Gratuluję trojaczkow :)

Przytulam wszystkie dziewczynki, którym nie wyszło. Kochane zobaczycie że jeszcze wszystkie będziemy w ciąży i będziemy mamuskami! :)

Sun81 lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    annde, ja też mam tyłozgięcie macicy, czyli nie z nogami do góry?? O kurde...
    Z tego co pisze Annde wynika, że trzeba zrezygnować z pozycji ssaka rękoskrzydłego :P

• Gigi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ja staje się fanką twoich postów :D

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ