X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    O proszę annde ja tez z Otwocka:). Ale historii o naszym szpitalu nasluchalam się strasznie dużo negatywnych

jaki świat mały.Jeszcze się okaże, że się znacie :P

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jaaa dziewczyny aż załuję że się z Wróblem z Warszawy wyprowadziłam! :P jakbyśmy w jednym czasie zaciążyły to byśmy razem na spacerki chodziły. :D
    Wracaj, Warszawa czeka :D

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Nie wiem jak to wygląda w sumie bo dotarłam tam jak Izka już się darła z bólu, pamiętam tylko że zabronili jej wstawać z łózka (wywiezli ja na jednym z porodówki już). Później zachciało jej się siusiu, ale znikąd pomocy i nie wiadomo było co robić, to ją podprowadziliśmy do kibelka, ale wtedy dostała strasznego krwotoku. Jak zjawiła się położna to tylko rzuciła: idźcie kupić jej jakieś piżamy.

To widzę, że "standardy" są wciąż te same. No w tym szpitalu najlepiej, żeby pacjentka rodziła na leżąco, bo co się lekarz będzie męczył.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro własnie jedziemy do tesciów na Bródno na weekendzik. :P także będę jutro wizytować. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice byli w prywatnym szpitalu na NFZ pod Rzeszowem i też jak w hotelu

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    O proszę annde ja tez z Otwocka:). Ale historii o naszym szpitalu nasluchalam się strasznie dużo negatywnych

Bardzo możliwe, że się znamy :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa a daleko się wyprowadziliscie z tej Wawy:)?

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• monijaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w planie jeżeli będzie mi dane mieć dziecko, to na USG genetyczne wybiorę się do mamyginekolog

ks. Jan Kaczkowski
  • lollita Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny nie widziałyście mojego szpitala... To jest dopiero katastrofa... Siostra jak byla z małym w szpitalu to między okna matki koce pchały zeby zimno nie leciło do srodka. Siostra jak w czerwcu rodziła to szwagier musiał wiatrak kupic bo znowu nie było czym oddychac. a jak juz urodziła to leżala na sali z kobietą której dzicko zarazone było rotawirusem...

4 cs:)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    ja mam w planie jeżeli będzie mi dane mieć dziecko, to na USG genetyczne wybiorę się do mamyginekolog

Też myślałam iść do niej.
    A czy ona zwykle wizyty też prowadzi ?

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam na znanymlekarz.pl, że tak. Prywatnie przyjmuje w boramedzie

ks. Jan Kaczkowski
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita, to ja jak byłam za dziecka w zakaznym. Waga mega Pirlo a łóżko się pode mną zapadalo że rodzice mi kilka kocy przywieźli pod spód materaca. Nie było tv... Tragedia

• marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    czytałam na znanymlekarz.pl, że tak. Prywatnie przyjmuje w boramedzie

Bo myślałam iść do niej na zwykłą wizyte.
    A kurczę trzeba się spieszyć bo ona też w ciąży

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Wroblowa a daleko się wyprowadziliscie z tej Wawy:)?
    No 200km...:/ do mojego rodzinnego miasta. Także z 2h samochodem.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    No 200km...:/ do mojego rodzinnego miasta. Także z 2h samochodem.

To jeszcze nie tak najgorzej:). Zawsze można sobie wycieczki porobic;)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż teraz poczytałam, to w boramedzie nie chyba przyjmuje a gdzieś indziej. sama nie wiem.W każdym razie z moim tempem zachodzenia w ciążę usg pewnie mi nie wykona :D tak jak mówisz trzeba się spieszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:52

ks. Jan Kaczkowski
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monija, właśnie nie widziałam jej e boramed

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale generalnie nie są najlepsze, ale człowiek mógłby oczekiwać minimum komfortu i serdeczności gdy idzie na porodówkę. Serio, miły personel potrafi wiele zrekompensować. Ale bardzo się boję, że przez te zmiany prawne, które wprowadził rząd szpitale nie będą sobotę zawracały głowy standardami okołoporodowymi.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annde, nie mam już zdjęć bo pokazałabym Wam jak wygląda porodowka.. Uwierzcie, jak w hotelu. Przytulnie, kolorowo, miękko. Jakie łóżka! <3. No cudo! W czasie ciąży masz nakaz wybrania szpitala (jeździsz, oglądasz). Wystarczy że nie spodoba Ci się kolor zasłon i po prostu masz do tego prawo, że z powodu brzydkich zasłon nie będziesz tam rodzić.

Jaspis, zgadza się. Wybierasz sobie co chcesz jeść na obiad. Na śniadanie i kolację tak samo. Idziesz i bierzesz co chcesz (coś jak szwedzki stół). Mąż odwiedził ją z dzieciakami to i oni dostali jedzenie. BAJKA! A jaka miła atmosfera! Nikt na nikogo nie burczy. Nie ma możliwości żeby jakaś pielęgniarka Ci coś odsapnęła pod nosem. :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• annde Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Annde, nie mam już zdjęć bo pokazałabym Wam jak wygląda porodowka.. Uwierzcie, jak w hotelu. Przytulnie, kolorowo, miękko. Jakie łóżka! <3. No cudo! W czasie ciąży masz nakaz wybrania szpitala (jeździsz, oglądasz). Wystarczy że nie spodoba Ci się kolor zasłon i po prostu masz do tego prawo, że z powodu brzydkich zasłon nie będziesz tam rodzić.

Jaspis, zgadza się. Wybierasz sobie co chcesz jeść na obiad. Na śniadanie i kolację tak samo. Idziesz i bierzesz co chcesz (coś jak szwedzki stół). Mąż odwiedził ją z dzieciakami to i oni dostali jedzenie. BAJKA! A jaka miła atmosfera! Nikt na nikogo nie burczy. Nie ma możliwości żeby jakaś pielęgniarka Ci coś odsapnęła pod nosem. :)

To co? Wyprowadzamy się do Niemiec? ;) mam znajomą panią doktor w Kolonii... niestety nie ginekolog, ale na pewno kogoś poleci.

PCOS
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ