Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka bo wcale nie musisz mieć z nią problemów
tym bardziej, że nie masz objawów hiperprolaktynemi.
Ja po miesiącu przyjmowania bromergonu miałam wyższą prolaktynę niż przed. Przed 600 a później wyszła 1700 i tu za każdym razem z samego rana. A po badaniu prolaktyny w nocy wyszło wszystko super w normie. A co ciekawe najwyższy poziom pokazała pobierana rano- była w normie, ale najwyższy poziom z mierzonych
Więc głowa do góry. To nie musi oznaczać, że masz z nią problemy. A jeżeli masz obawy to najlepszym rozwiązaniem będzie konsultacja z endokrynologiem
nie martw sięWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:46
anciaa lubi tę wiadomość
"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
anciaa wrote:milka tak jak już pisały dziewczyny jeden wynik niczego nie przesądza. Wpływ ma serduszkowanie, nerwy, uprawianie sportu dzień wcześniej albo w dniu wyniku. Żeby zdiagnozować problemy z prolaktyną trzeba zrobić inne badania, takie gdzie kilka razy w ciągu doby sprawdzają poziom.
Karola27 nie wiem czy takie objawy jak masz są wskazaniem do zrobienia tych wyników. Każda z nas ma różne objawy przy PMS.
Mhm, teraz trzeba ustalic podloze takiego wyniku i wprpwadzic leczenie. To sa akurat moim zdaniem najlatwiejsze sprawy do wyleczenia -
Generalnie nie mam pojęcia:p chyba rodzinny da skierowanie do endokrynologa.
chociaż najlepszym rozwiązaniem byłby ginekolog-endokrynolog- tak myślę."Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
nick nieaktualnymilka30 wrote:Dzięki dziewczyny, mam iść do rodzinnego czy do ginekologa po skierowanie do endokrynologa?
Gigi, to u was szybciutko, u nas do endokrynologa czeka się ponad rok.
Ineczka, do FT3 i FT4 nie musisz być na czczo, można je robić o dowolnej porze -
milka30 wrote:Dzisiaj ja mam doła, wyniki prolaktyny i progesteronu mam złe
Zrobiłam te badania tak "od czapy",bo to dopiero 3 cs, a tu taki zonk.
Prolaktyna 945 mlU/l (102-496)
Progesteron 10,60 ng/ml
Nie mam żadnych,absolutnie żadnych objawów hipoerprolaktynemii.
@ bardzo regularna, całe życie 26-27 dni. A to taki tragiczny wynik
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
milka30 wrote:Mój mnie wyciąga teraz na badanie prolaktyny, warto?
objadać sie na noc, ćwiczyć, drażnić brodawek bo to podnosi jej poziom. Podnosi się też w stresie!
-
Jaspis wrote:do rodzinnego możesz iść, bez problemu wystawi skierowanie do endokrynologa
Gigi, to u was szybciutko, u nas do endokrynologa czeka się ponad rok.
Ineczka, do FT3 i FT4 nie musisz być na czczo, można je robić o dowolnej porze
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ja mam podobną prolaktyne 850 mlU/I tez sobie tak dla siebie zrobiłam badania i wychodzi ze nie są takie piękne jakbym chciała a badalas TSH? Bo jedno może wpływać na drugie ja np nie mam problemów z bolacymi cyckami czy siara z nich wypływająca ale nie mam okresu kiedyś badałam kortyzol i miałam podwyższony potem zrobiłam go dobowo i był ok ale teraz już wiem że to wszystko jest powiązane plus tarczyca u mnie też terminy do endo są na lipiec dlatego muszę prywatnie eh a każda wizyta 200 zl prawie boli
U mnie stwierdzono gravesa-basedowa (nadczynność tarczycy),leczyłam to i hormony się unormowały. Przez rok kontrolowałam i wyniki były dobre bez leczenia. Dostałam zielone światło na ciążę, ale lekarz ostrzegał,że choroba może wrócić, może zmienić się też w niedoczynność. Nie badałam tarczycy od czterech miesięcy, więc może problem wrócił, chociaż ja czuje się świetnie i nie odczuwam problemów z tarczycą, poprzednio od razu wiedziałam,że wszystko jest nie tak. No ale może organizm tym razem lepiej radzi sobie z objawami, stąd brak sygnałów.Ech, ale dółLUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
W 3 dc. Ale dziewczyny, spokojnie. Jak juz to zrobcie pelen pakiet hormonalny z tarczyca i androgenami wlacznie. Dobrze Ineczka prawi, wszystko to naczynia polaczone, wiec nie da sie wybiorczo jednej rzeczy zbadac i postawic diagnoze. I nie wszystko to wina samej prolaktyny.