X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania robiłam w niedzielę o 9.00, byłam na czczo, to było 7 dni po domniemanej owu-22 dc. Problemów z prolaktyną w życiu bym się nie spodziewała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:38

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka bo wcale nie musisz mieć z nią problemów :) tym bardziej, że nie masz objawów hiperprolaktynemi.
    Ja po miesiącu przyjmowania bromergonu miałam wyższą prolaktynę niż przed. Przed 600 a później wyszła 1700 i tu za każdym razem z samego rana. A po badaniu prolaktyny w nocy wyszło wszystko super w normie. A co ciekawe najwyższy poziom pokazała pobierana rano- była w normie, ale najwyższy poziom z mierzonych
    Więc głowa do góry. To nie musi oznaczać, że masz z nią problemy. A jeżeli masz obawy to najlepszym rozwiązaniem będzie konsultacja z endokrynologiem :)
    nie martw się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 14:46

anciaa lubi tę wiadomość

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    milka tak jak już pisały dziewczyny jeden wynik niczego nie przesądza. Wpływ ma serduszkowanie, nerwy, uprawianie sportu dzień wcześniej albo w dniu wyniku. Żeby zdiagnozować problemy z prolaktyną trzeba zrobić inne badania, takie gdzie kilka razy w ciągu doby sprawdzają poziom.

Karola27 nie wiem czy takie objawy jak masz są wskazaniem do zrobienia tych wyników. Każda z nas ma różne objawy przy PMS.

Mhm, teraz trzeba ustalic podloze takiego wyniku i wprpwadzic leczenie. To sa akurat moim zdaniem najlatwiejsze sprawy do wyleczenia

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    O ancia a dzis akurat nie czytałam. :) zastanawiam się tylko czy możemy faktycznie uderzyć z problemem do urologa. On byłby tutaj na miejscu...

Tak Wroblowa. Urolog albo androlog.

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam iść do rodzinnego czy do ginekologa po skierowanie do endokrynologa?

LUF
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie nie mam pojęcia:p chyba rodzinny da skierowanie do endokrynologa.
    chociaż najlepszym rozwiązaniem byłby ginekolog-endokrynolog- tak myślę.

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27 tkliwe piersi po owulce zdarzaja sie bardzo czesto. To normalny PMS. Zdarza sie, ze i przy owulce takie sa.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie lepiej iść prywatnie? przyjmuje od ręki, bezpośrednio.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ktora z was miała taki zwykły monitoring cyklu? Bez żadnego stymulowania?

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Dziewczyny, a nie lepiej iść prywatnie? przyjmuje od ręki, bezpośrednio.

Tez bym tak poszla

• Gigi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was w mieście ale u mnie najbliższe terminy na Nfz do endo są na czerwiec /lipiec. Także u mnie tylko prywatnie. Ja akurat chodzę do ginekologa endokrynologa

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Dzięki dziewczyny, mam iść do rodzinnego czy do ginekologa po skierowanie do endokrynologa?
    do rodzinnego możesz iść, bez problemu wystawi skierowanie do endokrynologa

Gigi, to u was szybciutko, u nas do endokrynologa czeka się ponad rok.

Ineczka, do FT3 i FT4 nie musisz być na czczo, można je robić o dowolnej porze

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie wyciąga teraz na badanie prolaktyny, warto?

LUF
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Dzisiaj ja mam doła, wyniki prolaktyny i progesteronu mam złe :/
    Zrobiłam te badania tak "od czapy",bo to dopiero 3 cs, a tu taki zonk.

Prolaktyna 945 mlU/l (102-496)
    Progesteron 10,60 ng/ml

Nie mam żadnych,absolutnie żadnych objawów hipoerprolaktynemii.
    @ bardzo regularna, całe życie 26-27 dni. A to taki tragiczny wynik :/
    Ja mam podobną prolaktyne 850 mlU/I tez sobie tak dla siebie zrobiłam badania i wychodzi ze nie są takie piękne jakbym chciała a badalas TSH? Bo jedno może wpływać na drugie ja np nie mam problemów z bolacymi cyckami czy siara z nich wypływająca ale nie mam okresu kiedyś badałam kortyzol i miałam podwyższony potem zrobiłam go dobowo i był ok ale teraz już wiem że to wszystko jest powiązane plus tarczyca u mnie też terminy do endo są na lipiec dlatego muszę prywatnie eh a każda wizyta 200 zl prawie boli

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Mój mnie wyciąga teraz na badanie prolaktyny, warto?
    Prolaktynę robi się tylko rano, na czczo najlepiej w ciągu godziny od wstania z łóżka. Dzień wcześniej nie miżna <3 objadać sie na noc, ćwiczyć, drażnić brodawek bo to podnosi jej poziom. Podnosi się też w stresie!

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    do rodzinnego możesz iść, bez problemu wystawi skierowanie do endokrynologa

Gigi, to u was szybciutko, u nas do endokrynologa czeka się ponad rok.

Ineczka, do FT3 i FT4 nie musisz być na czczo, można je robić o dowolnej porze
    super dzięki w takim razie jutro po pracy pojadę długo się czeka na wyniki ?w sb mam lekarza i chciałbym je mieć na te anty czekałam 2 dni nawet nie oby te były tak szybko

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, z resztą i tak nie ma sensu iść, bo jestem teraz strasznie zdenerwowana, aż się cała trzęsę, to miało być rutynowe badanie.

LUF
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym dniu cyklu robilyście ta prolaktyne?

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam podobną prolaktyne 850 mlU/I tez sobie tak dla siebie zrobiłam badania i wychodzi ze nie są takie piękne jakbym chciała a badalas TSH? Bo jedno może wpływać na drugie ja np nie mam problemów z bolacymi cyckami czy siara z nich wypływająca ale nie mam okresu kiedyś badałam kortyzol i miałam podwyższony potem zrobiłam go dobowo i był ok ale teraz już wiem że to wszystko jest powiązane plus tarczyca u mnie też terminy do endo są na lipiec dlatego muszę prywatnie eh a każda wizyta 200 zl prawie boli

U mnie stwierdzono gravesa-basedowa (nadczynność tarczycy),leczyłam to i hormony się unormowały. Przez rok kontrolowałam i wyniki były dobre bez leczenia. Dostałam zielone światło na ciążę, ale lekarz ostrzegał,że choroba może wrócić, może zmienić się też w niedoczynność. Nie badałam tarczycy od czterech miesięcy, więc może problem wrócił, chociaż ja czuje się świetnie i nie odczuwam problemów z tarczycą, poprzednio od razu wiedziałam,że wszystko jest nie tak. No ale może organizm tym razem lepiej radzi sobie z objawami, stąd brak sygnałów.Ech, ale dół :/

LUF
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 3 dc. Ale dziewczyny, spokojnie. Jak juz to zrobcie pelen pakiet hormonalny z tarczyca i androgenami wlacznie. Dobrze Ineczka prawi, wszystko to naczynia polaczone, wiec nie da sie wybiorczo jednej rzeczy zbadac i postawic diagnoze. I nie wszystko to wina samej prolaktyny.

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ