X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Aika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Wchodzę, nastawiam się na czytanie kilku stron, a tu pustki. Gdzie wszystkich wywiało?
    Mnie też teraz będzie mniej, za miesiąc organizujemy kiermasz rękodzieła i muszę coś przygotować, więc zamiast stukać w klawiaturę, muszę przeprosić się z maszyną i szydełkiem :) dziś powstają szydełkowe zajaczki :-D

Ojej kochana pochwal się jakąś swoja praca! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda :) Zawsze lubilam takie manualne sprawy ;) Życzę powodzenia w tworzeniu :* Rękodzieła i dzidzi :P

Jaspis lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Dobranoc wróbelku :)

Dziewczynki szukam jakiegoś leku, preparatu czy coś w tym stylu dla mojego mężczyzny na poprawę jakości nasienia, macie może coś na poleceniu? :)

Aika mój mężczyzna bierze Salfazin i kompleks witamin i minerałów z Olimpu (multiplex). Ostatnio dołączyliśmy też macę. Podobno Fertilman jest spoko, ale jeszcze nie próbowaliśmy. Chcemy skończyć Salfazin i ponowić badania, żeby sprawdzić czy ruchliwość się poprawiła.

Robiliście badania czy chcecie profilaktycznie się wzmocnić?

Aika lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Aika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Aika mój mężczyzna bierze Salfazin i kompleks witamin i minerałów z Olimpu (multiplex). Ostatnio dołączyliśmy też macę. Podobno Fertilman jest spoko, ale jeszcze nie próbowaliśmy. Chcemy skończyć Salfazin i ponowić badania, żeby sprawdzić czy ruchliwość się poprawiła.

Robiliście badania czy chcecie profilaktycznie się wzmocnić?

No właśnie się zastanawiamy pomiędzy Salfazinem, Androvitem i Fertimanem (tańszy zamiennik Fertlimana). Na razie tak profilaktycznie bo na badania nadal staram się go wyciągnąć :P

Jutro ma badania tarczycy i po prostu modlę się żeby wyszło wszystko ok :/

m85awv1.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dpo a u mnie już wrażliwe piersi... Szybko dosyć. Wiem, że to nie jest objaw ciąży na tym etapie. Tylko czego? Jeśli już to takie wrażliwe piersi miałam tydzień przed @.mam nadzieję że to nie jest zwiastun szybszej @...

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Ojej kochana pochwal się jakąś swoja praca! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda :) Zawsze lubilam takie manualne sprawy ;) Życzę powodzenia w tworzeniu :* Rękodzieła i dzidzi :P
    Wstawiałam jakiś czas temu zdjęcia swoich prac, więc nie będę zanudzać tym samym, ale obiecuję, że jak tylko dokończę moje zające to cyknę im fotkę ;)

• MalPog Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    No właśnie się zastanawiamy pomiędzy Salfazinem, Androvitem i Fertimanem (tańszy zamiennik Fertlimana). Na razie tak profilaktycznie bo na badania nadal staram się go wyciągnąć :P

Jutro ma badania tarczycy i po prostu modlę się żeby wyszło wszystko ok :/

O Androvicie czytałam słabe recenzje. Niby ma pomagać, ale użytkownicy nie widzieli większych efektów. A jaki jest tańszy zamiennik Fertilmanu? Gdzieś znalazłam info, ze Fertilman, to zamiennik Profertilu, który jest masakryczny w drogi.

A tak w ogole, to dzień dobry Dziewczynki :)

Dziś wieczorkiem mam wizytę u nowego gina i mam nadzieję, że ustalę w końcu termin laparoskopii.

Udanego poniedziałku :)

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:-)
    U nas mróz..brrr !
    Kto dziś testuje?
    Już sprawdziłam,dziś nikt,ale wczoraj miała testować Muminka i Lolita.I jak dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 06:21

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś przyszła @.
    Ten cykl poświęcam na badania. Muszę ruszyć naprzód.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Hej dziewczyny, dziś przyszła @.
    Ten cykl poświęcam na badania. Muszę ruszyć naprzód.
    Ściskam mocno.
    Widzę,że plamilas przed @,może progesteron Ci szwankuje?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma chyba dziś też miała testować jak @ nie przyjdzie:-)Doma i jak tam?

34cs

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa negatywne. Jestem załamana i płacze. W środę gin niech mi coś da na wywołanie i w sumie koniec naszych starań.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Doma ..może zrób bete,już pisałam stężenie hcg w moczu jest dużo niższe niż we krwi,będziesz mieć czarno na białym!Tule naprawdę mocno,chociaż wiem,że teraz jest do d...py.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 06:52

34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma bardzo mi przykro :(

Witam się po weekendzie, nadrobię Wasze zapiski później bo teraz lecę do pracy :)

Aika mój J brał Ferti Man (to ten w saszetkach) i koszt kuracji na cały miesiac wynosił 120 zł. Teraz bierze Fertilman plus w tabletkach i kuracja na 2 miesiące kosztuje 130 zł :) A wiadomo, że trzeba to pić minimum 3 miesiące, bo tyle się regenerują plemniki :) Także ja polecam tabletki bo i taniej i wygodniej :)

Miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 07:01

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika i MalPog trzymam kciuki za wizyty dajcie potem znać co i jak.
    Doma90 przytulam i bardzo mi przykro. Miłego dnia dziewczynki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;) Ja nie testowałam wczoraj bo w zeszłym tygodniu robiłam bete i wyszla 2. Ale dalej nie mam @ wiec jak nie dostane to koncem tygodnia zrobie test

4 cs:)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie bety w sytuacji 3 negatywnych testów to tylko niepotrzebna nadzieja znowu. Do środy niedaleko. Dostanę od gina coś na wywołanie @ po prostu.

Ale rezygnuje z ovf. Kolejny raz tylko się przez to nakręcam i cykl przez ten stres mi się rozregulowal. Obserwuje do momentu @ i potem naprawdę przestaje. Nic mi to nie daje.

• Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słońca :*

Dżoana tule :( Ale hej, nowy cykl, nowe serduszka <3

Doma, kurcze, szkoda! :( Będzie nam ciebie brakowało... Ale rozumiem cię w 100%, zresztą pewnie jak każda kobitka tutaj :) A mąż co na to ?

Dzięki kochane za polecenia :) Ostatecznie chyba zdecydujemy się na Salfazin i może coś do tego dołączymy :)

K jest już po badaniu i czekamy do wieczora żeby sprawdzić wyniki. Trochę się stresuję ale mam nadzieję że wszystko jest ok. @ już odchodzi, myślę że dzisiaj już ostatni dzień plamień, także od jutra ruszamy pełną parą :D

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli, Ineczka a wy kiedy testujecie? Jeśli już mówiłyście to przepraszam ale gubię się w was :D

Agu czyżby u ciebie owulacja? :)

m85awv1.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog a w jakim mieście miałaś robione HSG, jeśli mogę wiedzieć?
    Aika mój mąż ma chorą tarczyce i już od kilku lat bierze euthyrox, a wyniki nasienia ma rewelacyjne więc nie ma co się przejmować, będzie dobrze!
    Dziewczyny z @ i bez tule :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! :)
    Dooomcia przytulam mocniutko. :* Póki nie ma @ to wiesz.... :)
    Odpocznij sobie od forum, to na pewno pomoże tak maniakalnie nie myśleć, choć będziemy tęsknić!

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ