X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Aika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Wchodzę, nastawiam się na czytanie kilku stron, a tu pustki. Gdzie wszystkich wywiało?
    Mnie też teraz będzie mniej, za miesiąc organizujemy kiermasz rękodzieła i muszę coś przygotować, więc zamiast stukać w klawiaturę, muszę przeprosić się z maszyną i szydełkiem :) dziś powstają szydełkowe zajaczki :-D

Ojej kochana pochwal się jakąś swoja praca! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda :) Zawsze lubilam takie manualne sprawy ;) Życzę powodzenia w tworzeniu :* Rękodzieła i dzidzi :P

Jaspis lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Dobranoc wróbelku :)

Dziewczynki szukam jakiegoś leku, preparatu czy coś w tym stylu dla mojego mężczyzny na poprawę jakości nasienia, macie może coś na poleceniu? :)

Aika mój mężczyzna bierze Salfazin i kompleks witamin i minerałów z Olimpu (multiplex). Ostatnio dołączyliśmy też macę. Podobno Fertilman jest spoko, ale jeszcze nie próbowaliśmy. Chcemy skończyć Salfazin i ponowić badania, żeby sprawdzić czy ruchliwość się poprawiła.

Robiliście badania czy chcecie profilaktycznie się wzmocnić?

Aika lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Aika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Aika mój mężczyzna bierze Salfazin i kompleks witamin i minerałów z Olimpu (multiplex). Ostatnio dołączyliśmy też macę. Podobno Fertilman jest spoko, ale jeszcze nie próbowaliśmy. Chcemy skończyć Salfazin i ponowić badania, żeby sprawdzić czy ruchliwość się poprawiła.

Robiliście badania czy chcecie profilaktycznie się wzmocnić?

No właśnie się zastanawiamy pomiędzy Salfazinem, Androvitem i Fertimanem (tańszy zamiennik Fertlimana). Na razie tak profilaktycznie bo na badania nadal staram się go wyciągnąć :P

Jutro ma badania tarczycy i po prostu modlę się żeby wyszło wszystko ok :/

m85awv1.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dpo a u mnie już wrażliwe piersi... Szybko dosyć. Wiem, że to nie jest objaw ciąży na tym etapie. Tylko czego? Jeśli już to takie wrażliwe piersi miałam tydzień przed @.mam nadzieję że to nie jest zwiastun szybszej @...

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Ojej kochana pochwal się jakąś swoja praca! Jestem bardzo ciekawa jak to wygląda :) Zawsze lubilam takie manualne sprawy ;) Życzę powodzenia w tworzeniu :* Rękodzieła i dzidzi :P
    Wstawiałam jakiś czas temu zdjęcia swoich prac, więc nie będę zanudzać tym samym, ale obiecuję, że jak tylko dokończę moje zające to cyknę im fotkę ;)

• MalPog Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    No właśnie się zastanawiamy pomiędzy Salfazinem, Androvitem i Fertimanem (tańszy zamiennik Fertlimana). Na razie tak profilaktycznie bo na badania nadal staram się go wyciągnąć :P

Jutro ma badania tarczycy i po prostu modlę się żeby wyszło wszystko ok :/

O Androvicie czytałam słabe recenzje. Niby ma pomagać, ale użytkownicy nie widzieli większych efektów. A jaki jest tańszy zamiennik Fertilmanu? Gdzieś znalazłam info, ze Fertilman, to zamiennik Profertilu, który jest masakryczny w drogi.

A tak w ogole, to dzień dobry Dziewczynki :)

Dziś wieczorkiem mam wizytę u nowego gina i mam nadzieję, że ustalę w końcu termin laparoskopii.

Udanego poniedziałku :)

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:-)
    U nas mróz..brrr !
    Kto dziś testuje?
    Już sprawdziłam,dziś nikt,ale wczoraj miała testować Muminka i Lolita.I jak dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 06:21

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś przyszła @.
    Ten cykl poświęcam na badania. Muszę ruszyć naprzód.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Hej dziewczyny, dziś przyszła @.
    Ten cykl poświęcam na badania. Muszę ruszyć naprzód.
    Ściskam mocno.
    Widzę,że plamilas przed @,może progesteron Ci szwankuje?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma chyba dziś też miała testować jak @ nie przyjdzie:-)Doma i jak tam?

34cs

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa negatywne. Jestem załamana i płacze. W środę gin niech mi coś da na wywołanie i w sumie koniec naszych starań.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Doma ..może zrób bete,już pisałam stężenie hcg w moczu jest dużo niższe niż we krwi,będziesz mieć czarno na białym!Tule naprawdę mocno,chociaż wiem,że teraz jest do d...py.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 06:52

34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma bardzo mi przykro :(

Witam się po weekendzie, nadrobię Wasze zapiski później bo teraz lecę do pracy :)

Aika mój J brał Ferti Man (to ten w saszetkach) i koszt kuracji na cały miesiac wynosił 120 zł. Teraz bierze Fertilman plus w tabletkach i kuracja na 2 miesiące kosztuje 130 zł :) A wiadomo, że trzeba to pić minimum 3 miesiące, bo tyle się regenerują plemniki :) Także ja polecam tabletki bo i taniej i wygodniej :)

Miłego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 07:01

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika i MalPog trzymam kciuki za wizyty dajcie potem znać co i jak.
    Doma90 przytulam i bardzo mi przykro. Miłego dnia dziewczynki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;) Ja nie testowałam wczoraj bo w zeszłym tygodniu robiłam bete i wyszla 2. Ale dalej nie mam @ wiec jak nie dostane to koncem tygodnia zrobie test

4 cs:)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie bety w sytuacji 3 negatywnych testów to tylko niepotrzebna nadzieja znowu. Do środy niedaleko. Dostanę od gina coś na wywołanie @ po prostu.

Ale rezygnuje z ovf. Kolejny raz tylko się przez to nakręcam i cykl przez ten stres mi się rozregulowal. Obserwuje do momentu @ i potem naprawdę przestaje. Nic mi to nie daje.

• Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słońca :*

Dżoana tule :( Ale hej, nowy cykl, nowe serduszka <3

Doma, kurcze, szkoda! :( Będzie nam ciebie brakowało... Ale rozumiem cię w 100%, zresztą pewnie jak każda kobitka tutaj :) A mąż co na to ?

Dzięki kochane za polecenia :) Ostatecznie chyba zdecydujemy się na Salfazin i może coś do tego dołączymy :)

K jest już po badaniu i czekamy do wieczora żeby sprawdzić wyniki. Trochę się stresuję ale mam nadzieję że wszystko jest ok. @ już odchodzi, myślę że dzisiaj już ostatni dzień plamień, także od jutra ruszamy pełną parą :D

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli, Ineczka a wy kiedy testujecie? Jeśli już mówiłyście to przepraszam ale gubię się w was :D

Agu czyżby u ciebie owulacja? :)

m85awv1.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog a w jakim mieście miałaś robione HSG, jeśli mogę wiedzieć?
    Aika mój mąż ma chorą tarczyce i już od kilku lat bierze euthyrox, a wyniki nasienia ma rewelacyjne więc nie ma co się przejmować, będzie dobrze!
    Dziewczyny z @ i bez tule :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! :)
    Dooomcia przytulam mocniutko. :* Póki nie ma @ to wiesz.... :)
    Odpocznij sobie od forum, to na pewno pomoże tak maniakalnie nie myśleć, choć będziemy tęsknić!

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ