X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi isę wbić na 12tą w sobotę na ostatni monitoring. Koszt całkowity wyszło mi 180 zł za monitoring cyklu. Niech ten miesiąc się skończy zrujnował nas. Ja chora, syn chory (choroba = lekarstwa), szczepionka, endokrynolog, dentysta i leczenie kanałowe, monitoring.... Kasa leci jak szalona ://

• kmala Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może skąpe miesiączki spowodowane są cienkim endometrium, które nie pozwala się zagnieździć zarodkowi... by to zbadać pewnie przydałaby się badanie hormonów i monitoring.

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Jaspis kochana emocje opadną i bedzie znów dobrze. Do trzech razy sztuka i za trzecim razem dzidzio zaśnie. A dawałaś mu te tabletki nasenne?
    Tak, mały był na lekach, a i tak nic to nie dało :(
    muszę teraz obdzwonić szpitale i dowiedzieć się gdzie można to badanie zrobić w nocy. Bo jak na razie to mam tylko jedno miejsce gdzie robią w nocy, ale 350 zł to kosztuje.

Wczoraj w ramach odstresowania byłam z koleżanką i jej mężem na koncercie. Przez 2,5 godziny nie musiałam myśleć o tym co w domu się dzieje :)

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    U mnie pogoda też nie rozpieszcza :( deszcz, mokro, ciemno, ponuro :(

Ineczka u mnie okresy do jakiś obfitych również nie należa i od jakiegoś czasu też zaczęłam nad tym się zastanawiać. U mnie w pierwszy dzień lekkie krwawienie, w 2 i 3 zazwyczaj też leciutkie, 1 podpaska by mi wystarczyła na cały dzień (oczywiście ze względów higienicznych zmieniam częściej :))W nocy w ogóle nie krwawie... Zauważyłam też, że jak robie siku (sorki za określenie) ale czuję i widzę, że wychodzą ze mnie takie skrzepy,czasem mniejsze, czasem większe. Czytałam troche w necie o tym, sporo kobiet też takie coś miewa, ale zdania są różne. Spotkałyście się z czymś takim może u siebie?

Wbrew niesprzyjającej aurze na zewnątrz miłego dzionka! :)
    U mnie jest podobnie, właśnie zmieniam ginekologa, na babeczkę, którą poleciło mi sporo znajomych, tylko kolejki nieziemskie, prywatnie i temin mam dopiero na 12 kwietnia, a umawiałam się dwa tygodnie temu. U mnie od kiedy odstawiłam tabletki, a było to już prawie dwa lata temu okres zaczyna się plamieniem, zawsze były to dwa dni, w tym miesiącu już 5 dzień, później dwa dni lekkie krwawienie, w sumie to jedna podpaska na dzień spokojnie by wystarczyła, a potem znowu 3-4 dni plamienia. Ja nie mam w ogóle skrzepów, za to tylko przy załatwianiu, czuję, że coś leci, i jest to pierwszy dzień czerwona krew, a potem brązowa. Moja poprzednia ginekolog wogóle to zbagatelizowała, powiedziała, ze to normalne, ale ja sie martwię. Wyniki mam w normie, w zeszłym miesiącu badałam:
    4dc
    TSH - 0,6061 (0,35-4,94)
    FT4-1,28 (0,7-1,48)
    FSH - 4,82 (3,03 -8,08)
    LH - 3,17 (1,8-11,78)
    PRL - 10,69 (1,39-24,2)
    ESTRADIOL - 110 (21-251)
    TESTOSTERON - 0,39 (0,11-0,57)
    DHEA-S 232,7 (95,8-511,7)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Tak zrobię, dzięki wielkie :)

Mój J na L4 w tym tygodniu, namówił mnie dzisiaj na sprzątnie. Oczywiście pokłóciliśmy się po 15 minutach i teraz siedzi zamknięty w sypialni haha :D
    Po części to moja wina, nie powinnam się wtrącać do tego co robi... ale on uważa, że poodkurzanie pokoju sprawi, że już jest czysto. A mnie trafia szlag. Ja ścieram kurze, zmywam podłogi i robię jeszcze milion innych rzeczy. A najgorsze jest to, że uważa, że jest tak czysto w domu dzięki jego odkurzaniu :D Bo on odkurza a ja przecież NIC nie robię :D
    Agu, Ty się ciesz, że facet chce pomagać. U mnie nawet wstawienie kubka do zmywarki jest problemem. Wszystko muszę sama robić :( Także niech pomaga jak umie

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa, jaspis i inne ekspertki , mam pytanie. Wczoraj miałam ten monitoring i miał 20 mm, owulacji jeszcze nie było, dziś mam śluż płodny (wczoraj go nie było). Sluz płodny jest przed owulacją, czy w trakcie, czy jak pęcherzyk pękł?

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    U mnie pogoda też nie rozpieszcza :( deszcz, mokro, ciemno, ponuro :(

Ineczka u mnie okresy do jakiś obfitych również nie należa i od jakiegoś czasu też zaczęłam nad tym się zastanawiać. U mnie w pierwszy dzień lekkie krwawienie, w 2 i 3 zazwyczaj też leciutkie, 1 podpaska by mi wystarczyła na cały dzień (oczywiście ze względów higienicznych zmieniam częściej :))W nocy w ogóle nie krwawie... Zauważyłam też, że jak robie siku (sorki za określenie) ale czuję i widzę, że wychodzą ze mnie takie skrzepy,czasem mniejsze, czasem większe. Czytałam troche w necie o tym, sporo kobiet też takie coś miewa, ale zdania są różne. Spotkałyście się z czymś takim może u siebie?

Wbrew niesprzyjającej aurze na zewnątrz miłego dzionka! :)
    Ja mam podobnie najpierw plamienie potem delikatne krwawienie ze w sumie grubsza wkładka wystarczy potem plamienie i koniec ogólnie to tez mam tak ze ta krew jest ze skrzepami sorki za określenie takie ciągnące często bardziej brązowe niż czerwone

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • annde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Wróblowa, jaspis i inne ekspertki , mam pytanie. Wczoraj miałam ten monitoring i miał 20 mm, owulacji jeszcze nie było, dziś mam śluż płodny (wczoraj go nie było). Sluz płodny jest przed owulacją, czy w trakcie, czy jak pęcherzyk pękł?

Olam, ja dostawałam zastrzyki na pęknięcie pęcherzyków. Teoretycznie mógł Ci jeszcze nie pęknąć (u mnie było ponad 20 mm kiedy była mowa o "zbliżającej się owulacji". Teoretycznie możesz widzieć śluz (ja tak mam zawsze, na dwa trzy dni przed owulacją zauważam zwiększoną ilość śluzu).

Ale aż tak się na tym nie znam, mówię, jak to było u mnie.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde wrote:
    Olam, ja dostawałam zastrzyki na pęknięcie pęcherzyków. Teoretycznie mógł Ci jeszcze nie pęknąć (u mnie było ponad 20 mm kiedy była mowa o "zbliżającej się owulacji". Teoretycznie możesz widzieć śluz (ja tak mam zawsze, na dwa trzy dni przed owulacją zauważam zwiększoną ilość śluzu).

Ale aż tak się na tym nie znam, mówię, jak to było u mnie.

Też gin mówiła, że pęknie lada dzień. Ale właśnie nie wiem czy ten śluż płodny oznacza, że to JUŻ, ale wyczytałan na necie tak jak mowisz, że jak jest sluz płodny to za OKOłO 2-3 dni owulacja. I wszystko by się zgadzało...

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, śluz płodny pojawia się w czasie dni płodnych czyli przez kilka dni. Najczęściej owulacja wypada w dniu szczytu sluzu.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i pęcherzyki pękają mając 20-22 mm około (może się zdarzyć że będzie ciut większy) a pęcherzyk rośnie na dobę około 2mm.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Jaspis odezwij sie... wszystko Ok? Jak z mężem? Bo ostatnio byłaś zmęczona i zrezygnowana...
    Oluś, jestem i nadrabiam Wasze wczorajsze wpisy.
    Ja ze swoim się nadal nie odzywam tym razem mu tego tak szybko nie zapomnę, niech sobie nie myśli, że może mi "wiązankę" puścić i ja na to nie zareaguję. Dosyć mam takiego traktowania. Albo się zastanowi i zmieni swoje podejście, albo koniec. Nie jestem "chłopcem do bicia".

Wczoraj byłam na wizycie, ginka omówiła moje USG, mam piękny pęcherzyk ok 20 mm i powiedziała tylko, że wszystko jest w porządku, jajniki pięknie pracują, endometrium idealne, można w ciąże zachodzić natychmiast.
    Tylko, że ja już w tej ciąży nie chcę być :( to znaczy chcę, ale chyba nie z tym facetem

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, ale numer :| I co teraz...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,

Sylwioszka i karollka ja od zawsze mam dosc obfite @ i zawsze 2 i 3 dzien to skrzepy- w koncu endometrium sie zluszcza (jakos musi zeksc z tych 10 mm ;) ) i tak mam juz prawie od 20 lat. Ale jesli cos was niepokoi porozmawiajcie o tym ze swoim ginem :) u mnie to norma.
    Za to jak czytalam o plamieniach implantacyjnych jak je odroznic od @ to wlasnie to, ze trwaja krotko max do 3 dni, plamienia moga miec rozna barwe ale sa bardziej skape niz przy okresie no i nie ma wtedy skrzepow czyli zluszczonego endometrium.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Jaspis, ale numer :| I co teraz...
    Karola, nie wiem jeszcze co teraz, jak chciałam odejść kilka miesięcy temu, to prosił bym dała mu drugą szansę, że się zmieni, że wszystko się poukłada. Zaczął planować wspólną przyszłość, opowiadał jak to bardzo chce mieć kolejne dziecko.
    On jest bardzo wybuchowy, jak już się nakręci, to jest jakby w amoku. Wtedy padają takie słowa, że ja po tym 2-3 dni podnoszę się z ziemi. Czuję się jak przydeptany robal. A on po kilku godzinach zachowuje się tak jakby nic się nie stało, nie dociera do niego, że słowa ranią bardziej niż podniesiona ręka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hey dziewczyny,

Sylwioszka i karollka ja od zawsze mam dosc obfite @ i zawsze 2 i 3 dzien to skrzepy- w koncu endometrium sie zluszcza (jakos musi zeksc z tych 10 mm ;) ) i tak mam juz prawie od 20 lat. Ale jesli cos was niepokoi porozmawiajcie o tym ze swoim ginem :) u mnie to norma.
    Za to jak czytalam o plamieniach implantacyjnych jak je odroznic od @ to wlasnie to, ze trwaja krotko max do 3 dni, plamienia moga miec rozna barwe ale sa bardziej skape niz przy okresie no i nie ma wtedy skrzepow czyli zluszczonego endometrium.
    Lunna, u mnie endometrium narasta do 25 mm i mój okres, to jest jak krwotok z wielkimi skrzepami wielkości połowy dłoni.
    Teraz dostałam leki hormonalne, które mają zapobiegać przyrostowi endometrium.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis współczuję takiego partnera. Jeszcze z trójką dzieciaczków taki brak wsparcia to totalna porażka. Takie wieczne egocentryczne i egoistyczne dziecko emocjonalne...
    Jeśli jesteś pewna, że z nim nie chcesz mieć dzidzi to to bardzo wiele mówi :( może on po prostu nie nadaje się do życia w związku, ale jeśli Ty cierpisz to definitywnie ciężka sprawa. Życzę Ci jak najwięcej pozytywnej energii i faceta, który Ciebie będzie stawiał na 1szym miejscu..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola93 wrote:
    Nie wiem jak odczuwasz owulację, ale ja miałam dzisiaj mały armagedon w podbrzuszu. Pózniej przy kaszlu, siadaniu tez czułam kłucie, ale już coraz mniejsze. Ból z przewaga po lewej stronie, ale odczuwalny w sumie wszędzie. Dziwna sprawa z tym śluzem. Wydawało mi się, że szczyt przypada na dzień owulacji. A tu dzisiaj w zasadzie minimum, wczoraj tak samo - a trzy dni wcześniej lało się jak z kraniku. A dwa dni temu miałam sen, że jestem w ciąży- kto wie może organizm nadąży za głową... :D

Oby chłopaki dały radę, bo ich właściciel wybył mi z domu przez prace...:(

Pola 93 - tylko proszę się nie śmiać ;-), ale na naukach przedmałżeńkich laska mówiła, że wg. jakieś tam metody planowania rodziny w dniu owulacji następuje susza, za to dzień przed jest potop :-).

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Jaspis współczuję takiego partnera. Jeszcze z trójką dzieciaczków taki brak wsparcia to totalna porażka. Takie wieczne egocentryczne i egoistyczne dziecko emocjonalne...
    Jeśli jesteś pewna, że z nim nie chcesz mieć dzidzi to to bardzo wiele mówi :( może on po prostu nie nadaje się do życia w związku, ale jeśli Ty cierpisz to definitywnie ciężka sprawa. Życzę Ci jak najwięcej pozytywnej energii i faceta, który Ciebie będzie stawiał na 1szym miejscu..
    Kochana, ja to jak zdecyduję się na zakończenie tego związku, to niczego nowego już nie będę szukać. Mam już swoje lata i 3 dzieci. Nie wierzę, że mogę spotkać jeszcze mężczyznę, który przygarnie taką gromadkę.

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hey dziewczyny,

Więc nie będzie to coś bardzo niepokojącego, mam nadzieję :) ale przy okazji zapytam się gina dla świętego spokoju :)

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ