Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To mogla byc tez wina antybiotyków. W kwestii torbieli od patomorfologa slyszalam ze dosc prawdopodobne jest tu wlasnie dzialanie antyb. U mnie przed wykryciem torbieli mialam przez rok "zabawe" na chirurgii szczękowej przez ósemki i parę antybiotyków przy okazji...Joannanml wrote:tak mi sie teraz przypomialo i uzmyslowilo...dwa lata temu, na wiosne, gdzies o tym czasie, leczylam sie u laryngologa, zapalenie slinianek i cos tam jeszcze co nie pamietam, Dostawalam wtedy silne antybiotyki i jakies leki przeciwbolowe na bazie ibupromu - leczenie trwalo okolo 2 tygodni i wlasnie wtedy 'wyhodowałam' mega torbiel. Zaden lekarz nie chcial mi wierzyć, że u ginekologa bylam trzy miesiace wczesniej i wszystko bylo w porzadku, a tu nagle torbiel 8 cm - wiec to wszystko pewnie przez te leki....ehhhh
-
masakra z tym puchnięciem. Ja do tej pory jedyny skutek uboczny jaki znam to uszkodzeie watroby od niego i wzrost alergii pokarmowychIneczka wrote:Ja nie mogę niczego co ma paracetamol bo mi wtedy usta puchna jak po operacji plastycznej i tez zawsze ibuprom brałam ale teraz będę miała rozkmine czy go wziąć czy nie co prawda ja często nie biorę tabletek tylko jak mnie migrena w pracy chwyta od hałasu dzieciaczków to wtedy muszę bo nie mogę funkcjonować siedze i wcinam truskawki brzuch boli jak na okres ale jakiś biały lepki śluz się pojawił
-
To czekam cierpliwie ale to takie trudne ... juz zaczynam świrować, mam jakieś dziwne objawy jakby zapalenie pęcherza ale tak na raty ... z soboty na niedziele bolał pęcherz i ciagle myslalam ze to zapalenie (nigdy nie miałam zapalenia pęcherza) potem około południa w niedziele przeszło i był spokoj a dzis w poniedziałek znowu akcja około 13 tej i to meeega piekło a potem około 17 tej spokoj i teraz jest znowu okey ... dziwne ... sama juz nie wiem o co moze chodzić ...?Lunna wrote:Jeśli ovu mialas na początku to jajeczko najprawdopodobniej dopiero teraz jest najbliżej zagniezdzenia... u mnie wędrowałl ok 11-12 dni bo udalo sie złapać dokladny moment zagniezdzenia w tescie z krwi.

Powodzenia i cierpliwości bo to ciężkie w okolicach terminu spodziewanej @.. u mnie czulam po ok tygodniu od ovu ruchy jajowodow - przypominajace skurcze w trakcie @ ale prawie bezbolesne.starania od marca 2017
31 lat -
Nie no pieczenie to raczej objaw infekcji. Mozesz smialo wcinac sporo zurawiny lub stosowac spore dawki wit c zeby to sie nie przerodzilo w nic powazniejszegoMoyandott wrote:To czekam cierpliwie ale to takie trudne ... juz zaczynam świrować, mam jakieś dziwne objawy jakby zapalenie pęcherza ale tak na raty ... z soboty na niedziele bolał pęcherz i ciagle myslalam ze to zapalenie (nigdy nie miałam zapalenia pęcherza) potem około południa w niedziele przeszło i był spokoj a dzis w poniedziałek znowu akcja około 13 tej i to meeega piekło a potem około 17 tej spokoj i teraz jest znowu okey ... dziwne ... sama juz nie wiem o co moze chodzić ...?
Moyandott lubi tę wiadomość
-
Wit C 1000 jest dobra co do żurawiny zawsze też w nią wierzyłam dopóki nie spróbowałam takiej prawdziwej której w sklepu się nie dostanie i okazało się ze wszystkie pakowane żurawiny są slodzone a cukier jest pozywka dla bakterii niestetyLunna wrote:Nie no pieczenie to raczej objaw infekcji. Mozesz smialo wcinac sporo zurawiny lub stosowac spore dawki wit c zeby to sie nie przerodzilo w nic powazniejszego
A tak ogólnie to dzień doberek

30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej dziewczyny, mój gin mi polecał dużo pić i dodatkowo, żeby wciskać dużo cytryny. Od pewnego czasu mam spokój (odpukać
). Jeśli chodzi o żurawinę to trzeba niestety czytać na opakowaniu ile jest żurawiny w żurawinie oraz ile ma cukru. Najlepsza jaką do to pory znalazłam to taka tescowa. Ale tak jak Ineczka pisze najlepiej z takiego sklepu, ze zdrową żywnością albo jakiegoś, który sprzedaje suszone owoce, bo różnica jest w smaku ogromna.
Czytałam wasze porady, banan nie schodzi mi z twarzy. Jeśli to skutkuje to chyba muszę w końcu profesjonalnie podejść do sprawy
Miłego dnia dziewczyny u mnie trochę chłodno, ale wychodzi słoneczko więc może jeszcze będzie ładna pogoda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 06:48

07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
Dzień dobry. Już wtorek, jeszcze tylko 3 dni i weekend! Strasznie jestem zmęczona ostatnio, okropne to.
Od 3 miesięcy codziennie w okolicach owulacji robię testy i jeszcze żaden nie wyszedł mi pozytywnie, żaden. Fakt, że mam jakieś tanie, ale w galerii nawet takie zdarzają się pozytywne, a u mnie nic... -
Pochwalę się jeszcze moimi wynikami, bo jestem z nich dumna:
TSH 1,746 (norma 0,39-3,55)
PRL 16 (norma 4,10-28,90)
kmala, Anna6, Moyandott lubią tę wiadomość

07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
Milli moli moja gin mi powiedziala,że nie zawsze skok oznacza owu ,i brak skoku nie oznacza,ze owu nie bylo,mili_moli wrote:Dziewczyny proszę poradźcie coś. W środę pęcherzyk 16mm, miał pęknąć piatek/sobota. Objawowo by się zgadzało bo troche mnie bolało. Do tej pory brak skoku... A zawsze miałam ładny. Zerknijcie proszę na mój wykres. Załamałam się.
Pozatym skok może nastąpić nawet do 3 dni po owu.
Głowa do góry!poczekaj cierpliwie."Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Hejka dziewczyny.
Troszeczkę mnie nie było ale też dużo się działo.
@ dalej nie mam 63 dc dziś mam. Biore euthyrox 25 na zbicie tsh do 2 albo mniej i inofolic a od soboty dupka jeśli nie dostane dalej okresu... Coraz bardziej dobija mnie myśl że to PCOS ... Cieszcie się dziewczyny że macie @ bo ona daje nadzieje ja 2 miesiąc czekam i nic...
A z dobrych wieści to mam szanse na zmianę pracy.
Wszystko okaże się jutro...
Chciała bym napisać że przykro mi że zawitała do niektórych z was @ ale nie mogę bo poprostu zazdroszczę
4 cs:) -
Sabinkak wrote:Znalazłam ciekawy artykuł o lekach przy staraniach. Ibuprofen blokuje uwalnianie pęcherzyka wiec chyba odpada
http://www.jestemplodna.pl/leki-przeciwbolowe-moga-obnizac-plodnosc-2/
Czy u mnie totalnie odpada Ibuprom, bo właśnie pęcherzyki mi się nie chcą uwalniać...A nie powiem, zdarza mi się łyknąć, bo paracetamol totalnie nie działa. No i...po alkoholu jest niewskazany -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 08:29
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Furagina nie jest bezpieczna w ew ciazy. Jestem jedna z osób które dostaly po niej skutkow ubocznych nieciekawych. Generalnie myślałam ze zejdę. Moja kumpela w ciazy wit c i zurawine brala. Ja mam takie tabsy z soku z zurawiny - hiper kwasne ale dzialaja

Od furaginy bezpieczniejszy i trwalsze dzialanie ma pallin. Ale przeciez dirmy farmaceutyczne by padly jakby kazdy sobie wyleczyl pecherz na min 5 lat.. po furo libi wracac. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 09:25
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH