X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis zgłaszam się bo jestem na czerwono na liście :)

Jaspis lubi tę wiadomość

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa do jakiej kliniki się wybieracie, jezeli mogę zapytać?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27 wrote:
    Marciaa do jakiej kliniki się wybieracie, jezeli mogę zapytać?

fertimedica

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Ale dwa razy w ciągu jednego cyklu?? Płodny sluz miałam ze trzy tygodnie temu. A teraz mam znowu
    Lola,jesli nie mialas owu to masz przewagę estrogenów.Estrogeny powodują ,że śluz jest rzadki,odpowiadają też za nawilżenie"kaśki":)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka PIĘKKNY!!!!!!!!!!!!

plinka lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka92 wrote:
    Agu pewnie dostałas trioxal albo orungal ja po tym leku miałam pół roku spokoju :-) brałas ostatnio antybiotyki albo jadlas dużo słodyczy, miałaś stres?

Dostałam Orungal ;) po kilku próbach musiałam wysypac zawartość na łyżeczkę bo inaczej nie dałam rady...

Miałam ostatnio kilka antybiotyków (zapalenie zatok, zapalenie pęcherza itp) a słodycze jem na potęgę bo je kocham <3 Do tego stres mam codziennie w pracy :D
    I jeszcze ten stres związany ze staraniami... Strasznie mnie denerwuje, że od jakiegoś czasu każdy kolejny cykl nam przepada, a ja wtedy zawsze myślę, że może gdybyśmy się mogli starać to akurat w tym cyklu, który przepadł by się udało... I to mnie dobija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 18:33

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Sun81 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tygodnie temu mialam TSH 5,3 - po lekach, diecie bez pszenicy dzisiaj 1,83 !!!! :)))

światełko w tunelu :)
    oby tylko wyniki męża się też poprawiły :)

EA, agu92, Karola27, anciaa, kmala, Madzix88 lubią tę wiadomość

Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - :( - 36 lat
    http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun81 wrote:
    3 tygodnie temu mialam TSH 5,3 - po lekach, diecie bez pszenicy dzisiaj 1,83 !!!! :)))

światełko w tunelu :)
    oby tylko wyniki męża się też poprawiły :)

Sun81 super spadek ;) jaka dawkę leków zazywalas?

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    fertimedica

Napisz koniecznie wrażenia po wizycie. My z mężem byliśmy teraz w Invimedzie i bynajmniej badanie nasienia w średnich warunkach :/

• marciaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27 wrote:
    Napisz koniecznie wrażenia po wizycie. My z mężem byliśmy teraz w Invimedzie i bynajmniej badanie nasienia w średnich warunkach :/

Tzn czego średnie ?
    Dobrze pamiętam że razem wchodziliscie ?

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Anetka, my idziemy na pierwszą wizytę niepłodnościową i mamy mieć swoją historię chorob o ile taka jest (nawet niekoniecznie powiązana z niepłodnością) no i wyniki badań jakie mamy i tyle. Nic nie kazali robić

marciaa my też mamy wziąć swoje badania jakie mamy i zrobić ten cały pakiet co podali.. Ale tak jak mówiłam, póki co ich nie robię, najpierw zobaczę co będzie na pierwszej wizycie.

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Dostałam Orungal ;) po kilku próbach musiałam wysypac zawartość na łyżeczkę bo inaczej nie dałam rady...

Miałam ostatnio kilka antybiotyków (zapalenie zatok, zapalenie pęcherza itp) a słodycze jem na potęgę bo je kocham <3 Do tego stres mam codziennie w pracy :D
    I jeszcze ten stres związany ze staraniami... Strasznie mnie denerwuje, że od jakiegoś czasu każdy kolejny cykl nam przepada, a ja wtedy zawsze myślę, że może gdybyśmy się mogli starać to akurat w tym cyklu, który przepadł by się udało... I to mnie dobija.

Ja niestety się borykam z grzybkiem muchomorkiem. No to właśnie może być to wynikiem antybiotykoterapii, brałaś coś oslonowego? Jeśli nie to warto sobie kupić teraz provag albo dicoflor60. Możesz też sobie kupić lactovaginal dla przywrócenia prawidłowego ph. No i ograniczyć słodkie, a najlepiej wogole zrezygnować z cukru. Masz do tego jakieś problemy z jelitami, zoladkiem?

MalPog lubi tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :).

Plinka super brzuszek :). Ekran wymacany ;). Tez majowa jestem wiec może i mi dobre wieści przyniesie ten miesiąc;)? Bocka tez widziałam wiec może to cos znaczy:)? Oooooobyyy.

Witam nowe staraczki :)

Lunna, plinka lubią tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kiedyś miałam jakiegoś grzybka i to przez basen! Zrezygnowałam z basenu i grzybka nie ma :) ale mi gin też powiedziała, że grzybek lubi słodycze -> cukier i lepiej ograniczyć. Brałam tabletki dopochwowo i maść.

P.S. Ptaszyna gdzie nam odleciała? Czyżby jeszcze nie miała prądu?

Dolika lubi tę wiadomość

• MalPog Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka92 wrote:
    Ja niestety się borykam z grzybkiem muchomorkiem. No to właśnie może być to wynikiem antybiotykoterapii, brałaś coś oslonowego? Jeśli nie to warto sobie kupić teraz provag albo dicoflor60. Możesz też sobie kupić lactovaginal dla przywrócenia prawidłowego ph. No i ograniczyć słodkie, a najlepiej wogole zrezygnować z cukru. Masz do tego jakieś problemy z jelitami, zoladkiem?
    Agu Katarzynka ma rację z tymi słodyczami. Grzybki uwielbiają cukier i przez to mogą być trudniejsze w wyleczeniu. Na czas leczenia odstaw cukier (również słodkie owoce), stosuj probiotyki (może być zwykły jogurt naturalny bez cukru w składzie), do diety włącz imbir, czosnek, kurkumę, kiszonki (ogórki, kapustę). Uwierz mi, że to bardzo pomaga.

Znalazłaś jakiegoś gina na nfz czy byłaś u swojego prywatnie?

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Tzn czego średnie ?
    Dobrze pamiętam że razem wchodziliscie ?

Zgadza się wchodziliśmy razem. Może ja jestem przewrazliwiona i się czepiam ale w łazience w pokoju aż wyspywały się z kosza ręczniki papierowe (nie jest to wielki trud żeby to sprzątnać), pani poinformowała nas ze mamy 20 minut, cała sytuacja była dla nas stresująca a co dopiero z zegarkiem w ręku. W pokoju taki zaduch ze ledwo dało się oddychać i dodatkowo jego wygląd i mi i mężowi przypominął burdel :) (żadne z nas nigdy nie było ale takie skojarzenia nam się nasunely) nikt też nie zaproponował skorzystania z prezerwatywy a ja ze względu na okoliczności sytuacji wstydzilam się zapytać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem w 19 dc ale od dwóch dni dziwnie boli mnie brzuch jak na okres a jednak troszkę inaczej. Postanowiłam zrobić dzis test. Wyszła blada kreska wiec zrobiłam jeszcze dwa tez wydaje mi się że są dwie kreski ale możecie zerknąć? Co myślicie te kreski sie zaliczają? Jestem w ciazy? Zdjęcie pod linkiem https://zapodaj.net/045eca80e8f95.jpg.html

• floreczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolika a w którym dniu cyklu miałaś owulacje?

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolika wygląda to na początki ciąży. Ale, jak to możliwe aby było już coś widać? Ja również jestem w 19 dc, czyli mając cykle 28 dniowe, owulacja była 14 kwietnia, nie ma raczej możliwości aby dzisiaj było coś widać w 5 dniu od owulacji.
    Dziewczyny co myślicie?

• floreczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka też się właśnie zastanawiam.
    Dolika, a po jakim czasie jest to zdjęcie?
    I czy bierzesz jakieś leki?

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ