Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    no właśnie czytałam że może np do 3 dni po skoczyć.. i już zgłupiałam

Rośnie już dzień po owu, ale to nie musi byc jakiś duży skok tylko wzrost :)
    Ale Ty masz ładny wykres :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudysa! Tak bardzo mi przykro, że u Ciebie jest kiepsko :( rozmawialas z narzeczonym o tym co Cie boli? To ogromny ciężar jaki masz na swoich barkach. Przytulam :*

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Dziewczyny ile dni po owulacji, ovf zaznacza wam ją na wykresie?

Ovf wyznacza owulację po trzech dniach wyższych temperatur :) Czyli jeszcze musisz poczekać bo na razie z tego co widzę masz temperature na mniej więcej tym samym poziomie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wpisz mnie kochana na testowanie na 6 lutego :*

Dziś byłam na usg i gin potwierdziła owulację. Mam dwa ciałka żółte (po jednym na każdym z jajników) i w "gratisie" krwiaka poowulacyjnego 20mm na prawym jajniku...

Dostałam duphaston i mam cierpliwie i bezstresowo (ta, jasne!) czekać czy @ przyjdzie. Ovu wyznaczył mi @ na 4.02, ale w tym cyklu co chwila zmienia zdanie kiedy miałam owulację (pewnie przez leki). Więc będę testować 6.02. tak jak zaleciła mi gin.

Póki co jestem w szoku, że są dwa ciałka i ten krwiak i boję się co będzie dalej... Masakra :(

Bella_Bella lubi tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog a lekarz nie poinformował Cie co dalej z tym krwiakiem?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Aika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma no i bardzo ładnie! Nic tylko działać ;)

Bella kamień z serca, mam nadzieję że jest ok i groszek zaskoczy :)

Klauudyssa jejku to naprawdę nie ciekawa sytuacja :( Wróblowa ma racje że może powinnaś szczerze porozmawiać z narzeczonym a jeśli to robiłaś i nic to może to wszystko Go przerosło? Wiesz, my dziewczyny jesteśmy silne :D A chłopy w większości nie potrafią udźwignąć takiego ciężaru jak my. TO NIE JEST USPRAWIEDLIWIANIE GO. Z tego co piszesz zachowuje się bardzo nie w porządku względem Ciebie. Ale myślę że warto odbyć taką poważną rozmowę :* Ściskamy Cię mocno i pamiętaj że masz u Nas wsparcie <3

Dziewczynki dzisiaj taki gbur mnie złapał że aż szok! :(

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje mierzenie to nie wiem czy się z celem nie mija bo z tego co czytałam nie spełniam warunków wiarygodnego pomiaru. Ale z ciekawości mierzę i zobaczymy.

• MalPog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    MalPog a lekarz nie poinformował Cie co dalej z tym krwiakiem?

Gin mówiła, że tak się zdarza i powinien sam się wchłonąć. Na innym wątku Flowwer pisała mi, że też tak miała i krwiak sam się wchłoną zanim przyszła @. I że wtedy też dostała duphaston...

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

• Aika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    To moje mierzenie to nie wiem czy się z celem nie mija bo z tego co czytałam nie spełniam warunków wiarygodnego pomiaru. Ale z ciekawości mierzę i zobaczymy.

Co masz na myśli mówiąc że nie spełniasz warunków? :/

m85awv1.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i git, w sumie tak w pierwszej chwili pomyślałam że jak na moje oko, to powinien się wchłonac. Przecież to nie jest jakieś "ciało obce" czy jakaś inna "zaraza" :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika może chodzi o hashimoto. Doma ja bym marzyła choćby dla samej siebie. :) zawsze w razie jakby coś się zadziało to masz podstawy do interwencji u ginka że cos się dzieje.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Aika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kobitki? :)

m85awv1.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa jedyne "ciało obce", które mogę zaakceptować, to fasolka ;) A pozostałe cholery niech się trzymają ode mnie z daleka :P

55c44e79ce.png

• marciaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudysa. Mega współczuję
    I to pokazuje że jednak młodzi w klitce ale powinni mieszkać sami. Pogadaj z narzeczonym o twoich uczuciach :*

• annde Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    A ja dziś poszłam na USG piersi i Pani od tak ,, z głupa'' przejechała mi po tarczycy i jest z nią coś nie tak. A przed ciążą było ok. Mam zrobić szczegółowe badania. No nie ma co - mieśniak w macicy, tarczyca - same dobroci.
    Olam, jeśli Twój nick zdradza Twój wiek, to się nie denerwuj na zapas. Mnie już jako szesnastolatkę lekarz wysłała na badania tarczycy "bo coś z nią nie tak". Mówiłam jej, że taka moja uroda jako dziecka Czarnobyla, ale nie słuchała. Zrobiłam badania i okazało się, że miałam rację. ;)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa, dziewczyny mają rację. Powinnaś porozmawiać z narzeczonym. Jakby nie było jest to człowiek, z którym chcesz spędzić resztę życia.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:

Annde a co to za jakieś smutne scenariusze? Ojj nie podoba mi się to, pozytywnie :D

A jakoś tak mnie dopadło. @ na dniach, a ja bym tak bardzo chciała, żeby nie przyszła i żeby jutrzejsze badanie wyszło pozytywnie, że czasami jednak zaczynam wątpić. Dziś dalej ciągnie mnie jajnik. Nigdy nie miałam takich objawów zbliżającej się @, zazwyczaj kalendarzyk mi o niej przypominał, co najwyżej dwa dni przed dostawałam "lekkiego kopniaka w brzuch", więc czuję się teraz dziwnie. Tłumacze sobie, że to przez te wszystkie ovariny i clostybegyty. I dalej mam zgagę. A to nic fajnego, więc marudzę.

PCOS
  • Aika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annde same dobre argumenty! :) Nie ma co się martwić i stresowac na zapas bo naprawdę zapowiada się dobrze :) trzymam kciuki kochana

A ja? Sama panikuje :D po prostu od wczoraj łapie mnie taki dół i zwątpienie..

annde lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Co masz na myśli mówiąc że nie spełniasz warunków? :/
    Ja ogólnie cierpię na zaburzenia snu. Potrafię iść spać o 23 i budzić się o 2, 3 i 4 rano. Dlatego te pomiary raczej nie są wiarygodne?

• Aika Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja ogólnie cierpię na zaburzenia snu. Potrafię iść spać o 23 i budzić się o 2, 3 i 4 rano. Dlatego te pomiary raczej nie są wiarygodne?

Aaa rozumiem :( a probowałaś to konsultować z lekarzem? A co do temperatury to wystarczą 3 godz snu :)

m85awv1.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ