Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Phia wrote:Lukrecja ladne ale nie do mego nazwiska hehe
A ja bede chrzestna Adasia za niedlugo
Wlasciwie nastepne pytanko... Temperature mierzycie ?? Jakim termometrem najlepiej??? Bo ja sie za to zabieram i cos nie moge??
Ja mierzę poglądowo, żeby znać swoje ciało..Teraz już nieregularnie, bo mniej więcej co miesiąc ta sama historia. Od owulacji wzrost, spadek temperatury przychodzi z okresem.
Mierzę z rana zwykłym termometrem i to pod pachą ,,,
A czytałam, że dziewczyny polecają mierzyć bardziej dogłębnie - gdziekolwiek.
Mam w miarę regularne cykle, zwykle 27-30 dni, więc posiłkuję się Moim kalendarzykiem (apka na tel), gdzie od paru lat zapisuję jakieś ew. notatki, temperaturę, okres i ta apka pomaga mi w ustaleniu kiedy mniej więcej może być owu.
No i zmiana śluzu. Jak jest płodny.
Miesiąc temu, jak jeszcze nie podjęliśmy tej decyzji, zaszaleliśmy i dzień później miałam śluz jak kurze jajo. Ale miałam wtedy nadzieję na 2 kreski...No ale nie wyszło. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja robiłam 10 dpo, był negatyw, ale po czasie pozytyw - to skłoniło mnie do wykonania testu ponownie 11dpo i tu już jest blada druga.
Lady MAX test ( dwupak za niecałe 15 zł. Jedno opakowanie niecałe 10). Dodam, że ja mam test paskowy i jego czułość to 10mlU/ml. ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPhia wrote:Wercia tez ladnie
A ja wlasnie dostalam @ .. Troche szybciej niz powinna być.. W 26 dniu cyklu a zawsze jest 28 dniu lub 29... Pewnie branie kwasu i maly stresik zwiazany z lekarzami itp. przyspieszyl @
No właśnie podoba mi się zdrobnienie tego imienia najpierw Wercia potem Wera -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Plamka wszystkiego najlepszego dla męża żeby wkrótce miał żonę w dwupaku
My już poswietowalismy jutrzejszą rocznicę ślubu z rodzicami a jutro już sami wybieramy się na wycieczkę
Co do imion: u nas będzie Ignacy i Amelia
Życzę Wam udanej niedzieli my będziemy świętować 365 dni w związku małżeńskimPlamka_92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny