X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    https://zapodaj.net/a1a4877ac0bea.jpg.html

Zrób zdjęcie bardziej w świetle, bo bardzo słabo widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakiś cień tam widzę jak się przypatrzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Witam, jestem w 24dc, cykle 28 dniowe. Szyjka wysoko i zamknięta. Zawsze przed @ mialam nisko i twardą. Dziś rano zrobiłam test o czułości 25 i wyszedł negatywny. Czy to jednak może być ciąża? Staramy się drugi cykl. Od ponad miesiąca biorę tabletki symvital mama tak jak mi poradziła moja ginekolog.
    Pomóżcie co robić? Czy to ciąża?

Poczekaj do 28 dnia, jeśli nie będzie @, zrób test. I wtedy będzie raczej wiarygodny.
    W 24 dniu może być jeszcze za szybko na pozytyw .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę rozmazane, może inne zdjęcie? :D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura ja też mam wątpliwości czy widzę. Na zdjęciu zawsze gorzej cienie kresek widać niż w rzeczywistości. Ważne czy ma odcień różowego? Bo jeśli jest cień ale szaro-bialy to może być miejsce na teście na róż. Wielokrotnie też myślałam, że może to kreseczka. Musi być lekko różowe.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka Kochana a Ty jak się czujesz? :*

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ogólnie test testowi nie równy. Nawet przy podobno tej samej czułości. Ostatnio jak robiłam z jednej próbki moczu to na żółtym bobotest wyraźnie było widać różową kreseczkę ,a na quixx zupełnie nic. Ja kupuję bobotest w Carrefour za 5,9zl. Podobny wynik pokazał mi test maluszek, a znów nie pokazał ecopink. Także najlepiej robić dwa różne :) teraz to już każdy mam mocny prawie tak samo jak kreska kontrolna.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Kropeczka Kochana a Ty jak się czujesz? :*
    A dziękuję Kochana. :* Staram się naprawdę żyć normalnie. Jutro kontrolna beta i jeśli będzie koło 1000 to idę w piątek zobaczyć gdzie się zagnieździło, bo na serduszko jeszcze nie liczę. Wczoraj nadrobiłam trochę zaległości w domu i ogrodzie. Nie oszczędzam się, bo wiem, że to nic nie zmieni. Co ma być to będzie , a nerwy po meczu trzeba było wyładować :/

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś może zerknąć na mój wykres? Jestem w tym nowa i zupełnie nie wiem co myśleć. Od kilku dni mam wrażliwe piersi i baaardzo ciągnący się śluz. Nie jest on do końca przezroczysty ale jest go dużo. W każdym razie, "atakujemy" cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:08

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczynki, czy któraś może zerknąć na mój wykres? Jestem w tym nowa i zupełnie nie wiem co myśleć. Od kilku dni mam wrażliwe piersi i baaardzo ciągnący się śluz. Nie jest on do końca przezroczysty ale jest go dużo. W każdym razie, "atakujemy" cały czas.
    Ja nie pomogę. Zupełnie się na tym nie znam. Ale jajkowaty śluz u mnie zawsze na dwa dni przed owulacją był do jej dnia.

aktap lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    A dziękuję Kochana. :* Staram się naprawdę żyć normalnie. Jutro kontrolna beta i jeśli będzie koło 1000 to idę w piątek zobaczyć gdzie się zagnieździło, bo na serduszko jeszcze nie liczę. Wczoraj nadrobiłam trochę zaległości w domu i ogrodzie. Nie oszczędzam się, bo wiem, że to nic nie zmieni. Co ma być to będzie , a nerwy po meczu trzeba było wyładować :/
    To fakt, nie poszło nam...
    To daj nam tutaj koniecznie znać jaki wynik, ja tak strasznie za Was trzymam kciuki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    ja też niestety nie znam się na tym i nie pomogę :( ale zaraz któraś z nas na pewno rzuci obeznanym okiem :D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa nie poszło? Grali beznadziejnie! Tylko momentami grali jak należy. Co się nakrzyczała to moje. Nerwy teraz mi nie potrzebne,ale ja inaczej nie umiem, taki ze mnie człek.
    Jasne , że dam znać. Jutro koło 17 będę mieć wynik.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem tu nowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 08:19

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Malwa nie poszło? Grali beznadziejnie! Tylko momentami grali jak należy. Co się nakrzyczała to moje. Nerwy teraz mi nie potrzebne,ale ja inaczej nie umiem, taki ze mnie człek.
    Jasne , że dam znać. Jutro koło 17 będę mieć wynik.
    Ja jeszcze liczę, że w niedzielę będzie lepiej :D No bo teraz to już przydałoby się zdobyć 3 punkty inaczej marne perspektywy... ;)

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia kochana jestem z Tobą całym serduszkiem! Nie będę powtarzać tych wszystkich rzeczy co dziewczyny już zdążyły Ci napisać, ale napiszę że zgadzam się z nimi w 100% Bądź silna i cierpliwa choć wiem, że jest to bardzo trudne, to nie poddawaj się i się nie załamuj! Wszystko będzie dobrze, musi być. Pamiętaj, że po każdej burzy przychodzi tęcza i słońce. Wiara w to, że się kiedyś uda to nie może u Ciebie zniknąć.

Kropeczka bardzo się cieszę z Twoich grubych kresek! Trzymam za nas wszystkie kciuki, aby każda z nas w swoim czasie je zobaczyła!
    U mnie póki co całyczas tempka wzrasta, więc zobaczymy, czy w najbliższych dniach zaobserwuje jednodniowy spadek, bardzo w to wierzę.

601f98deb1b1f5171387a065fc5c5d3a.png

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:

Bardzo nieregularne te Twoje temperatury. Jak mierzysz temperaturę?
    Jakim termometrem?
    W którym miejscu?
    O której godzinie?

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia jesteśmy z Tobą. Trzymaj się. Nie chce Ci dawać złudnych nadziei ale wiadomo że nadzieja pozostaje do końca. Jesteś silna dasz rade to przetrwać. Może słabe pocieszenie ale koleżanka miała identyczną sytuację. @ przyszła. Ale po 2 miesiącach znowu były dwie kreski i teraz ma synka. Nie wiem ile to jej pomogło ale poszła na pielgrzymkę i jak sama mówi - zrobili syna w trakcie :) Pielgrzymka dwudniowa :)

Wichura - jeśli jest lekko różowo to super. Gratki - słobo widać. Poczekaj z 2 dni

Aktap - patrze na Twój wykres i owulacji jeszcze raczej nie było, a jak długie masz cykle?

Kropeczka super masz podejście.

Dopijam kawe i działam dalej, a brzuch mnie boli niemiłosiernie

Sandersik lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja nie mam innego wyjścia, tyle, że mi jest znacznie łatwiej niż początkującym Mamusiom bo mam dwoje wspaniałych dzieci i jedno poronienie za sobą i to juz w 13 TC, więc teraz staram się podchodzić totalnie na luzie, co oczywiście i tak z różnym skutkiem mi wychodzi.
    A Ciebie czemu brzucho boli? @ masz czy owulke?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nadal nic ja już nie wiem jestem coraz bardziej załamana... czy ja już nigdy nie będę mieć cyklu :(

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ