Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Kurcze to juz caliem nie wiem... Ja nigdy nie mialam monitoringu wiec nie wiem jak to moze sie odnosić do owulacji w moim przypadku... Raz na usg lekarka powiedziala ze w zatoce douglasa jest plyn więc owulacja byla, i raz jedyny testy owulacyjne wykryly mi skok Lh. A te długie cykle moje sa efektem wysokiej prolaktyny. No nic w poniedziałek się okaze.
-
Malwa13 wrote:Miss tak dopytać jeszcze raz czy ma iść wyszły Ci jakieś pęcherzyki na jajnikach tylko np mało czy Nic?
-
Lola_M wrote:ABI tez mialam problem z prolaktyna powyzej 40 gdzie norma do 25 mialam bromka pol tabletki dziennie zaczelam go brac w tym cyklu co zaszlam w ciaze.
Testo tez mialam wysokie drugie tyle co norma zbijalam go glupophage xr ok 3mies.
Po unormowaniu wszystkiego udalo sie mialam jeszcze dupka nie wiem czy cos w tym pomógł
Ps Malwa. Idz do innego lekarza po porade albo zrob badania na wlasna reke prolaktyne testo itd ja nie mialam @ 4miesiace zrobilam badania zaczelam leczenie i wynik masz.
Ze skierowaniem na badanie pojdziesz sobie spokojnie w pzadzierniku nie rezygnuj ale po co masz marnowac tyle miesiecy idz po prostu do innego lek powiedz ze tak dlugo nie masz @ popros o jakies badania i tak ci nie zaszkodzi -
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Oj przepraszam w tym natłoku postów do nadrobienia zapomniałam odpisać powiem tak: byłam u gina który powiedział po samym usg że mam policystyczny lewy jajnik bo dużo pęcherzyków jest małych ale nie zlecił mi żadnych badań... poszłam i zrobiłam sama wszystkie badania no i zapisałam się do innego gina nie mówiłam że byłam już u innego gina tylko tyle że zrobiłam badania i sama podejrzewam pco i przyszłam sprawdzić czy usg to potwierdza nowy gin powiedział mi że raczej nie mam pco bo żeby powiedzieć że jajnik jest policystyczny to musi być przynajmniej 12 małych pęcherzyków ułożonych w pierścień poza tym ja mam krótkie cykle a przy pcos są wydłużone i bezowulacyjne czesto... Ale powiedział że po samych wynikach badań mogłam stwierdzić pcos bo mam wszystkie androgeny podwyzszone i do tego hirsutyzm a to częste w tej chorobie mam nadzieję że jasno to opisalam jak coś to pisz na priv bo znowu zapomnę odpisać
-
Malwa13 wrote:Dziękuję:* ja się wybiorę jeszcze raz w takim razie bo gin mi powiedziała że pęcherzyki że może pcos i tyle nie powiedziała ile ani co i jak A ja dopiero doczytałam po fakcie i teraz woedzialabym o co pytać A tak to zapytałam tylko czy mogę się starać o bobasa. Powiedziała że tak I że jeśli się uda to znaczy że jest wszystko ok A jak nie uda się to wtedy prawie te termin badań przyjdzie. Patrzę na usg widzę trzy pęcherzyki ale ja mało co tam widzę
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Ja miałam tak samo - poszłam do gina ciemna na umyśle i po fakcie już trochę jaśniej się zrobiło ja jeszcze wyczytałam że w różnych dniach cyklu jajniki mogą inaczej wyglądać, w sensie jednego dnia na usg jajnik może wydawać się policystyczny a już drugiego może być piękny pocieszam się tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:01
-
Malwa13 wrote:Tak też to czytałam i mam nadzieję że może byłam po owulacji, bo we wrześniu jajniki miałam piękne bez ani jednego pęcherzyka, moze po owu i stąd ciałko żółte w jajniku, a cykl taki długi był bo owulacja się przesunela A przesunięcie może przez moje ostatnie stresy w pracy. Oby tak to było szkoda, że czasami dla lekarza pewne rzeczy są oczywiste i człowiek potem dopytuje, doczytuje i wpada w panikę. Bo w gabinecie to ja zadowolona siedziałam, potem wyszłam i zaczęłam czytać i cały dzień przeplakalam. Teraz trochę już na spokojnie podchodzę do tego, przy okazji trafiłam do Was i zbadałam tsh może tak miało byc
Zawsze znajdzie się jakiś plus w całej tej sytuacji tak miało być, miałaś do nas dołączyć i razem z nami przechodzić przez te starania -
nick nieaktualnyAnia95 wrote:Zawsze znajdzie się jakiś plus w całej tej sytuacji tak miało być, miałaś do nas dołączyć i razem z nami przechodzić przez te starania
Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Tak też to czytałam i mam nadzieję że może byłam po owulacji, bo we wrześniu jajniki miałam piękne bez ani jednego pęcherzyka, moze po owu i stąd ciałko żółte w jajniku, a cykl taki długi był bo owulacja się przesunela A przesunięcie może przez moje ostatnie stresy w pracy. Oby tak to było szkoda, że czasami dla lekarza pewne rzeczy są oczywiste i człowiek potem dopytuje, doczytuje i wpada w panikę. Bo w gabinecie to ja zadowolona siedziałam, potem wyszłam i zaczęłam czytać i cały dzień przeplakalam. Teraz trochę już na spokojnie podchodzę do tego, przy okazji trafiłam do Was i zbadałam tsh może tak miało byc
-
Ania95 wrote:No chyba że wszystkie trafimy na ten sam miesiąc rodzenia to przeniesiemy imprezę na inny wątek hah
Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Haha ciekawe czy któraś z nas trafi bliźniaki:D
Ania95, Malwa13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pochwalę się Wam: od dziś zaczynam dietę przy niedoczynności tarczycy właśnie przyszła do mnie książeczka z dietą przy tej chorobie i mam zamiar się odchudzać nic innego mi już nie zostało proszę trzymajcie kciuki za moją słabą silną wolę
Ania95, Plamka_92 lubią tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Wszystko się może zdarzyć ale najważniejsze żeby jak najszybciej każda miała choć jednego lokatora pod serduszkiem
Dokładnie nieważne czy chłopak czy dziewczyna, nieważne czy jeden maluszek, bliźniaki czy trojaczki ważne, żeby w końcu pojawił się nasz długo wyczekiwany cudMalwa13, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Pochwalę się Wam: od dziś zaczynam dietę przy niedoczynności tarczycy właśnie przyszła do mnie książeczka z dietą przy tej chorobie i mam zamiar się odchudzać nic innego mi już nie zostało proszę trzymajcie kciuki za moją słabą silną wolę
Trzymamy kochana! Dasz radę :* my będziemy Ci przypominać o co walczyszMissKathy92 lubi tę wiadomość