X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Kurcze to juz caliem nie wiem... Ja nigdy nie mialam monitoringu wiec nie wiem jak to moze sie odnosić do owulacji w moim przypadku... Raz na usg lekarka powiedziala ze w zatoce douglasa jest plyn więc owulacja byla, i raz jedyny testy owulacyjne wykryly mi skok Lh. A te długie cykle moje sa efektem wysokiej prolaktyny. No nic w poniedziałek się okaze. :-)
    A jak to jest z tym płynem? Musi być? Ile on się utrzymuje po owu?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Miss tak dopytać jeszcze raz :D czy ma iść wyszły Ci jakieś pęcherzyki na jajnikach tylko np mało czy Nic?
    Oj przepraszam w tym natłoku postów do nadrobienia zapomniałam odpisać :) powiem tak: byłam u gina który powiedział po samym usg że mam policystyczny lewy jajnik bo dużo pęcherzyków jest małych :( ale nie zlecił mi żadnych badań... poszłam i zrobiłam sama wszystkie badania no i zapisałam się do innego gina :) nie mówiłam że byłam już u innego gina tylko tyle że zrobiłam badania i sama podejrzewam pco i przyszłam sprawdzić czy usg to potwierdza :/ nowy gin powiedział mi że raczej nie mam pco bo żeby powiedzieć że jajnik jest policystyczny to musi być przynajmniej 12 małych pęcherzyków ułożonych w pierścień :) poza tym ja mam krótkie cykle a przy pcos są wydłużone i bezowulacyjne czesto... Ale powiedział że po samych wynikach badań mogłam stwierdzić pcos bo mam wszystkie androgeny podwyzszone i do tego hirsutyzm a to częste w tej chorobie :/ mam nadzieję że jasno to opisalam :) jak coś to pisz na priv bo znowu zapomnę odpisać :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    ABI tez mialam problem z prolaktyna powyzej 40 gdzie norma do 25 mialam bromka pol tabletki dziennie zaczelam go brac w tym cyklu co zaszlam w ciaze.
    Testo tez mialam wysokie drugie tyle co norma zbijalam go glupophage xr ok 3mies.
    Po unormowaniu wszystkiego udalo sie mialam jeszcze dupka nie wiem czy cos w tym pomógł

Ps Malwa. Idz do innego lekarza po porade albo zrob badania na wlasna reke prolaktyne testo itd ja nie mialam @ 4miesiace zrobilam badania zaczelam leczenie i wynik masz.
    Ze skierowaniem na badanie pojdziesz sobie spokojnie w pzadzierniku nie rezygnuj ale po co masz marnowac tyle miesiecy idz po prostu do innego lek powiedz ze tak dlugo nie masz @ popros o jakies badania i tak ci nie zaszkodzi
    Mam pytanko do Ciebie: metformina zbija testosteron? Bo mi gin przepisał metformax na zbicie cukru ale nie wiedziałam że też na testo to działa :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Oj przepraszam w tym natłoku postów do nadrobienia zapomniałam odpisać :) powiem tak: byłam u gina który powiedział po samym usg że mam policystyczny lewy jajnik bo dużo pęcherzyków jest małych :( ale nie zlecił mi żadnych badań... poszłam i zrobiłam sama wszystkie badania no i zapisałam się do innego gina :) nie mówiłam że byłam już u innego gina tylko tyle że zrobiłam badania i sama podejrzewam pco i przyszłam sprawdzić czy usg to potwierdza :/ nowy gin powiedział mi że raczej nie mam pco bo żeby powiedzieć że jajnik jest policystyczny to musi być przynajmniej 12 małych pęcherzyków ułożonych w pierścień :) poza tym ja mam krótkie cykle a przy pcos są wydłużone i bezowulacyjne czesto... Ale powiedział że po samych wynikach badań mogłam stwierdzić pcos bo mam wszystkie androgeny podwyzszone i do tego hirsutyzm a to częste w tej chorobie :/ mam nadzieję że jasno to opisalam :) jak coś to pisz na priv bo znowu zapomnę odpisać :(
    Dziękuję:* ja się wybiorę jeszcze raz w takim razie bo gin mi powiedziała że pęcherzyki że może pcos i tyle nie powiedziała ile ani co i jak A ja dopiero doczytałam po fakcie i teraz woedzialabym o co pytać A tak to zapytałam tylko czy mogę się starać o bobasa. Powiedziała że tak I że jeśli się uda to znaczy że jest wszystko ok A jak nie uda się to wtedy prawie te termin badań przyjdzie. Patrzę na usg widzę trzy pęcherzyki ale ja mało co tam widzę:D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziękuję:* ja się wybiorę jeszcze raz w takim razie bo gin mi powiedziała że pęcherzyki że może pcos i tyle nie powiedziała ile ani co i jak A ja dopiero doczytałam po fakcie i teraz woedzialabym o co pytać A tak to zapytałam tylko czy mogę się starać o bobasa. Powiedziała że tak I że jeśli się uda to znaczy że jest wszystko ok A jak nie uda się to wtedy prawie te termin badań przyjdzie. Patrzę na usg widzę trzy pęcherzyki ale ja mało co tam widzę:D
    Ja miałam tak samo - poszłam do gina ciemna na umyśle i po fakcie już trochę jaśniej się zrobiło :) ja jeszcze wyczytałam że w różnych dniach cyklu jajniki mogą inaczej wyglądać, w sensie jednego dnia na usg jajnik może wydawać się policystyczny a już drugiego może być piękny :) pocieszam się tym :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja miałam tak samo - poszłam do gina ciemna na umyśle i po fakcie już trochę jaśniej się zrobiło :) ja jeszcze wyczytałam że w różnych dniach cyklu jajniki mogą inaczej wyglądać, w sensie jednego dnia na usg jajnik może wydawać się policystyczny a już drugiego może być piękny :) pocieszam się tym :D
    Tak też to czytałam i mam nadzieję że może byłam po owulacji, bo we wrześniu jajniki miałam piękne bez ani jednego pęcherzyka, moze po owu i stąd ciałko żółte w jajniku, a cykl taki długi był bo owulacja się przesunela :D A przesunięcie może przez moje ostatnie stresy w pracy. Oby tak to było :D szkoda, że czasami dla lekarza pewne rzeczy są oczywiste i człowiek potem dopytuje, doczytuje i wpada w panikę. Bo w gabinecie to ja zadowolona siedziałam, potem wyszłam i zaczęłam czytać i cały dzień przeplakalam. Teraz trochę już na spokojnie podchodzę do tego, przy okazji trafiłam do Was i zbadałam tsh :D może tak miało byc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:01

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Tak też to czytałam i mam nadzieję że może byłam po owulacji, bo we wrześniu jajniki miałam piękne bez ani jednego pęcherzyka, moze po owu i stąd ciałko żółte w jajniku, a cykl taki długi był bo owulacja się przesunela :D A przesunięcie może przez moje ostatnie stresy w pracy. Oby tak to było :D szkoda, że czasami dla lekarza pewne rzeczy są oczywiste i człowiek potem dopytuje, doczytuje i wpada w panikę. Bo w gabinecie to ja zadowolona siedziałam, potem wyszłam i zaczęłam czytać i cały dzień przeplakalam. Teraz trochę już na spokojnie podchodzę do tego, przy okazji trafiłam do Was i zbadałam tsh :D może tak miało byc :)

Zawsze znajdzie się jakiś plus w całej tej sytuacji :) tak miało być, miałaś do nas dołączyć i razem z nami przechodzić przez te starania :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Zawsze znajdzie się jakiś plus w całej tej sytuacji :) tak miało być, miałaś do nas dołączyć i razem z nami przechodzić przez te starania :D
    To prawda :* i będziemy się c9eszyc też wszystkie razem jak nam się wszystkim uda:D

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    To prawda :* i będziemy się c9eszyc też wszystkie razem jak nam się wszystkim uda:D

No jasne :) ja będę Was informować tutaj o każdym etapie mojej ciąży :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To ty w ciazy?? :-D

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    To ty w ciazy?? :-D

no co Ty :P jak już będę to i tak będę tu Was o wszystkim informować ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Oj tak to jest że lekarz niektóre rzeczy omija bo to oczywiste a później kobieta się denerwuje że nie powiedział :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że wszystkie trafimy na ten sam miesiąc rodzenia :D to przeniesiemy imprezę na inny wątek ;D hah

Malwa13 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No chyba że wszystkie trafimy na ten sam miesiąc rodzenia :D to przeniesiemy imprezę na inny wątek ;D hah
    Ania, wtedy to zmienimy charakter tego wątku: zamiast nowe staraczki będą nowe zafasolkowane :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ania, wtedy to zmienimy charakter tego wątku: zamiast nowe staraczki będą nowe zafasolkowane :D
    Haha ciekawe czy któraś z nas trafi bliźniaki:D :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Haha ciekawe czy któraś z nas trafi bliźniaki:D :D
    Wszystko się może zdarzyć :D ale najważniejsze żeby jak najszybciej każda miała choć jednego lokatora pod serduszkiem <3

Ania95, Malwa13 lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Wszystko się może zdarzyć :D ale najważniejsze żeby jak najszybciej każda miała choć jednego lokatora pod serduszkiem <3
    To prawda :) i żeby zdrowe było to pełnia szczęścia ❤

MissKathy92, Ania95 lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam: od dziś zaczynam dietę przy niedoczynności tarczycy :) właśnie przyszła do mnie książeczka z dietą przy tej chorobie i mam zamiar się odchudzać :) nic innego mi już nie zostało :) proszę trzymajcie kciuki za moją słabą silną wolę :)

Ania95, Plamka_92 lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Dokładnie :) nieważne czy chłopak czy dziewczyna, nieważne czy jeden maluszek, bliźniaki czy trojaczki :P ważne, żeby w końcu pojawił się nasz długo wyczekiwany cud <3

Malwa13, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Pochwalę się Wam: od dziś zaczynam dietę przy niedoczynności tarczycy :) właśnie przyszła do mnie książeczka z dietą przy tej chorobie i mam zamiar się odchudzać :) nic innego mi już nie zostało :) proszę trzymajcie kciuki za moją słabą silną wolę :)

Trzymamy kochana! Dasz radę :* my będziemy Ci przypominać o co walczysz <3

MissKathy92 lubi tę wiadomość

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ