Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewa89_89 wrote:Dziewczyny a jakie macie, używacie czy polecacie WSPOMAGACZE PŁODNOŚCI zarówno dla kobiet i dla mężczyzn.
Ja ogólnie nic nie biorę oprócz wit. D i kwasu foliowego ale słyszałam o:
1. Ziółkach o. Sroki i o. Klimuszki (nie wiem jaka jest różnica)
2. Lubrykancie Conceive
3. Oleju z wiesiołka
Dla mężczyzn:
1. Mój brał Fertilman (tabletki na nasienie) jednak po kilku miesiącach wyniki były gorsze niż przed braniem tabletek. Koszt około 50 zł/mc, jest też droższa opcja ale skład praktycznie ten sam.
Może macie jeszcze jakieś propozycje? Zasłyszane sposoby od babć?Już którąś tubkę z kolei mąż kupił.
Mąż wcinał Fertilman, ale też nie był jakiś super, bo potem badania wyszły odrobinę poniżej normy. Chociaż z drugiej strony wcześniej się nie badał, więc nie mamy porównania. Może akurat coś pomógł. Teraz je Profertil na polecenie lekarza. Ja z własnej inicjatywy jem Doppel Herz Activ Mama Premium - ma fajny skład. Tak czy siak się przyda. -
Marza89 wrote:OVARIN głównie na owulacje, ja miałam długie cykle i brak owulacji a teraz proszę, ładny cylk z owulacją
Wiesiołek poprawa jakoś śluzu, ma też kwasy omega i poprawia cerę, same zalety, tylko trzeba pamiętać, że stosować do owulacji a później przestać
JA na prawdę mam problemy z cyklami, u mnie 40,50 dni to normalka... Raz długie raz krótkie po 30 dni, nie sposób tego ogarnąć więc wierzę, że ovarin pomoże na dłuższą metęxD
-
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Malwa co Ty
nikt Cie nie wyrzuci. Ja to sie teraz tak boje ze blokade jakas zlapie pewnie. W ogole boje sie tego cyklu jak to bedzie. Jakos podswiadomie zaczelam lylac sobie kwas foliowy. Owoce zjadam. W ogole musze zrzucic jakos 7kg przynajmniej. Tak optymalnie. Dobrze ze w tym Ustroniu jestesmy. Mam glowe zajeta i duzo nie mysle. Ale ciagle ze mnie duzo @ schodzi. Az sie zle z tym czuje i mam co jakis czas mocnieksze skurcze w brzuchu
Kochana ja miałam identycznie. Dużo @, duży ból podbrzusza i krwawienie trwało o 2 dni dłużej. Za jakies 2 tygodnie możesz podejść na USG czy macica się oczyściła.
Nam lekarka sugerowała miesiąc się wstrzymać ale było za późno, bo my od razu zaczęliśmy starania.
Wyszłam z założenia że ta dzidzia co ma się urodzić tylko na nas czeka i nie możemy jej zawieść.
Mocno trzymam kciuki. Teraz naprawdę najlepszym lekarstwem jest czas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Laski, dzień mnie nie było a muszę się o 10 stron cofnąć
Paula tu dziewczyn nie można zostawiać, bo wystarczy jeden dzień a trzeba kilka stron nadrobić, ja się boję co to będzie po weekendzie, jak człowiek więcej wyjazdów, no i nie zawsze pod telefonem. To już w ogóle mój mąż to będzie na mnie mówił, że bez telefonu to nawet do WC nie ide hehehe
-
aktap wrote:32-35 dni.
To wszystko jest możliwenic się nie martw na zapas, czasami cykle szwankują ale to jest całkiem naturalne. Ja mierze i mam wrażenie, że owulacji wcale nie było a jajnik boli mnie już 5 dzień... gdzie też już powinnam być po
aktap lubi tę wiadomość
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Sandersik wrote:Paula tu dziewczyn nie można zostawiać, bo wystarczy jeden dzień a trzeba kilka stron nadrobić, ja się boję co to będzie po weekendzie, jak człowiek więcej wyjazdów, no i nie zawsze pod telefonem. To już w ogóle mój mąż to będzie na mnie mówił, że bez telefonu to nawet do WC nie ide hehehe
Ja mam taki intensywny weekend w planach, że chyba wcale nie zajrzę także życzę Wam dziewczyny dużo upojnych chwil, dobrej pogody i ogólnie udanego weekendu. Do poniedziałkuKasiulka90 lubi tę wiadomość
03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Sandersik wrote:Paula tu dziewczyn nie można zostawiać, bo wystarczy jeden dzień a trzeba kilka stron nadrobić, ja się boję co to będzie po weekendzie, jak człowiek więcej wyjazdów, no i nie zawsze pod telefonem. To już w ogóle mój mąż to będzie na mnie mówił, że bez telefonu to nawet do WC nie ide hehehe
Ja jutro raczej nie bede miala jak wejsc na forumno moze do godziny 14jeszcze zajrze ale pozniej raczej nie i tez sie boje ile pozniej bede miala nadrabiania
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
nick nieaktualnyEwa89_89 wrote:To wszystko jest możliwe
nic się nie martw na zapas, czasami cykle szwankują ale to jest całkiem naturalne. Ja mierze i mam wrażenie, że owulacji wcale nie było a jajnik boli mnie już 5 dzień... gdzie też już powinnam być po
-
Plamka_92 wrote:Ja jutro raczej nie bede miala jak wejsc na forum
no moze do godziny 14jeszcze zajrze ale pozniej raczej nie i tez sie boje ile pozniej bede miala nadrabiania
Hehe to moze robimy weekend dla mężów i pewnie się uslyszymy w poniedzialek z samego rana -
Cześć dziewczyny:)
Podpowiedzcie mi bo już nie co myśleć. Dziś podczas badania szyjki zauważyłam różowy śluz. Dodam, że @ powinnam dostać dopiero w niedzielę. Czy to może wskazywać na ciążę czy jeszcze poczekac rozwój sytuacji? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadrabiam Was po kolei:
Kropeczka - gratulacje
Wichura - ja też widzę i to nawet dobrze widać kreskępowtórz jutro albo pojutrze test. Jak będą dwie podobnej grubości kreski to nawet bety nie trzeba tylko do gina za 2-3 tygodnie
już tak powolutku gratuluję
-
nick nieaktualny