X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia ja zamierzam robić ale tylko to co u nas mocno schodzi - jabłka plus przetwory z ogórków i ewentualnie jagody :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogorki góra:-) zapas na zachcianki :-)

Applejoy lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ogórki robię, leczo, grzybki w occie i dżem z jagód, plus jagody do zamrażarki ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo grzybki w occie to bym chętnie zjadła :)
    Pazurki sobie robię, bo spać nie mogę.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lewa noga jestem co do przetworów. Nawet nigdy nie próbowałam. Może i bym. Robiła...
    U mnie pobudka 1:19 i teraz. Norma lekko frustrująca bo zawsze myślę że już chociaż koło 6 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Pierwsza beta z niedzieli wyszła tylko 20,8 i to 18 dni po owulacji. Po 49 godzinach przyrosła do 35. I muszę uzbroić się w cierpliwość. Idę teraz w poniedziałek. Nerwowa jestem strasznie, na wszystkich warczę, aż sama siebie wkurzam :c
    Trzymam strasznie kciuki. Ja pamiętam jak serce bolało gdy odebrałam betę następna z kolei i była mniejsza.. Mam taki uraz że nie wiem kiedy ma betę bym się wybrała.tym bardziej za każdą Bete trzymam strasznie kciuki.
    Ja w ogóle dziś w nocy budzę się z ogromnym strachem ale cholera wie o co... Takie mam dreszcze.
    Teraz patrzę że balkon zamknięty... Może przez to bo dusZno. Nie otworze bo nie chce mojego obudzić, i tak co noc raz się przebudza prze te moje pobudki.

Boże.. Myślicie że na starość będziemy spać oddzielnie. Przeważnie przez chrapanie tak jest a u Nas będzie "moja żona w nocy nie śpi to śpimy w oddzielnych pokojach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 03:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie przysne nawet.. Koniec. Oczy jak 5 zł. Dobrze ze wolne a jedziemy po południu, to może jakaś drzemka w ciągu dnia. Już jest tak jasno że zaraz będę mogła czytać książkę na szczęście :p

• Chasia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* Miłego dzionka :*
    Masakra ale mam nadrabiania... :P Ścięło mnie wczoraj o 19 obudziłam się przed 23 wykąpałam i dalej spać ;p A tak mnie wczoraj piersi bolały że nawett dotknąc ich nie mogłam masakra :(

Miłej pracki dla tych pracujących i miłego dnia dla urlopowiczów :*

Koniczynka dziekuje za ten schemat szyjki macicy bo też mam z tym problem :*

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :)
    Ja właśnie szykuje dzieci do babci i zbieram się do szpitala na bete i progesteron. A 14 wizyta :) będę dawać znać :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia może jest coś na rzeczy ;)
    MammaN dawaj znać od razu! Lubię pozytywne wieści czytać :) to mega nastraja.
    Mnie rano boli na dole jak na @ tak że co chwilę sprawdzam czy to już.
    Wiecie już marzę żeby wsiasc w auto i jechać. Nie będę myślała o staraniach, ciazach i okresach przez chwilę. Zmiana klimatu konieczna! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak czułam. Brazowo plamie. Tak jak w zeszłym cyklu. Jutro już się @ pewnie rozkręci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc gwiazdeczki :*
    A mi sie bardzo przyjemnie zaczal dzien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Ja tez robilam ten test I wyszla mi bardzo duza roznica, ale pozniej rozni lekarze z ktorymi to konsultowalam mowili ze od tych badan sie odchodzi bo prawie zawsze tak to wyglada I nie ma co sie sugerowac tylko tym. Zwlaszcza ze cykle w normie I wszystkie inne badania tez
    Ja nie wypowiadam się o zasadności tego badania. Dlanie zalecenie lekarza to zalecenie. Może w niektórych przypadkach nie ma ono sensu ale u mnie tak jak u Abi towarzyszyły pewne odchylenia w postaci nieregularnych cykli bardzo niski progesteron i prawdopodobny brak owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Trzydziecha u mnie norma prolaktyny przekroczyla 250 i mam nieregularne cykle, poza tym prawdopodobnie nie w kazdym cyklu mam owulacje. Dlatego lekarz do kompletu chcial jeszcze te badanie zanim zacznie leczenie. To ginekolog-endokrynolog, zajmuje sie tez diagnostyka i leczeniem niepłodności dlatego mam nadzieję ze wie co robi... Tylko ze stresu wylecialo mi z glowy ile wcześniej nie mozna wspolzyc i stad moje pytanie :-)
    Maila tak samo przed badani lekko podniesioną prolaktyna, nieregularne cykle, niski progesteron i prawdopodobny brak owulacji w związku z tym.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    A temperatury? To natura a tu wszystko jest możliwe. Ale mało realne że to już teraz. @ to taki reset dla hormonów. I cykl zaczyna się od nowa. Przynajmniej w teorii

A ktoś pytał o szyjkę macicy. W trakcie ovu jest otwarta wysoko i miękka. Często ciężko wyczuwalna.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e24fa6ec4b6e.jpg

Super ta grafika, dzieki!!

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry wszystkim :) dzisiaj badałam se szyjkę i miałam ciasno bardzo, zupełnie inaczej niż wczoraj, to tak powinno być?

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry wszystkim! :)

Właśnie udało mi się nadrobić wszystko co żeście naskrobały!
    Przetwory oczywiście robię, ale jeszcze mi się nie zdażyło aby to dotrwało do zimy, bo zazwyczaj wszystko na imprezach schodzi, a przede wszystkim ogórki o które jest walka :)

U mnie na dobre już przyszła @ więc nowy cykl rozpoczęty :)

Miłego dnia płodne krejzolki :*

Dzisiaj PIĄTEEEEECZEK!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :D

ja mam zamiar przetwory robić, wcześniej nie robiłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa a ty gdzie podzialas się ostatnio??

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ