X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Domi95 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, ale nie do końca bo przeczytałam form od początku i jestem mniej więcej na bieżąco. Wcześniej nie udzielałam się, ale uwierzcie, że nieświadomie BAAARDZO mi pomagacie przetrwać czas oczekiwania na maluszka. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć. To mój 4 cykl starania się o malucha i powiem wam, że am wrażenie, że z każdym miesiącem jest coraz gorzej przyjmować kolejne rozczarowania tym bardziej, że w ciągu tych ostatnich miesięcy dowiedziałam się o 6 ciążach bliskich osób...

Kasiulka90, Plamka_92, Mamuśkaa1, MammaN lubią tę wiadomość

5 cs o pierwszego maluszka
    Ovarin
    Mój facet bierze salfazin :)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Applejoy w ogóle jak masz na imię? :P
    Kasia :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tylko spokój nas uratuje :) i mówienie sobie tego co mówiłam jakiś czas temu: JESTEM PŁODNA! i tak przed snem ;)

Każda z nas ma swoją historie. Każda z nas ma swoje przeżycia i doświadczenia :)
    I jesteśmy tu po to żeby sobie móc ponarzekać i się wspierać

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi95 wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, ale nie do końca bo przeczytałam form od początku i jestem mniej więcej na bieżąco. Wcześniej nie udzielałam się, ale uwierzcie, że nieświadomie BAAARDZO mi pomagacie przetrwać czas oczekiwania na maluszka. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć. To mój 4 cykl starania się o malucha i powiem wam, że am wrażenie, że z każdym miesiącem jest coraz gorzej przyjmować kolejne rozczarowania tym bardziej, że w ciągu tych ostatnich miesięcy dowiedziałam się o 6 ciążach bliskich osób...
    To tak jak my wszystkie :) jutro idziesz do fryzjera czy robisz domowe spa? :)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja odwrotnie. Mąż przejmie większość moich obowiązków :) ja będę bardzo, bardzo, bardzo o siebie dbać i uważać. To chyba tak poronienie na mnie wpłynęło, bo wtedy w ogóle siebie nie oszczędzałam. I trymestr najważniejszy :)
    Moj pewnie tez bd za mnie cos robila... Wiadomo że jak nd cos sie dzialo to odpuszczę... Jak bd okej to sb pozwole na co nie co hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie przyzeklam, i pisze Wam, żebyście w razie czego mnie ostro zjechały, że nastepnym razem test najwcześniej w dniu miesiączki. Teraz ten cykl co będzie to nie, bo w ogóle nie będzie testu. Lecimy na wakacje na moja miesiączkę i nie mam. Zamiaru nawet termometru zabierac. Wakacje to wakacje. :) ale potem... Niech się dzieje, ale w dniu okresy

Kasiulka90, milea.26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz @ żebyśmy wiedziały kiedy Cię nie ochrzaniać :D

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Domi! :) Piękne imię! Wymyśliłam sobie, że moja kuzynka Dominika będzie chrzestną mojego dziecka :D Nie, nie mam dzieci i nie, mąż o tym nie wie xD Nie mam wybranych imion dla dzieci, ale chrzestnych już tak :D hehe mam nadzieję, że mój małż się zgodzi :D

Domi95, Plamka_92 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Domi95 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie :) ja za 2 dni powinnam dostać @ i nie wiem cz sobie wkręcam czy nie, ale mam mocno twardy brzuch i mam taki ciemniejszy pasek od pępka w dól, normalnie równiusieńki. Mój M też go widzi a wcześniej go nie było. Wiem, że to raczej niemożliwe żeby to było zwiastunem ciąży, ale tak jak pisałam no przed okresem doszukuję się każdego objawu

Ovarin
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    To tak jak my wszystkie :) jutro idziesz do fryzjera czy robisz domowe spa? :)
    Cześć Dominika :)
    Ja będę spa potrzebować. To co mi się pod skórą dzieje przed tą @ zakrawa o pomstę do nieba. Jak nastolatka co najmniej ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A kiedy masz @ żebyśmy wiedziały kiedy Cię nie ochrzaniać :D
    Najpierw muszę ta dostać. Jak przyjdzie jutro to następna teoretycznie 29lipca, ale wylatujemy 26go (nieźle się załatwiłam hehe), więc od 26go nawet temperatury nie mierze. A potem 24 sierpnia. I tutaj trzeba będzie mnie pilnować, bo znów dzieci nie będę miała i za dużo czasu na rozmyślania durne będę miałA

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się w tym cyklu wszystko przestawiło... Tzn po biochemicznej miałam pryszcze na twarzy po okresie a nie w czasie... A ja dla siebie nie wiem co jutro zrobie. Mój stwierdził że zaczynamy się zdrowo odżywiać to zaczynam kombinować. Dziś był ryż, pieczarki z cebula i gotowane udko. Jutro coś musze z wątróbką wymyślić.

• Domi95 Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie właśnie wcześniej strasznie wysypywało przed okresem ale ostatnimi czasy dopiero po @ mam jakieś zmiany na twarzy ewentualnie :)

Ovarin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od wczoraj diode pod okiem haha wygladam jakby moj mi trzasnal :D
    Chociaz nigdy nie mialam hmmm... Czy to moze ciaza ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bez przesady nie nakrecajcie sie :D
    Bo pozniej bd smuty i bd musiala was przywoluwac do porzadku :-)

• Plamka_92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Domi :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:

chyba pozamaciczna xD
    Przepraszam czarny humor mi się włączył
    Mam nadzieję że sie nie obrazisz ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Ale czy ta dioda to ciąża się pytasz??? Myślę że nie!!! Hahahaha
    Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać..

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ