Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:hej dziewczyny, jestem tu nowa mam pytanie odnośnie kwasu foliowego, ile wcześniej zaczęłyście go brać ? podajecie go też swoim mężczyzną ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:07
-
ruda90 wrote:hej dziewczyny, jestem tu nowa mam pytanie odnośnie kwasu foliowego, ile wcześniej zaczęłyście go brać ? podajecie go też swoim mężczyzną ?
Za pierwszym razem też dostawał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 11:09
-
nick nieaktualnyJa zaczęłam brać równo z rozpoczęciem leczenia bromergonem wiedząc że i tak pewnie kilka cykli zajmie zanim zobaczę poprawę ale teraz muszę się pilnować bo całkiem dobrze wyszedł ten cykl i pod względem długości i ładnie na temperaturze po za tym lepiej wynik progesteron wyszedł więc kto wie może w niedługim czasie się ruszy teraz 4.04. mam wizytę u ginekologa i zobaczymy co powie a wcześniej wizyta u endokrynologa porównam zalecenia
Ps. Ah ten telefon i jego słownik takie głupoty wychodzą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 11:20
-
ruda mi zazwyczaj jajnika dawał znać, ale nie wiedziałam na ile to się pokrywa z owu. Potem zaczęłam mierzyć temp i wyszło że mniej więcej dwa dni przed. Potem w jednym cyklu robiłam testy owulacyjne i tez potwierdziły. Mi mierzenie temp pomogło ogarnąć sobie wszystko. Raz mi się cykl o dwa tyg przedłużył przez stres, a temp nie mierzyłam i fiksowałam strasznie Bo myślałam że było w czasie, szary cień na teście mi wyszedł i była masakra. A teraz... wariuję czasami, mam huśtawkę straszną ale przynajmniej wiem kiedy owu była (mam nadzieję) i wiem że przed weekendem nic mi nie wyjdzie.
-
Dzisiaj się trochę podłamałam. Kij z tym, że znowu się nie udało..ale ogarnęłam, że przez to że są święta to w kwietniu to moje HSG może nie wypalić, i tak samo w maju przez długi weekend
Chciałabym już wiedzieć co jest na rzeczy i z tym walczyć, a jak zabieg mi się będzie przesuwać przez te ciągłe święta to szlag mnie trafi ;/
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Bo 3 kwietnia miałam mieć pobrane badania do zabiegu, ale teraz jak dostałam @ to 3 kwietnia będzie moim 9 dniem cyklu, na wyniki trzeba czekać 2-3 dni, bo jest tam m.in. posiew czyli po odbiorze wyników będzie to 11-12 dc i boję się, że będzie już za późno.
I jakby nie święta to może udałoby się ciut wcześniej pobrać badania.
A na maj te najbardziej odpowiednie dni na zabieg przypadają właśnie na ten okres długiego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:58
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
A gdyby np. W sb 31.03 pobrać to za wcześnie? Jakieś forum przejrzałam trochę i dziwczyny pisały o HSG nawet 12dc. Bez sesu żeby przez jeden dzień kazali Ci miesiąc czekać zwłaszcza że owu chyba nie masz tak wcześnie?
-
Właśnie taki miałam plan, dzwoniłam i nie pracują wtedy bo Wielka Sobota
No niby ja też dzisiaj czytałam, że można jeszcze na upartego w 11-12 dc robić, więc jakbym zrobiła badania 3.04 i umówiłabym się na 06.04 to jeszcze by było ok, pod warunkiem, że wyniki zdążyłyby do tego czasu przyjść
To jest tak wszystko na styk i nie wiadomo czy wyjdzie i jestem przez to wszystko taka zestresowana i nakręcona..
A owulacje nie wiem dokładnie kiedy są, bo nie miałam jeszcze monitoringów, testy owu nigdy mi nie wychodzą, a czy owulacje pokrywają się z wykresem to nie mam tak naprawdę pojęcia.
Ech.. :p
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Kurczę... Plamka wydaje mi się, że jak badania pobrane rano 3.04 to spokojnie wyniki powinny być 5.04. Ale wiadomo, że zawsze stres towarzyszy wtedy:(Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
Cześć Ruda☺ ja brałam na 2mce przed staraniami i teraz w trakcie też biorę kw foliowy, do tego omega 3 i standardowe witaminy doraźnie, chociaż ostatnio więcej staram się urozmaicać w diecieStarania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
Niestety na badania jestem umówiona na 14, bo na czczo nie muszę być a tak sobie doktor zażyczył. No zobaczymy, co będzie to będzie.
Cały dzień tak się biję z myślami że tylko mnie od tego głowa boli ale w takiej sytuacji to nawet nie jest się w stanie myśleć o czymś innym
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Oj Plamka, wiem że to ciężko z głowy wybić ale mam nadzieję że tak jak mi mówiłaś, święta i razgardiasz z tym związany może zajmą Twoją głowę i uda się choć trochę nie myśleć.
Mi póki co nie wychodzi Ale może Tobie wyjdzie to lepiej -
Plamka no cóż święta są co roku a to może byc szansa żebyście za rok obchodzili je w wiekszym gronie.
Ja dalej jestem na huśtawce ale z każdym dniem stwierdzam coraz bardziej że sobie wszystko wkreciłam, bo wszystko da się inaczej wytłumaczyć. I powtarzam to sobie jak mantrę