Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • mar1tusia Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka16 wrote:
    Dzoewczyny pomozcie, jak interpretowac ten test? 21dc zazywczaj cykle 31-35 dniowe. Wiec jesr to chyba mozliwe. Test robilam poraz pierwzzy dzisiaj i to dlatego ze juz sama nie wiem czy jest ta owulacja czy nie...mrowienie jajnikow jest, głownie prawego, śluz niby jest ...skoku temp nie ma jeszcze.

https://m.fotosik.pl/zdjecie/aae233c6cd8a9c77
    Wydaje mi się, że test jest pozytywny :)

f2w3ikgnystddcxf.png
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta moja chrzesnica 13m-cy także wielka radość, kiedy się widzimy☺ też się mega cieszę jak męża widzę jak ładnie sobie radzi z opieką nad nią, teraz byle własne nam się wydarzyło

Skarpeta lubi tę wiadomość

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka myślę że pozytywny ☺

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedz!

mar1tusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam okazję pozajmować się chrześniakiem (7miesięcy) bąbel ciężki ale to sama przyjemność jeszcze na dokładkę dorwała mnie starsza siostra chrześniaka (5 lat) i były gry na jej poziomi kurczę nawet nie wiedziałam że tak trudno dobrać słownictwo do poziomu 5-łatki :-)

Skarpeta, madzikow lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była małego kuzynka. Miedzy nimi jest dokładnie taka różnica jak - jeśli się uda oczywiście - będzie między nim a groszkiem :)

Skarpeta, madzikow lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    Skarpeta moja chrzesnica 13m-cy także wielka radość, kiedy się widzimy☺ też się mega cieszę jak męża widzę jak ładnie sobie radzi z opieką nad nią, teraz byle własne nam się wydarzyło

u mnie identyko też mój mąż ma podejście... super się na to patrzy... i oby nam się :) hehehe

Staramy się o dzidziusia :)
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Ja też miałam okazję pozajmować się chrześniakiem (7miesięcy) bąbel ciężki ale to sama przyjemność jeszcze na dokładkę dorwała mnie starsza siostra chrześniaka (5 lat) i były gry na jej poziomi kurczę nawet nie wiedziałam że tak trudno dobrać słownictwo do poziomu 5-łatki :-)

dzieciaki są przesłodki :) hehehe

niby z jednej strony lekki smutek.. że jeszcze nie mam swoich... ale dzieci w rodzinie to też wielkie małe skarby :) u mojego brata w sierpniu będzie drugi mały szkrab...
    więc póki co przy każdej okazji mamy w domu pełno śmiechu i płaczu dzieci :D

Staramy się o dzidziusia :)
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Futuremama i życzę dużo spokoju w tym oczekiwaniu co będzie dalej, ale napewno wszystko będzie dobrze :)

pozostałym życzę powodzenia w staraniach i mam nadzieje, że pozarażamy się wszystkie ;)
    Ja mam 27 dc, w piątek chce zrobić 1 test... ale jakoś czuję, że nic z tego, nie wiem dlaczego... :(

Aguś90, bardzo ładny przyrost, Gratulacje :)

Dziewczyny ja tak samo jak widzę się z córeczką brata to mam straszną radochę, mała ma 2 latka i jest przesłodka ;) Wyobrażam sobie, że kiedyś będę się tak bawić ze swoim maluszkiem... Mam nadzieje, że to nastąpi...
    Myślę sobie, że byłabym już w 6 mscu.. wiem, że takie myślenie nic nie daje, ale mimo woli się tak dzieje...

Aniołek... 11 tydzień :(
    3jgxxzdvbdybw5ra.png

2 cs po rocznej przerwie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbe922 nie myśl o tym to tylko przygnębia trzeba żyć dalej i starać się :-)

• bąbel922 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wiem, staram sie w każdym tego słowa znaczeniu :)

3jgxxzdvbdybw5ra.png

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyluzować i nie myśleć cały czas o dziecku i jego pragnieniu jak dupa blada puki co?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Dziewczyny jak wyluzować i nie myśleć cały czas o dziecku i jego pragnieniu jak dupa blada puki co?
    hihi no nie jest to takie proste, żeby jedną receptą działała na każdego

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam od pisania z Wami o różnych sprawach, robię sobie pomiary temp i notuję objawy, ale nie zagłębiam się w super analizy. Robię to dla siebie, żeby nie przeoczyć owu. Zauważyłam, że dzielenie się z mężem różnymi informacjami o cyklu powoduje, że się chłopak biedny stresuje bardziej niż to konieczne, więc obserwacje są trochę poza nim i nie wie kiedy dla nas jest najlepszy moment

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też staramy się działać bardziej dla przyjemności, więc czytam więcej o seksie i urozmaiceniach ☺ skoro się starać to tylko tak, żeby zawsze było miło hihi

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel takie myśli chyba nigdy nie znikają z głowy i serca, ale będzie na pewno lepiej:*

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na monitoringu owulacji pierwszy raz. I wyszło że nie wiadomo czy była czy będzie. Lewy jajnik 20 mm a prawy 10 mm. Denerwuje się strasznie że nic nie będzie z dzidziusia. Od 14 marca jestem na bromergonie. Od 15.03 miałam długa miesiączkę i dalej mam lekki plamienia. Gin nie była w stanie mi powiedzieć czy mam owulację. Boje się strasznie że ten bronergon nie wywoła mi tej owulacji i zeswiruje jeszcze bardziej.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • mar1tusia Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    ja zaczęłam od pisania z Wami o różnych sprawach, robię sobie pomiary temp i notuję objawy, ale nie zagłębiam się w super analizy. Robię to dla siebie, żeby nie przeoczyć owu. Zauważyłam, że dzielenie się z mężem różnymi informacjami o cyklu powoduje, że się chłopak biedny stresuje bardziej niż to konieczne, więc obserwacje są trochę poza nim i nie wie kiedy dla nas jest najlepszy moment
    Ja odkąd z wami zaczęłam pisać nie rozmawiam juz o tym z mężem bo chyba zaczął się przejmować że to może z nim coś jest nie tak, a wiadomo że to bardzo wpływa na ich męskość :) rozmowy z wami bardzo pomagają nie zwariować

Plamka_92, futuremama, madzikow, Skarpeta lubią tę wiadomość

f2w3ikgnystddcxf.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar1tusia wrote:
    Ja odkąd z wami zaczęłam pisać nie rozmawiam juz o tym z mężem bo chyba zaczął się przejmować że to może z nim coś jest nie tak, a wiadomo że to bardzo wpływa na ich męskość :) rozmowy z wami bardzo pomagają nie zwariować

Dokładnie :) Można się wyżalić, wygadać do woli i jeszcze każda z Was to zrozumie i pocieszy :)

madzikow, mar1tusia lubią tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • bąbel922 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow też tak myślę, ale z czasem jest coraz lepiej, a już całkiem dobrze będzie jak mi się trafi zdrowa ciąża :) Czas leczy rany...

3jgxxzdvbdybw5ra.png

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ