Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A do owu jest najpierw spadek temp, potem skok i się utrzymuje wyższa temperatura dalej? jak jest z temp kiedy dochodzi do zapłodnienia?
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm
-
W zwykłym cyklu menstruacyjnym temperatura utrzymuje się na niższym poziomie do owulacji, po czym nieznacznie wzrasta, by spaść ponownie, gdy rozpocznie się miesięczne krwawienie. Jeśli zaś dojdzie do zapłodnienia, podwyższona za sprawą wysokiego stężenia progesteronu temperatura, będzie utrzymywać się na wyższym o mniej więcej 0.5 stopnia Celsjusza poziomie przez ponad 14 dnimadzikow wrote:A do owu jest najpierw spadek temp, potem skok i się utrzymuje wyższa temperatura dalej? jak jest z temp kiedy dochodzi do zapłodnienia?

madzikow lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Futuremama gratki w takim razie
wszystko układa się pozytywnie 
A z tą prolaktyną to w sumie dobrze, że nie wiesz :p bo to oznacza, że nie masz z tym problemu i nie musisz sobie zaprzątać głowy takimi badaniami :p
Chodzi o to, że pobierana jest krew na prolaktynę, po pobraniu dostaje się tabletkę metoklopramidu i po godzinie ponownie pobiera się krew. Nadmierny wzrost prolaktyny po obciążeniu świadczy o hiperprolaktynemii czynnościowej. Tzn prolaktynę bez obciążenia ma się w normie, a po obciążeniu wychodzi dopiero za wysoki jej poziom.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Tak, dokładniePlamka_92 wrote:Futuremama gratki w takim razie
wszystko układa się pozytywnie 
A z tą prolaktyną to w sumie dobrze, że nie wiesz :p bo to oznacza, że nie masz z tym problemu i nie musisz sobie zaprzątać głowy takimi badaniami :p
Chodzi o to, że pobierana jest krew na prolaktynę, po pobraniu dostaje się tabletkę metoklopramidu i po godzinie ponownie pobiera się krew. Nadmierny wzrost prolaktyny po obciążeniu świadczy o hiperprolaktynemii czynnościowej. Tzn prolaktynę bez obciążenia ma się w normie, a po obciążeniu wychodzi dopiero za wysoki jej poziom.
o to mi chodziło że biorę tabletkę i kolejny raz mam badanie prolaktyny. Czy mogę bezpiecznie wykonać takie badanie? Czy narazie się wstrzymać?