X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Laski, a czy robić coś z tsh jeśli mam 2,57? ;)
    Nie :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jednym mega chodzacym optymizmem.Teraz moge wyluzowac,bo wiem ze nawet jak za pare msc nie bede w ciazy to mam lekarza ktory bedzie dociekal a nie olewał.mam tez dentyste marzeń...mam super lekarke dla chłopaków .I teraz juz moge sie zajac zblizajacym sie urlopem ...hehe

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfff.... Melunia ja ci zrobie dopiero aakyszzz ale jak miotla cie pogonie xD
    Didi spokojnie ja tez dopiero zaczynam robic jakoes badania..
    Taka babka ty to juz wgl wylizyj bo sam pesymizm u cb...
    Patka dziekuje :*

aktap, didi123, zuzi_c lubią tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Laski, a czy robić coś z tsh jeśli mam 2,57? ;)
    Ja TSH 2.584 mialam w czerwcu, jak widać w niczym nie przeszkodziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:05

aktap, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Ewa i tak bd przezywac i tak..

Melunia a tak jakos wyszlo xD
    Phia lubie Cie...podziwiam za ten luz,ale nie bron dziewczynom przezywania ,dociekania ,badania sie .Myslalam ze nie bede musiala tego pisac ale musze.
    Moj brat 26 lat ..nie badal sie,zreszta ktory 26latek sie bada..luz jak Ty ..czassm reka zabolala ,czasem cos innego.w zeszlym.roku 3 lutego juz nie wstal ...wstawal do pracy ,usiadl na lozku ,zaharczal i padł. Moja btatowa bedac wtedy w 4 msc ciazy reanimowala go na oczach jeszcze dwojki dzieci .juz sie nie udalo .umieral pod aparatura jeszcze 3 dni.juz nie odzyskal przytomnosci.moja bratwoa zostala sama w ciazy i z dwojka dzieci .moja mama bez ukochanego syna ,ja bez mojego braciszka.
    A wiesz czemu ??bo sie nie badal ..bo sie smial z tych co przrzywaja jak Ty sie smiejesz.mial nieleczona wade serca.wystarczylo sie zbadac a przechodzil grype 2 tyg wczesniej i nie poszedl na l4 bo trzeba zapierdalac na dzieci.
    Wiec prosze Cie ,jezeli ktos ma wewnetrzna potrzebe poprzezywac ...robic badania co chwile ,nawet jak wiemy ze przesadza to to po prostu uszanuj.Tobie nikt nie kaze tego robic .badz po prostu z Nami ale nie neguj tego w Nas
    Bo czasem nie masz pojecia co czlowiek przrzyl i czego potrzebuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:06

Ania95, najra88, Paula 90 lubią tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama to jak mi się nie uda to się podłącze do tego Twojego super lekarza i poproszę o namiary, ale póki co luzik, mam czas :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Boże... Bardzo współczuję. :(

Miałam podobna sytuacje z rodzicami. Nie schizowalam na poczatku tylko moj brat.. teraz ma dziewczyne wiec sie ogarnal.. ale ja jak slysze ze umre na zawał lub udar. Ja rehabilitant ktory z tego wyciaga to mi kolana sie uginaja...

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Poczytałam i nie pasuję do listy totalnie. :D
    No to już masz odpowiedz kochana :-) jesteś zdrowa i płodna!

aktap lubi tę wiadomość

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Phia lubie Cie...podziwiam za ten luz,ale nie bron dziewczynom przezywania ,dociekania ,badania sie .Myslalam ze nie bede musiala tego pisac ale musze.
    Moj brat 26 lat ..nie badal sie,zreszta ktory 26latek sie bada..luz jak Ty ..czassm reka zabolala ,czasem cos innego.w zeszlym.roku 3 lutego juz nie wstal ...wstawal do pracy ,usiadl na lozku ,zaharczal i padł. Moja btatowa bedac wtedy w 4 msc ciazy reanimowala go na oczach jeszcze dwojki dzieci .juz sie nie udalo .umieral pod aparatura jeszcze 3 dni.juz nie odzyskal przytomnosci.moja bratwoa zostala sama w ciazy i z dwojka dzieci .moja mama bez ukochanego syna ,ja bez mojego braciszka.
    A wiesz czemu ??bo sie nie badal ..bo sie smial z tych co przrzywaja jak Ty sie smiejesz.mial nieleczona wade serca.wystarczylo sie zbadac a przechodzil grype 2 tyg wczesniej i nie poszedl na l4 bo trzeba zapierdalac na dzieci.
    Wiec prosze Cie ,jezeli ktos ma wewnetrzna potrzebe poprzezywac ...robic badania co chwile ,nawet jak wiemy ze przesadza to to po prostu uszanuj.Tobie nikt nie kaze tego robic .badz po prostu z Nami ale nie neguj tego w Nas

Przykro mi :*

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Okropieństwo. Właśnie myśle Ze spotkam się z ta Magda i może ja będę jej nowa koleżanka i będę ja wspierać
    Ewa bardzo dobry pomysł. Jeśli napawdę tego chcesz to gratuluje pomysłu. I nie rozumiem jak można tak dyskryminować osób z takiego powodu. Brak słów.

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jejku poryczalam się normalnie :( jak można odejść w takim wieku :( ja mam tyle lat, mąż rok starszy i też zachrzania bo chce dom postawić, odkąd jesteśmy razem nie zrobił żadnego badania oprócz podstawowego nasienia :/ nawet nie wyobrażam sobie co przezyliscie, co przeżyła bratowa i dzieci... ja wiem że nie dałabym rady bez męża :( bardzo współczuję Tobie i Twojej rodzinie... 26lat to początek życia :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam już do łóżka, bo zmęczona jestem. Miłego wieczoru dziewczyny :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Okropieństwo. Właśnie myśle Ze spotkam się z ta Magda i może ja będę jej nowa koleżanka i będę ja wspierać
    Bardzo dobry pomysł :) wsparcie na pewno jej się przyda... Boże co za ludzie mówią takie rzeczy... to chore

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Wy tak o tych badaniach, a ja nie mam jeszcze nic, a może nadal pobędę w nieświadomości, przynajmniej się zamartwiać nie będę, a tak będę szukać dziury w całym. Olać wszystko: pracę, staranie i sobie żyć, czekać, nie myśleć :) Marzenie!
    Tez bym chciała nie mieć nic ale za dyżur odchyleń miałam w samopoczuciu. Najpierw niedoczynnosc tarczycy 8 lat temu zdiagnozowaną wiecznie długie i nieregularne cykle więc postanowiłam działać żeby mieć szansę na ciążę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Didi :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama bardzo smutna historia okropne przeżycie... docenmy to co mamy bo jak widać różnie w życiu jest :*

A czy jesteśmy pesymistyczne? Nie uważam tak. Myślę że angażujemy po prostu całe siebie w starania o bobasa ale pesymizmu nie widzę. Smutek po rozczarowaniu to najnormalniejsza rzecz.

Marza89, najra88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ..wiadomo co sie dzieje.tragedia .Mama na lekach psychotropowych juz do konca zycia bedzie .Rodzice sie zreszta sypneli strasznie.bratowa...ehhh..bardzo duzo sily ma w tym ..
    Ja to napsialam dlatego zeby uswiadomic Wam i tym co czuja ze chca sie badac ,ze powinni ,ze chca naciskac na malza ,na mame ,na dziecko ..a ktos sie smieje ze przesadzacie ..to tego nie sluchajcie !!badajcie sie az do swietego spokoju.
    Ja juz nigdy nie przytule mojego brata ,moja mama pochowala dziecko a corka nie poznala nigdy Ojca ..

milea.26, zuzi_c lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Uciekam już do łóżka, bo zmęczona jestem. Miłego wieczoru dziewczyny :)
    Masz świadomość tego ze będzie do nadrobienia jakieś 20 stron? :D

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się badać dziewczyny. Takie wnioski dziś wyciągnęłąm po naszej wizycie...mój mąż na nic się nie skarżył, a tu proszę żylaki 2 stopnia, które mogą być przyczyną tego że Nam się nie udaje zajść w ciąże. Gdybym mojego nie zaciągnęłą do lekarza sam by nie poszedł. Także laski nie tylko Wy sie badajcie ale też przebadajcie facetów. Ja żałuję że dopiero teraz to wyszło. Gdybym wcześniej sie tym zajęłą może bym już w ciąży była...ale nie ma tego złego...jeszcze zajdę, i ja i każda z WAS:*
    Najważniejsze to mieć plan działania i długo nie zwlekać.

Applejoy, Ania95, Marza89 lubią tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Badać i dbać o siebie trzeba ale tez nie ma co szukać dziury w całym bo jak wszystkie dobrze wiemy głowa jest najważniejsza i jak człowiek sobie wkręci chorobę to tez będzie się złe czuł. Cieszmy się życiem, nie załamujmy się przez przedłużające się starania i damy radę! Życie jest krótkie i trzeba z niego brać jak najwiecej i cieszyć się t tym co nam daje a nie ciagle gonić za czymś abstrakcyjnym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:25

madzikow lubi tę wiadomość

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ