Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Plamka_92 wrote:24 dc, a moje cykle trwają 28-30 dni mniej więcej.
No to się testy posypią na dniach! Oby pozytywne! PlissssssssssPlamka_92 lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:Czemu gorzej? Z dobrą pracą?
Ja jestem teraz nauczycielką i to co z nami robią to jakaś farsa.
Niestety mam porównanie jak to jest pracować w korpo za super kasę tylko bez czasu wolnego. Teraz zero uznania, mało kasy ale czasu dla rodziny więcej.
Dlatego mnie to wkurzą bo ze swoim doświadczeniem mogła bym robić coś co by mnie satysfakcjonowało tylko teraz po pracy w szkole nie bardzo chce mnie ktoś przyjąć. Dlatego w obecnej sytuacji 3 dziecko było by wybawienie...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz... -
nick nieaktualny
-
Ania95 wrote:Ale testy ovu miałaś pozytywne daj znać co tam gin powiedział mam nadzieję, że miałaś owulację, w końcu w zeszłym cyklu taki piękny prog był ten cykl miał być szczęśliwy!
Może następny będzie Bardzo nie rozpaczam, bo bezowulacyjny przecież może się trafić.
Szkoda mi tylko jednego - ponoć 3 pierwsze cykle po HSG najłatwiej jest zajść w ciążę, a tu już 2 cykle zmarnowane
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Ania95 wrote:Plamka, a jak Ty mierzysz tempkę, to powiedz mi czy jak dzisiaj o 5 rano wstałam na chwilę, a potem pospałam do 7 i zmierzyłam temperaturę to mogła być zaburzona? od wczoraj dopiero mierzę tempka z wczoraj 36,61 i z dziś 36,54
Chyba może być niestety Bo temperaturę powinno się mierzyć po co najmniej 3 przespanych godzinach.
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka_92 wrote:Może następny będzie Bardzo nie rozpaczam, bo bezowulacyjny przecież może się trafić.
Szkoda mi tylko jednego - ponoć 3 pierwsze cykle po HSG najłatwiej jest zajść w ciążę, a tu już 2 cykle zmarnowane
Będzie dobrze ten cykl może wcale nie jest zmarnowanyPlamka_92 lubi tę wiadomość
-
Plamka_92 wrote:Może następny będzie Bardzo nie rozpaczam, bo bezowulacyjny przecież może się trafić.
Szkoda mi tylko jednego - ponoć 3 pierwsze cykle po HSG najłatwiej jest zajść w ciążę, a tu już 2 cykle zmarnowaneKropeczka85, Plamka_92 lubią tę wiadomość
-
Plamka_92 wrote:Chyba może być niestety Bo temperaturę powinno się mierzyć po co najmniej 3 przespanych godzinach.
No trudno ciężko z tym mierzeniem, bo to trzeba naprawdę się pilnować a ja bardzo często w nocy się budzę na siku i to są godziny właśnie 4 lub 5 będę musiała trzymać do 7 haha -
adazora wrote:Ja jestem teraz nauczycielką i to co z nami robią to jakaś farsa.
Niestety mam porównanie jak to jest pracować w korpo za super kasę tylko bez czasu wolnego. Teraz zero uznania, mało kasy ale czasu dla rodziny więcej.
Dlatego mnie to wkurzą bo ze swoim doświadczeniem mogła bym robić coś co by mnie satysfakcjonowało tylko teraz po pracy w szkole nie bardzo chce mnie ktoś przyjąć. Dlatego w obecnej sytuacji 3 dziecko było by wybawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:36
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kropeczka85 wrote:No właśnie coś za coś. Albo kasa albo czas. I tak źle i tak nie dobrze. Ja nauczycieli podziwiam, pozabijalabym dzieciaki, to nie na moje nerwy, szczególnie takie dzieci jak ich co raz więcej w tych czasach-beztrosko wychowanych. Ale z drugiej strony ja nigdy nie będę mieć tyle wolnego co nauczyciele i pracy raczej kilka godzin zamiar bitych 8h. Tego akurat zazdroszczę.
Z tym wolnym to nie do końca jest tak jak wszyscy myślą. Pierwszy rok o 7 lat mam wolne w lipcu (bo tak to zawsze rekrutacja i egzaminy). Poza tym ja często pracuje więcej niż 8 godzin wiec z tym tez zawsze polemizuje.
Mnie w tej pracy młodzież moja nie wkurza tak jak rząd który ciągle cos zmienia. Praca bez podręczników to już standard. A ciężko uczyć przedmiotów zawodowych opierając się tylko na słowie mówionym.
...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz... -
Jedziemy na tym samym wózku kochana, ja też już dwa zmarnowałam (hsg 18.05) ale poczytałam też wiele dobrych informacji, że dziewczyny zaszły i w 4 i w 6 i w 10 cyklu po HSGKropeczka85, Plamka_92 lubią tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Malwa13 wrote:Kropeczka jak będzie trzeba to wszystkie techniki ogarnę bardzo to lubię
Wkurzam mnie jako naukowca inzyniera, że z ciaza można obliczyć wycelowac i nic z tego i tak może nie być
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ania95 wrote:No trudno ciężko z tym mierzeniem, bo to trzeba naprawdę się pilnować a ja bardzo często w nocy się budzę na siku i to są godziny właśnie 4 lub 5 będę musiała trzymać do 7 haha
A nie możesz mierzyć np. o tej 4 czy 5
My jak walczyliśmy o drugie dziecko to miałam budzik na 5 aby było zawsze o tej samej porze.
...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz... -
Ania95 wrote:No trudno ciężko z tym mierzeniem, bo to trzeba naprawdę się pilnować a ja bardzo często w nocy się budzę na siku i to są godziny właśnie 4 lub 5 będę musiała trzymać do 7 haha
Ja też często wstaję albo siku właśnie, albo moja kotka mnie obudzi, albo boję się że zaśpię do pracy i budzę się co chwila Także mój wykres jest chwiejny, ale zawsze dało się wyróżnić te 2 fazy cyklu, przed i po owuAnia95 lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
adazora wrote:Z tym wolnym to nie do końca jest tak jak wszyscy myślą. Pierwszy rok o 7 lat mam wolne w lipcu (bo tak to zawsze rekrutacja i egzaminy). Poza tym ja często pracuje więcej niż 8 godzin wiec z tym tez zawsze polemizuje.
Mnie w tej pracy młodzież moja nie wkurza tak jak rząd który ciągle cos zmienia. Praca bez podręczników to już standard. A ciężko uczyć przedmiotów zawodowych opierając się tylko na słowie mówionym.
Bez odpowiednich materiałów prawda- dupa nie nauka.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
adazora wrote:A nie możesz mierzyć np. o tej 4 czy 5
My jak walczyliśmy o drugie dziecko to miałam budzik na 5 aby było zawsze o tej samej porze.
W sumie mogę nie pomyślałam o tym bo czasem mam noc całą przespaną, a wstaję o 7 właśnie ale jak zdarza się, że wstaję do toalety, to rzeczywiście zacznę mierzyć wcześniej