X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi, cudna jesteś <3
    A Ewcia dobrze prawi, polać jej! :D

zuzi_c, Ewa89_89, Ewaaa lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No i gdzie Nam Ewcia zniknela ???
    Moj o badaniach cisza ...ale pomyslalam sobie ze go zostawie ze soba .mamy miec wyniki tak naprawde za 3,4 msc gdyby nie zaskoczylo ,wiec mamy czas . Moze musi pomyslec ,dojrzec .co wy na to ?chyba nie bede go meczyc na razie
    Moj prawie pol roku dojrzewal do tego aby zrobic badania. Bo po roku juz go o to prosilam. Troche bylo o to klotni. Ale powiedzialam mu ze ma w najbliższych miesiącach je zrobic bo ja wiecznosc czekac nie bede. I nie wracałam do tematu. W koncu sam dojrzal i poprosil abym go umowila i pojechalismy razem i zrobilismy. Faceta nie trzeba do tego zmuszac bo sie zrazi jeszcze bardziej.

Ewaaa lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89 ja nie uważam, że my tutaj panikujemy, lecimy niepotrzebnie na bety itd. Nie przeżyłaś nigdy takiej ciąży, nie poroniłaś, więc z całym szacunkiem, ale nie masz prawa oceniać innych. Po prostu jeśli nie pasują Ci niektóre tematy, to nie pisz :/ wydaje mi się, że każda z nas szukała wsparcia skoro trafiła na to forum. Przynajmniej u mnie tak było. Czułam się źle, że nikt mnie nie rozumie, że nie mam z kim pogadać... Nie będę udawać teraz, że jestem mega wyluzowana i w ogóle nie przejmuję się tym, że 9 cykl mi leci. Pragnę dziecka i zrobię wszystko, żeby je w końcu mieć w ramionach.
    A jak widać na Twoim przykładzie czy Phia luzik wcale nie gwarantuje ciąży. Czasem warto się przebadać i mieć spokojną głowę.

milea.26, Applejoy, Mama36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, ja też dostałam zaproszenie od Phii i się ucieszyłam w pierwszym momencie, ale nie pomyślałam, że to nas tak podzieli. Ale wiecie co? Nie ma co się przejmować, serio. Po co bzdetami :D
    Ja strasznie opadłam z sił. Jestem totalnie bez energii. Widziałam, że wczoraj wieczorem pisałyście o drzemkach i senności. Też to przechodziłam ;) Czekam na @ i chciałabym ją już dostać... Jakieś sposoby na wywołanie okresu? Ja znam tylko ten o ciepłej kąpieli. Aha, i seksik :D Dla "przepchania" ;)
    A ja nie dostalam. I bede wyc cala noc:)

• Ewaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Cześć imienniczko :) masz podobną historię do mojej i podobny czas starań więc jakoś wspólnymi siłami damy radę :) będzie dobrze :)
    Mam nadzieję :) Dlatego postanowiłam sie odezwać do Was :P

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

20141018020214.png
    31 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj nie pije... wczoraj zaszalałam z koleżanką i mam kaca :)

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia czyta :) spokojnie :) zawsze tutaj jest miejsce dla każdego :) i dla Phii i dla mnie i dla nowych tez :)

Cześć Ewa!
    Badania masz rozpisane na pierwszej stronie :) z dniem cyklu w którym robisz badanie ( tajemna wiedza staraczek) :)

Ewaaa lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    A ja nie dostalam. I bede wyc cala noc:)

Nie jestes sama :)

milea.26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Czemu sie nie umowil??
    Nie wiem jestem w pracy i nie bardzo mogę z nim porozmawiać jak wrócę do domu to porusza ten temat po za tym nie chce z nim rozmawiać przez telefon jak będę go widzieć to może będę rozumiała o co chodzi bo on bardzo skróty jest

• Ewa89_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ewa89 ja nie uważam, że my tutaj panikujemy, lecimy niepotrzebnie na bety itd. Nie przeżyłaś nigdy takiej ciąży, nie poroniłaś, więc z całym szacunkiem, ale nie masz prawa oceniać innych. Po prostu jeśli nie pasują Ci niektóre tematy, to nie pisz :/ wydaje mi się, że każda z nas szukała wsparcia skoro trafiła na to forum. Przynajmniej u mnie tak było. Czułam się źle, że nikt mnie nie rozumie, że nie mam z kim pogadać... Nie będę udawać teraz, że jestem mega wyluzowana i w ogóle nie przejmuję się tym, że 9 cykl mi leci. Pragnę dziecka i zrobię wszystko, żeby je w końcu mieć w ramionach.
    A jak widać na Twoim przykładzie czy Phia luzik wcale nie gwarantuje ciąży. Czasem warto się przebadać i mieć spokojną głowę.

Tego czy poroniłam czy nie to akurat Ty nie wiesz kochana, a ciąża biochemiczna to nie poronienie. Możliwe, że cb przechodzę co drugi miesiąc ale nie badając krwi po prostu o tym nie wiem. To jest ta różnica.

IV ivf ⏳
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko co piszemy może przeczytać każdy, także Ania i może poczuć się zle z tym co tutaj jest napisane :)
    Serio dziewczyny wrzucamy na luz. Ewa89 może na kaca <3 ? Mi wysiłek fizyczny zawsze pomagał :) i dużo rosołku heheh

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89 w jednym sie z Toba nie zgodze...ze ciaza biochemiczna to zadna strata. To jest strata. Tylko kazda ta strate inaczej przezyje. Jedna sie załamie, druga szybko sie ogarnie. Ale nie zmiania to faktu ze sie udalo zajsc w ta ciaze, ze widzialysmy pozytywny test czy bete i nagle sie dowiadujemy ze to ciaza biochemiczna...sama tego nie przezylam. Ale bylam blisko przy osobie ktora to przezyla i widzialam jej tragedie ktora wtedy przechodzila.

• Ewaaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No i gdzie Nam Ewcia zniknela ???
    Moj o badaniach cisza ...ale pomyslalam sobie ze go zostawie ze soba .mamy miec wyniki tak naprawde za 3,4 msc gdyby nie zaskoczylo ,wiec mamy czas . Moze musi pomyslec ,dojrzec .co wy na to ?chyba nie bede go meczyc na razie
    jestem cały czas :) próbuje was nadrobić bo na chwilę odeszłam od komputera :P

Plamka_92 lubi tę wiadomość

20141018020214.png
    31 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
  • Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Tego czy poroniłam czy nie to akurat Ty nie wiesz kochana, a ciąża biochemiczna to nie poronienie. Możliwe, że cb przechodzę co drugi miesiąc ale nie badając krwi po prostu o tym nie wiem. To jest ta różnica.

A no jeśli nie wiem to ok :) myślałam, że tutaj piszemy szczerze o swoich przeżyciach i nikt niczego nie ukrywa i się nie wstydzi.
    Ja przeszłam poronienie. Byłam w 7 tygodniu ciąży. Słyszałam bicie serca. Mam zdjęcie USG.
    Ty wolisz nie wiedzieć, że przechodzisz biochemiczne, a ja tak... Nikt nigdy nie pisał, że jesteś gorsza, że się nie badasz... Nie wiem dlaczego masz takie odczucia. Szkoda za to, że w drugą stronę to też nie działa. Bo jak na razie to na tym forum dostają po dupie tylko te co się badają :/

Applejoy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo zaraz się poklocimy bez sensu :)

zuzi_c, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewaaa wrote:
    jestem cały czas :) próbuje was nadrobić bo na chwilę odeszłam od komputera :P

Tutaj tak jest :D Przyzwyczajaj się :D Znikasz na chwilę, a później musisz pół dnia nadrabiać :D

Kasiulka90, Ewaaa, Applejoy lubią tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:27

Kasiulka90, zuzi_c, madzikow lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny bo zaraz się poklocimy bez sensu :)
    Obarczmy winą piątek trzynastego xD

zuzi_c, ABI90, Malwa13, Applejoy, MissKathy92, madzikow lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Czyżby to grupowy PMS zbiorowy? Hehehe spokojnie luzik dziewczyny ;)

nie wiem co tu się wyprawia ale zaraz zrobię sobie popcorn :D

Plamka_92, Kasiulka90, madzikow lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrozumcie też że ktoś robi test ma dwie upragnione kreseczki... cieszy się jak szalony i nagle dostaje okres... Tak. To może być dla kogoś ciężkie przeżycie. A już nie mówiąc o sytuacji jak u Ani... ja na becie też byłam raz w życiu jak mój cykl trwał 55 dni. I gdybym się nie zabadała dzięki dziewczynom to nie dowiedziałabym się że mam niedoczynność tarczycy. I nawet pomijając ciążę to mam dużo więcej energii czuje się o niebo lepiej ! :)
    Dziewczyny nie licytujmy się na przeżycia, każdy ma swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:46

zuzi_c, Kasiulka90, Mama36, MissKathy92 lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ