X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam na monitoringu. Dupa :( zrobiła się torbiel 27,6 mm :( ten cykl stracony. Gin mówi, że to może być powód dlaczego się nie udaje. Po @ idę na kontrolę czy się wchłonęła torbiel i czy endometrium się dobrze złuszczyło. Już się wszystko zgadza dlaczego testy nie pokazują owulacji... Bo jej wcale nie ma już 2 cykl. Wcześniej byłam raz u gina i było ciałko żółte, raz robiłam testy owu - pokazały 2 kreski i raz badałam proga - owulka była. Może akurat trafiłam na cykle bezowulacyjne. Okaże się za miesiąc ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, ja widzę drugą kreskę :) trzymam kciuki :)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam na monitoringu. Dupa :( zrobiła się torbiel 27,6 mm :( ten cykl stracony. Gin mówi, że to może być powód dlaczego się nie udaje. Po @ idę na kontrolę czy się wchłonęła torbiel i czy endometrium się dobrze złuszczyło. Już się wszystko zgadza dlaczego testy nie pokazują owulacji... Bo jej wcale nie ma już 2 cykl. Wcześniej byłam raz u gina i było ciałko żółte, raz robiłam testy owu - pokazały 2 kreski i raz badałam proga - owulka była. Może akurat trafiłam na cykle bezowulacyjne. Okaże się za miesiąc ;)

Ojoj kochana :* trzymam kciuki jeszcze mocniej za Ciebie :*

Ania95 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* nawet jeśli w tym tkwi problem to cieszę się, że go znalazłam :)

aktap, Mama36 lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka89 wrote:
    Witam serdecznie,
    Jestem nowa osoba na forum i chciałam się z Wszystkimi przywitać. Postanowiliśmy z mężem, ze będziemy się starać o drugiego dzidziusia. Niestety w pierwszym cyklu sie nie udalo, wiec postanowiłam zarejestrować sie na portalu Ovufriend. Mam nadzieję, ze będzie nam łatwiej dojść do celu z Waszą pomocą, takze cześć i czołem. Milo mi Was poznać

Cześć kochana jak masz na imię? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas nadzieja sie tli. Poczekam pare dni. Teraz co ma byc to bedzie. W niedziele mam miec @ wiec poczekam czy przyjdzie. Dzieki dziewczyny bo myslalam ze mam zwidy

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 a mówiła o jakimś leczeniu czy coś żeby te pecherzyki tak nie przerastały? :) przepraszam ale jestem kompletnie zielona w tym temacie :(

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kochana, ściskam mocno :*
    Anula smutno mi :( :* ale zobacz na mnie ja to miałam na jajnikach obu większą liczbę pęcherzyków, które nie popekaly więc nic się nie martw :) :)

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Ania95 a mówiła o jakimś leczeniu czy coś żeby te pecherzyki tak nie przerastały? :) przepraszam ale jestem kompletnie zielona w tym temacie :(

Muszę obserwować kolejny cykl. Jak sytuacja się powtórzy to wtedy będzie trzeba wdrożyć leczenie, ale nie wiem jakie ;) pewnie te zastrzyki na pękanie ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Anula smutno mi :( :* ale zobacz na mnie ja to miałam na jajnikach obu większą liczbę pęcherzyków, które nie popekaly więc nic się nie martw :) :)

Mam cały czas nadzieję, że będzie jednak ok :) może to tylko pech. Wcześniej owulacja była potwierdzona przecież kilka razy, więc może to chwilowe :) a jak nie, to dużo tutaj dziewczyn, które miały te zastrzyki na pęknięcie i zachodziły w ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mam cały czas nadzieję, że będzie jednak ok :) może to tylko pech. Wcześniej owulacja była potwierdzona przecież kilka razy, więc może to chwilowe :) a jak nie, to dużo tutaj dziewczyn, które miały te zastrzyki na pęknięcie i zachodziły w ciążę :)
    Dokładnie :* mierz sobie temperaturę i na pewno się wszystko wyjaśni i będzie ❤ w końcu:*

Ania95 lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To Aniu tak jak z moim 4cm torbielek na jednym jajniku i dwiema torbielami około 2cm na drugim jajniku...i jak z moimi bezowulacyjnymi cyklami oraz naturalną antykoncepcją z tegoż powodu... :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia ka albo widzę, że miejsce na kreskę testowa jest jaśniejsze albo że faktycznie testowa się pojawiła tylko przesunięta :)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Jakas nadzieja sie tli. Poczekam pare dni. Teraz co ma byc to bedzie. W niedziele mam miec @ wiec poczekam czy przyjdzie. Dzieki dziewczyny bo myslalam ze mam zwidy
    Ja już widzę Kochana jak Ty czekasz do niedzieli z jakimkolwiek testowaniem... Może jakiś mały zakładzik ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    To Aniu tak jak z moim 4cm torbielek na jednym jajniku i dwiema torbielami około 2cm na drugim jajniku...i jak z moimi bezowulacyjnymi cyklami oraz naturalną antykoncepcją z tegoż powodu... :D
    Kropeczki byliście u lekarza? :*

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Kropeczki byliście u lekarza? :*
    Taaaa. Lekarz nie wie od czego te krwawienia. Nic nie znalazł. Mówi, że jest prawdopodobne, że to od orgazmów, bo macica się kurczy i wydziela się oksytocyna. Mówi jednak, że to nie ma związku z ciążą , więc mam sobie nie żałować. Bobo rośnie jak na drożdżach. Pęcherzyk mam za mały o ponad dwa tygodnie, ale dziecko ma praktycznie tyle ile z OM więc mam się nie martwić. TP na 19.02.2019

Applejoy lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile jutro powinna mi przyrosnac beta z tych wczorajszych 14?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Taaaa. Lekarz nie wie od czego te krwawienia. Nic nie znalazł. Mówi, że jest prawdopodobne, że to od orgazmów, bo macica się kurczy i wydziela się oksytocyna. Mówi jednak, że to nie ma związku z ciążą , więc mam sobie nie żałować. Bobo rośnie jak na drożdżach. Pęcherzyk mam za mały o ponad dwa tygodnie, ale dziecko ma praktycznie tyle ile z OM więc mam się nie martwić. TP na 19.02.2019
    Bardzo się cieszę :) :) <3

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Laski ja tak w biegu w pracy w kibelku oczywiscie bo do pdzerwy nie wytrzymam. Mialam wyrzucic i zapomnialam. Wyciagam w pracy a tu taka sytuacja... nie wiem po jakim czasie wyskoczylo bo jal zrobilam tak schowalam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/439cf2f3954f.jpg
    Ja widzę ale ja na swoich testach tez takie mam jak poleza. Nie sugerowalabym sie ale powtorzylabym jutro z porannego moczu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny ile jutro powinna mi przyrosnac beta z tych wczorajszych 14?
    Jak będzie dwa razy tyle to wystarczy! Ale mysle,że będziesz mieć 30-40.

Malwa13 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ