X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam na monitoringu. Dupa :( zrobiła się torbiel 27,6 mm :( ten cykl stracony. Gin mówi, że to może być powód dlaczego się nie udaje. Po @ idę na kontrolę czy się wchłonęła torbiel i czy endometrium się dobrze złuszczyło. Już się wszystko zgadza dlaczego testy nie pokazują owulacji... Bo jej wcale nie ma już 2 cykl. Wcześniej byłam raz u gina i było ciałko żółte, raz robiłam testy owu - pokazały 2 kreski i raz badałam proga - owulka była. Może akurat trafiłam na cykle bezowulacyjne. Okaże się za miesiąc ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, ja widzę drugą kreskę :) trzymam kciuki :)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam na monitoringu. Dupa :( zrobiła się torbiel 27,6 mm :( ten cykl stracony. Gin mówi, że to może być powód dlaczego się nie udaje. Po @ idę na kontrolę czy się wchłonęła torbiel i czy endometrium się dobrze złuszczyło. Już się wszystko zgadza dlaczego testy nie pokazują owulacji... Bo jej wcale nie ma już 2 cykl. Wcześniej byłam raz u gina i było ciałko żółte, raz robiłam testy owu - pokazały 2 kreski i raz badałam proga - owulka była. Może akurat trafiłam na cykle bezowulacyjne. Okaże się za miesiąc ;)

Ojoj kochana :* trzymam kciuki jeszcze mocniej za Ciebie :*

Ania95 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* nawet jeśli w tym tkwi problem to cieszę się, że go znalazłam :)

aktap, Mama36 lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka89 wrote:
    Witam serdecznie,
    Jestem nowa osoba na forum i chciałam się z Wszystkimi przywitać. Postanowiliśmy z mężem, ze będziemy się starać o drugiego dzidziusia. Niestety w pierwszym cyklu sie nie udalo, wiec postanowiłam zarejestrować sie na portalu Ovufriend. Mam nadzieję, ze będzie nam łatwiej dojść do celu z Waszą pomocą, takze cześć i czołem. Milo mi Was poznać

Cześć kochana jak masz na imię? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas nadzieja sie tli. Poczekam pare dni. Teraz co ma byc to bedzie. W niedziele mam miec @ wiec poczekam czy przyjdzie. Dzieki dziewczyny bo myslalam ze mam zwidy

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 a mówiła o jakimś leczeniu czy coś żeby te pecherzyki tak nie przerastały? :) przepraszam ale jestem kompletnie zielona w tym temacie :(

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kochana, ściskam mocno :*
    Anula smutno mi :( :* ale zobacz na mnie ja to miałam na jajnikach obu większą liczbę pęcherzyków, które nie popekaly więc nic się nie martw :) :)

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Ania95 a mówiła o jakimś leczeniu czy coś żeby te pecherzyki tak nie przerastały? :) przepraszam ale jestem kompletnie zielona w tym temacie :(

Muszę obserwować kolejny cykl. Jak sytuacja się powtórzy to wtedy będzie trzeba wdrożyć leczenie, ale nie wiem jakie ;) pewnie te zastrzyki na pękanie ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Anula smutno mi :( :* ale zobacz na mnie ja to miałam na jajnikach obu większą liczbę pęcherzyków, które nie popekaly więc nic się nie martw :) :)

Mam cały czas nadzieję, że będzie jednak ok :) może to tylko pech. Wcześniej owulacja była potwierdzona przecież kilka razy, więc może to chwilowe :) a jak nie, to dużo tutaj dziewczyn, które miały te zastrzyki na pęknięcie i zachodziły w ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Mam cały czas nadzieję, że będzie jednak ok :) może to tylko pech. Wcześniej owulacja była potwierdzona przecież kilka razy, więc może to chwilowe :) a jak nie, to dużo tutaj dziewczyn, które miały te zastrzyki na pęknięcie i zachodziły w ciążę :)
    Dokładnie :* mierz sobie temperaturę i na pewno się wszystko wyjaśni i będzie ❤ w końcu:*

Ania95 lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    To Aniu tak jak z moim 4cm torbielek na jednym jajniku i dwiema torbielami około 2cm na drugim jajniku...i jak z moimi bezowulacyjnymi cyklami oraz naturalną antykoncepcją z tegoż powodu... :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia ka albo widzę, że miejsce na kreskę testowa jest jaśniejsze albo że faktycznie testowa się pojawiła tylko przesunięta :)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Jakas nadzieja sie tli. Poczekam pare dni. Teraz co ma byc to bedzie. W niedziele mam miec @ wiec poczekam czy przyjdzie. Dzieki dziewczyny bo myslalam ze mam zwidy
    Ja już widzę Kochana jak Ty czekasz do niedzieli z jakimkolwiek testowaniem... Może jakiś mały zakładzik ;)

Mama36 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    To Aniu tak jak z moim 4cm torbielek na jednym jajniku i dwiema torbielami około 2cm na drugim jajniku...i jak z moimi bezowulacyjnymi cyklami oraz naturalną antykoncepcją z tegoż powodu... :D
    Kropeczki byliście u lekarza? :*

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Kropeczki byliście u lekarza? :*
    Taaaa. Lekarz nie wie od czego te krwawienia. Nic nie znalazł. Mówi, że jest prawdopodobne, że to od orgazmów, bo macica się kurczy i wydziela się oksytocyna. Mówi jednak, że to nie ma związku z ciążą , więc mam sobie nie żałować. Bobo rośnie jak na drożdżach. Pęcherzyk mam za mały o ponad dwa tygodnie, ale dziecko ma praktycznie tyle ile z OM więc mam się nie martwić. TP na 19.02.2019

Applejoy lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile jutro powinna mi przyrosnac beta z tych wczorajszych 14?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Taaaa. Lekarz nie wie od czego te krwawienia. Nic nie znalazł. Mówi, że jest prawdopodobne, że to od orgazmów, bo macica się kurczy i wydziela się oksytocyna. Mówi jednak, że to nie ma związku z ciążą , więc mam sobie nie żałować. Bobo rośnie jak na drożdżach. Pęcherzyk mam za mały o ponad dwa tygodnie, ale dziecko ma praktycznie tyle ile z OM więc mam się nie martwić. TP na 19.02.2019
    Bardzo się cieszę :) :) <3

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Laski ja tak w biegu w pracy w kibelku oczywiscie bo do pdzerwy nie wytrzymam. Mialam wyrzucic i zapomnialam. Wyciagam w pracy a tu taka sytuacja... nie wiem po jakim czasie wyskoczylo bo jal zrobilam tak schowalam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/439cf2f3954f.jpg
    Ja widzę ale ja na swoich testach tez takie mam jak poleza. Nie sugerowalabym sie ale powtorzylabym jutro z porannego moczu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny ile jutro powinna mi przyrosnac beta z tych wczorajszych 14?
    Jak będzie dwa razy tyle to wystarczy! Ale mysle,że będziesz mieć 30-40.

Malwa13 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ