X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza bardzo wspolczuje . Moze byc z ta dziewczynka.ja w zadnej ciazy nie wymiotowalam i dwoch chlopakow :)

Marza89 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5590a00f22f.jpg
    My mamy takie 2 czarownice

Ale słodziaki :) Uwielbiam psy, mój piesek miał być mały, a mu się urosło, a do tego jest straszny złośnikiem, jak nie jest po jego to szczeka do upadłego, no i strasznie cwany jest: jak mu przyniesiesz jakiś smakoły to jest kochany, póki nie zje :P

Cześć dziewczyny, nadrobię wieczorkiem. Zajęłam się wczoraj mężem i już mnie nie było :)

Aduszka83 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówie bo to i tak nic nie zmieni. A z resztą wyjdzie później że on mi nie wystarcza i sraty pierdaty.

Kropeczka kopniak w tyłek!

Chciałabym sobie też nad wode pojechać. Niestety najbliżej do Tychów na Paprocany.

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose25283 wrote:
    Witam wszystkich :)
    Staramy się z mężem o dzidziusia juz 8 cykli, teraz trwa 9. Mam 24 lata. Mam nadzieję że tym razem się uda :) Byłam u ginekologa i mówi że jest wszystko dobrze, nic tylko się starać. Dziwna taka sytuacja mi sie przydarzyła: w Anglii robilam test krwi i wyszlo ze mam podwyższony tsh, podczas pobytu na urlopie w Polsce też zrobiłam test i był w normie. Przestraszyłam się bo tylko czekam na tą moją tarczycę kiedy się "aktywuje" bo w najblizszej rodzinie też były z tym problemy. Wracając do tematu... Właśnie są te dni :) Staramy się i czekamy na efekty. Pozdrawiam :)

Witaj :)

Rose25283 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Biedactwo. :( Nie chcesz już iść na zwolnienie, skoro Cię tak męczy? :)
    Myślałam nad tym, ale nie chce żeby w pracy już wiedzieli o mojej ciąży... 6 sierpnia mam wizytę i dopiero zobaczę serduszko ❤️ jeśli wszystko pójdzie dobrze zastanowię się na L4 choć 20 sierpnia zaczynam urlop i zastanawiam się czy nie wytrzymać 3 tyg sierpnia w pracy później 2 tyg urlopu i we wrześniu mogłabym powiedzieć ;) teraz od pon mam tydz urlopu więc mogę wymiotować a wymiotować :D haha
    Pozostaje kwestia tego, że teraz szykują się podwyżki, nie ukrywam, że kasa jaka by nie była to dla dziecka przyda się na pewno a jeśli powiem o ciąży mogę zapomnieć o kasie tym bardziej, że w maju dostałam umowę na czas nieokreślony...
    Zresztą zobaczymy co życie zweryfikuje ;)

Malwa jeśli dobrze wszystko zrozumiałam jest jeszcze nadzieja tak? Trzymam kciuki i daj znać jak tylko będziesz coś wiedzieć! Buziaki :*

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją mamę kocham. Strasznie. Ale dzieje się to samo jak była nastolatką. Wieczne pretensje o nie wiadomo co. Wieczne niezadowolenie. Wydarła się na mnie za to że zapronowałam żeby kolega mojemu tacie przyszedł pomóc jakby brat nie dał rady. Ona siedzi w NL i ma pretensje do całego świata że tam w ogóle jest.

A ja mam do niej żal ze zostawiła mnie, zostawiła wnuki i zwala cała wine na tate że tam jest bo on jej załatwił prace. Jak się wkurze to jej to powiem... Normalnie wzięlam i jej powiedziałam że nie chce z nia gadac

• TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Witaj Rose. Trzymam kciuki! Tarczycę sprawdzaj koniecznie bo to ważne przy staraniach.

A mnie jakiś dół się wczoraj włączył. Do tej pory podchodziłam, że co ma być to będzie, ale teraz jakoś już bardzo zależy mi na moim Kropku i bardzo chcę żeby było w porządku. I przez to zaczęłam czytać o poronieniach i w ogóle... Czekam na kopy w tyłek od Was!

Dzisiaj też organizuję rodzinny obiad z okazji zaległych urodzin syna i mam w brud roboty.

Kropeczka OGROMNY kopniak w tyłek ode mnie, pamiętaj że czasami problem tkwi w naszej głowie... Wszystko będzie dobrze ! :* Nie czytaj tych głupot na forach bo tam od razu "czarne scenariusze" ...Głowa do góry, ściskam Was mocno ! :* :)

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)
  • TakBardzoCiebieChcę Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane co u Was ?
    Przepraszam że nie piszę zbyt dużo, ale śledzę Was na bieżąco.
    Jak wiecie w poniedziałek 16 07 zobaczyłam upragnione 2 kreski, zrobiłam BETĘ wynosiła 143, 18 07 byłam u ginekologa i potwierdziła że w macicy jest pęcherzyk o wielkości 4,3 mm i jest to najprawdopodobniej 4 tydzień ciąży, zrobiłam w ten dzień betę kontrolną wynosiła 463, wczorajszy wyniki BETY 1007 jak widać idzie do góry, PROGESTERON 30,01 odrobinę wysoki ale chyba lepiej wyższy niż za niski... TSH wzrosło ale mieści się w normie wynosi 2,23. Powoli dopada nie zgaga której nigdy wcześniej w życiu nie miałam, jestem ciągle zmęczona, nic tylko bym spała...Wizytę kontrolną mam 09 08 i mam nadzieję że usłyszę na niej tylko te dobre wiadomości...

aktap, Aduszka83, MammaN, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
    ———————————
    *Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
    - 20.06.2018 (9cs)💔
    - Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
    - Córeczka 👧😍 03 2019r.
    *Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
    ————————————
    Badania 💉💉 (4 dc):
    -FSH 6,7 ✅
    -LH 5,69✅
    -Estradiol 35,10✅
    -Prolaktyna 16,40✅
    -Testosteron 18,90✅
    ————————————-
    Suplementacja: 💊💊
    - olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
    -Dong Quai do owulacji 1x1
    - B-kompleks MSE 1x1
    - Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs)
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Marza bardzo wspolczuje . Moze byc z ta dziewczynka.ja w zadnej ciazy nie wymiotowalam i dwoch chlopakow :)
    A ja widzisz nie wymiotowałam ani z synem ani z córką a teraz tylko sporadycznie. Także chyba nie ma żadnej reguły :) chociaż nie powiem, że z synem w ogóle nie było mi niedobrze a z córką i teraz to non stop. Ciekawe czy teraz będzie Tosia? Wtedy jednak jakaś regułę i u siebie bym znalazła :)

Nie spał nam się tam za bardzo! :D
    A z odwykiem super sprawa! Może wtedy akurat pyknie ta córcia wymarzoną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 13:26

Marza89 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakBardzo ale się cieszę! Beta ślicznie rośnie. więcej już chyba robić nie będziesz? Powodzenia!

TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Nie naskrobcie tu za dużo dzisiaj. :D My idziemy na rodzinnego grilla na 16, także do jutra ;) :*
    Bawcie się dobrze! :)

aktap lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj idę z koleżanką na PianaParty!:)

aktap, Kropeczka85, zuzi_c, Applejoy, Sandersik lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    A ja dzisiaj idę z koleżanką na PianaParty!:)
    Uhuhuhu ale super :D ale bym potanczyla... Ha ha ha teraz to tylko dupą po łóżku bo siły brak!
    Baw się upojnie!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, mnie dzisiaj tutaj trochę mniej bo odpoczywam i nawet nie chce mi się pisać :D

My dzisiaj idziemy na randkę - piknik z winem, serem, bagietkami <3 :D

Także idę się wystroić pomalować paznokcie tylko szkoda, że @ i trochę boli brzuch ale wszystkiego mieć nie można :D

Kropeczka85, milea.26 lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia i Malwa wysyłam wirtualnego buziaka w czółko :*

Ja dziewczyny jestem na żaglach na zalewie szczecińskim, fajnie jest bardzo relacji od wszystkiego :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze. Ja dzis ide sie smazyc z chlopakami na stadion. Mlody wyprowadza pilkarzy na boisko. Ja sobie dowoli pokrzycze udajac dopinga a wykrzykujac cala zlosc co sie nazbierala przez te wszystkie dni.
    K twierdzi ze wsciekla chodze bo test nie pokazal dwoch kresek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Zazdroszcze. Ja dzis ide sie smazyc z chlopakami na stadion. Mlody wyprowadza pilkarzy na boisko. Ja sobie dowoli pokrzycze udajac dopinga a wykrzykujac cala zlosc co sie nazbierala przez te wszystkie dni.
    Kochana...u Ciebie to dopiero 2 cykl starań...mogło po prostu nie załapać i tyle. A zachowujesz się tak, jakbyś się conajmniej rok starała:)
    Tutaj są dziewuszki co się starają po kilkanaście cykli...i co one mają powiedzieć? Wyobraź sobie ich flustrację...dlatego wyluzj kobieto! Ciesz się po prostu seksem i tyle! A ciąża wyjdzie w praniu!
    Każda z Nas inaczej przeżywa starania, ale Ty naprawdę nie masz się czym na razie martwić...więc głowa do góry i pierść do przodu. Nie tym, to następnym razem sie uda...wiele kobitek jest tutaj naprawdę w duzo gorszej sytuacji niż Ty.

najra88 lubi tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Melunia ale super! Mój synek (5latek prawie) nie mógł wytrzymać na żaglowce... wiec pewnie sam by poszedł na boisko. Czemu po mnie jest taki aktywny, a nie jak tata najlepiej na spacer iść autem itd... :D

melunia91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory ale nie znasz mnie i nie wiesz wszystkiego. Napisałam że K tak stwierdził a u mnie się nawarstwiło to co napisałam wcześniej że się z moją mamą pożarłam. Serio ja nie uwidaczniam wszystkiego co czuje w środku i jak przeżywam wszystko. I że nie są to tylko problemy natury ciąży...

Ale w sumie racja co ja mam do gadania jak tu sie staraja po pare lat a ja z tego co napisałam drugi cykl. Nie to że ja na drugie dziecko czekam 4 lata i to że mój mąż nie mógł się tyle zdecydować. Racja, w sumie powinnam ja reszte wspierać bo jestem na początku dopiero. Ale widocznie tego nie pokazuję tylko potrafie narzekać że się nie udało, wstawiać testy na których nic nie widać i użalać się nad sobą bo przecież są symptomy i objawy itp.

Sory jak takto wygląda. Więcej nie będę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjjj ....juz raz mielismy tu spine. Bez sensu naprawde . :(
    Czytam i kazda ma racje.Naprawde.Wiec dajmy tu miec kazdemu swoje zdanie a ja sie zgadzam z jedna i z druga.Co ja mam do tych co staraja sie lata ...ale bol w serduszku ma miec prawo kazdy i nie mamy prawa oceniac

A doszlam do tego co jest najgorsze. Wiecie co...ja juz nawet nie mam nic do tych cb ...ale do niewiedzy .Wiecie co bym chciala ..np teraz 16go mialam owulacje ..bach 20go przykladam urzadzenie do brzucha ..pik pik jest wynik ..cb...pusty pecherzyk ..nic ...albo ciaza..
    Najgorsze to czekanie jakbym wiedziala od razu ..dzien po ze nic z tego latwiej byloby Nam czekac do @

melunia91 lubi tę wiadomość

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ