X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkasie wrote:
    Hej jestem tu nowa. Czesto czytam co tu piszecie i to chyba jedyna rzecz ktora mnie trzyma jeszcze w nadziei ze kiedys sie nam uda. My też staramy się dwa lata i nic ciągle tylko rozczarowanie i nerwy. Teraz udalam się do gina i wyslala nas do kliniki leczenia niepłodności. Nie zrobiła mi żadnych badań ani mężowi. Czy to że staramy się dwa lata odrazu kwalifikuje nas do kliniki. Czy można wcześniej porobić badania. Ja okres mam regularnie i ogólnie nie mam żadnych przeciwwskazań. Maz ma cukrzycę i nigdy nie badał nasienia. Co o tym myślicie czy warto od razu 
    udać się do kliniki ?

Cześć Karolka :)

Mi się wydaje ze niepłodność związana jest z immunologią :) ale kochana najważniejszy jestdobry ginekolog który rozpisze badania :) na pierwszej stronie jest załącznik z badaniami do wykonania :) tak jest tajemna wiedza staraczek. :) i wszystko opisane jak będziesz miała jakieś pytania to czekamy :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appel mnie się to marzy :) ale to są takie marzenia może do spełnienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Marzenia nie spełniają sie ot tak...w tym cała ich magia...że są wyczekane":):*

Morska, melunia91 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:55

• Morska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Niedawno byłam u endokrynologa ktory zrobil na mnie świetne wrazenie... Dlugi wywiad, zainteresowanie pacjentem, leczylam sie u endo juz 10 lat, ale zmieniłam w zwiazku z przeprowadzka na Śląsk. Ja na razie czekam kilka miesięcy czy uda mi się zajść w ciążę bo my dopiero zaczelismy, ale w razie gdyby się nie udalo mam zleconych kilka badań. Bylam u wielu lekarzy, ale niewielu zrobiło na mnie wrażenie takich skrupulatnych. Podam Ci nazwisko, ale wolalabym w jakiejs wiadomosci prywatnej i teraz help dziewczyny jak ja wysłać? Czy trzeba byc "przyjaciolkami"?
    Poproszę o priv, tylko jak to zrobić?:)

Wysłałam Ci zaproszenie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 23:46

• Kaga Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:56

• Karolkasie Nowa

Wysłany: 22 lipca 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Cześć Karolka :)

Mi się wydaje ze niepłodność związana jest z immunologią :) ale kochana najważniejszy jestdobry ginekolog który rozpisze badania :) na pierwszej stronie jest załącznik z badaniami do wykonania :) tak jest tajemna wiedza staraczek. :) i wszystko opisane jak będziesz miała jakieś pytania to czekamy :)
    Dzięki z chęcią sprawdzę te badania. Ta wiadomość od giną trochę mnie podlamala i mojego męża też widziałam jak mu przykro że chyba sami nie poradzimy sobie z naszym problemem. Najba4dsiej mnie wkurza ta bezradność że nic nie da się zrobić A lekarze widzisz już 2 i po prostu mają to gdzieś. Fajnie że chociaż od was dowiem się co mam dalej robić i pójdę sibi3 na te badania prywatnie

Smutna Ja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z grilla i tak się wyluzowałam, że ooooo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 06:47

Applejoy lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki :* jutro bede Was nadrabiac. A teraz ide spac :D wlasnie wrocilismy z grilla :) dobranoc :*

aktap, Applejoy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :) Jak tam po sobocie? Ja wypiłam wczoraj małego drinka i od razu świat się zrobił piękniejszy. :) Jajnik mnie napieprza konkretnie, niech w końcu wypuści to "jajko", bo się nie doczekam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymam kciuki za jajnika Twojego :)
    Dzien dobry :*
    Ja super wyspana,ogladam okolice Wro gdzie nad wode pojechac ,tam gdzie Nas jeszcze nie bylo ,a reszta spi :)

aktap, Applejoy lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane pszczółki! Miłej niedzieli :)

aktap lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, widzę że trochę mniej już strugacie przy weekendzie :P
    U mnie też sporo zajęć i mało czasu a co tego problemy przeróżne się pojawiły w naszych rodzinach... No plaga jakaś :( aż mi przez to ciągle smutno i przykro. Hormony robią też swoje i wyje po kątach...
    Samopoczucie lepiej jeśli chodzi o objawy, ratują mnie rano sucharki. Jem jak tylko sie wszystko zaczyna dziać,15min i mogę wstać spokojnie. Chociaż tyle dobrego,bo przez te stresy nawet z moim za wiele nie gadamy... Kolejna sprzeczka nie jest tu potrzebna.
    Dziś w końcu będzie w domu i ma Nieespodzianke to może będzie już lepiej i się oczysci.

A z ciekawostek to rosnę i kutfa ciężko mi dopiąć się w jeansy itp... Akurat na tej wysokości wystaje Hehe :P

Witam nowe koleżanki :) im nas więcej tym lepiej.

Kropeczki, Jak się czujecie? I reszta naszych fasoleczek <3

Melunia, samopoczucie bojowe? Jadę do Ciebie na te pyszności :D

Mama, ja dziś też bym nad jeziorkiem poleżała Oooo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 08:22

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Widzę, że już niektóre nie mogą spać jak ja :D

Witamy nowe dziewczyny trochę Was tutaj chyba przybyło :D super <3

My dzisiaj chyba też nad wodę podjedziemy gdzieś. Ja mam w planach jeszcze zdjęcia więc trochę roboty dzisiaj przede mną:)

Kończy się @ iii powoli wchodzimy w następny cykl :D tym razem juz tylko z Flo :P

aktap lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Ja też sobie zainstalowałam tę aplikację:)

jak dla mnie niepotrzebnie wydane 30 zł na OVU ;) ale oczywiście to tylko moje zdanie. Więc zostaję przy Flo ;) Jutro odbieram z apteki suple i czas start hahaha :D

Mama36 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:56

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Płodne Laski!

Patka Ty dobra jesteś...po pierwszej wróciłaś , a po 7 już buszujesz. Spać nie możesz? :D

Dobrze, że się pobawilyscie i trochę luzu się wkradło!

Malwa a jak tam u Ciebie? Udało się trochę rozluźnić???

Mamuśka zrobiłaś test? Jak się udała Sandrusi imprezka?

Koniczynka udanej dzisiejszej balangi!

Mamma życzę, aby dzisiejsza niespodzianka była przeslodka i łagodząca atmosferę. Ty taka chudzinka też to nic dziwnego, że się nie dopinasz! Ja jakoś żyje. Najgorsze objawy przechodzą i trochę się tym oczywiście martwię. Kiedy masz wizytę?

Chasiki i Marziki jak tam?

Plamka i cio dalej na @ się czujesz, czy jednak możemy mieć nadzieję?

Konieczynka, aktap lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, wizytę mam 3 Sierpnia. Już nie mogę się doczekać :)
    A podobno zanikające objawy to nic złego :) mojej koleżance w 3mies wszystko przeszło i cieszyła się już tylko tym, że jest coraz większa Hih ma śliczną córcię teraz. Kiedy Twoja wizyta? Już taki duży Kropek to jak Twój brzusio? Rośnie też?

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Haha ja też zaczęłam kilka dni temu cykl z Flo :D
    Mam zainstalowane 2 apki. Flo i mój kalendarzyk. Korzystam jednocześnie z obu i .......
    Żadnej nie ufam.
    Mam cykle potwierdzane monitoringami. Dokładnie co do dnia (a nawet prawie godziny) ;-) wiem kiedy mam ovulke. Obie aplikacje często się mylą. Rekord to 3 dni.

Kaga lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 2go a potem genetyczne 7go. Też już się doczekać nie mogę.
    Wiesz mój brzuch wyglądał przed ciążą jak w dobrym 6-7 miesiącu ciąży spożywczej, więc teraz jakoś jeszcze nie widzę. A i tak chodzę w spodniach na gumce bo zwykle mnie cisną :/
    Za to wszyscy mi mówią , że mi tyłek i buzia schudły, ale u mnie to normalne w ciąży. Zawsze najpierw chudnę, a potem niewiele tyje. Taki urok bycia tłustą lochą :D
    No to zaciskamy nogi i byle do wizyty! Masz jakieś przeczucie kto w brzusiu siedzi? Ty masz dwie corcie prawda?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ