Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36
U psychologa byłam z Julką, ale szkolnego. Na dobrego po prostu mnie nie stać. Z urzędu, policji itp. żadnej pomocy - byłam kilkanaście razy. Dzięki za informacje odnośnie ew pisma do urzędu w razie drugiej ciąży!!! Nie miałam pojęcia że tak jest.
ps ja już tyle razy widziałam wyimaginowany cień cienia drugiej kreski na teście że głowa mała. Potrafiłam siedzieć 5 min i spr pod każdym kątem a może tak, nie... ale jednak chybaMikilove -
Cześć dziewczyny !
Patka wszystkiego najwspanialszego kochana !!! Dużo zdrówka i płodnego śluzu ha ha
Malwa tulę Cię mocno zaczynamy nowy cykl :**
Isaura trzymam kciuki żeby @ nie przyszła.
U mnie zaczynają się 2 ciężkie tygodnie bo zastępuję kolejną osobę... Więc będę miała ograniczony kontakt z Wami. Będę się starała czytać na bieżącoaktap lubi tę wiadomość
-
Mikilove wrote:Ewa89_89
to na kiedy umawiamy się na poranną kawę z testowaniem? Kiedy zazwyczaj robisz test?
Szczerze... to rzadko kiedy robię bo czekam i czekam aż @ przyjdzie, a jak już się spóźni o zrobię to wtedy zawsze przychodzi... Test to taki wywoływacz @. Według moich aplikacji to powinnam dostać 1.08 a Ty? I skąd jesteś?? Może ta kawa w realu nam się uda?
Jak badania nasienia są dobre i Ty też się przebadałaś i jest ok to najwyraźniej potrzebujecie czasu. Może HSG (badanie drożności jajowodów) jeszcze warto zrobić. Stres to naturalna antykoncepcja wśród staraczek więc może jak pożegnasz byłego męża to wtedy przyjdzie miłą niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:30
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Isaura81 wrote:Oj moja droga mylisz się.
Jedynie w sytuacji gdy matka dziecka w w terminie do 300 dni od rozwodu zawrze kolejny związek małżeński.
Może faktycznie coś mi się pomyliło i dotyczny to tylko dziecki z nieformalnych związków pozamałżeńskich. Tak mi sie wydawało że ta moja koleżanka składała deklaracje o uznaniu ojcostwa, ale może to było już po rozwodzie. Nie pamiętam. Sorki że namieszałam.
PS. macie jakies sposoby za zwiększenie męskiego EGO. Wiem że to brzmi śmiesznie bo zazwyczaj i tak mają wygórowane. Mój M. coś mi się podłamał. I mówi mi w weekend że wie że mnie nie zadawala tak jak bym chciala. Że taka"miękka faja z niego" No zaskoczył mnie tym strasznie. Najpierw myślałam że on tak tylko dla przekory, ale to serio było. Nie wiem co mu powiedzieć. Może i mam większe potrzeby niż on, ale i ja często wieczorem padam jak mucha i nie mam siły na nic. Nie doprowadza mnie za każdym razem, ale czy wy macie orgazmy zawsze? Wydaje mi się to normalne. Moj dawny partner prawie nigdy mnie nie doprowadzał. Mąż mi mówi że nie da rady dwie godziny (tu oczywiście przekoloryzował) więc ja mu na to że bardzo dobrze bo bym miała nabłonek jednowarstwowy płaski w pochwie. I teraz nie wiem co z nim zrobić . HELP -
Ewa89_89
Ja niby powinnam dostać 31 lipca, ale od 2 cykli 3 dni jest opóźnienia (czyt nadzieji), na początku robiłam testy tylko jak wstałam w dzień okresu, wychodziły negatywne, zaraz po sikaniu - okres. Potem już czekałam i obiecywałam sobie że już nie będę taka niecierpliwa. Ja mieszkam w Zachodniopomorskim a Ty? Na badanie drożności chce iść w listopadzie jak do tej pory nic nie wyjdzie.Mikilove -
Mikilove wrote:Marzena, 33 lata. Mam już dziecko, jestem na etapie rozwodu - już 2 lata. Z moim obecnym parterem staramy się o rodzeństwo dla Julki - 5 latek... już 8 miesiąc. Z pierwszą donoszoną ciążą nie miałam żadnego problemu - zaszłam w pierwszym cyklu po poronieniu - zabieg łyżeczkowania (serduszko nie biło ).
Najgorsze jest to że nie mam z kim porozmawiać na temat starania sie o dziecko, i o tym comiesięcznym rozczarowaniu.
Wg mojego kalendarza @ mam mieć 31 lipca... i znowu odliczanie. I nadzieja. I staranie się nie mysleć o tym żeby się nie stresować, ale stresujesz się bo myślisz cały czas, błędne koło
Kochana to tak samo jak ja tez prawie 5 letnie dziecko a potem dluuugo długo nic. Okazało się ze mam problemy z krzepliwością a u Ciebie coś wyszło, badaliscie czy cały czas na luzie?[/url] -
Konieczynka
U mnie cięzko jest z ograsmem bo mam tylko łechatczkowy. We wcześniejszych związkach byłam przekonana że nie muszę mieć orgasmu, sama siebie doprowadzałam po całej akcji. Dopiero z obecnym partnerem mam orgasmy, bo wg Niego najbardziej go kręci jak ja dochodzę.... i tutaj się poświęcam
Też jestem często wykończona ale przestałam traktować seks jako obowiązek, jedynie jako przyjemnośćMikilove -
Mikilove wrote:Mama36
U psychologa byłam z Julką, ale szkolnego. Na dobrego po prostu mnie nie stać. Z urzędu, policji itp. żadnej pomocy - byłam kilkanaście razy. Dzięki za informacje odnośnie ew pisma do urzędu w razie drugiej ciąży!!! Nie miałam pojęcia że tak jest.
ps ja już tyle razy widziałam wyimaginowany cień cienia drugiej kreski na teście że głowa mała. Potrafiłam siedzieć 5 min i spr pod każdym kątem a może tak, nie... ale jednak chyba
Po pierwsze tak jak napisałyśmy wcześniej, koleżanka pomyliła jakieś sytuacje i w razie urodzenia dziecka przed terminem 300 dni od rozwodu MUSISZ złożyć sprawę do sądu w celu zaprzeczenia ojcostwa. Pomimo tego w akcie urodzenia dziecka do końca życia w jednej rubryczce będzie wpisany twój były mąż.
Po drugie nie oceniam bo każdy ma różna sytuację i priorytety, ale sprowadzać na świat następne dziecko skoro obecnemu nie jesteś w stanie zapewnić pomocy psychologa to trochę (nazwę to po imieniu) głupie.
Psycholog to wydatek rzędu 100 zł za wizytę. Koszt samych pieluch dla małego dziecka to znacznie więcej.
Ewa89_89, Mama36, zuzi_c lubią tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Mikilove wrote:Ewa89_89
Ja niby powinnam dostać 31 lipca, ale od 2 cykli 3 dni jest opóźnienia (czyt nadzieji), na początku robiłam testy tylko jak wstałam w dzień okresu, wychodziły negatywne, zaraz po sikaniu - okres. Potem już czekałam i obiecywałam sobie że już nie będę taka niecierpliwa. Ja mieszkam w Zachodniopomorskim a Ty? Na badanie drożności chce iść w listopadzie jak do tej pory nic nie wyjdzie.
No to testujemy razem lub wkurzamy się na @ Jakoś to będzie. Do listopada czas szybko zleci i tak jak pisałam wcześniej, może musicie troszkę poczekać
Ja dolnośląskie ale już mi tam do Ciebie S3 budują więc pewnie częściej zdarzą się weekendziki w MiędzyzdrojachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:52
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Isaura81
każdy ma swoje priorytety w życiu. Dla mnie wydawanie pieniędzy na psychologa jest zbędnym, niepotrzebnym wydatkiem. Moja córka rozwija się prawidłowo, jest szczęśliwą, uśmiechniętą dziewczynką i nie mam zamiaru na silę ciągać jej po lekarzach. Niczego Jej nie brakuje i nie skąpie na Nią pieniędzy. Gdyby moja Mama ze względu na ciężką sytuację finansową myślała jak Ty , nie byłoby całej Naszej szóstki. Może się nie przelewało i nie żyliśmy w luksusach ale za to będę do końca życia wdzięczna mojej Mamie za serce - mimo tego że wg Ciebie jest pewnie mega głupia. Ale cóż dla niektórych kasa jest wyznacznikiem wszystkiego.Mikilove -
Mikilove wrote:Mama36
U psychologa byłam z Julką, ale szkolnego. Na dobrego po prostu mnie nie stać.
strasznie dziewczyno się motasz. Najpierw piszesz że cię nie stać, potem że nie widzisz potrzeby.
A podpowiedz mi czy ja cię nie kojarzę z innych wątków na kórych pisałaś, że starasz się o dziecko z MĘŻEM?
Oj dziecko dziecko. Jak dla mnie to tobie też by się przydał dobry psycholog.Mama36, zuzi_c lubią tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
To ja poprzedni nick miałam mamuśka, coś mi się popsuło..
@ dostałam wczoraj ;/
Kropeczka - impreza jak najbardziej udana i wszyscy szczęśliwi, a co do testu, wczoraj dostałam @..
Milea - boże współczuję Tobie co musiałaś czuć siedząć tam i słuchać na wasz temat takie rzeczy, rozumiem, że nie wiedzieli o waszych problemach z zajściem w ciążę, e co to kogo obchodzi, ludzie czasami powinni pomyśleć, zanim co kolwiek powiedzą, bo nie znają sytuacji, a się wypowiadają.. przykre.. kochana nie przejmuj się, róbcie swoje, a jest co robić :*
Konieczynka - dziękuję za życzenia dla Sandrusi :*
Wygrałam piwo tyskie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:19
milea.26 lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
nick nieaktualnyMikilove nie obrazaj sie ,ja uwazam tak samo jak Isaura. Obie jestesmy po rozwodach , obie mamy nowych meżów,obie mamy juz dwójke dzieci i obiw jak mniemam jestesmy duzo starszw od Ciebie.
Nie porownuj sytuacji swojej do Naszych mam.inne czasy.inna swiadomosc.U mnie tez sie nie przelewalo .byla Nas 4 .ja akurat sie ciesze ze moge dac moim dzieciom to czego ja nie mialam.ale juz nie moqimy tu o wakacjach czy przyjemnosciach.
Nie napsialas ze nie ma potrzeby isc do lekarza bo z corka jest super tylko ze Cie nie stac .To dwie rozne sytuacje.
I uwierz mi (Isaura sie ze mna pewnie zgodzi ) ze kazde dziecko po rozwodzie ,nie mowiac o Twoich przezyciach potrzebuje psychologa. I dla mnie jako matki jest nie do pomyslenia zeby dziecka tam nie zabrac.
Mnie zatkalo jak to przeczytalam . A jestem matka dwojki dzieci po rozwodzie .
Zycze Ci duzo duzo szczescia i tzymam za ciaze kciuki ale mysle ze duzo rzeczy jeszcze masz do ulozenia po drodze na swoim zyciu.i moze warto do nich siegnac . Co na to adwokat ze sprawa sie tak ciagnie ? Gdzie bylas na policji i w urzedach ze nie udzielili Ci pomocy.Bo nie chce mi sie wierzyc.troche w tym siedze to moze pomoge.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:20
-
nick nieaktualnyMeluśka wrote:To ja poprzedni nick miałam mamuśka, coś mi się popsuło..
@ dostałam wczoraj ;/
Kropeczka - impreza jak najbardziej udana i wszyscy szczęśliwi, a co do testu, wczoraj dostałam @..
Milea - boże współczuję Tobie co musiałaś czuć siedząć tam i słuchać na wasz temat takie rzeczy, rozumiem, że nie wiedzieli o waszych problemach z zajściem w ciążę, e co to kogo obchodzi, ludzie czasami powinni pomyśleć, zanim co kolwiek powiedzą, bo nie znają sytuacji, a się wypowiadają.. przykre.. kochana nie przejmuj się, róbcie swoje, a jest co robić :*
Konieczynka - dziękuję za życzenia dla Sandrusi :*
Wygrałam piwo tyskie!!!
A to franca jednak przyszla. Nowy cykl nowe nadzieje kochana :*