X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Paulaaa cudnie!!! Jak w 8dpo jest taki ładny cień to myślę że będzie wszystko cudnie już!!
    I ratujesz mi skórę.. Ufff...
    Myślę że teraz przy zieloności na forum dadzą mi poczekać do pon, inaczej będę się rozwodzić. Hihi
    Jedyne co musiałabym zrobić test potajemnie dla Was. A nie chce być świnia.

Mój też mówił że mam nic nie pisać. No ale jak mogłabym Wam nie napisać.

Ale jakbyśmy mieli umowę ze nie testujemy do jakiegoś konkretnego dnia to bym chyba wytrzymała :-)

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak bardzo sie nie martwie. Gorsze rzeczy sie dzieja.
    W pon am 4dc zrobie hormony i w piatek znowu do gina. A w sobote juz bede lezec nad morzem ;)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Wiecie co.. Nawet sobie tak pomyślałam że zrobię dla Was.. Ale sobie myślę tak, jak wyjdzie negatywny to jak ja będę udawać dalej że mam nadzieję przed małżem. Wiecie o co chodzi???

Propsuje za to ze dla nas robisz, ale do poniedziałku serio niedaleko :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Propsuje za to ze dla nas robisz, ale do poniedziałku serio niedaleko :*
    Noooo obudzimy się jutro, Paula wrzuci jeszcze jeden ciemniejszy już test (❤️) a potem znów się obudzimy i ja wrzucę (miejmy nadzieję) mój. Jak wytrzymacie ze mną to macie makijaż ode mnie gratis wszystkie hehe. Jak mnie namówicie to potem (mimo radości np) sama będę miała. Przed sobą pretensje.
    Zresztą test testem potem lecę na betę i na to będziemy jakby co czekać!! A w 19po to liczę chociaż na powyżej 100,bo inaczej znow się załamie, więc się jeszcze razem. Naczekamy ❤️
    Ja to bym robiła przecież ale umowa to umowa.

aktap, Applejoy, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,
    Mogę dołączyć? <pyta nieśmiało>

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Witam wszystkich,
    Mogę dołączyć? <pyta nieśmiało>
    No raczej!!! Słuchamy.. Pisz.. Opowiadają :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    No raczej!!! Słuchamy.. Pisz.. Opowiadają :)
    W sumie nie wiem od czego zacząć :)
    Poszukiwałam jakiegoś źródła informacji i dzięki info od znajomej trafiłam na to forum. Póki co odkrywam wszelkie tematy. I nie ukrywam dopiero się zaznajamiam w ovufriend.
    Jeśli pomożecie z pytaniami na pewno odpowiem :)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    W sumie nie wiem od czego zacząć :)
    Poszukiwałam jakiegoś źródła informacji i dzięki info od znajomej trafiłam na to forum. Póki co odkrywam wszelkie tematy. I nie ukrywam dopiero się zaznajamiam w ovufriend.
    Jeśli pomożecie z pytaniami na pewno odpowiem :)
    Cześć kochana:) jak masz na imię i jaka jest Twoja historia ze staraniami :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Rano obudzila mnie...@:) W 27dc.
    Takze zaczynam 17cs.
    Bozeee ale bede dzis zdychać w te upaly.

Milego dnia:*
    Miałyśmy razem testować... Coś czuję, że mnie czeka to samo...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama rob rob!!!:)

Memka za Ciebie trzymam kciuki:)

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, jednak zrobiłam test. ;) No i tak jak myślałam, negatyw. ;) Przynajmniej wiem na czym stoję i dzisiaj walnę sobie taki trening, że hej! :D W poprzednim cyklu było mi przykro, a teraz jakoś tak przyjęłam to na spokojnie. Być może dlatego, że kompletnie się niczego w tym miesiącu nie spodziewałam. ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b992de041db.jpg
    Też mam termin @ 6.08, Milena chyba też miała i też nic z tego... Chyba średnio zapowiada się ten sierpień...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka może akurat u Ciebie będzie podwójna kreska? :* nie trać nadziei :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Cześć kochana:) jak masz na imię i jaka jest Twoja historia ze staraniami :)

Powiedzmy ze staramy się na poważnie od jakiś 4 miesięcy, aczkolwiek od ponad roku współżyjemy bez zabezpieczeń w dniach powiedzmy okołoowulacyjnych (sądząc z kalendarzyka). Jak do tej pory nic się nam nie przydarzyło.
    Od dwóch miesięcy przyjmuję witaminki i kwas foliowy i biorąc pod uwagę fakt, że na poważnie niewiele się staramy, w najbliższym czasie planuję znaleźć jakiegoś dobrego ginekologa w okolicy, który zleci mi wszelkie badania i popatrzy na mnie profesjonalnym okiem :) Do tej pory, aż tak nie zależało nam na maluszku, więc chodziłam tylko na rutynowe kontrole.

Jakieś sugestie od czego powinnam zacząć? :) Albo który wątek na forum najpierw przejrzeć?

Mając paru znajomych, którym udało się "od kopa" czujemy się lekko w tyle. Przeglądając pobieżnie forum zdaję sobie sprawę, że wiele z Was boryka się z tym już znacznie dłużej, ale i tak póki co czujemy się lekko poirytowani daną sytuacją :(

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a69bc119a412.jpg

Na zdjęciu jest 8cykl wpisany ale to jest 9. Jeden cykl nie testowałam w ogóle i muszę sobie poprawić w notesie

Ja widzę :-). Na żywo widać zdecydowanie lepiej. Powtórzę w jakimś sensowniejszym dniu, bo teraz to baaaardzo wczesnie
    Brawo kochana! ❤️ Mówiłam, że w sierpniu też będą ❤️ teraz wypoczywaj, relaksuj się i daj znać po becie! :D buziaki ❤️

Paula 90 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Powiedzmy ze staramy się na poważnie od jakiś 4 miesięcy, aczkolwiek od ponad roku współżyjemy bez zabezpieczeń w dniach powiedzmy okołoowulacyjnych (sądząc z kalendarzyka). Jak do tej pory nic się nam nie przydarzyło.
    Od dwóch miesięcy przyjmuję witaminki i kwas foliowy i biorąc pod uwagę fakt, że na poważnie niewiele się staramy, w najbliższym czasie planuję znaleźć jakiegoś dobrego ginekologa w okolicy, który zleci mi wszelkie badania i popatrzy na mnie profesjonalnym okiem :) Do tej pory, aż tak nie zależało nam na maluszku, więc chodziłam tylko na rutynowe kontrole.

Jakieś sugestie od czego powinnam zacząć? :) Albo który wątek na forum najpierw przejrzeć?

Mając paru znajomych, którym udało się "od kopa" czujemy się lekko w tyle. Przeglądając pobieżnie forum zdaję sobie sprawę, że wiele z Was boryka się z tym już znacznie dłużej, ale i tak póki co czujemy się lekko poirytowani daną sytuacją :(

Najpierw wejdź na pierwszą stronę naszego wątku, tam są w pierwszym poście kopalnie informacji. Jak już poczytasz to zadawaj pytania, dziel się wątpliwościami. Tutaj jest sporo długoterminowych staraczek ale są też takie, które szybciutko zachodzą w ciążę.

I przede wszystkim witamy ciepło, czuj się jak u siebie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Brawo kochana! ❤️ Mówiłam, że w sierpniu też będą ❤️ teraz wypoczywaj, relaksuj się i daj znać po becie! :D buziaki ❤️

Jeszcze się nie cieszę. Na razie staram się nie myśleć o tym jakoś mocno, bo kiedy poroniłam też miałam takie jaśniutkie (w 12dpo).

Sierpnia jeszcze duuuuzo zostało. Także która następna wklei swoje dwie krechy?

Ja jutro powtórzę test z rana. Będę robić aż sie zrobi tłusta krecha. I wtedy zrobię betę

Marza89, didi123 lubią tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi beta wyszła szybciej niż 2 kreseczki ;) ale wszystko bez pośpiechu, najważniejsze żebyś na spokojnie sama zdecydowała ❤️ kciuki zaciskam Kochana! :D

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Laski, mamy cień cienia. 8DPO. Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Nawet mąż widzi. Objawy są takie dziwne że byłabym w szoku gdyby nie wyszło :-)
    Teraz poprosimy duzo zaciśniętych kciukow żeby się ciąża utrzymała tym razem.
    Czułam to od 4dpo

Edit - dzisiaj 8dpo, 23 dc

Jeśli mogę zapytać to jakie to były objawy?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie no rozwodu absolutnie nie chcemy, ale wiesz hmmmm może jakoś przekonasz lubego żeby jednak szybciej zrobić :D
    Takie kobiece szmygry dygry, że już byś chciała wiedzieć i w ogóle ;)

Witam nową Koleżankę. Rozgość się u nas bo tu fajnie i jak widzisz to ciężarówki też nie uciekają stąd bo tak tu miło :D

Paula teraz będziesz czekać na Mamę żeby wątku nie założyć? Czy się podejmiesz zgodnie z umową? Oczywiście jak kolejne testy będą wskazywać na to , że wszystko będzie w porządku, czego jestem pewna :***

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pięknie widać :D :* <3 super!!!!

Paula 90 lubi tę wiadomość

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ