X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    U mnie już prawie po @ i powiem Wam, że wchodzę w ten trzeci cykl starań zupełnie inaczej niż w poprzednie. Jestem spokojna, nie myślę o dniach płodnych, niepłodnych, termometrze itp. Po prostu niech życie się toczy swoim torem, zobaczymy co mi przyniesie. :)
    To przybijam piatke bo ja zamierzam w tym cyklu zrobic podobnie:)
    Z tym ze skorzystam dodatkowo z testow owulacyjnych i conceive plus:) i niech sie dzieje co chce pozniej:)

aktap, Applejoy, Phia lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Daffi, a kiedy powtarzasz test?
    We wtorek

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    To przybijam piatke bo ja zamierzam w tym cyklu zrobic podobnie:)
    Z tym ze skorzystam dodatkowo z testow owulacyjnych i conceive plus:) i niech sie dzieje co chce pozniej:)

Ja żel też mam, ale traktuje go w kategorii "urozmaicenie seksualne" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybko pisze na przerwie. Daffi nie patrz na to ze nie widac. Bo sie na test po czasie nie patrzy. Ja odliczam dni. Jeszcze 13 :)

A w pracy mam takie nerwy ze bym rozsadzila tych klientow... :/ W pewnym momebcie kawa poleciala na ziemie i sie rozbila i zaczel plakac

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milea, aktap Wasza kolej!! Widzę piękne dwie krechy u jednej i drugiej. Podejście super. Ja się nastawilam na zbicie prolaktyny tylko i coś się zadziało więc z Waszym podejściem będzie git! :*

aktap, milea.26 lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie, które będą niedługo testować i za ciężaróweczki, aby było wszystko dobrze :**
    Phia - za Ciebie trzymam podwójnie kciuki, a nawet potrójnie :*

aktap, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluska niedługo testujesz :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak się wzruszyłam bardzo, bo sobie pomyślałam że ja miałam ta betę 12,9 a potem oczywiście po paru dniach 3 i krwawienie (jak bym od razu zrobiła prolaktyne to może by było inaczej. By się utrzymała, brałabym leki) a Tobie poszła do góry!! To dla mnie takie magiczne że Ci się udało. Łezki z oczach.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 15:56

Malwa13 lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi super!!! Prawie jak u mnie. Miałam betę 11 a potem 33 po dwóch dniach. Tylko, że ja już byłam kilka dni po spodziewanej @. Także wynik piękny, odetchnie już z ulgą i ciesz się ciążą :)

Paulis no to j dna sprawa do uspokojenia. Pęcherzyk jest w macicy! Teraz tylko czekać aż się wszytko ładnie rozwinie. Moje drugie USG wyglądało właśnie tak jak u Ciebie. Bo na pierwszym nic nie było widać. A teraz już dzidzia skacze , macha wszystkim i pokazuje rożki :D

Daffi po co ten test w ogóle trzymać! Wywal do kosza i kup w aptece albo drogerii następny. Po co masz się denerwować i czekać do wtorku zastanawiając się co i jak? Dziś na pewno bedzie już ciemniejszy.

Dziewczyny dobra passa niechaj trwa! Czekam na kolejne dobre wieści!!!

Mama co z wątkiem Staraczki 2018 Ciężarówkami? Zakładasz? ;)

Daffi lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluje :* podobnie jak Mama ogromnie się cieszę z Waszych wzrostów bety bo wiemy jak było u mnie.

Zazdroszczę też okropnie muszę się przyznać;)
    <3 <3

Paula 90, Mama360 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka Kochana dziękuję za słowa pocieszenia :-) martwię się cały czas że coś jest nie tak, że w złym miejscu jest, że puste jajo itd. leżę dzisiaj cały dzień i śpię co chwilę. Czuje się zmęczona jak cholera. Dużo zdrowka dla dokazujacego Kropeczka. Może teraz się wyszaleje a po porodzie będzie zmeczony wygibasami w brzuchu przesypiał noce ;-)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kropeczka Kochana dziękuję za słowa pocieszenia :-) martwię się cały czas że coś jest nie tak, że w złym miejscu jest, że puste jajo itd. leżę dzisiaj cały dzień i śpię co chwilę. Czuje się zmęczona jak cholera. Dużo zdrowka dla dokazujacego Kropeczka. Może teraz się wyszaleje a po porodzie będzie zmeczony wygibasami w brzuchu przesypiał noce ;-)

Kochana co ma być to będzie :* lekarz podejrzewa puste jajo? Jeśli nie to masz zakaz takiego myślenia!

Malwa13, Paula 90 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluje :* podobnie jak Mama ogromnie się cieszę z Waszych wzrostów bety bo wiemy jak było u mnie.

Zazdroszczę też okropnie muszę się przyznać;)
    <3 <3
    Jak sie czujesz Kochana?:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pisalyscie o anty TPO ja mam 9.1 ale Tsh ładnie spadło więc się nie przejmowalam. Myślicie że zostawić to jest ok? Ostatnie tsh 1.7

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa zostaw i nie myśl o tym :) jest jak najbardziej oki :)

Malwa13 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Jak sie czujesz Kochana?:*
    Dobrze dziękuję :* :* czasami mnie łapie smutek, ale wiem że ludzie dużo cięższe rzeczy przechodzą także nie mam co się uzalac nad sobą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:46

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula obyś miała rację. Obie moje pociechy dały mi mocno popalić jak były małe i oboje byli bardzo chorzy, więc mam nadzieję, że tym razem bedzie inaczej!
    Musisz mieć świadomość, że wszystko po kolei. Już wi ez, że jest pęcherzyk w macicy czyli pozamaciczna w grę nie wchodzi, teraz jak bedzie serduszko za dwa góra trzy tygodnie to wykluczysz puste jako, potem jak dotrwasz do 12 tygodnia odetchniesz z ulgą, że genetyczne ok, a ryzyko poronienia spadnie do 1%, następnie w 20 tygodniu najpóźniej poznasz płeć i będziesz wiedzieć , że nie ma wady serca, a narządy są prawidłowo rozwinięte. Kolejno będziesz się uspokajać z czasem, że dziecko przybiera i jest co raz większą szansa przeżycia po drugiej stronie brzucha. Potem przeżyjesz poród i wtedy problemy ciążowe się zakończą!!! I rozpoczną te związane z macierzyństwem! :D
    Taka już nasza rola Kobiety, dawały radę nasze babcie i matki, damy radę i my!!!
    Wszystko się ułoży! Lepiej lub gorzej ale się ułoży!!!

Malwa Kochana moja całkowicie Cię rozumiem! Pamiętaj, że jesteś płodna i zaraz będziesz znowu w ciąży, a tym razem może być wszystko ok!!! Kciuki zaciśnięte z całych sił!!! Kiedy będziesz teraz testować???

aktap, Paula 90, Ewa89_89, Izaw lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Malwa zostaw i nie myśl o tym :) jest jak najbardziej oki :)
    Raz zaskoczyło to i zaraz drugi raz zaskoczy i będzie wszystko dobrze:*
    Wierzę w to bardzo:*

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Paula obyś miała rację. Obie moje pociechy dały mi mocno popalić jak były małe i oboje byli bardzo chorzy, więc mam nadzieję, że tym razem bedzie inaczej!
    Musisz mieć świadomość, że wszystko po kolei. Już wi ez, że jest pęcherzyk w macicy czyli pozamaciczna w grę nie wchodzi, teraz jak bedzie serduszko za dwa góra trzy tygodnie to wykluczysz puste jako, potem jak dotrwasz do 12 tygodnia odetchniesz z ulgą, że genetyczne ok, a ryzyko poronienia spadnie do 1%, następnie w 20 tygodniu najpóźniej poznasz płeć i będziesz wiedzieć , że nie ma wady serca, a narządy są prawidłowo rozwinięte. Kolejno będziesz się uspokajać z czasem, że dziecko przybiera i jest co raz większą szansa przeżycia po drugiej stronie brzucha. Potem przeżyjesz poród i wtedy problemy ciążowe się zakończą!!! I rozpoczną te związane z macierzyństwem! :D
    Taka już nasza rola Kobiety, dawały radę nasze babcie i matki, damy radę i my!!!
    Wszystko się ułoży! Lepiej lub gorzej ale się ułoży!!!

Malwa Kochana moja całkowicie Cię rozumiem! Pamiętaj, że jesteś płodna i zaraz będziesz znowu w ciąży, a tym razem może być wszystko ok!!! Kciuki zaciśnięte z całych sił!!! Kiedy będziesz teraz testować???
    Dziękuję Kochana :*:* wg aplikacji jestem 5 dpo :) miałam owulacje wcześniej po tej cb albo przez wyjazd :) ale temp mam niższą niż w cb, od trzech dni równo 36.8 więc nie wiem czy to możliwe żeby tak było i się udało :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ