X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    U mnie już prawie po @ i powiem Wam, że wchodzę w ten trzeci cykl starań zupełnie inaczej niż w poprzednie. Jestem spokojna, nie myślę o dniach płodnych, niepłodnych, termometrze itp. Po prostu niech życie się toczy swoim torem, zobaczymy co mi przyniesie. :)
    To przybijam piatke bo ja zamierzam w tym cyklu zrobic podobnie:)
    Z tym ze skorzystam dodatkowo z testow owulacyjnych i conceive plus:) i niech sie dzieje co chce pozniej:)

aktap, Applejoy, Phia lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Daffi, a kiedy powtarzasz test?
    We wtorek

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    To przybijam piatke bo ja zamierzam w tym cyklu zrobic podobnie:)
    Z tym ze skorzystam dodatkowo z testow owulacyjnych i conceive plus:) i niech sie dzieje co chce pozniej:)

Ja żel też mam, ale traktuje go w kategorii "urozmaicenie seksualne" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybko pisze na przerwie. Daffi nie patrz na to ze nie widac. Bo sie na test po czasie nie patrzy. Ja odliczam dni. Jeszcze 13 :)

A w pracy mam takie nerwy ze bym rozsadzila tych klientow... :/ W pewnym momebcie kawa poleciala na ziemie i sie rozbila i zaczel plakac

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milea, aktap Wasza kolej!! Widzę piękne dwie krechy u jednej i drugiej. Podejście super. Ja się nastawilam na zbicie prolaktyny tylko i coś się zadziało więc z Waszym podejściem będzie git! :*

aktap, milea.26 lubią tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie, które będą niedługo testować i za ciężaróweczki, aby było wszystko dobrze :**
    Phia - za Ciebie trzymam podwójnie kciuki, a nawet potrójnie :*

aktap, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluska niedługo testujesz :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi tak się wzruszyłam bardzo, bo sobie pomyślałam że ja miałam ta betę 12,9 a potem oczywiście po paru dniach 3 i krwawienie (jak bym od razu zrobiła prolaktyne to może by było inaczej. By się utrzymała, brałabym leki) a Tobie poszła do góry!! To dla mnie takie magiczne że Ci się udało. Łezki z oczach.

oar8vfxmkgiysd36.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 15:56

Malwa13 lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi super!!! Prawie jak u mnie. Miałam betę 11 a potem 33 po dwóch dniach. Tylko, że ja już byłam kilka dni po spodziewanej @. Także wynik piękny, odetchnie już z ulgą i ciesz się ciążą :)

Paulis no to j dna sprawa do uspokojenia. Pęcherzyk jest w macicy! Teraz tylko czekać aż się wszytko ładnie rozwinie. Moje drugie USG wyglądało właśnie tak jak u Ciebie. Bo na pierwszym nic nie było widać. A teraz już dzidzia skacze , macha wszystkim i pokazuje rożki :D

Daffi po co ten test w ogóle trzymać! Wywal do kosza i kup w aptece albo drogerii następny. Po co masz się denerwować i czekać do wtorku zastanawiając się co i jak? Dziś na pewno bedzie już ciemniejszy.

Dziewczyny dobra passa niechaj trwa! Czekam na kolejne dobre wieści!!!

Mama co z wątkiem Staraczki 2018 Ciężarówkami? Zakładasz? ;)

Daffi lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluje :* podobnie jak Mama ogromnie się cieszę z Waszych wzrostów bety bo wiemy jak było u mnie.

Zazdroszczę też okropnie muszę się przyznać;)
    <3 <3

Paula 90, Mama360 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka Kochana dziękuję za słowa pocieszenia :-) martwię się cały czas że coś jest nie tak, że w złym miejscu jest, że puste jajo itd. leżę dzisiaj cały dzień i śpię co chwilę. Czuje się zmęczona jak cholera. Dużo zdrowka dla dokazujacego Kropeczka. Może teraz się wyszaleje a po porodzie będzie zmeczony wygibasami w brzuchu przesypiał noce ;-)

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kropeczka Kochana dziękuję za słowa pocieszenia :-) martwię się cały czas że coś jest nie tak, że w złym miejscu jest, że puste jajo itd. leżę dzisiaj cały dzień i śpię co chwilę. Czuje się zmęczona jak cholera. Dużo zdrowka dla dokazujacego Kropeczka. Może teraz się wyszaleje a po porodzie będzie zmeczony wygibasami w brzuchu przesypiał noce ;-)

Kochana co ma być to będzie :* lekarz podejrzewa puste jajo? Jeśli nie to masz zakaz takiego myślenia!

Malwa13, Paula 90 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluje :* podobnie jak Mama ogromnie się cieszę z Waszych wzrostów bety bo wiemy jak było u mnie.

Zazdroszczę też okropnie muszę się przyznać;)
    <3 <3
    Jak sie czujesz Kochana?:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pisalyscie o anty TPO ja mam 9.1 ale Tsh ładnie spadło więc się nie przejmowalam. Myślicie że zostawić to jest ok? Ostatnie tsh 1.7

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa zostaw i nie myśl o tym :) jest jak najbardziej oki :)

Malwa13 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Jak sie czujesz Kochana?:*
    Dobrze dziękuję :* :* czasami mnie łapie smutek, ale wiem że ludzie dużo cięższe rzeczy przechodzą także nie mam co się uzalac nad sobą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:46

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula obyś miała rację. Obie moje pociechy dały mi mocno popalić jak były małe i oboje byli bardzo chorzy, więc mam nadzieję, że tym razem bedzie inaczej!
    Musisz mieć świadomość, że wszystko po kolei. Już wi ez, że jest pęcherzyk w macicy czyli pozamaciczna w grę nie wchodzi, teraz jak bedzie serduszko za dwa góra trzy tygodnie to wykluczysz puste jako, potem jak dotrwasz do 12 tygodnia odetchniesz z ulgą, że genetyczne ok, a ryzyko poronienia spadnie do 1%, następnie w 20 tygodniu najpóźniej poznasz płeć i będziesz wiedzieć , że nie ma wady serca, a narządy są prawidłowo rozwinięte. Kolejno będziesz się uspokajać z czasem, że dziecko przybiera i jest co raz większą szansa przeżycia po drugiej stronie brzucha. Potem przeżyjesz poród i wtedy problemy ciążowe się zakończą!!! I rozpoczną te związane z macierzyństwem! :D
    Taka już nasza rola Kobiety, dawały radę nasze babcie i matki, damy radę i my!!!
    Wszystko się ułoży! Lepiej lub gorzej ale się ułoży!!!

Malwa Kochana moja całkowicie Cię rozumiem! Pamiętaj, że jesteś płodna i zaraz będziesz znowu w ciąży, a tym razem może być wszystko ok!!! Kciuki zaciśnięte z całych sił!!! Kiedy będziesz teraz testować???

aktap, Paula 90, Ewa89_89, Izaw lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Malwa zostaw i nie myśl o tym :) jest jak najbardziej oki :)
    Raz zaskoczyło to i zaraz drugi raz zaskoczy i będzie wszystko dobrze:*
    Wierzę w to bardzo:*

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Paula obyś miała rację. Obie moje pociechy dały mi mocno popalić jak były małe i oboje byli bardzo chorzy, więc mam nadzieję, że tym razem bedzie inaczej!
    Musisz mieć świadomość, że wszystko po kolei. Już wi ez, że jest pęcherzyk w macicy czyli pozamaciczna w grę nie wchodzi, teraz jak bedzie serduszko za dwa góra trzy tygodnie to wykluczysz puste jako, potem jak dotrwasz do 12 tygodnia odetchniesz z ulgą, że genetyczne ok, a ryzyko poronienia spadnie do 1%, następnie w 20 tygodniu najpóźniej poznasz płeć i będziesz wiedzieć , że nie ma wady serca, a narządy są prawidłowo rozwinięte. Kolejno będziesz się uspokajać z czasem, że dziecko przybiera i jest co raz większą szansa przeżycia po drugiej stronie brzucha. Potem przeżyjesz poród i wtedy problemy ciążowe się zakończą!!! I rozpoczną te związane z macierzyństwem! :D
    Taka już nasza rola Kobiety, dawały radę nasze babcie i matki, damy radę i my!!!
    Wszystko się ułoży! Lepiej lub gorzej ale się ułoży!!!

Malwa Kochana moja całkowicie Cię rozumiem! Pamiętaj, że jesteś płodna i zaraz będziesz znowu w ciąży, a tym razem może być wszystko ok!!! Kciuki zaciśnięte z całych sił!!! Kiedy będziesz teraz testować???
    Dziękuję Kochana :*:* wg aplikacji jestem 5 dpo :) miałam owulacje wcześniej po tej cb albo przez wyjazd :) ale temp mam niższą niż w cb, od trzech dni równo 36.8 więc nie wiem czy to możliwe żeby tak było i się udało :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ