Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziękuję Kochana :*:* wg aplikacji jestem 5 dpo :) miałam owulacje wcześniej po tej cb albo przez wyjazd :) ale temp mam niższą niż w cb, od trzech dni równo 36.8 więc nie wiem czy to możliwe żeby tak było i się udało :)
    No to jeszcze kilka dni i się przekonasz. Na poziom temperatury nie patrzyła bym za bardzo. Czekam z niecierpliwością! Jak nie teraz to na pewno w najbliższym czasie bo jesteś mega płodna!
    Tak jak wszystkie Dziołchy tutaj!!!!! :*

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - tak, okres mam dostać 19-22.08 i nie wiem, czy nie poczekać do 21 przynajmniej, wcześniej może bym się na betę zdecydowała, ale nie chcę se robić nadziei, bo mi będzie tylko gorzej, a jak okres przyjdzie, to jakoś to zniosę ;p
    Czy któraś wie, gdzie można zjeść coś dobrego w Białymstoku, albo blisko Białegostoku? Chcemy się wybrać we dwójkę gdzieś razem, mała z babcią posiedzi :D

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 ja tez jestem dzisiaj 5dpo :) kiedy zamierzasz testować? Jak długo się już staracie?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy - nic nie mówił ale ja już sobie wkręcam bo wiem że następny etap to wykluczenie właśnie tego.

Kropeczka - dokładnie tak jak mówisz. Taki już nasz los. Ja to jestem w ogóle czarnowidz i tak czasem sama siebie już wkurzam tym

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :*
    Miłego poranka
    Cześć Kaga, moje kondolencje
    Aduszka daj znać po ginekologu.Co na badania powiedział :*

No ja już po lekarzy dał mi Euthyrox n 25 na zbicie tsh bo mam trochę za wysokie i kazał działać :) Więc potwierdził diagnozę tego pierwszego lekarza, że trzeba trochę zbić. Powiedział, że z taki też by była szansa jak bym była młodsza.

Ogólnie wizyta super. Chyba zostanie już moim lekarzem byłam u niego 2 raz a już był przygotowany do wizyty i wiedział z czym przychodzę.

Pobrał mi przy okazji cytologię, zrobił usg (endometrium 6mm i dużo pęcherzyków w jajnikach).

Dalej mam brać acard przez cały cykl i kwas foliowy. Poza tym dał nam 3 miesiące jeśli w tym czasie się nie uda poleca zbadać mężowych chłopaków :)

nick nieaktualny, Applejoy, Mama360 lubią tę wiadomość

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dziewczyny powtórzyłam wczoraj betę i jest 35.8 mIU/ml a było 12.6 mIU/ml 2 dni temu :)
    Pięknie rośnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    No ja już po lekarzy dał mi Euthyrox n 25 na zbicie tsh bo mam trochę za wysokie i kazał działać :) Więc potwierdził diagnozę tego pierwszego lekarza, że trzeba trochę zbić. Powiedział, że z taki też by była szansa jak bym była młodsza.

Ogólnie wizyta super. Chyba zostanie już moim lekarzem byłam u niego 2 raz a już był przygotowany do wizyty i wiedział z czym przychodzę.

Pobrał mi przy okazji cytologię, zrobił usg (endometrium 6mm i dużo pęcherzyków w jajnikach).

Dalej mam brać acard przez cały cykl i kwas foliowy. Poza tym dał nam 3 miesiące jeśli w tym czasie się nie uda poleca zbadać mężowych chłopaków :)
    To do dziela:):* bo jest nad czym pracowac, dziecko same sie nie zrobi:*

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Applejoy - nic nie mówił ale ja już sobie wkręcam bo wiem że następny etap to wykluczenie właśnie tego.

Kropeczka - dokładnie tak jak mówisz. Taki już nasz los. Ja to jestem w ogóle czarnowidz i tak czasem sama siebie już wkurzam tym

Kochana lanie Cię czeka :* proszę nie uprawiać czarnowidztwa tylko cieszyć się :* taki masz nakaz:*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Abi super!!! Prawie jak u mnie. Miałam betę 11 a potem 33 po dwóch dniach. Tylko, że ja już byłam kilka dni po spodziewanej @. Także wynik piękny, odetchnie już z ulgą i ciesz się ciążą :)

Paulis no to j dna sprawa do uspokojenia. Pęcherzyk jest w macicy! Teraz tylko czekać aż się wszytko ładnie rozwinie. Moje drugie USG wyglądało właśnie tak jak u Ciebie. Bo na pierwszym nic nie było widać. A teraz już dzidzia skacze , macha wszystkim i pokazuje rożki :D

Daffi po co ten test w ogóle trzymać! Wywal do kosza i kup w aptece albo drogerii następny. Po co masz się denerwować i czekać do wtorku zastanawiając się co i jak? Dziś na pewno bedzie już ciemniejszy.

Dziewczyny dobra passa niechaj trwa! Czekam na kolejne dobre wieści!!!

Mama co z wątkiem Staraczki 2018 Ciężarówkami? Zakładasz? ;)
    Kropeczko bo jestem w Holandii na urlopie. Po powrocie kupie spokojnie. Juz wspominałam dziewczynom ze poszlam kupic ale mam 100e w całości a tu w sklepach nie chcą przyjąć tak duzego banknotu.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Malwa13 ja tez jestem dzisiaj 5dpo :) kiedy zamierzasz testować? Jak długo się już staracie?
    Niecwiem właśnie niecierpliwa jestem :D ogólnie to czwarty cykl ale taki z temperatura i wyznaczaniem owulacji i testami owu to drugi :) pierwszy zakończył się ciaza biochemiczna :(

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka a ty miałaś tsh troszkę powyżej 2,5 prawda? Dobrze ze trafiłaś na fajnego lekarza :). Co do acardu to najlepiej zobaczyć post mamaginekolog fajnie o nim pisała :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Aduszka a ty miałaś tsh troszkę powyżej 2,5 prawda? Dobrze ze trafiłaś na fajnego lekarza :). Co do acardu to najlepiej zobaczyć post mamaginekolog fajnie o nim pisała :)
    Miałam 2,46 ale powiedział, że jak bym była przed 30 to bym zaszła i z takim a, że mam już prawie 35 to lepiej zbić troszkę. Nie zaszkodzi a pomóc może :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki o co chodzi z tym acardem? Na co To?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 ta ciaza będzie zdrowa i będziesz miała pięknego bobaska już niedługo. Już swoje przeszłas:*

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczynki o co chodzi z tym acardem? Na co To?

Mi lekarz zalecił ten acard na odbudowanie ścian macicy po usunięciu wkładki wewnątrzmacicznej.

Ale z tego co czytam to dużo dziewczyn go stosuje.

nick nieaktualny, Applejoy lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard to kwas acetylosalicydowy który się bierze przy problemach z krzepliwością. :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwuś zobacz moja historie, 2cb i Ciaza.zalapiesz szybciej niż Ci się wydaje! ❤️
    Ja biorę acard, duphastan o encorton. Ale przyznam uznalam że nie czytam w necie. Biorę jak lekarz kazał. I tak sobie Za dużo wkrecilam ;p

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka dobry lekarz to spokój psychiczny a to już 50 %szans na ciaze :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Aduszka dobry lekarz to spokój psychiczny a to już 50 %szans na ciaze :)

Dziś poczułam się zaopiekowana :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Malwuś zobacz moja historie, 2cb i Ciaza.zalapiesz szybciej niż Ci się wydaje! ❤️
    Ja biorę acard, duphastan o encorton. Ale przyznam uznalam że nie czytam w necie. Biorę jak lekarz kazał. I tak sobie Za dużo wkrecilam ;p

No właśnie! Bardzo mądrze mamcia :*

Mama360 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ