Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
A ze śluzem i objawami to dokładnie jest tak, że nie wiadomo jak! Ja w każdej ciąży i w różnym czasie miałam bardzo różnie. Absolutnie nie ma co patrzeć czy sucho, mokro, krem czy jak płodny!!! Ja już miałam każdy w różnych ciążach, nie ma reguły!
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Cześć Wiktoria opowiadaj o sobie coś więcej Tak jak mówisz, wszystkie tu jesteśmy z tego samego powodu lecz każda z innym problemem z pewnością znajdziesz swoje bratnie dusze i dowiesz się dużo z doświadczenia innych
Od stycznia to króciutko więc nie panikuj bo nie każdemu udaje się złoty strzał Na wszystkie badania masz jeszcze czas, a póki co ciesz się staraniami bo one przecież takie przyjemneTakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Ania95 wrote:Pewnie tak bylo test poszedl do kosza. Czekam na @ i 9 cykl staran teraz sie uda!
Owszem mógł wyjść pozytywny jeśli była szybka owu . Ja z córa w 22dc miałam już wyraźnie pozytywny, ale w pierwszej ciąży i teraz dopiero dzień po spodziewanej @ był bladzioch po kilku minutach dopiero! Za 3,4 dni będzie jasne. Uzbroj się w cierpliwość, a ja kciuki z całej siły sciskam aż sinieją!
Ania95 lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:A ja myślę że warto zrobić badania, u mnie też 8cs i wyszło że prolaktyna wysoka... A wiadomo im wcześniej namierzy się problem tym szybciej można z nim walczyć, a jeśli wszystko jest ok to tym bardziej można się bardziej wyluzować
-
Dziewczyny bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie i rady Zapewne więcej z Was tutaj jest dużo bardziej doświadczonych niż ja, starania niektórych z Was pewnie trwają zdecydowanie dłużej, możecie mieć odczucie że panikuję, jednak ciężko się odnaleźć w tej sytuacji kiedy się człowiek stara i nic z tego nie wychodzi. Często się zastanawiam dlaczego nie ma sprawiedliwości w tych kwestiach i czym jest spowodowane to, że osoby które nie chcą ciąży zachodzą w nią bez problemu i często kończy się to tragicznie a osoby które są przygotowane na założenie rodziny nie mogą bez trudności na swojej drodze osiągnąć swojego celu ? Zdarzyło się Wam zastanawiać nad tym ? Powiedzcie prozę ile w Waszym przypadku trwały starania o wymarzone maleństwo ?Subkliniczna autoimmunologiczna niedoczynnosc tarczycy - Letrox 50
———————————
*Starania o pierwszego maluszka od 10 2017r.
- 20.06.2018 (9cs)💔
- Dwie kreski na teście🤰 15.07. 2018r (10 cs)
- Córeczka 👧😍 03 2019r.
*Starania o drugiego maluszka od 12 2019r. (Aktualnie 11 cs) ✊
————————————
Badania 💉💉 (4 dc):
-FSH 6,7 ✅
-LH 5,69✅
-Estradiol 35,10✅
-Prolaktyna 16,40✅
-Testosteron 18,90✅
————————————-
Suplementacja: 💊💊
- olej z wiesiołka do owulacji(3x2)
-Dong Quai do owulacji 1x1
- B-kompleks MSE 1x1
- Duphaston 2x1 (wdrożony od 6 cs) -
ABI90 wrote:Kasiulka90 zerknęłam na Twój wykres i patrzę że nie tylko ja mam tak długo niskie temperatury... Myślałam że to tylko u mnei takie anomalie że długo niskie . U mnie dzisiaj 19 dc i rano 36,2 czekam na skok bo znowu zapowiada się długi cykl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 12:08
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Narazie jeszcze nic mi nie dał oprócz tego Solderolu ale z tego co mowil to ma mieć wplyw na owulacje. Test z MTC robie dopiero za tydzień i dopiero stwierdzi czy to hiperprolaktynemia czy nie. Nie chcial nic bez tych dodatkowych badań przepisywać. Takze w lipcu jade z calym kompletem badań i zobacze co powie
-
nick nieaktualny
-
Wiki jesteś z tych co ja. Jasne że się zastanawiałam nad takimi kwestiami. Teraz wiem, że to w niczym nie pomogło, wręcz odwrotnie! Trzeba się czymś zająć, wyluzowac i dać sobie czas.
Ja pierwsze poronienie w 12tc, drugie starania 2lata(wyszło jak odpuściłam) o trzecie starania 13cykli ( wyszło w 14tym jak odpuściłam) a teraz starałam się 4 cykle bo tak mi pasowało. A jak powiedzieliśmy, że koniec starań to wyszło od razu z jednego stosunku i to jeszcze w teoretycznie niepłodne dni!TakBardzoCiebieChcę lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo trochę podniesioną ale nie jest źle pigułeczka i będzie dobrze:-) Ja biorę od 6 miesięcy bromergon i wiem że owulację występują a i progesteron zaczyna dobrze wyglądać więc głową do góry. Chociaż nie wiem czy za szybko po cb nie zrobiłaś badania bo prolaktyna w ciąży rośnie
-
Mama36 wrote:Dziś mam wynik prolaktyne, dam tu na forum.zerkniesz na niego kochana?
Hej na prolaktyne lek przepisuja najczesciej bromergon albo dostinex. Ja mialam bromka tez zdarzylo mi sie miec mlekotok zrobilam badanie prolaktyny i faktycznie byla wtedy wyzsza.
Jednak mozesz miec ja podwyzszana jesli faktycznie przeszlas dopiero cb bo w ciazy jej poziom sie podnosi.
Od stresu rowniez idzie w gore.
A czy ona powoduje u ciebie cb raczej bym powiedziala ze utrudnia zajscie a nie utrzymanie moze byc problem z prog albo cos innego jest tego powodem. Ale oczywiscie to moze wszystko dokladnie tylko lek stwierdzic
Pcos