X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Nie obraźcie się że tak pisze...
    Kobieta, która ma już dzieci nigdy do końca nie zrozumie kobiet, które starają się o pierwsze wymarzone dziecko....

Też tak uważam, bo ta kobieta ma już chociażby to jedno Maleństwo, a kobiety, które starają się o pierwsze dziecko, mają niestety tą świadomość, że mogą nigdy nie doświadczyć macierzyństwa...

Mam 30 lat, u mnie to już często po dwójce dzieci znajomi, ale i tak się tym nie przejmuje, bo nie każdy poznaje Ojca dla swoich dzieci w wieku 18tu lat, więc nie ma co patrzeć na innych.

Phia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka jak przystojny to czemu nie hahha

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Witajcie dzisiaj pierwszy dzień po urlopie jestem i odkąd wzięłam urlop nic nie jest zrobione a usypiam na siedząco wprowadzając faktury więc robię chwilę przerwy na kawę i śniadanie. Już nie mogę się doczekać środy bo jeśli temperatura się utrzyma to w czwartek test. Poczekamy zobaczymy już szybko minie dzięki wyjazdów nie odliczałam tak dni

Trzymam kciuki za pozytywny wynik testu!!! Też jakoś ostatnio mi ciężko i zmęczenie, ale to też u mnie przez to, że nie mogę spać w nocy niestety.. Ze stresu ..

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:22

Phia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Haha Ewa, ja mam sąsiada ktory moze ma z 34 lata i ostatnio urodzilo się im czwarte dziecko. I ostatnio jak mi bylo smutno, bo zobaczylam te mała armię na balkonie to mąż sobie zażartował, że najwyżej do wyśle mnie do niego. :D

Kiedys juz na tym forum było lekkie spiecie o staranie sie o pierwsze a kolejne dziecko. I pewnie kazda strona ma swoje racje, potrzeby i pragnienia, ale mnie po prostu przeraza fakt, że moglabym nigdy nie zostac mamą... Mając jedno dziecko kobieta juz wie, ze jest w stanie zajść ciążę. Ja nawet nie wiem czy jestem płodna i to mnie niszczy najbardziej w momentach zalamania. Ale na razie nie szaleje, bo to dopiero pół roku...
    Myśl w głowie ciekawe czy jestem płodna... To najbardziej przeraża...

Kaga lubi tę wiadomość

• madzikow Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruboskórność a przynajmniej namiastka zaczyna się pojawiać wraz z kolejnymi nieudanymi cyklami. U mnie myślenie na ten moment po ponad roku jest takie, że w końcu kiedyś wyjdzie, a czy naturalnie czy po zabiegach medycznych to już bez różnicy. Nie chce być ciągle smutna, że nie ma śluzu albo nie zdążyłam zrobić badania w odpowiednim dniu żeby wiedzieć czy poziom proga jest ok itp. Zdecydowalam świadomie, że przyjmuje leki, staram sie umawiać na monitoring raz na 3 cykle i wierzę w leczenie. Wyniki się poprawiają, lekarz tłumaczy i odradza wymyślone przez nas badania, żeby nie wyrzucać pieniedzy w błoto. Więc zostaje tylko cieszyć z małych rzeczy:)

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Ewka jak przystojny to czemu nie hahha
    No właśnie niczego sobie :-)

Ale dzieci nie ma to niepewny zawodnik, Kaga wpadnę kiedyś i obie dorwiemy tego sprawdzonego kandydata u Ciebie :-) No chyba że... ta 4 to nie jego!

Kaga, Phia lubią tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia masz znowu racje i wiesz co jadoskonale cię rozumiem ponieważ do 34 rz myślałam ze nie mogę mieć dzieci. Apiszewiecej byłam w związku gdzie mój partner miał synka niespełna rocznego dodatku o imieniu Kamil bardzo go pokochałam i nie zapomnę jak śpiący któregoś wieczoru przyszedł do mnie z wyciągniętymi rączkami mówiąc ze zmęczenia mamusiu! Nie zapomnę tej radości przeplatanej z bólem. Pozniej już marzyłam o synu dostałam córeczkę której nie zamieniła bym na nikogo innegonie mniej jednak pragnę mieć dwójkę dzieci. Ps wiem ze stres przeszkadza o córkę nie walczyłam bo nie wiedziałam ze mogę i w pierwszym miesiącu po zażyciu eutyrox byłam w ciazy, dziś się staram i jak wiadomo.

Córka z 08.12.2017r. (Nagły poród w 33 tyg - odklejenie łożyska). Starania o drugą dzidzię od Września 2018r. W grudniu 2018r ciąża biochemiczna.Mam niedoczynność tarczycy, guza nadnercza. Przyjmuje eutyrox 105 mg.
  • Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia może to nie pocieszenie ale płodna jesteś na pewno. Mi powiedziano ze z wada pęcherza nawet jak zajdę w ciąże to jej nie doniosę poza tym przed zajściem w ciąże byłam po 17 narkozach po pobycie na endokrynologi gdzie znaleziono guza nadnerczy z zawyżonymi androgenami kortyzolem testosteronem dhso4 prolaktyna tsh pod wpływem antydepresantów i zaszłam w ciąże nie starając się ale nie zabezpieczając tylko przez miesiąc ponieważ myślałam ze i tak nie zajdę a endokrynolog kazał odstawić leki. Zaszłam w ciąże i gdyby nie zapalenie płuc w 30 tc gdzie na izbie przyjęć naszprycowana mnie niedozwolonymi lekami pewnie urodziła bym w terminie. Pomimo wcześniactwa i pobytu przez miesiąc w szpitalu moja córka dziś już 11 miesięczna nawet raz nie miała kataru nie mówiąc o chorobie ma 7 ząbków i zaczęła chodzić. Wyprzedza swoje koleżanki i kolegów rozwojem. A teraz gdy ja się staram leków prócz eutyrox nie biorę stosuje dietę biorę witaminy nie zachodzę. W tym paradom i sprawdzają się twoje słowa. Bóg da Ci dziecko! Na pewno i ja trzymam za to kciuki.

Córka z 08.12.2017r. (Nagły poród w 33 tyg - odklejenie łożyska). Starania o drugą dzidzię od Września 2018r. W grudniu 2018r ciąża biochemiczna.Mam niedoczynność tarczycy, guza nadnercza. Przyjmuje eutyrox 105 mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami Ja właśnie w środę lecę na badanie pod kątem tarczycy...
    Bo miałam robione 2 lata temu i bylo okej... Teraz zrobiłam same tsh i tez oki...
    Ale i tak nie daje mi to spokoju przez mame i wujka...
    zrobie znowu caly komplet i bd wiedziec...

Ja chce 2 urwisków:D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami ja też mam zawyżone androgeny :/ i boję się że może być cos z nadnerczami nie tak :/ jak wyglądała u Ciebie diagnostyka guza nadnerczy? Dużo miałaś przekroczone normy androgenow?

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z tsh to jest tak ze dla ciazy powinno być między 1 a 2 chociaż normy sięgają do 4. Natomiast zdiagnozowano mi guza bo ja się uparłam a wyglądało to tak: zawsze ważyła ok 52 kg w 2014 roku nagle przytyłam w 3 mce do 76kg złe się czułam wypadały mi włosy celulit typowo wodny czułam ze jest coś nie tak i nie pierwszy nie ostatni raz uparłam się i zaczęłam sama diagnozować ( hihi zamiłowanie do medycyny i niechęć lekarzy by wyleczyć nie leczyć mnie zmusiły) oczywiscie latałam do lekarzy i słuchałam ze mam iść na diete

• Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron dwukrotnie był przekroczony , dhso4 trochę, prolaktyna górna granica normy a najgorzej to kortyzol. Najgorsze jest to ze na kortyzol leku nie ma jedynie całościowo można leczyć ale jak się chce.

• Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przypuszczenie choroby cushinga której nie potwierdzono.

• Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia a jakie tsh ci wyszło? Pamiętaj żeby zajść w ciazy nie powinno być powyżej 2.0 to pewnik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 21:32

• Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę obcięło mi tekst. Przepraszam. Otóż sama prywatnie za 470 zł zrobiłam badania hormonów. Z 5 krotnie wyższym kortyzolem przyjęto mnie do szpitala gdzie zrobiono tomografie nadnerczy i wyszedł guz.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami dziękuję za odpowiedź :)
    Czyli u Ciebie czynnikiem zapalnym do diagnostyki był nagły wzrost wagi :/
    Ja ogólnie czuje się dobrze, przytylam w rok 10kg ale to efekt mojego złego odżywiania się i siedzącego trybu życia :(
    U mnie najgorzej wyszedł dheaso4, 17ohprogesteron i androstendion :( testosteron też miałam przekroczony ale teraz badalam i jest w górnej granicy normy, kortyzol tak samo :/

Ja też sama robiłam badania hormonów ale u mnie aż tak żaden nie był przekroczony żeby ktoś się tym zajął :/ Dobrze że Tobą się zajęli, bo z takimi wartościami to faktycznie było widać że coś się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 21:33

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 14:22

Phia lubi tę wiadomość

• Kami1982 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja myśle ze i tak endokrynolog powinien ci coś dać mam tez wiecznie androgeny w górnych granicach a tak nie powinno być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu bylo 1 z czyms z tego co pamietam... W czerwcu 0.890...

Ale tu chodzi o to ze rodzinnie wychodzi problem z tarczyca... Kiedyś babcia bo mamuska mowila... Teraz mama i jej brat... Wiec predzej czy pozniej mnie dorwie... A chce sprawdzic teraz zeby byc spokojna heh

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ