Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak nie powinnam tak napisać ale to w dobrej wierze.
Kaga lubi tę wiadomość
Córka z 08.12.2017r. (Nagły poród w 33 tyg - odklejenie łożyska). Starania o drugą dzidzię od Września 2018r. W grudniu 2018r ciąża biochemiczna.Mam niedoczynność tarczycy, guza nadnercza. Przyjmuje eutyrox 105 mg. -
nick nieaktualnyKaga wrote:Zaleca się by takie było, ale nie piszmy sobie tutaj takich rzeczy, ze to pewnik, bo zaraz to ktos przeczyta i bedzie sie nakręcal jeszcze bardziej i wpadal w paranoje.
Moja przyjaciółka ma juz prawie roczne zdrowe dziecko, zaszla w ciaze majac mocno przekroczone TSH, na poczatku ciąży zrobila badania i dopiero wtedy wykryli problem i na gwałt szukala endokrynologa. Starala sie o dziecko chyba siedem miesiecy, zaszla bez zadnych wspomagaczy i lekow. Natura lubi zaskakiwac, nie ma pewnikow. -
nick nieaktualny
-
Kami1982 wrote:Kurczę ja myśle ze i tak endokrynolog powinien ci coś dać mam tez wiecznie androgeny w górnych granicach a tak nie powinno być.
A co do tsh to zależy od organizmu tak naprawdę, jedna zajdzie w przekroczoną normą a innej włączy się wtedy blokada -
nick nieaktualnyKaga wrote:Jasne rozumiem
Po prostu czasami na ovufriend można rozne rzeczy przeczytac a niektorzy zamiast konsultowac wyniki z lekarzami to biorą sobie wszytko do serca.
Nic mi ta nie utkwilo w pamięci jak się dziewczyny o prolaktyne klocili i chciały wymuszac na lekarzu bromergon chociaz mialy wyniki w normie... Ja mialam ten sam wynik i dwoch endokrynologow i jeden ginekolog powiedzieli, że jest super. Wtedy przestalam tu wchodzic na pewien czas.
Jest przedzial normy i jesli w tym sie mieszcze to znaczy ze jest okej...
Prolaktyne mam podwyzszona i 2 lekarzy mi powiedzialo to samo... Ze nie dadza tabsow bo sie calkiem rozreguluje... Nooo i co mam lecoec do 3 lub 5 lekarZa bo nalezy mi sie tabletka... Chore to dla mnie zeby na sile sie faszerowac tabsami...
Kaga lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny :* dawno mnie nie było, ale tak jak pisałam wcześniej, chciałam mieć trochę oddechu od forum. I nie wiem czy na dobre mi to nie wyszło, bo dziś rano robiłam test, 3 dni przed @ i razem z mężem widzieliśmy bladą kreskę. Boję się tylko żeby to nie było za wcześnie, a potem jednak @ przyjdzie. Póki co staram się nie nastawiać, ale ciężko mi to idzie, cała się trzęsę z emocji..
Menka888 lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnyJa robilam tydzien po spodziewanej @ i czoo tez mialam blada kreche...
Fabryczna...
Drobinka nie ma co sie nakrecac narazie...
Jak bd mialy byc 2 krechy to bd i za kilka dni ❤ wiec spokoj mi tam i Powtorz test za 2 dni lub w dniu @ to zobaczysz czy jakas roznica jest...
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, pojawiam się znowu, choć tamto konto usunełam, bo już miałam dość ale podczytywałam Was i kibicuję. Chciałam tylko dać Wam znać. Po badaniach w szpitalu niby nienajgorzej - nietolerancja glukozy i prolaktyna leciutko ponad normę, a po obciązeniu hiperprolaktynemia czynnościowa. Biorę metformax 3x500, 1xbromergon no i nadal 50/75 euthyrox. Jeszcze wyszła torbiel czynnościowa na jajniku 33mm, może przeż tą prolaktynę nie pękł pęcherzyk, nie wiem. Już mam jakoś coraz mniej nadziei
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Phia ja sobie wczoraj właśnie zapeszylam bo już było dobrze a dziś rano znowu źle po tygodniu niebrania jak zaczęłam brać to znowu mam rewolucję...
Tak, każdy ma inaczej... kobitka w labie mi mówiła że u niej 1 tabletka to max, ja przedtem brałam 3 i było ok tylko czasem rewolucja taka jak dziś -
Napisze mi dziewczyny w jakich porach zazywacie metformax/glucophage. Czy do posiłku czy juz na koniec dnia po posiłku?Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
nick nieaktualnyCześc Miss Kochana :*
zaczynałam od jednej i było wszystko w porządku, po tygodniu wzięłam dwie i był koszmar wymioty, zasłabnięcia i koszmarna wysypka na całym brzuchu, dekoldzie i łokciach, ale już po dwóch dniach było lepiej, po kolejnym tygodniu wziełam trzy i dostałam wysypki, ale już lżejszej i lżejszych mdłości, a już teraz jest w porządku, apetytu faktycznie brak i chęci na słodycze -
Malwa o kurczę to faktycznie Cię ścieło po leku U mnie tak źle nie jest, tylko raz na kilka dni pogoni i z rana nic nie mogę zjeść bo odrzuca od wszystkiego a najbardziej od chleba mam nadzieję że znowu się przyzwyczaje do leku i będzie ok
Madzikow ja na początku brałam 2 tabletki, jedną z rana po śniadaniu, drugą wieczorem po kolacji później endo kazała mi brać 3 tabletki i wszystkie na noc to z rana wstawalam nieprzytomna, z odruchem wymiotnym więc sobie rozlozylam na trzy rano, w południe i wieczorem... Ale u mnie 3 tabletki to chyba za dużo więc teraz biorę po 2 rano i wieczorem (endo kazała zmniejszyć z 3 na 2 jeśli będę się źle czula)madzikow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bralam metformax rano i wieczorem d
Po posilku...
A formetic biore rano pol w poludnie cala i na wieczor pol... I wcinam je w trakcie posilku...
Mowia ze jak sie przestanie brac na chwile metformax to objawy wracaja... Gdzies to wyczyyalam ostatanio