X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya- myśle, ze w życiu każdej z nas przyjdzie odpuszczenie, ale przyjdzie ono samo. Nie da się odpuszczać, a z tylu głowy mieć myśl, ze „odpuszczę to się uda, bo wtedy się udaje!”. Ale święte słowa i zgadzam się z nimi, dobrze znaleźć hobby albo pasje, która odciągnie od myślenia. Ale jak tu nie myśleć o najważniejszego celu w życiu:(

Ja tez się czuje niesprawiedliwie. Wszyscy wokół mogą, a nam nie wychodzi;( Twój mąż jeszcze nie robił badań? Warto sprawdzić!

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, zaakceptujesz mnie do przyjaciół?:)

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    MałaMi, zaakceptujesz mnie do przyjaciół?:)

A o co chodzi z tym dodawaniem do przyjaciółek? 😃

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Was Kochane 😍 Życzę miłego spokojnego dnia!

blackdeer lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    A o co chodzi z tym dodawaniem do przyjaciółek? 😃

Możemy się dodać do przyjaciółek, żeby wysyłać sobie np. prywatne wiadomości:-)

Sisi27 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27, a co tam u Ciebie, jak samopoczucie?❤️

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wizyty u Gina .

Zrobił USG dopplerowskie oraz usg podbrzusza. Powiedział, że wszystko jest zdrowo rozwinięte i nawet pokazał pecherzyk owulacyjny ale nie mam pewności czy pękł... Dawno nie miałam tych pstrykow w plecy...

Co do miesniakow to pokazał usg innej pacjentki, która ma 9cm miesniaka i jest w podobnym usytulowaniu do mojego i ta kobitka jest w 18tyg ciąży 🤰 i widziałam ja na oczy więc to prawda 😃 Mój miesniak ma już 4cm.

I ten doktor także stwierdził, żeby go nie wycinać. Do końca pierwszego roku małżeństwa mam się starać oraz monitorować sobie owulacja np. Poprzez testy. Ewentualnie pod koniec pierwszego roku, męża wysłać na badanie nasienia.

Te drogie tabsy o których wspominałam to Esmya - stosuje się ją tylko w wypadku gdy chce się wyciąć miesniaki. Ten lek powoduje że się zmniejszają i łatwiej je wyciąć.

Dodał także żeby się nie przejmowac gdy będzie już 13/14 miesięcy po ślubie i jeszcze nie będzie dziecka, bo jest to traktowane jako norma. I wtedy normalne zaplodnienie jest możliwe.

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Sisi27, a co tam u Ciebie, jak samopoczucie?❤️

Dziękuję za wyjaśnienie i za pytanie 🙋 😍

U mnie spokojnie. Ostatnio babcia powiedziała, że mama moja urodziła się 2 lata po ślubie a ja sama też się urodziłam 2 lata po slubie rodziców, więc przyjelam, że ze mną będzie podobnie 🤣

Ale i tak z końcówką każdego cyklu, jeszcze miewam nadzieję 😍

W dodatku lekko się podziebilam (w sobotę były 2 imprezy w tym jedna z odkrytymi plecami przykrytymi moimi włosami 🤣🤣🤣) i pewnie okres mi się znowu opóźni, bo też mam taki apetyt jak co niektóre dziewczyny powyżej 🤣😃

CappuccinoBoo a co u Ciebie? Jak się masz?

Przyznam szczerze, że uwielbiam Ciebie czytać 😃😍 i co był czas jak na dłużej znikłas to myślałam, że Ci się udało i wrócisz nam powiedzieć o tej wspaniałej nowinie😍 ale bardzo trzymam za nas wszystkie 🤞 😍

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm

Wysłany: 20 listopada 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super ten lekarz, zaangażowany, że nawet pokazał Ci sytuacje innej pacjentki, żebyś mogła uwierzyć i zobaczyć na własne oczy! 4 cm to całkiem sporo patrząc na to jak mała jest macica. Jeszcze do niedawna byłam przekonana, ze jajnik jest wielkości małego jajka. Nie wiem co sobie wyobrażałam😂 mnie jako kurę nioske?😂

A jak długo jesteście małżeństwem i ile to jest do końca pierwszego roku?:D Ja tam badania nasienia polecam jak najwcześniej, jeśli tylko uda Ci się namówić męża to przynajmniej będziecie mieli kolejny czynnik wykluczony, albo właśnie czynnik, który trzeba podrasować!( tak jak to było u nas, mąż miał powtórkę badań po suplementacji i zmiany diety tak trochę i w poniedziałek zobaczymy!). A co z tym lekiem, zamierzasz go brać, czy raczej zostawiasz mięśniaka jak jak jest? Co to w ogóle w prostych słowach jest ten mięśniak?

Nawet te kilkadziesiąt lat temu były problemy z zajściem, a raczej zajście zajmowało trochę czasu. Być może i wtedy nasze babcie się przejmowały, kto wie! Tylko, ze nie miały co z tym fantem zrobić za bardzo, nie tak jak teraz, ze pełny dostęp do badań, kliniki, in vitro. No ciekawe, chciałabym poznać takie starsze pokolenie Staraczek:)

U mnie w porządku, czekam na @, której objawy już mi wychodzą oczami i uszami, w przyszłym tygodniu wizyta i ustalimy co dalej❤️ Oczywiście dam znać! Ale mi miło po Twojej wiadomości!❤️ Póki co się nie udało, ale jestem pełna nadziei i wierze w cuda ( szczególnie w cuda medycyny😂)

Zaakceptuj mnie proszę tez do przyjaciółek❤️ Wysłałam Ci prośbę.

Sisi27, Anamaya lubią tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ale super ten lekarz, zaangażowany, że nawet pokazał Ci sytuacje innej pacjentki, żebyś mogła uwierzyć i zobaczyć na własne oczy! 4 cm to całkiem sporo patrząc na to jak mała jest macica. Jeszcze do niedawna byłam przekonana, ze jajnik jest wielkości małego jajka. Nie wiem co sobie wyobrażałam😂 mnie jako kurę nioske?😂

A jak długo jesteście małżeństwem i ile to jest do końca pierwszego roku?:D Ja tam badania nasienia polecam jak najwcześniej, jeśli tylko uda Ci się namówić męża to przynajmniej będziecie mieli kolejny czynnik wykluczony, albo właśnie czynnik, który trzeba podrasować!( tak jak to było u nas, mąż miał powtórkę badań po suplementacji i zmiany diety tak trochę i w poniedziałek zobaczymy!). A co z tym lekiem, zamierzasz go brać, czy raczej zostawiasz mięśniaka jak jak jest? Co to w ogóle w prostych słowach jest ten mięśniak?

Nawet te kilkadziesiąt lat temu były problemy z zajściem, a raczej zajście zajmowało trochę czasu. Być może i wtedy nasze babcie się przejmowały, kto wie! Tylko, ze nie miały co z tym fantem zrobić za bardzo, nie tak jak teraz, ze pełny dostęp do badań, kliniki, in vitro. No ciekawe, chciałabym poznać takie starsze pokolenie Staraczek:)

U mnie w porządku, czekam na @, której objawy już mi wychodzą oczami i uszami, w przyszłym tygodniu wizyta i ustalimy co dalej❤️ Oczywiście dam znać! Ale mi miło po Twojej wiadomości!❤️ Póki co się nie udało, ale jestem pełna nadziei i wierze w cuda ( szczególnie w cuda medycyny😂)

Zaakceptuj mnie proszę tez do przyjaciółek❤️ Wysłałam Ci prośbę.

Bardzo, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie! Oczywiście zaakceptowane 😍

Mięśniaki to nowotwory niezłośliwe wywodzące się z tkanki mięśniowej (gładkiej) budującej mięsień macicy. Są to najczęściej występujące nowotwory niezłośliwe tego narządu.

W zależności od umiejscowienia guza wyróżnia się mięśniaki:

podsurowicówkowe,
    śródścienne,
    podśluzówkowe.
    Do rzadkich postaci mięśniaków należą: mięśniak uszypułowany, mięśniak szyjkowy czy mięśniak międzywięzadłowy. Umiejscowienie mięśniaka może mieć wpływ na wystąpienie konkretnych objawów.

Mięśniaki rzadko występują pojedynczo (jedynie w l0%), najczęściej są liczne i najczęściej opanowuja trzon macicy.

Za 2 dni mija 5 miesięcy od ślubu 😍 Maz dostał SALFAZIN od swojego brata, który będzie miał dziecko za 7 miesięcy 😃 jego żona jest starsza ode mnie o 10 lat (tak jak mój mąż) a starali się 13 miesięcy o maleństwo.

Właśnie myślałam, żeby szybciej wziąć męża na badania nasienia 😃 On na szczęście nie widzi problemu, żeby takie badania robić bo niektórzy mężczyźni mają z tym problem

Ten dr nie polecał operacji, a skoro nie idę na operację to nie muszę brać tych drogich tabletek. Stwierdził, że jestem zdatna do zapłonienia i że mam próbować bo są duże szanse, że naturalnie się uda 😃

Ale i tak mam specyficzny zawód (Elektroradiolog) więc tym bardziej muszę się pilnować. Jak wrócę do domku to postaram się uzupełnić stopkę 😃

CappuccinoBoo a ile jestes mężatką? Jaki stosunek ma Twój Mąż do starań i tych wszystkich badań? I jeśli możesz powiedzieć czy jesteście w równym wieku czy jakaś różnica jest? Zastanawiałam się kiedyś czy to też ma na to wpływ 😃

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27, ja miałam mięśniaka 4 cm i zaszłam w ciąże. Urodziłam córeczkę. W ciąży mięśniak urósł do 8 cm ale nie przeszkadzał w rozwoju ciąży. Teraz mięśniak mój ma 5 cm i lekarze mówią ze skoro raz się udało to żeby próbować bez usuwania mięśniaka. Staramy się o drugie dziecko ale bezskutecznie tym razem ... wiec nie martw się ciąża z mięśniakiem jest możliwa !

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Sisi27, ja miałam mięśniaka 4 cm i zaszłam w ciąże. Urodziłam córeczkę. W ciąży mięśniak urósł do 8 cm ale nie przeszkadzał w rozwoju ciąży. Teraz mięśniak mój ma 5 cm i lekarze mówią ze skoro raz się udało to żeby próbować bez usuwania mięśniaka. Staramy się o drugie dziecko ale bezskutecznie tym razem ... wiec nie martw się ciąża z mięśniakiem jest możliwa !

O bardzo Ci dziękuję za tą informację 😍 To naprawdę dodało mi otuchy 😃

bebetka.b lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    O bardzo Ci dziękuję za tą informację 😍 To naprawdę dodało mi otuchy 😃
    😁wierze! Ja sama jak starałam się o pierwsza ciąże i jak już byłam w ciąży to szukałam informacji o tym jak może przebiegać ciąża jakie mogą być komplikacjie, jakie mogą być niepokojące objawy itepe.. ale nie było zbyt dużo informacji na ten temat. Ważne ze mój mięśniak nie wpuklal się do jamy macicy j był na przedniej ścianie. Zarodek musi się zagnieździć na innej ścianie niż mięśniak. Istnieje większe ryzyko poronienia ale ja nie dopuszczalna nawet tej myśli do siebie. Teraz jest trudniej no to już nasz 8 cs i nic.. wiadomo jestem już starsza no i ja mam dodatkowo bliznę po cc. Jak zaszłam w 1 ciąże miałam 31 lat. Ty chyba jesteś młodsza, wiec spokojnie będzie dobrze !! ❤️❤️❤️

Sisi27 lubi tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Bardzo, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie! Oczywiście zaakceptowane 😍

Mięśniaki to nowotwory niezłośliwe wywodzące się z tkanki mięśniowej (gładkiej) budującej mięsień macicy. Są to najczęściej występujące nowotwory niezłośliwe tego narządu.

W zależności od umiejscowienia guza wyróżnia się mięśniaki:

podsurowicówkowe,
    śródścienne,
    podśluzówkowe.
    Do rzadkich postaci mięśniaków należą: mięśniak uszypułowany, mięśniak szyjkowy czy mięśniak międzywięzadłowy. Umiejscowienie mięśniaka może mieć wpływ na wystąpienie konkretnych objawów.

Mięśniaki rzadko występują pojedynczo (jedynie w l0%), najczęściej są liczne i najczęściej opanowuja trzon macicy.

Za 2 dni mija 5 miesięcy od ślubu 😍 Maz dostał SALFAZIN od swojego brata, który będzie miał dziecko za 7 miesięcy 😃 jego żona jest starsza ode mnie o 10 lat (tak jak mój mąż) a starali się 13 miesięcy o maleństwo.

Właśnie myślałam, żeby szybciej wziąć męża na badania nasienia 😃 On na szczęście nie widzi problemu, żeby takie badania robić bo niektórzy mężczyźni mają z tym problem

Ten dr nie polecał operacji, a skoro nie idę na operację to nie muszę brać tych drogich tabletek. Stwierdził, że jestem zdatna do zapłonienia i że mam próbować bo są duże szanse, że naturalnie się uda 😃

Ale i tak mam specyficzny zawód (Elektroradiolog) więc tym bardziej muszę się pilnować. Jak wrócę do domku to postaram się uzupełnić stopkę 😃

CappuccinoBoo a ile jestes mężatką? Jaki stosunek ma Twój Mąż do starań i tych wszystkich badań? I jeśli możesz powiedzieć czy jesteście w równym wieku czy jakaś różnica jest? Zastanawiałam się kiedyś czy to też ma na to wpływ 😃

Dobrze zrozumiałam, że masz 10 lat starszego męża? Mój narzeczony jest starszy o 9 lat i myślałam, że zwariowałam hasła
    Dobry lekarz CI się trafił !
    U mnie było podejrzenie mięśniaka ale ostatnio nic nie mówiła lekarka o nim a ja zapomniałam się spytać 😂

Sisi27 lubi tę wiadomość

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    😁wierze! Ja sama jak starałam się o pierwsza ciąże i jak już byłam w ciąży to szukałam informacji o tym jak może przebiegać ciąża jakie mogą być komplikacjie, jakie mogą być niepokojące objawy itepe.. ale nie było zbyt dużo informacji na ten temat. Ważne ze mój mięśniak nie wpuklal się do jamy macicy j był na przedniej ścianie. Zarodek musi się zagnieździć na innej ścianie niż mięśniak. Istnieje większe ryzyko poronienia ale ja nie dopuszczalna nawet tej myśli do siebie. Teraz jest trudniej no to już nasz 8 cs i nic.. wiadomo jestem już starsza no i ja mam dodatkowo bliznę po cc. Jak zaszłam w 1 ciąże miałam 31 lat. Ty chyba jesteś młodsza, wiec spokojnie będzie dobrze !! ❤️❤️❤️

Tak, mam 27lat 😃
    I też wertowalam wszystkie strony w internetach 🤣
    Moj właśnie też się nie wpukla ale sprawił, że jamę macicy mam w stylu "rozjechanej a mimo to wąskiej i przechylonej siódemki" 🤣🤣🤣

Ten dr właśnie też mówił, że ciąża z miesniakami to zwiększone dolegliwości, momentami trudniejszy przebieg. Mówił też że tamta pacjentka w ciąży z mięśniakiem przyjdzie po tabletki ale niestety nie wiem jakie 😮

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miło wejść na chwilę i zobaczyć tyle postów 😀
    Wiem , że łatwo się mówi zapomnij,nie stresuj się itp. Kiedy zaczyna się starania. Wy już długo się staracie i naprawdę jesteście dzielne. Pamiętajcie aby odpoczywać psychicznie i nie dać zapędzić w błędne koło!

Mój na chwilę obecną nie robi badań zobaczymy jak będzie dalej to wszystko wyglądało.. Na razie szukamy sali weselnej na 2021 rok i powiem Wam że mam chyba za duże wamagania hahah

Sisi27, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Dobrze zrozumiałam, że masz 10 lat starszego męża? Mój narzeczony jest starszy o 9 lat i myślałam, że zwariowałam hasła
    Dobry lekarz CI się trafił !
    U mnie było podejrzenie mięśniaka ale ostatnio nic nie mówiła lekarka o nim a ja zapomniałam się spytać 😂

Ach ta miłość 😍
    Tak, dobrze zrozumialas 😍
    Mam 27 lat a Mąż 37 😃

Dziękuję, właśnie ten dr ma dobre opinie. Już na samej wizycie (i to tej na NFZ) było to widać jak się przejął...

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Wiem , że łatwo się mówi zapomnij,nie stresuj się itp. Kiedy zaczyna się starania. Wy już długo się staracie i naprawdę jesteście dzielne. Pamiętajcie aby odpoczywać psychicznie i nie dać zapędzić w błędne koło!

Mój na chwilę obecną nie robi badań zobaczymy jak będzie dalej to wszystko wyglądało.. Na razie szukamy sali weselnej na 2021 rok i powiem Wam że mam chyba za duże wamagania hahah

Nam się udało z salą 😍 zareczylismy się w grudniu, a w styczniu szukaliśmy sali. Okazało się, że w tej którą najbardziej mi się podobała to ktoś zrezygnował i mieliśmy wesele 22.06 😍

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, sprawdź proszę wiadomość prywatna❤️

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:

Także uwielbiam jak jest sporo postów, zwłaszcza tych z dobrymi wiesciami 😍

Z początku lekki zastój na forum, ale potem jak się rozkreci 🤣

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ