X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Sisi, sprawdź proszę wiadomość prywatna❤️

Zajrzane i odpisane 😍

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Ach ta miłość 😍
    Tak, dobrze zrozumialas 😍
    Mam 27 lat a Mąż 37 😃

Dziękuję, właśnie ten dr ma dobre opinie. Już na samej wizycie (i to tej na NFZ) było to widać jak się przejął...

O ja mam 29 a mój 39 w tym nadchodzącym roku... 😁 Ważne, że kocha 😃

Sisi27 lubi tę wiadomość

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za zaproszenie 😍 ale nie wiem gdzie się go akceptuje :-(
    Dziewczyny tak piszecie o tych miesniakach że aż mi się przypomniało że na wizycie w sierpniu lekarz też mi powiedział że mam ale mówił że nie ma się czym przejmować bo jest mały :-/

Ja mam tyle stresu i tyle na głowie że chyba nie będę potrafiła przestać myśleć o ciąży bo to jest dla nas rozwiązanie wielu problemów :-(

Sisi27 lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję sie fatalnie :-(
    Ostatnio nie mogę dogadać się z mężem :-(
    Na dodatek bola mnie jajniki , plecy i jest mi nie dobrze:-( jeszcze ten kaszel.
    Ale Wam marudze i psuje atmosferę. :-( chyba sobie pójdę wrócę jak mi się polepszy :-( 😘😘

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27, ja miałam w ciąży tylko duphaston na początku, a po 20 tygodniu luteinę dopochwowa. Wiec także nie wiem jakie tabletki może przepisywać gin tamtej pacjentce.
    Mała Mi ja mam tez beznadziejny dzień . No i dostałam okres. Ech a tak liczyłam na ten cykl, czemu to nie jest takie proste .. 🙄😔😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 14:19

Sisi27 lubi tę wiadomość

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi nie martw się - mam tak samo. Mam chyba jakies przesilenie, nic mi się nie chce boli mnie głowa dziś ledwo wstałam do pracy...
    nie wiem o co chodzi.
    Według kelandadza dni okoloplodne wychodzą mi od 22.11, 27.11 owulacja. Ale nie wiem czy w ogóle bedzie.
    I czekam w sumie do 27.11 do wizyty w sprawie In Vitro.

Chce się zakopać w kołdrę i spać :(

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. Nie wiem co się dzieje.
    Zawsze lubiłam okres świąt a teraz zaczynam ich nie lubić wiedząc że spotkam się z rodziną i będą życzenia i pytania. Staram się unikac częstych odwiedzin.

Jeszcze przez tą frustrację kłócę się z mężem. Mam milion myśli na minutę o wszystkim i o niczym. Czuje taki wewnętrzny strach że nic mnie już w życiu miłego nie spotka.

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Ja czuję sie fatalnie :-(
    Ostatnio nie mogę dogadać się z mężem :-(
    Na dodatek bola mnie jajniki , plecy i jest mi nie dobrze:-( jeszcze ten kaszel.
    Ale Wam marudze i psuje atmosferę. :-( chyba sobie pójdę wrócę jak mi się polepszy :-( 😘😘

Ależ proszę zostań 😍 Fatalne dni każdej z nas się zdarzają.
    Doskonale wiem co czujesz, wczoraj mnie parę razy kłulo w podbrzuszu, w dodatku jestem podziębiona po imprezach a co gorsza zjadlabym wszystko. Łącznie ze swoim goldenem retrieverem i jego sierścią 🤣🤣🤣 a tak na serio to chyba większość z nas ma taki apetyt pod koniec cyklu ale czy tez takie dziwne połączenia żeby ciastko zagrysc chipsem? 🤣🤣
    Marzył mi się Mc Donald (ale jeszcze w remoncie)
    Albo kebab - ale mężowi ostatnio nie smakował ten co zawsze chodzimy i teraz się ciągle wykreca 😃😂 Oczywiście doda przy tym, że robię lepsze ale co innego robic a co innego iść na gotowe 🤣🤣😂

Chyba jak coś jest związane z jedzeniem to bardziej się to pamięta albo lepiej kojarzy. Pamiętam jak odnalazłam Wasz wątek i akurat miałam Latte Macchiato z Delonghi oraz pieguski milki. I tak mi się to zapamietalo 🤣🤣

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Sisi27, ja miałam w ciąży tylko duphaston na początku, a po 20 tygodniu luteinę dopochwowa. Wiec także nie wiem jakie tabletki może przepisywać gin tamtej pacjentce.
    Mała Mi ja mam tez beznadziejny dzień . No i dostałam okres. Ech a tak liczyłam na ten cykl, czemu to nie jest takie proste .. 🙄😔😔

Być może też takie jakie miałaś Ty 😃 Dziękuję za odpowiedź. Jestem takim typem, który lubi wiedzieć wszystko od razu. Mimo, że nie idę na operację i nie biorę Esmya to przewertowalam że wszystkich stron o nich 🤣😂

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Też tak mam. Nie wiem co się dzieje.
    Zawsze lubiłam okres świąt a teraz zaczynam ich nie lubić wiedząc że spotkam się z rodziną i będą życzenia i pytania. Staram się unikac częstych odwiedzin.

Jeszcze przez tą frustrację kłócę się z mężem. Mam milion myśli na minutę o wszystkim i o niczym. Czuje taki wewnętrzny strach że nic mnie już w życiu miłego nie spotka.

Zawsze mnie zastanawia dlaczego niektórzy ludzie nie mają choć odrobiny empatii i zrozumienia. Pamiętam jak CappuccinoBoo pisała, że była na weselu i była tam obiektem natarczywych pytań że strony innej staraczki, której się udalo. Moja teściowa, z racji tego, że jej starszy syn począł dziecko dopiero 13msc po slubie to nie truje nam głowy kiedy my i takie tam. Choć teść się śmiał, że nas wszystkich wyśle na "obóz kondycyjny" 🤣 ale wiedzą o mięśniaku i że on może nieco utrudniać.

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golden retriever 😍 kocham te psy ❤️
    Niestety my nie możemy mieć bo oboje pracujemy i szkoda nam żeby sam siedział w 4 ścianach przez cały dzień 🙁

Najgorsza jest moja szwagierka niby starała się rok ale jest natarczywa. Nie uwierzycie ale co miesiąc do mnie pisze co słychać :-/
    Wiadomo po co ? Dopóki nie wiedziała że się staramy to nigdy nie pisała. Oczywiście zbieg okoliczności że zawsze pisze pod koniec cyklu :-/
    Ona jest typową zazdrosnica. Ma córkę i jest to jedyne dziecko w rodzinie męża i boi się że już nie będzie na pierwszym miejscu 😔

Sisi27 lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świąt to akurat tych nie lubię. Za dużo kłótni miałam z mamą i dlatego.
    Ja wczoraj miałam napad głodu i zjadłam gorący kubek potem gofry z bitą śmietaną i wafelki później po godzinie kanapki z serem żółtym musztarda i pomidorami... Jeszcze ogórki chciałam ale się powstrzymałam.😂

Sisi27 lubi tę wiadomość

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to coś znaczy 🤗 trzymam kciuki żeby te napady były oznaką 👶👍

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Może to coś znaczy 🤗 trzymam kciuki żeby te napady były oznaką 👶👍
    Nie sądzę w okresie zimowym mam takie maniere co do mieszania....

• Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Golden retriever 😍 kocham te psy ❤️
    Niestety my nie możemy mieć bo oboje pracujemy i szkoda nam żeby sam siedział w 4 ścianach przez cały dzień 🙁

Najgorsza jest moja szwagierka niby starała się rok ale jest natarczywa. Nie uwierzycie ale co miesiąc do mnie pisze co słychać :-/
    Wiadomo po co ? Dopóki nie wiedziała że się staramy to nigdy nie pisała. Oczywiście zbieg okoliczności że zawsze pisze pod koniec cyklu :-/
    Ona jest typową zazdrosnica. Ma córkę i jest to jedyne dziecko w rodzinie męża i boi się że już nie będzie na pierwszym miejscu 😔

To bardzo rodzinne, towarzyskie psy. Bardzo nie lubią być same :(

Ogromnie współczuje szwagierki. Moje póki co są dość normalne :) Ale pewnie jak się urodzi dziecko szwagra to może wtedy na nas "siądą", że tylko my już zostaliśmy :/

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    Co do świąt to akurat tych nie lubię. Za dużo kłótni miałam z mamą i dlatego.
    Ja wczoraj miałam napad głodu i zjadłam gorący kubek potem gofry z bitą śmietaną i wafelki później po godzinie kanapki z serem żółtym musztarda i pomidorami... Jeszcze ogórki chciałam ale się powstrzymałam.😂

Skąd ja te połączenia znam :D Zazwyczaj przy końcówce cyklu się uaktywniają :)

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam mija dzień ?:-)
    Cappucinko co tam u Ciebie ? Ja już czuję się lepiej. Byłam dzisiaj na długim spacerze i wszystko sobie przemyślałam i poukładałam. ☺️
    Mam plan dzialania troszkę muszę wyluzować i zapomnieć o staraniach. Muszę pomyśleć nad jakimś hobby :-)
    Dzisiaj mam straszną ochotę na PSL ☕
    Może umowie się jutro z koleżanką na kawę 😋
    Kiedyś kawy nie znosiłam a teraz szaleje za dobra kawa ☕😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 20:13

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi zobacz proszę moja wiadomość prywatna do Ciebie❤️
    Ja tez byłam na długim spacerze z pieskiem, usiadłam na mojej ulubionej ławce i rozmyślałam. Liczę na inseminacje bardzo, ale jeśli ona się nie uda ( nie wiem czy będzie w grudniu, czy później) to tez chyba odpuszczę na jakiś czas. Ale jak wyjdzie w praktyce? Zobaczymy. Na pewno jeśli chodzi o pragnienie posiadania dziecka to jest ono coraz większe.

Mam tak samo z kawą! Kiedyś najgorsze zło, ale im bardziej jestem dorosła, tym bardziej sobie życia nie wyobrażam bez niej 😂 niestety, ale PSL już nie ma :-( ( chyba, ze w niektórych kawiarniach zostały składniki jeszcze). Tydzień temu jakoś piłam ostatni raz PSL w Starbucks w galerii handlowej i widziałam przechodzące obok panie z wózkami i tak pomyślałam, ze czuje, ze za rok jak zacznie się sezon na Pumpkin Spice latte, to ja będę już ta kobieta z wózkiem, albo będę w ciąży i będę czekała na mój największy cud❤️ Ale ale nie ma co się smucić- na miejsce PSL wjechała teraz Gingerbread Latte😍☕️ W tym roku smakuje mi prawie tak samo jak PSL! Chciałabym się z Wami dziewczyny umówić i wypić taka kawę, wyobrażacie sobie jakie to by było emocjonalne spotkanie? W końcu moc porozmawiać wprost, pośmiać, popłakać!

Ja odliczam do przyszłego tygodnia, wtedy wizyta w klinice❤️ Namowie męża na kino i kawkę po, mam nadzieje, ze będziemy mieć same dobre wieści ( odbierzemy tez wyniki badania nasienia i zobaczymy czy się poprawiło!)

Sisi27 lubi tę wiadomość

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione ✅
    Mmm...koniecznie będę musiala jej spróbować :-)

Ja mam wizytę za 1.5 tyg u mojej Pani ginekolog po 3 miesiącach na kontrolę po dupku. Jestem taka ciekawa co mi powie , co zleci👐👐
    Mam tylko nadzieję że zacznie działać tak na poważnie i da coś na wzrost pęcherzyków i na pękanie. Wyciągnę z niej ile będę mogła żeby zleciła jak najwięcej badań. 🤗 Najbardziej się cieszę że to będzie mój 10 DC to na pewno zapytam czy jest jakiś pęcherzyk dominujący.
    Pamiętam jak w styczniu 2019 byłam u niej pierwszy raz i powiedziałam że mam podejrzenie PCOS a ona mówi że jest tu piękny dominujący pęcherzyk i że nie wygląda to na PCOS. Po paru dniach miałam piękny rozciągliwy śluz. Ale M nie chciał się narazie starac. Do tej pory tego żałuję. Straciłam taka okazję 😔 do maja w każdym cyklu w połowie była piękna owulacja czułam ja jak nigdy i nagle coś się spiep****. :-( od maja zaczęliśmy starania 😔 poszłam do niej w czerwcu i potwierdziła że mam PCOS i nie mam owulacji może faktycznie to siedzi wszystko w głowie wtedy wiedziałam że się nie staramy i było wszystko dobrze a teraz jak o tym myślę to wszystko jest nie tak.
    Cappucino trzymam mocno kciuki za inseminację w grudniu i mam nadzieję że będziesz już szczesliwa na święta. Zasługujesz na to. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:34

Sisi27 lubi tę wiadomość

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, Twoja historia naprawdę wygląda jakby myslenie zmieniło Twój cykl i Twoje ciało. Ale ja wierze w połączenie psychiki i ciała. Mój wuja po śmierci swojego syna, który umarł przedwczesnie kompletnie się załamał, lekarze nie wiedzieli co jest, ale jego ciało zaczęło się starzeć jakby z dnia na dzień. Jego pogrzeb był 2 miesiące po pogrzebie syna. Oczywiście nie porównuje tutaj sytuacji Twojego PCOS do śmierci, ale tak wpływa psychika i mam w rodzinie taki przykład...

Ale na pocieszenie- ja raczej owulacje mam( testy LH, ale tez kilka razy byłam po owu, albo przed i gin widzieli, ze owu była), wszystko pięknie, idealnie, a staram się dłużej niż Ty, a ciąży tez nie ma. Nie miej do siebie pretensji, nie miej wyrzutów❤️ To nie jest tak, ze miałabyś owulacje i na pewno skończyłoby się to ciąża- patrz na mnie!

Ale zgadzam się z tym, ze dużo rzeczy siedzi w głowie- ja się dziewczyny sporo uspokoiłam jak jestem tutaj na forum! Bałam się, ze właśnie zacznę sobie wkręcać objawy, albo będę robiła testy jak szalona, a tu nic z tych rzeczy, daje w to forum samo co najlepsze ( chociaż czasem daje smutki ale gdzieś się muszę wyżalić😂) i biorę tez to co najlepsze!❤️

MałaMi24 lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ