NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KamilaPD wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Podejrzewa pcos zapisał mi Symfolik, mężowi tabletki na poprawę nasienia i w przyszłym miesiącu na monitoring cyklu. Brała którąś z Was symfolik, pomógł?
Jakie masz objawy tego PCOS?
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -
KamilaPD wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Podejrzewa pcos zapisał mi Symfolik, mężowi tabletki na poprawę nasienia i w przyszłym miesiącu na monitoring cyklu. Brała którąś z Was symfolik, pomógł?
Jestem na podstawowej mioveli od lipca, a nac na stymulacje owulacji brałam drugi cykl. 😊 -
Dziewczyny jestem przerażona ... dzisiaj mam usuwanie ósemek ... 😢
Jest przed 5 a ja spać nie mogę 😢
A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Mi lekarz często mówi, że takowe mam i ze po ❤️ aby ułatwić zapłodnieniu powinnam leżeć na brzuchu 15 minut. Czytałam o tym trochę, ze kobiety odczuwają ból przy ❤️ Ale ja nic na szczęście takiego czegoś nie mam 💪☺️Ona: 30, On: 31.
Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście
Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*] -
Ja biorę myofolic o takim samym składzie. Dopiero zaczęłam brać ale nie ze zwgl na pcos tylko na wyregulowanie miesiączki i gospodarki harmonalnej bo lekarz mi zalecił. Puki co efektów nie widzę ale musi minąć jakiś czas 😃 -
Witam Dziewczyny. Jestem osobą już niemłodą (31 lat), ale właśnie tak mi się życie potoczyło, że dopiero teraz jestem mentalnie i materialnie przygotowana na macierzyństwo. Moja historia życia jest smutna - w domu alkohol i przemoc, ja sama dorastając sięgnęłam po narkotyki Traumatyczne dzieciństwo zostawiło piętno w postaci paskudztwa - borderline i nawracającej depresji. Studiowałam pedagogikę, teraz kończę zaocznie psychologię kliniczną,mam psa, nie mogę doczekać się adopcji szczurków (kiedyś miałam 30). Uwiebiam czytać i kupować perfumy , jestem też w ciężkim uzależnieniu od słodyczy. Pochodzę z Sopotu, w którym spędziłam przeważającą część życia. Teraz mieszkam w Gdańsku
Dziś jadę robić pierwsze badania - tarczyca i prolaktyna.
Badanie palpacyjne i usg brzucha oraz dopochwowe są ok.
Załamał mnie kupiony w aptece test owulacyjny, wg niegodo oqulacji nie doszło .
Chciałam się Wam troszkę przedstawić i powiedzieć CZEŚĆ Życzę Wam wszystkim szybkich rezultatów starań o szkrabika. Mam na imię Hania .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 06:31
agniesia8899, Irola, Angel, Laris, Klaudyssa lubią tę wiadomość
-
Shadowmere wrote:Witam Dziewczyny. Jestem osobą już niemłodą (31 lat), ale właśnie tak mi się życie potoczyło, że dopiero teraz jestem mentalnie i materialnie przygotowana na macierzyństwo. Moja historia życia jest smutna - w domu alkohol i przemoc, ja sama dorastając sięgnęłam po narkotyki Traumatyczne dzieciństwo zostawiło piętno w postaci paskudztwa - borderline i nawracającej depresji. Studiowałam pedagogikę, teraz kończę zaocznie psychologię kliniczną,mam psa, nie mogę doczekać się adopcji szczurków (kiedyś miałam 30). Uwiebiam czytać i kupować perfumy , jestem też w ciężkim uzależnieniu od słodyczy. Pochodzę z Sopotu, w którym spędziłam przeważającą część życia. Teraz mieszkam w Gdańsku
Dziś jadę robić pierwsze badania - tarczyca i prolaktyna.
Badanie palpacyjne i usg brzucha oraz dopochwowe są ok.
Załamał mnie kupiony w aptece test owulacyjny, wg niegodo oqulacji nie doszło .
Chciałam się Wam troszkę przedstawić i powiedzieć CZEŚĆ Życzę Wam wszystkim szybkich rezultatów starań o szkrabika. Mam na imię Hania .Ona: 30, On: 31.
Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście
Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*] -
Hania, przykro słyszeć, że ludzie już od samego początku maja trudno. Musisz być bardzo dzielna i na pewno w swoich staraniach też taka będziesz
Szczurki? Kurczę ja to tak przyziemne, tylko koty xd
A z tym testem spokojnie! Może po prostu za późno zrobiony, najlepiej koło 12, a może owulacje masz w inny dzień niż myślisz -
agniesia8899 wrote:Dziewczyny jestem przerażona ... dzisiaj mam usuwanie ósemek ... 😢
A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Mi lekarz często mówi, że takowe mam i ze po ❤️ aby ułatwić zapłodnieniu powinnam leżeć na brzuchu 15 minut. Czytałam o tym trochę, ze kobiety odczuwają ból przy ❤️ Ale ja nic na szczęście takiego czegoś nie mam 💪☺️
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Kochane Dziewczyny ! Dziękuję za serdeczne powitanie. Dziś - właściwie za chwilę jadę zbadać tarczycę i prolaktynę. Po psychotropach niestety wali się gospodarka hormonalna, a i blokad psychicznych z powodu przeżytych traum pewnie nie brakuje . Bardzo się boję, że jestem bezpłodna. Bardzo, bardzo. I boję się badania krwi- serio Mam przedramiona jak więźniarka pocięte w dzieciństwie,ale wkłucia się boję.
Łykam folik i jakieś żelazo,ale nie bardzo wierzę, że się wchłania, bo podobno potrzebny jest jeszcze odpowiedni poziom ferrytyny. Cieszę się, że nie jestem sama na świecie . Będę na bieżąco pisać o wynikach badań oraz wzlotach i upadkach. Serdeczności na dziś .Laris, Irola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
U mnie dzis 28dc, termin okresu. Ale go nie widac na horyzoncie! Pmsu brak, pryszczy brak, brzuch nie boli no magia hahaa:)
Jutro robimy badania nasienia, jestem podekscytowana:)
Któraś tersz testuje?
Zycze Wam pięknego dnia!
Witam nowe dziewczyny! Sama kilka dni temu doszlam tutaj:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 07:59
Irola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczynki ☺️
U mnie dziś 2 dzień @ i jestem w szoku bo Ani nie boli mnie brzuch ani ledzwia a zawsze wyłam z bólu.
Mam nadzieje, że ten okres minie szybko i bezbolesnie ☺️Starania od 12.2018
👩🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
🧔🏻słabe wyniki MSOME
•14.02.2020 - Menopur + Puregon
•19.02.2020 - Ovitrelle
•21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
•24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
•03.03.2020 - II kreski
•04.03 BTHCG -41,7
•06.03 135,4
•09.03 403,00
•12.03 pęcherzyk 9mm
•20.03 mała pulsująca kropka
•01.04 14 mm szczęścia i serduszko
•11.2020 Córka 🎀
• 19.01 BTHCG 282
• 21.01 BTHCG 610
• 25.01 pęcherzyk żółtkowy
• 03.02 serduszko ❤️ -
MałaMi24 wrote:Irola a długo bierzesz ten Duphaston ?
MałaMi24 lubi tę wiadomość
PCOS
Starania - 01.2019
5.12 II 🙏❤️
Hejka.. Ja jutro testuje.. Melduję że... Kawa znowu ma zgorzknialy smak.. Albo moje kubki smakowe wariuja albo wiecie.. Nowy lokator.. 😁
despicableme2, Angie1985, MałaMi24, Laris, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Hej dziewczyny, dołączam do was 😉
U nas dopiero 3 cs, ale mam pcos i hashimoto i obawiam się jak to będzie i ile to wszystko potrwa. Na początku myślałam, że podejdę do tego na luzie ale tak jak część z was też się w to wszystko wkręciłam i trudno o tym nie myśleć. Pozytywny test owu miałam w poniedziałek i wtedy też ❤ z mężem, więc owulacja powinna być we wtorek, obawiam się że ten cykl już stracony. Wczoraj też wyszedł pozytywny test owu więc już zglupialam. Teraz znowu 2 tygodnie oczekiwania na @..MałaMi24 lubi tę wiadomość
-
agniesia8899 wrote:Dziewczyny jestem przerażona ... dzisiaj mam usuwanie ósemek ... 😢
A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Mi lekarz często mówi, że takowe mam i ze po ❤️ aby ułatwić zapłodnieniu powinnam leżeć na brzuchu 15 minut. Czytałam o tym trochę, ze kobiety odczuwają ból przy ❤️ Ale ja nic na szczęście takiego czegoś nie mam 💪☺️ -
A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Mi lekarz często mówi, że takowe mam i ze po ❤️ aby ułatwić zapłodnieniu powinnam leżeć na brzuchu 15 minut. Czytałam o tym trochę, ze kobiety odczuwają ból przy ❤️ Ale ja nic na szczęście takiego czegoś nie mam 💪☺️Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Mi lekarz często mówi, że takowe mam i ze po ❤️ aby ułatwić zapłodnieniu powinnam leżeć na brzuchu 15 minut. Czytałam o tym trochę, ze kobiety odczuwają ból przy ❤️ Ale ja nic na szczęście takiego czegoś nie mam 💪☺️
Ja mam tyłozgiecie. O z tym leżeniem dobrze wiedzieć. Ja czasami przy ❤️ odczuwam ból. Ale to zależy od pozycji.
Trzymaj się u dentysty. Będzie dobrze.