NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie wytrzymałam. Poleciałam na badanie po dzisiejszym pozytywnym teście - Beta hcg - 1832. (Ostatnia miesiączka 22 sierpnia)
Oprócz tego, że mam mega stresa (przy pierwszym dziecku pełen luzik) życzę Wam wszystkim dwóch pięknych kresek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 13:17
Karolllla, blackdeer, CappuccinoBoo, Evelle28, Angel, Nadziana, despicableme2, MIMI, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Carla -
Carla wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam. Poleciałam na badanie po dzisiejszym pozytywnym teście - Beta hcg - 1832. (Ostatnia miesiączka 22 sierpnia)
Sprawdzałas normy ? Bo ja ostatnia miesiączkę miałam 21 sierpnia a dzisiaj robiłam betke i 554 a 3 dni temu było 132 ☺️ Bywają bliźniaki u Ciebie w rodzinie ? Ale zaznaczam że się nie znam na tych normach i mogę głupoty sugerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 16:06
Lat 30
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Sprawdzałas normy ? Bo ja ostatnia miesiączkę miałam 21 sierpnia a dzisiaj robiłam betke i 554 a 3 dni temu było 132 ☺️ Bywają bliźniaki u Ciebie w rodzinie ? Ale zaznaczam że się nie znam na tych normach i mogę głupoty sugerować
O matko bliźniaki. Nie mam w rodzinie ja ani mąż. Wg norm 5 tc w przedziale: 217-7138. Więc wg tego mam 5 tc właśnie 😉 a tak bywa przy ciąży mnogiej, że wysoka beta?Carla -
Carla wrote:O matko bliźniaki. Nie mam w rodzinie ja ani mąż. Wg norm 5 tc w przedziale: 217-7138. Więc wg tego mam 5 tc właśnie 😉 a tak bywa przy ciąży mnogiej, że wysoka beta?
Tak ale nie wiem właśnie o ile więcej bo ile myślisz ze jesteś dni po owu? Bo jeśli dobrze liczę a chyba tak to jesteś teraz w 4tc a betka jak na 5 ale może się zagnieździło małe szybciutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:23
Lat 30
Hashimoto
Mancia wrote:Dziewczyny!!!! Jest jakiś wysyp! Bo ja tez dziś zrobiłam test i są dwie!!! Nie pisałam wam o wszystkich ostatnich objawach bo „nie chciałam się nakręcać” podeszłam do tematu bardzo spokojnie. Zaczekalam 2 dni po spodziewanej @ i dziś rano ze stoickim spokojem zrobiłam test czułość 10. Od razu pojawiły się 2 kreski. Później już nie byłam taka spokojna, roztrzęsło mnie z wrażenia ze na prawne się udało 🙈 jutro miałam już dawno zaplanowana wizytę u endokrynologa a rano badania wiec do pakietu dorzucę ekstra betę cieszę się a jednocześnie się boję tego jutrzejszego wyniku żeby czar nie prysł... jest to 1cs po unormowaniu TSH no o jak się okazuje to było przyczyna nieudanych kilkumiesiecznych starań...
Wszystkim, którym się udało najmocniej gratuluje🥰 a za wszystkie starczki trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści! Na pewno pewnego dnia stanie się taki cud jak u nas
Dzisiejszy dzień mnie pozytywnie zaskakuje, gratuluję Ci kochana i trzymam kciuki 😍😍😍 Obyśmy wszystkie na tym magicznym wątku się "zaraziły" i miały w tym roku możliwość cieszenia się z własnych dwóch kreseczekCappuccinoBoo, Carla lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz gratulacje ! Cudownie się czyta ☺️
Ja juz spakowana i kierunek 🏔 ☺️Carla, Evelle28, CappuccinoBoo, MIMI lubią tę wiadomość
Starania od 12.2018
👩🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
🧔🏻słabe wyniki MSOME
•14.02.2020 - Menopur + Puregon
•19.02.2020 - Ovitrelle
•21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
•24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
•03.03.2020 - II kreski
•04.03 BTHCG -41,7
•06.03 135,4
•09.03 403,00
•12.03 pęcherzyk 9mm
•20.03 mała pulsująca kropka
•01.04 14 mm szczęścia i serduszko
•11.2020 Córka 🎀
• 19.01 BTHCG 282
• 21.01 BTHCG 610
• 25.01 pęcherzyk żółtkowy
• 03.02 serduszko ❤️ -
Takmala wrote:Tak ale nie wiem właśnie o ile więcej bo ile myślisz ze jesteś dni po owu? Bo jeśli dobrze liczę a chyba tak to jesteś teraz w 4tc a betka jak na 5 ale może się zagnieździło małe szybciutkoCarla
-
Karina wrote:Jeszcze raz gratulacje ! Cudownie się czyta ☺️
Ja juz spakowana i kierunek 🏔 ☺️blackdeer lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Dziękuje, juz jedziemy
Ale na taka „spontaniczna” ciąże jednak nie liczę - testy owu zabrałam dwa ale nie bede robiła.
Skoro P. Doktor powiedziała że endometrium ma 2 mm to od wizyty tydzień nie zdąży urosnąć aby przyjąć zarodek, i tez mówiła ze na usg widać ze pecherzyki małe i ze z tego nie bedzie owulacji.
Także nastawiam sie na to ze ten cykl mamy w plecy 🙄Starania od 12.2018
👩🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
🧔🏻słabe wyniki MSOME
•14.02.2020 - Menopur + Puregon
•19.02.2020 - Ovitrelle
•21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
•24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
•03.03.2020 - II kreski
•04.03 BTHCG -41,7
•06.03 135,4
•09.03 403,00
•12.03 pęcherzyk 9mm
•20.03 mała pulsująca kropka
•01.04 14 mm szczęścia i serduszko
•11.2020 Córka 🎀
• 19.01 BTHCG 282
• 21.01 BTHCG 610
• 25.01 pęcherzyk żółtkowy
• 03.02 serduszko ❤️ -
Karina wrote:Dziękuje, juz jedziemy
Ale na taka „spontaniczna” ciąże jednak nie liczę - testy owu zabrałam dwa ale nie bede robiła.
Skoro P. Doktor powiedziała że endometrium ma 2 mm to od wizyty tydzień nie zdąży urosnąć aby przyjąć zarodek, i tez mówiła ze na usg widać ze pecherzyki małe i ze z tego nie bedzie owulacji.
Także nastawiam sie na to ze ten cykl mamy w plecy 🙄
No szkoda:-( każdy miesiąc jest dla nas Staraczek cenny, ale trudno, trzeba iść dalej. Ja wczoraj miałam pierwszy raz od dawna myśl, ze to ciąża bo mnie jajnik tak zakłuł i teraz już wiem, po uspokojeniu, ze to ten cykl, w którym nastawiona na ciąże się rozczaruje:-(
Ale w końcu i my pochwalimy się dobrymi wieściami❤️
Dziewczyny, a ja mam małą zabawę- za co jesteście wdzięcznie w tym dniu?🙈 ja za miły i długi spacer z moim psem, zakończony wypiciem herbatki zimowej w kawiarni. -
Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych szczęśliwych staraczek!
co do żelu fertilsafe, to my też używamy, z tego co zauważyłam u nas, od razu po miesiączce też bardzo piekło i było dość nieprzyjemnie, ale im bliżej "dni płodnych" (które nie wiadomo czy w tym miesiącu w ogóle u mnie były ) to pieczenie znikało, a ostatnio tylko było przyjemnie dzięki niemu. Może warto poużywać w różnych fazach cyklu, żeby zobaczyć jak to wygląda u nas.
Ja dzisiaj 2 dzień po odstawieniu duphastonu, 31 dc i myślę, że jutro przyjdzie @ ale jak tylko przyjdzie, umawiam się do gina. Czy jak zrobię badanie progesteronu w sobotę to będzie coś wiadomo czy była owu? nawet jak dostane @? testy owu wyszły pozytywne dopiero 28 dc ale wiadomo że nie można się sugerować tylko nimi, a chciałabym jednak sprawdzić czy do tej owulacji w ogóle dochodzi. -
Angel wrote:Ja chwilo nie piszę na forum...ciągle coś u mnie ze zdrowiem, przez to nie wiem czy coś wyjdzie z moich starań 😟 od kilku dni wstaje do pracy jak maszyna, straciłam chęć na cokolwiek, popołudniami zasypuje się myślami czy będzie mi dane być zdrową i w dodatku w ciąży 🙁 ale jak zobaczyłam Twój wpis to ciepło mi się zrobiło na sercu 😘 tak mnie to cieszy 🤗 trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo ✊😘
-
CappuccinoBoo wrote:Mam tak samo! Nie wiem jak inne fora, bo może w jednym czy dwóch napisałam, ale to tutaj mi się spodobało ❤️ Jedyny problem mam taki, że zajmuje mi chwila żeby sobie przypomnieć jaki która ma problem, ale później już kojarzę co i jak. Dużo pomagają informacje w stopce:-)
Co do testowania- ja za tydzień idę na betę. Tak się składa, ze w piątek mamy wesele, chce wiedzieć czy mogę się upić z rozpaczy, czy w końcu mieć prawdziwy i najpiękniejszy powód do odmowy. Okres mam dostać w sobotę, wiec chyba beta będzie już miarodajna w 12dc? Nie pójdę jeśli temperatura zacznie spadać, wtedy tylko test w piątek, 13dc. A jak będę miała wątpliwości to odpuszczę sobie picie, chociaż wolałabym naprawdę zapić smutki jeśli ani test ani beta nic nie pokażą -
Karina wrote:Dziewczyny gratulacje !
Cudowne wieści z rana ! ❤️❤️❤️
Kupie ten żel w takim razie jest stacjonarnie gdzieś w aptekach czy on line zamawiacie?
Dobra rada - olewam testy i inne sprawy - jedziemy i lecimy na spontanie co ma być to będzie - i tak od października do grudnia bede pilnować leków i zastrzyków to teraz odpuszczęblackdeer lubi tę wiadomość
-
Mancia wrote:No więc praktycznie do owulacji bolały mnie piersi, czasami tak ze nie mogłam się położyć na brzuchu, a czasami tylko jak się np myłam, ale bardziej lub mniej codziennie bolą. Od 5 dni miałam takie delikatne zawroty głowy np podczas wstawania z łóżka czy z krzesła (wmawiałam siebie że za szybko wstałam:p), od ponad tygodnia zaczął boleć mnie brzuch jak na @, takie skurcze czasem sile czasem mniej, ale wcześniej tego nie miałam, no i takie uczucie gorąca, tu mi jest zimno mam zimne ręce a jak dotykam twarzy to jakby mnie parzyła, i ostatni dziwny, zbiera mi się w buzi ślina na myśl o każdym jedzeniu jakbym cały patrzyła na najlepszy tort czekoladowy którego nie mogę zjeść :p
Ale wicie na każdy z tych objawów miałam racjonalne wytłumaczenie -
CappuccinoBoo wrote:No szkoda:-( każdy miesiąc jest dla nas Staraczek cenny, ale trudno, trzeba iść dalej. Ja wczoraj miałam pierwszy raz od dawna myśl, ze to ciąża bo mnie jajnik tak zakłuł i teraz już wiem, po uspokojeniu, ze to ten cykl, w którym nastawiona na ciąże się rozczaruje:-(
Ale w końcu i my pochwalimy się dobrymi wieściami❤️
Dziewczyny, a ja mam małą zabawę- za co jesteście wdzięcznie w tym dniu?🙈 ja za miły i długi spacer z moim psem, zakończony wypiciem herbatki zimowej w kawiarni.CappuccinoBoo lubi tę wiadomość
-
Carla wrote:Owulację miałam 31.08/109 potwierdzoną testami owu
Aaa to miałaś owulke aż 3 dni wcześniej niż ja mimo ze ja @ tylko 1 dzień wcześniej to dlatego u Ciebie już taka ładna wysoka betka
Lat 30
Hashimoto
Ja z przyjemności na dziś to:
Betka pięknie przyrasta
Żelazo okazało się w normie pomimo wcześniejszego badania gdzie było za wysokie
I byłam na fajnym koncercie orkiestry pod dyrygentura Tomasza Szymusia. Mnóstwo gwiazd śpiewało do orkiestry np. Kuba Badach, Edyta Górniak, Beata Kozidrak, Bednarek, Igor Herbut, Grzegorz Markowski i jeszcze wielu innych ale padam i zapomniałam 🙈
Także dzień bardzo udany ☺️😉
Oby jutro z rana jakieś kolejne || się pojawiły trzymam cały czas kciuki
Dziewczyny wiem ze już powinnam uciekać na inne forum ale u was jest najlepiej... ☺️ Atmosfera dobra i mam nadzieje ze was wszystkie pozarażam ciążą ☺️😉😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 23:22
blackdeer, Angel, CappuccinoBoo, Evelle28 lubią tę wiadomość
Lat 30
Hashimoto
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.