X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Carla Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wytrzymałam. Poleciałam na badanie po dzisiejszym pozytywnym teście - Beta hcg - 1832. (Ostatnia miesiączka 22 sierpnia)

Oprócz tego, że mam mega stresa (przy pierwszym dziecku pełen luzik) życzę Wam wszystkim dwóch pięknych kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 13:17

Karolllla, blackdeer, CappuccinoBoo, Evelle28, Angel, Nadziana, despicableme2, MIMI, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Carla
  • ata88 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Dziewczyny, nie wytrzymałam. Poleciałam na badanie po dzisiejszym pozytywnym teście - Beta hcg - 1832. (Ostatnia miesiączka 22 sierpnia)

To bardzo ładna BETA ! :)

• Takmala Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:

Sprawdzałas normy ? Bo ja ostatnia miesiączkę miałam 21 sierpnia a dzisiaj robiłam betke i 554 a 3 dni temu było 132 ☺️ Bywają bliźniaki u Ciebie w rodzinie ? Ale zaznaczam że się nie znam na tych normach i mogę głupoty sugerować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 16:06

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Carla Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Sprawdzałas normy ? Bo ja ostatnia miesiączkę miałam 21 sierpnia a dzisiaj robiłam betke i 554 a 3 dni temu było 132 ☺️ Bywają bliźniaki u Ciebie w rodzinie ? Ale zaznaczam że się nie znam na tych normach i mogę głupoty sugerować :)

O matko bliźniaki. Nie mam w rodzinie ja ani mąż. Wg norm 5 tc w przedziale: 217-7138. Więc wg tego mam 5 tc właśnie 😉 a tak bywa przy ciąży mnogiej, że wysoka beta?

Carla
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    O matko bliźniaki. Nie mam w rodzinie ja ani mąż. Wg norm 5 tc w przedziale: 217-7138. Więc wg tego mam 5 tc właśnie 😉 a tak bywa przy ciąży mnogiej, że wysoka beta?

Tak :) ale nie wiem właśnie o ile więcej :) bo ile myślisz ze jesteś dni po owu? Bo jeśli dobrze liczę a chyba tak to jesteś teraz w 4tc :) a betka jak na 5 ale może się zagnieździło małe szybciutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 17:23

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• Angel Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia wrote:
    Dziewczyny!!!! Jest jakiś wysyp! Bo ja tez dziś zrobiłam test i są dwie!!! Nie pisałam wam o wszystkich ostatnich objawach bo „nie chciałam się nakręcać” podeszłam do tematu bardzo spokojnie. Zaczekalam 2 dni po spodziewanej @ i dziś rano ze stoickim spokojem zrobiłam test czułość 10. Od razu pojawiły się 2 kreski. Później już nie byłam taka spokojna, roztrzęsło mnie z wrażenia ze na prawne się udało 🙈 jutro miałam już dawno zaplanowana wizytę u endokrynologa a rano badania wiec do pakietu dorzucę ekstra betę :) cieszę się a jednocześnie się boję tego jutrzejszego wyniku żeby czar nie prysł... jest to 1cs po unormowaniu TSH no o jak się okazuje to było przyczyna nieudanych kilkumiesiecznych starań...

Wszystkim, którym się udało najmocniej gratuluje🥰 a za wszystkie starczki trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści! Na pewno pewnego dnia stanie się taki cud jak u nas :)

Dzisiejszy dzień mnie pozytywnie zaskakuje, gratuluję Ci kochana i trzymam kciuki 😍😍😍 Obyśmy wszystkie na tym magicznym wątku się "zaraziły" i miały w tym roku możliwość cieszenia się z własnych dwóch kreseczek ;)

CappuccinoBoo, Carla lubią tę wiadomość

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz gratulacje ! Cudownie się czyta ☺️

Ja juz spakowana i kierunek 🏔 ☺️

Carla, Evelle28, CappuccinoBoo, MIMI lubią tę wiadomość

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • Carla Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Tak :) ale nie wiem właśnie o ile więcej :) bo ile myślisz ze jesteś dni po owu? Bo jeśli dobrze liczę a chyba tak to jesteś teraz w 4tc :) a betka jak na 5 ale może się zagnieździło małe szybciutko
    Owulację miałam 31.08/109 potwierdzoną testami owu

Carla
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Jeszcze raz gratulacje ! Cudownie się czyta ☺️

Ja juz spakowana i kierunek 🏔 ☺️
    Udanego wyjazdu kochana ❤️✊

blackdeer lubi tę wiadomość

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Natalia26 Nowa

Wysłany: 19 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny 😊 Cieszę się Waszym szczęściem 😘 Ja od wczoraj męczę się z @, ale spodziewałam się, że przyjdzie także nie ma załamki. Będziemy próbować dalej 😊

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, juz jedziemy :)

Ale na taka „spontaniczna” ciąże jednak nie liczę - testy owu zabrałam dwa ale nie bede robiła.
    Skoro P. Doktor powiedziała że endometrium ma 2 mm to od wizyty tydzień nie zdąży urosnąć aby przyjąć zarodek, i tez mówiła ze na usg widać ze pecherzyki małe i ze z tego nie bedzie owulacji.

Także nastawiam sie na to ze ten cykl mamy w plecy 🙄

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Dziękuje, juz jedziemy :)

Ale na taka „spontaniczna” ciąże jednak nie liczę - testy owu zabrałam dwa ale nie bede robiła.
    Skoro P. Doktor powiedziała że endometrium ma 2 mm to od wizyty tydzień nie zdąży urosnąć aby przyjąć zarodek, i tez mówiła ze na usg widać ze pecherzyki małe i ze z tego nie bedzie owulacji.

Także nastawiam sie na to ze ten cykl mamy w plecy 🙄

No szkoda:-( każdy miesiąc jest dla nas Staraczek cenny, ale trudno, trzeba iść dalej. Ja wczoraj miałam pierwszy raz od dawna myśl, ze to ciąża bo mnie jajnik tak zakłuł i teraz już wiem, po uspokojeniu, ze to ten cykl, w którym nastawiona na ciąże się rozczaruje:-(
    Ale w końcu i my pochwalimy się dobrymi wieściami❤️

Dziewczyny, a ja mam małą zabawę- za co jesteście wdzięcznie w tym dniu?🙈 ja za miły i długi spacer z moim psem, zakończony wypiciem herbatki zimowej w kawiarni.

• despicableme2 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych szczęśliwych staraczek! <3

co do żelu fertilsafe, to my też używamy, z tego co zauważyłam u nas, od razu po miesiączce też bardzo piekło i było dość nieprzyjemnie, ale im bliżej "dni płodnych" (które nie wiadomo czy w tym miesiącu w ogóle u mnie były ) to pieczenie znikało, a ostatnio tylko było przyjemnie dzięki niemu. Może warto poużywać w różnych fazach cyklu, żeby zobaczyć jak to wygląda u nas.
    Ja dzisiaj 2 dzień po odstawieniu duphastonu, 31 dc i myślę, że jutro przyjdzie @ :( ale jak tylko przyjdzie, umawiam się do gina. Czy jak zrobię badanie progesteronu w sobotę to będzie coś wiadomo czy była owu? nawet jak dostane @? testy owu wyszły pozytywne dopiero 28 dc ale wiadomo że nie można się sugerować tylko nimi, a chciałabym jednak sprawdzić czy do tej owulacji w ogóle dochodzi.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel wrote:
    Ja chwilo nie piszę na forum...ciągle coś u mnie ze zdrowiem, przez to nie wiem czy coś wyjdzie z moich starań 😟 od kilku dni wstaje do pracy jak maszyna, straciłam chęć na cokolwiek, popołudniami zasypuje się myślami czy będzie mi dane być zdrową i w dodatku w ciąży 🙁 ale jak zobaczyłam Twój wpis to ciepło mi się zrobiło na sercu 😘 tak mnie to cieszy 🤗 trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo ✊😘
    Dziękuję ❤ zobaczysz, będziesz w ciąży, każda z Was będzie, bo jesteście cudownym kobietami ❤ życzę dużo zdrówka ❤

• MIMI Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Mam tak samo! Nie wiem jak inne fora, bo może w jednym czy dwóch napisałam, ale to tutaj mi się spodobało ❤️ Jedyny problem mam taki, że zajmuje mi chwila żeby sobie przypomnieć jaki która ma problem, ale później już kojarzę co i jak. Dużo pomagają informacje w stopce:-)

Co do testowania- ja za tydzień idę na betę. Tak się składa, ze w piątek mamy wesele, chce wiedzieć czy mogę się upić z rozpaczy, czy w końcu mieć prawdziwy i najpiękniejszy powód do odmowy. Okres mam dostać w sobotę, wiec chyba beta będzie już miarodajna w 12dc? Nie pójdę jeśli temperatura zacznie spadać, wtedy tylko test w piątek, 13dc. A jak będę miała wątpliwości to odpuszczę sobie picie, chociaż wolałabym naprawdę zapić smutki jeśli ani test ani beta nic nie pokażą:-(
    Trzymam kciuki✊✊✊

• MIMI Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Dziewczyny gratulacje !
    Cudowne wieści z rana ! ❤️❤️❤️

Kupie ten żel w takim razie :) jest stacjonarnie gdzieś w aptekach czy on line zamawiacie?

Dobra rada - olewam testy i inne sprawy - jedziemy i lecimy na spontanie co ma być to będzie - i tak od października do grudnia bede pilnować leków i zastrzyków to teraz odpuszczę :)
    I to jest najlepsze co możesz teraz zrobić ❤❤❤

• MIMI Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia wrote:
    No więc praktycznie do owulacji bolały mnie piersi, czasami tak ze nie mogłam się położyć na brzuchu, a czasami tylko jak się np myłam, ale bardziej lub mniej codziennie bolą. Od 5 dni miałam takie delikatne zawroty głowy np podczas wstawania z łóżka czy z krzesła (wmawiałam siebie że za szybko wstałam:p), od ponad tygodnia zaczął boleć mnie brzuch jak na @, takie skurcze czasem sile czasem mniej, ale wcześniej tego nie miałam, no i takie uczucie gorąca, tu mi jest zimno mam zimne ręce a jak dotykam twarzy to jakby mnie parzyła, i ostatni dziwny, zbiera mi się w buzi ślina na myśl o każdym jedzeniu jakbym cały patrzyła na najlepszy tort czekoladowy którego nie mogę zjeść :p
    Ale wicie na każdy z tych objawów miałam racjonalne wytłumaczenie :)
    Gratuluję 😀😀😀 a myślałam że tylko mi jest tak zimno w ciąży, zawsze słyszałam o uderzeniach gorąca a tymczasem ja chodzę w grubych swetrach 😀

• MIMI Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    No szkoda:-( każdy miesiąc jest dla nas Staraczek cenny, ale trudno, trzeba iść dalej. Ja wczoraj miałam pierwszy raz od dawna myśl, ze to ciąża bo mnie jajnik tak zakłuł i teraz już wiem, po uspokojeniu, ze to ten cykl, w którym nastawiona na ciąże się rozczaruje:-(
    Ale w końcu i my pochwalimy się dobrymi wieściami❤️

Dziewczyny, a ja mam małą zabawę- za co jesteście wdzięcznie w tym dniu?🙈 ja za miły i długi spacer z moim psem, zakończony wypiciem herbatki zimowej w kawiarni.
    Ja jestem wdzięczna za popołudnie spędzone na pakowaniu, uwielbiam to podekscytowanie przed wyjazdem 😊

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Owulację miałam 31.08/109 potwierdzoną testami owu

Aaa to miałaś owulke aż 3 dni wcześniej niż ja mimo ze ja @ tylko 1 dzień wcześniej to dlatego u Ciebie już taka ładna wysoka betka :)

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• Takmala Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z przyjemności na dziś to:
    Betka pięknie przyrasta
    Żelazo okazało się w normie pomimo wcześniejszego badania gdzie było za wysokie
    I byłam na fajnym koncercie orkiestry pod dyrygentura Tomasza Szymusia. Mnóstwo gwiazd śpiewało do orkiestry np. Kuba Badach, Edyta Górniak, Beata Kozidrak, Bednarek, Igor Herbut, Grzegorz Markowski i jeszcze wielu innych ale padam i zapomniałam 🙈
    Także dzień bardzo udany ☺️😉
    Oby jutro z rana jakieś kolejne || się pojawiły ;) trzymam cały czas kciuki

Dziewczyny wiem ze już powinnam uciekać na inne forum ale u was jest najlepiej... ☺️ Atmosfera dobra :) i mam nadzieje ze was wszystkie pozarażam ciążą ☺️😉😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 23:22

blackdeer, Angel, CappuccinoBoo, Evelle28 lubią tę wiadomość

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ