NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia91 wrote:Hej dziewczyny. Witam Was po pracowitym dniu!
Dziś mija mój 25dc, 9dpo i dostałam delikatnego plamienia. Przez pół dnia odczuwałam bóle podbrzusza - bardziej delikatne skurcze a teraz taka niespodzianka... Oczywiście pierwsze co zrobiłam, to test😒! Bo oczywiście moja pokrętna logika podpowiedziała ciążę, ale możecie się domyślić jaki byl rezultat... Zwariuję dziewczyny w oczekiwaniu na tę @ i skąd to plamienie, to zdecydowanie za wcześnie na @ 😕
-
Plamienie może być implantacyjne
Zobacz wykresy innych dziewczyn te ciążowe. Na niektórych są zaznaczone testy ciążowe i miały w 11 negatyw a w 13 pozytyw. Więc zawsze jest szansa.
Nie ma co się załamywać trzymam kciuki -
Dziewczyny, @ się nie pojawiła, plamienie ustało. Czekam do dnia spodziewanej @ i będę testować. Modlę się o to, żeby okazało się to tym, o czym myślę ✊ nadal staram się nie obiecywać sobie niczego, żeby uniknąć zawodu, ale wiecie jak jest. Trzymajcie za mnie kciuki, w poniedziałek rano testowanie!
Addka, Anamaya, CappuccinoBoo, blackdeer, Monia93, Sisi27 lubią tę wiadomość
5 CS
PCOS (?) w trakcie diagnozowania
Suple: Miovelia NAC/od listopada zmiana na Inofem
07.2016 utrata ciąży w 12 tygodniu -
Krysia91 wrote:Dziewczyny, @ się nie pojawiła, plamienie ustało. Czekam do dnia spodziewanej @ i będę testować. Modlę się o to, żeby okazało się to tym, o czym myślę ✊ nadal staram się nie obiecywać sobie niczego, żeby uniknąć zawodu, ale wiecie jak jest. Trzymajcie za mnie kciuki, w poniedziałek rano testowanie!
Trzymam mocno kciuki
Ja od czwartku okres ale niestety od wczoraj ostre bóle jelit aż spać nie mogę i w sumie koniec miesiączki... masakra jakaś ;/ -
Cześć !
Nadrobiłam
Wczoraj cały dzień bieganie po cmentarzach - a wieczorem spacer z moim i sushi ❤️
Zrobiłam 16KM na nogach i myślałam, że padnę. Oczywiście zmarzłam jak cholera i mam nadzieje, że mnie nie rozłoży. Od 3 dni biorę większa dawkę Metformax i oczywiście brzuch daje się we znaki - mdli, leci ze mnie jak z kranu tylko wymiotów brak i mam nadzieje, że mnie ominą 🙄 Pilnuje 5 posiłków i żeby nie podjadać - ćwiczę co drugi dzień maks 30 minut - mam nadzieje, że waga w końcu poleci.
Mój pojechał dziś rano oddać nasienie na badanie - teraz 2 tygodnie czekania, trzymajcie ✊🏻 żeby wyszły ok.
Ja od 16-25 DC mam brać luteinę (nowy lekarz mi zapisał) ale jak byłam u Niego to był juz 23 DC wiec teraz czekam aż okres przyjdzie sam, według kalendarza ma być za 2 dni i modlę się żeby przyszedł bez problemów sam bez leków, tak się martwię 😔
A w kolejnym cyklu juz normalnie luteinę bede brała. Napisał mi 2x. Od poprzedniej Pani Doktor miałam luteinę dopochwowa i myśle jak 2x? Że rano i wieczorem? Orientujecie się czy luteina jest też w formie tabletek do ssania/łykania czy tylko tam na dole? Zamiennie mogę brać duphaston ale jego nigdy nie przyjmowałam. Ale się rozpisałam - chyba wszystko co chciałam 😀Starania od 12.2018
👩🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
🧔🏻słabe wyniki MSOME
•14.02.2020 - Menopur + Puregon
•19.02.2020 - Ovitrelle
•21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
•24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
•03.03.2020 - II kreski
•04.03 BTHCG -41,7
•06.03 135,4
•09.03 403,00
•12.03 pęcherzyk 9mm
•20.03 mała pulsująca kropka
•01.04 14 mm szczęścia i serduszko
•11.2020 Córka 🎀
• 19.01 BTHCG 282
• 21.01 BTHCG 610
• 25.01 pęcherzyk żółtkowy
• 03.02 serduszko ❤️ -
blackdeer wrote:Cześć !
Nadrobiłam
Wczoraj cały dzień bieganie po cmentarzach - a wieczorem spacer z moim i sushi ❤️
Zrobiłam 16KM na nogach i myślałam, że padnę. Oczywiście zmarzłam jak cholera i mam nadzieje, że mnie nie rozłoży. Od 3 dni biorę większa dawkę Metformax i oczywiście brzuch daje się we znaki - mdli, leci ze mnie jak z kranu tylko wymiotów brak i mam nadzieje, że mnie ominą 🙄 Pilnuje 5 posiłków i żeby nie podjadać - ćwiczę co drugi dzień maks 30 minut - mam nadzieje, że waga w końcu poleci.
Mój pojechał dziś rano oddać nasienie na badanie - teraz 2 tygodnie czekania, trzymajcie ✊🏻 żeby wyszły ok.
Ja od 16-25 DC mam brać luteinę (nowy lekarz mi zapisał) ale jak byłam u Niego to był juz 23 DC wiec teraz czekam aż okres przyjdzie sam, według kalendarza ma być za 2 dni i modlę się żeby przyszedł bez problemów sam bez leków, tak się martwię 😔
A w kolejnym cyklu juz normalnie luteinę bede brała. Napisał mi 2x. Od poprzedniej Pani Doktor miałam luteinę dopochwowa i myśle jak 2x? Że rano i wieczorem? Orientujecie się czy luteina jest też w formie tabletek do ssania/łykania czy tylko tam na dole? Zamiennie mogę brać duphaston ale jego nigdy nie przyjmowałam. Ale się rozpisałam - chyba wszystko co chciałam 😀
Jest luteina pod język jeszcze i można ją lykac normalnie. Tak moja doktor mówi.blackdeer lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
Mam córkę z 2016 😊
Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego
Już wiare w to tracę, że się uda...
25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
Objawy dalej tak jak na okres.
Więc tak o..
Ile u was trwaly starania?
W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?
Miłego popołudnia 💕
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć?
Byłam tutaj przez cały 2015 r i w sumie 16.
Mam córkę z 2016 😊
Teraz chcielibyamy 2 maluszka. Ale widzę, że chyba nic z tego
Już wiare w to tracę, że się uda...
25.10 była owulka, w którą w sumie się wdtrzelilismy przez 3 dni.
Dziś zrobiłam pierwszy test.. Wiem, że w sumie trochę wcześnie.. Ale nic nie wyszło.
Objawy dalej tak jak na okres.
Więc tak o..
Ile u was trwaly starania?
W którym dniu po owulce zobaczylyscie 2 kreski?
Miłego popołudnia 💕
Witam 😊 ja dopiero staram się 2 cykl.. mam endometrioze plus blisko PSCO i z moim narzeczonym widuję się co 2 tygodnie ale mocno wierzę, że się uda.
Te starania to ćwiczą cierpliwości 😂 Każda z nas później będzie istną oazą spokoju. -
Anamaya masz rację z tą cierpliwością ja ogólnie z charakteru jestem bardzo niecierpliwa 😂 ale już się nauczyłam że nie wszystko przychodzi wtedy kiedy się tego chce
Dzidziuś to cud na który trzeba poczekac, wtedy bardziej się to doceni. -
Hej dziewczyny ! Jak wam mija dluuuugi weekend ? mi bardzo leniwie właśnie czekam na owulację jestem w 9 DC i ciągle myślę czy w tym cyklu będzie czy nie biorę wiesiołek na śluz ale nie wiem czy są jakieś rezultaty niby śluz jest ale szału nie ma pije zioła ojca sroki ale mam słaby zaparzacz i pływają mi fusy , których nie znoszę
Przez 3 dni robiłam testy owu ale ciągle są 2 kreski ciemne więc zobaczymy co będzie jak będzie faktycznie owu
Za oknem zimno aż nie chce się wychodzić a niestety jutro do pracy
-
MałaMi24 wrote:Hej dziewczyny ! Jak wam mija dluuuugi weekend ? mi bardzo leniwie właśnie czekam na owulację jestem w 9 DC i ciągle myślę czy w tym cyklu będzie czy nie biorę wiesiołek na śluz ale nie wiem czy są jakieś rezultaty niby śluz jest ale szału nie ma pije zioła ojca sroki ale mam słaby zaparzacz i pływają mi fusy , których nie znoszę
Przez 3 dni robiłam testy owu ale ciągle są 2 kreski ciemne więc zobaczymy co będzie jak będzie faktycznie owu
Za oknem zimno aż nie chce się wychodzić a niestety jutro do pracy
Hej mi długi weekend samotnie wyszedł bo na stancji ale oglądam serial historyczny. Też piję olej z wiesiołka i akurat jestem w 4 dni cyklu Zobaczymy czy zadziała. Jutro badania robię z hormonów. Ja jak robiłam test owulacyjny to też 2 kreski ciągle więc jeden obok drugiego naklejałam aby zobaczyć różnicę
Też nie lubię fusów z herbaty ;/MałaMi24 lubi tę wiadomość
-
Ja też staram się je porównywać ale naraZie nie widzę różnicy zobaczymy narazie z mężem pracujemy nad tym co drugi dzień 😉
-
Dziewczyny mam pytanie. Jak sprawdzacie śluz po stosunku ? Bo wczoraj z mężem ❤️❤️ oczywiście po 30 min poszłam do toalety a dzisiaj mam śluz rozciagliwy. Czy to mogą być pozostałości nasienia ? Jak sprawdzać śluz jeśli co drugi dzień jest ❤️
-
MałaMi24 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak sprawdzacie śluz po stosunku ? Bo wczoraj z mężem ❤️❤️ oczywiście po 30 min poszłam do toalety a dzisiaj mam śluz rozciagliwy. Czy to mogą być pozostałości nasienia ? Jak sprawdzać śluz jeśli co drugi dzień jest ❤️
Czytałam, żeby się wstrzymać z obserwacją sluzu do około 12 godzin po stosunku 😊 Podobnie rzecz się ma jak jest się podniecona. Wtedy także się wstrzymać ze sprawdzaniem bo to zaburza obserwację.5cs
27 lat
Mięśniak 4cm -
Dziewczyny ja już po USG. W skrócie u mnie zawsze coś... Dziś 25 dc, prawdopodobnie w czwartek / piątek @. Moje endometrium się poprawiło ale nie jest jednorodne i jego grubość waha się od 11mm do 6 mm. Przy czym mam jakieś prawdopodobne mięśniaki. Wspomniane było coś o zespole Ashermana, ale bez pewności.
Z rzeczy pocieszających torbiel na jajniku lewym zniknęła, widoczne było natomiast ciałko żółte. Możliwe że czeka mnie kolejna histeroskopia diagnostyczna.... -
Dziewczyny ja już po USG. W skrócie u mnie zawsze coś... Dziś 25 dc, prawdopodobnie w czwartek / piątek @. Moje endometrium się poprawiło ale nie jest jednorodne i jego grubość waha się od 11mm do 6 mm. Przy czym mam jakieś prawdopodobne mięśniaki. Wspomniane było coś o zespole Ashermana, ale bez pewności.
Z rzeczy pocieszających torbiel na jajniku lewym zniknęła, widoczne było natomiast ciałko żółte. Możliwe że czeka mnie kolejna histeroskopia diagnostyczna.... -
Addka wrote:Zespół Ashermana ? Pierwsze słyszę . Zaraz sobie sprawdzę o co chodzi .
Trzymaj się Karolkya, nawet taka trochę przybijających wiadomość zbliża do celu . Bo wiesz co jest nie tak i jak działać :* -
Addka wrote:Nadal brak @... 😭 już drugi dzień mam bóle typowo okresowe, kłuje mnie jajnik raz z jednej raz z drugiej strony . Masakra.. przeszło mi dzisiaj przez myśl żeby kupić test, ale jak byłam już blisko rossmana to szybko oprzytomniałam i weszłam tylko do Lidla 😂 po czekoladę
A ja życzę Ci żeby ta @ nie przyszła😉 czekolada zawsze pomaga😍Addka lubi tę wiadomość
-
Addka- mogłaś kupić ten test i z rana zatestowac. Trzymam kciuki ❤️
Krysia- jak tam testowanie u Ciebie dzisiaj?
Ja się nie odzywałam bo miałam parszywy humor przez ostatnie kilka dni- wpadłam w szał sprzątania, czytania książek i oglądania filmów i nie żałuje😂 nie chciałam nawet tutaj przychodzić i zarażać swoim fochem na... właśnie, na co? 😂
Ale dzisiaj miałam... Sono HSG! Dojechałam do kliniki, miałam zalecenie, żeby wypić 1l wody godzinę przed zabiegiem, a więc tak tez zrobiłam i jak już czekałam w kolejce to myślałam, ze mi pęcherz zaraz rozerwie😂 Co chwile noga na noge. Zapomniałam jak to jest wstrzymywać i to takie okropne uczucie. Ale nie wytrzymałam i poszłam, stwierdziłam, ze najwyżej się nie przyznam. Pani mnie wywowala i pierwsze co to się przyznałam prosząc, żeby mnie nie zabiła😂 ona zapewniła, ze nie ma zamiaru nikogo zabijać na tym zabiegu ufff! I oznajmiła, ze pęcherz ma być trochę wypełniony, ale nie tak na sile bo to tez źle. Ulga!
Nadszedł czas badania. Pani bardzo sympatyczna i bardzo miło mi się z nią rozmawiało, tam w klinice póki co zauważyłam, ze wszyscy są tacy pozytywni! Miałam zakładany wziernik(?) chyba tak to się nazywało i to tak naprawdę był najgorszy ból- porównywalnie do najbardziej bolesnej miesiączki jaka miałam. Później już tylko kontrast. Pani mi wszystko pokazywała, tłumaczyła, a ja wszystko widziałam na ekranie. Kształt macicy Ok, endometrium Ok, drożność prawego ok, lewego ok! Mowila, ze szybko kontrast przeszedł. Dodatkowo z prawego jajnika widziała pęcherzyk dominujący 16mm ( a jestem dzisiaj w 10 dc) i powiedziała, ze za dwa dni przewiduje owu.
Jestem szczęśliwa, ze wszystko dobrze❤️ I ze kolejny punkt odhaczony! Pod koniec tego miesiąca powtarzamy badania nasienia i ... się zobaczy. Zależnie od nich podejmiemy kolejne kroki.
Jestem szczęśliwa❤️ Mam nadzieje, ze mimo wszystko Wy tez jesteście❤️Sisi27, blackdeer lubią tę wiadomość