Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 567 408

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje❤️❤️❤️ Cudownieee❤️

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 567 408

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    A moja bratowa o której Wam mówiłam - jest w ciąży w wieku 37 lat ale udało się 😊
    Przypomniałabys historie?❤️ Bo nie mogę sobie przypomnieć :( a brzmi super!!

    Sisi27 lubi tę wiadomość

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • blackdeer Autorytet
    Postów: 594 906

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę !!!! Gratulacje ! ❤️❤️❤️

    Starania od 12.2018

    👩‍🦳2015 Endometrioza III stopnia -laparoskopia.
    Insulinooporność- Metformax

    🧔🏻słabe wyniki MSOME
    ___________________
    Cykle stymulowane od: 08.2018 do 10.2019- Clostilbegyt | Bemfola |Ovitrelle | Luteina | Acard | Estrofem.
    _________________
    •27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków.
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków.
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03.2020 - BTHCG -41,7
    •06.03.2020 -135,4
    •09.03.2020- 403,00
    •12.03.2020 -pęcherzyk 9mm
    •20.03.2020 - mała pulsująca kropka (eho)
    •01.04.2020 - 14 mm szczęścia i serduszko ❤️

    cd9bs65gn46q00kc.png
  • sylabrzeska67 Znajoma
    Postów: 31 3

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, robiłam dzisiaj badania poziomu hormonów (jestem w 12 d.c) LH wyszło mi 4,7 (normy dla fazy owu: 7.59–89), FSH 2.97 (2,55-16.7) estradiol 1385 (2,55-2382) prolaktyna 11.91 (5.18-26.53). Robiłam te same badania w 3 d.c i LH wynosiło 4 wiec niewiele poszło do góry... czy któraś pomoże mi w interpretacji wyników?

  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka 👏 gratulacje i niech zdrowo rośnie fasoleczka😍

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylabrzeska67 wrote:
    Witam, robiłam dzisiaj badania poziomu hormonów (jestem w 12 d.c) LH wyszło mi 4,7 (normy dla fazy owu: 7.59–89), FSH 2.97 (2,55-16.7) estradiol 1385 (2,55-2382) prolaktyna 11.91 (5.18-26.53). Robiłam te same badania w 3 d.c i LH wynosiło 4 wiec niewiele poszło do góry... czy któraś pomoże

    Nie jestem lekarzem ale wygląda na brak owulacji..
    Masz dużą różnicę między LH a FSH tak na PSCO ale się nie znam. Najlepiej iść do lekarza.

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M046IKA wrote:
    Staram się o pierwsze dziecko pół roku temu ciaza obumarla jakieś rady ?
    Bardzo mi przykro. Ja dopiero się staram więc nie mogę podpowiedzieć nic.
    Ale udzielaj się tu są fajne kobiety 😀

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 567 408

    Wysłany: 6 listopada 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskiii, może Wy wiecie. Po Sono HSG w poniedziałek trochę krwawiłam po, ale dosłownie tylko od razu po. Wczoraj zrobiłam test owu - negatywny, dzisiaj o 15 tez test owu- pozytywny jak byk ( swoją droga z ciekawości zrobię tez wieczorem i sprawdzę czy jest jeszcze pozytywny!), ale dosłownie przed chwila patrze, a tam krew :o No dosłownie jakbym była w trakcie miesiączki. Miewacie na owulacje jakiekolwiek krwawienie?
    Ja jednak obstawiam, ze to po Sono bo nigdy nie miałam krwawienia, ale może jest tutaj któraś z Was z większym doświadczeniem.
    Magia, przez panią ginekolog czuje jakby ta owulacja była jakąś magią, ze to się dzieje😂 Ja już oczyma wyobraźni widzę to zapłodnienie tam. Któraś da mi jakiś bilecik do psychiatryka?

    blackdeer, Sisi27 lubią tę wiadomość

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Laskiii, może Wy wiecie. Po Sono HSG w poniedziałek trochę krwawiłam po, ale dosłownie tylko od razu po. Wczoraj zrobiłam test owu - negatywny, dzisiaj o 15 tez test owu- pozytywny jak byk ( swoją droga z ciekawości zrobię tez wieczorem i sprawdzę czy jest jeszcze pozytywny!), ale dosłownie przed chwila patrze, a tam krew :o No dosłownie jakbym była w trakcie miesiączki. Miewacie na owulacje jakiekolwiek krwawienie?
    Ja jednak obstawiam, ze to po Sono bo nigdy nie miałam krwawienia, ale może jest tutaj któraś z Was z większym doświadczeniem.
    Magia, przez panią ginekolog czuje jakby ta owulacja była jakąś magią, ze to się dzieje😂 Ja już oczyma wyobraźni widzę to zapłodnienie tam. Któraś da mi jakiś bilecik do psychiatryka?

    To działaj z lubym może się uda właśnie teraz.
    Ja po usg ostatnio też plamilam a zazwyczaj nic.
    Odblokowali kurek z jajeczkami może?

    Addka lubi tę wiadomość

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 567 408

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anamaya wrote:
    To działaj z lubym może się uda właśnie teraz.
    Ja po usg ostatnio też plamilam a zazwyczaj nic.
    Odblokowali kurek z jajeczkami może?

    Zadziałamy! Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale pewnie jedno wielkie NIC😂

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • CappuccinoBoo Autorytet
    Postów: 567 408

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    To taka żywo czerwona krew typowo okresowa czy raczej bardziej brunatna ?
    U mnie od lutego podczas kontrolowania każdego symptomu i odchylenia od normy w cyklu zauważyłam tylko dwa razy plamienia w okresie okoloowulacyjnym . Tylko że krew była brązowa . Ponoć takie plamienia czasem się zdarzają

    Krwista czerwień dosłownie😂 No nic, zapytam lekarza na kontroli, ale myśle, ze to po Sono akurat

    Starania od stycznia 2019 o pierwszego maluszka.

    👦🏻
    07.19 - morfologia 1%✖️
    12.19- morfologia 1% ✖️

    👩🏼
    10.19 - AMH 2,94✔️
    11.19 - Sono HSG ✔️
    03.20 - brak trombofilii ✔️

    01.20 - 1 IUI ✖️
    05.20 - 2 IUI 🔜
  • M046IKA Przyjaciółka
    Postów: 107 70

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    A tak w ogóle dziewczyny to dziękuje za każde miłe słowo dzisiaj i gratulacje 😍 bardzo mi miło
    Gratulacje ! 😍 w ktorym dc zrobiłaś test ?

  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    wczoraj po południu i wieczorem zrobiłam dwa testy w 30 dniu cyklu . Teoretycznie jeden dzień po terminie @ . Nie wiem kiedy miałam owulacje, teraz żałuje że nie mierzyłam temperatury bo moje notatki są mało pomocne 😂 w stylu „Kłuje jajnik. Dziwna faza”albo „cycki jeszcze nie bolą? Dziwne”🤣 nie sądziłam że to co pisałam dla beki teraz będzie miało dla mnie kluczowe znaczenie. przez to nie wiem czy dzisiejszy wynik bety jest taki jak być powinien, może powinien być wyższy ? Tylko się stresuje, jak ma tak być przez najbliższe miesięce to sama sobie wspolczuje 😅



    Spokojnie twoja beta mówi o wczesnej ciąży😊 Owulacja mogła się przecież przesunąć 😀
    Zrób jeszcze betę czy szybko wzrasta i ginekolog!
    Dziś w myślach mam chłopca od chwili jak przeczytałam wiadomość 😂 ha ha

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Zadziałamy! Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale pewnie jedno wielkie NIC😂

    Na spontanie i do przodu 😊 To podejście najczęściej daje dzieci 😀

    CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 444 328

    Wysłany: 6 listopada 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka jakie to uczucie ? :-)
    Zobaczyć te dwie kreseczki ?
    Boże tak bym chciała to poczuć :-) tak jak każda z nas :-)
    Cieszę się że Ci się udało. Mam nadzieję że ja niedlugo też zobaczę dwie kreski.
    Cappuccino jesteśmy w tym samym dniu cyklu :-)
    Bóle jajnika ustały ale ciągle czuję lewy jajnik śluz jest bardziej wodnisty. :-)
    Trzymajcie kciuki żeby owu była w najbliższych dniach albo dzisiaj. :-) bo wczoraj ❤️

    CappuccinoBoo, Sisi27 lubią tę wiadomość

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    gann3e3knjx9bwx4.png
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    W sensie że myślisz że to będzie chłopak ? 😍 jeśli tak, to trzymam Cię za słowo 😂
    Tak taką myśl miałam 😁

    Addka lubi tę wiadomość

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Addka jakie to uczucie ? :-)
    Zobaczyć te dwie kreseczki ?
    Boże tak bym chciała to poczuć :-) tak jak każda z nas :-)
    Cieszę się że Ci się udało. Mam nadzieję że ja niedlugo też zobaczę dwie kreski.
    Cappuccino jesteśmy w tym samym dniu cyklu :-)
    Bóle jajnika ustały ale ciągle czuję lewy jajnik śluz jest bardziej wodnisty. :-)
    Trzymajcie kciuki żeby owu była w najbliższych dniach albo dzisiaj. :-) bo wczoraj ❤️


    Trzymam kciuki 😀

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • Anamaya Autorytet
    Postów: 666 152

    Wysłany: 6 listopada 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Addka wrote:
    Trzymam kciuki za owu ! ❤️
    Piękne uczucie ! Ale chyba jeszcze nie cieszę się tak w 100%, stresuje się przed kolejna beta i chyba za dużo naczytałam się na forum o tych wszysykich poronieniach na różnych etapach ciąży 😕 mąż postawił mnie dzisiaj do pionu, mamy myśleć pozytywnie i wyrzucić z głowy wszystkie zle myśli . Najważniejsze że udało się zajść w ciąże, powiedział nawet „chyba jednak nie strzelam ślepakami” 😂 głupi


    Mąż prawidłowo powiedział 😀 Do pionu kobieto i bez złych myśli i nie czytaj o tym.

    Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30

    Staranie o maluszka- 8cykl
    4 cykl z clostilbegytem
    3 cykl z duphaston
    🐰 7.03.2020zastrzyk Mensinorm
    🐰 9.03.2020 drugi zastrzyk Mensinorm
    🐻 badania nasienia rozszerzone 9.03.2020- bardzo dobre
    🐰13.03.2020- 11dc USG endometrium 6 mm, jeden pęcherzyk 9,3 mm; glucophage 2x1 dzień
    Wyniki :
    insulina 14.60 mU/l
    glukoza 89 mg/dl
    prolaktyna 23,1 ng/ml

    0c2812f858d8c77475e3098042fdf4f4.png]
  • blackdeer Autorytet
    Postów: 594 906

    Wysłany: 6 listopada 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cappucino - 2 bilety poproszę bo ja tez ! 😂

    ❤️❤️❤️ się i ja wiem, że w tym cyklu po sono odblokują Ci jajuszka i zaciążycie No ja to wiem !

    A krwawienie po sono na bank, nie martw się :*

    U mnie juz 3 dni spóźnia się @ i modlę się żeby przyszła i zeby były cykle ok ( ten bez luteiny i tak sie bujam i czekam na @).

    Siedze niecierpliwie i czekamy na wyniki posiewu i modlę się o dobre...

    CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

    Starania od 12.2018

    👩‍🦳2015 Endometrioza III stopnia -laparoskopia.
    Insulinooporność- Metformax

    🧔🏻słabe wyniki MSOME
    ___________________
    Cykle stymulowane od: 08.2018 do 10.2019- Clostilbegyt | Bemfola |Ovitrelle | Luteina | Acard | Estrofem.
    _________________
    •27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków.
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków.
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03.2020 - BTHCG -41,7
    •06.03.2020 -135,4
    •09.03.2020- 403,00
    •12.03.2020 -pęcherzyk 9mm
    •20.03.2020 - mała pulsująca kropka (eho)
    •01.04.2020 - 14 mm szczęścia i serduszko ❤️

    cd9bs65gn46q00kc.png
  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 444 328

    Wysłany: 7 listopada 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie spojrzeć na testy ovu :-(
    Temperatura nadal niska :-(
    https://naforum.zapodaj.net/fb96cac69c7d.jpg.html

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    gann3e3knjx9bwx4.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.