X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia jesteś na naszej liście bo nie moge znależć a nie chce żeby 2x ktoś figurował :)

Dawniej znałam na pamięć wszystkie członkinie a teraz??? jest nas tak dużo że nie jestem w stanie... :P

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za modlitwę :)

Dziękuję za każde miłe słowo i za mega wsparcie <3

U Nas do przodu. Dziś Dominik ćwiczył samodzielne oddychanie - co prawda tylko godzinkę ale zawsze coś.
    I tak ładnie się prezentuje
    flhxz4.jpg
    A waży już 1225g - rośnie Nam Szczęście kochane (waga z 02.05.)
    pozdrawiamy <3

Asiak, Nazja, Adelajda, littleladybird, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Dominika :)
    Vanessa, statystyki są piękne :)

Asiak dzieki za dobre słowo, niestety u mnie sama laparo to juz problem. Dłuuuuga historia :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosuee gdybyś kiedyś chciała to mam namiary na lekarza dla którego nie ma beznadziejnych przypadków.

• Yousee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo takiego właśnie szukam ;) cudotwórcy. Ale ja z Krakowa jestem wiec nie wiem czy to moj zasięg terytorialny ;)

Księga Hioba
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 - ciągle modlimy się za Dominisia. Jest cudny!!! Przytulamy Was mocno i czekamy na dalsze dobre wieści :*

Vanessa, jak ja lubię, jak Ty tak od serca napiszesz :) A jak Ty się czujesz?? Bo widzę, że wreszcie nie musisz czekać na powrót :)

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,pozdrowienia z Mazowsza. Pamiętam o Was wszystkich i modlę się.

Magda_lena88-trzymam mocno kciuki za Dominika :)

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś przyjdzie czas tylko ze latka leca ... niedlugo beda dwa lata starań. Szybko minęło.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Madlena Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was Kochane,
    jeśli chodzi o modlitwę....
    3 lata temu już prawie,po ciąży pozamacicznej, podczas której wycięto mi lewy jajowód, na wizycie lekarz który mnie operował, powiedział że z kolei prawy jajowód jest niedrożny, bo jest tam wodniak, i jeśli będę mieć dzieci to będzie cud, powiedział też, że w sumie to mógłby mi go od razu wyciąć, no ale nie miał zgody więc tego nie zrobił, po pół roku odetchnięcia poszłam do innego lekarza, zrobił usg i również stwierdził że prawy jajowód jest niedrożny...in vitro i kropka.
    nie muszę pisać chyba co działo się w mojej głowie przez następne kilka dni,
    potem myśli-gdzie się zwrócić żeby otrzymać wsparcie i potrzebny CUD...
    nie wdając się w szczegóły - napiszę tylko tyle, że odmówiłam sześć razy Nowennę Pompejańską oraz raz Tajemnicę Szczęścia, wszystko w intencji poczęcia dziecka.
    Modliłam się a resztę pozostawiłam Bogu nie śledząc cyklu,temperatur i innych, spontanicznie serduszkując z mężem. Bez rezultatu. Znów zmieniłam lekarza i przed Wielkanocą tego roku miałam wyznaczony termin hsg - wynik: prawy jajowód drożny(!)jest nadzieja!. Bóg wysłuchuje nasze prośby, ale nie zawsze tak jakbyśmy tego chcieli, pomógł mi zrobić ten mały kroczek. Teraz jestem w cyklu po hsg, nadziei nie mam, bo chociaż wiem z testu owu kiedy była owulacja,i staraliśmy się, to odczuwałam lewy jajnik bardziej (ten bez jajowodu). Hormony i mężuś ok.
    Dwie pierwsze nowenny -tak- można powiedzieć że to był głónie klepanie zdrowasiek,ale jakoś z chęcią podejmowałam kolejne, i tu już działo się wiele...dostałam inne łaski.
    Do dziś mam niesamowity spokój w sercu, w ciągu tych 3 lat płakałam może 3-4 razy w naprawdę dużych załamaniach, a poza tym czuję mega spokój.
    Owszem, jest mi ciężko, bo koleżanki zachodzą w ciążę, rodzą, a my wciąż na starcie...ale na dobrej drodze:)
    Zachęcam do modlitwy, otrzymasz mega oparcie psychiczne i spokój wewnętrzny.
    Jutro mam 41 d.c, tyle trwał najdłuższy mój cykl, ogólnie są dość długie, objawów @ lub ciąży brak, zawsze bolały piersi, brzuch, krzyż...a teraz cisza.
    W weekend zatestuję jeśli się nie pojawi @ do tego czasu.
    Jeśli jednak przyjdzie, wiedząc już że prawa strona jest ok, pójdę na monitoring cyklu i musi się udać!
    Cud nastąpił, bo prawy jajowód jest drożny, Bóg nie podał nic na tacy, ale otworzył potrzebną furtkę.
    :***

Yousee, Summerka, Gianna, zoe31, vanessa, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

Bóg ma tylko 3 odpowiedzi na nasze modlitwy:
    1. Tak.
    2. Jeszcze nie.
    3. Mam dla Ciebie coś lepszego na myśli...
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlena... otaczam modlitwą o cud życia :) i dziękuję za Twoją historię tutaj... :)

Aha, modlę się za nas wszystkie oczywiście nadal też :)

Madlena lubi tę wiadomość

dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlena wrote:
    witam was Kochane,
    jeśli chodzi o modlitwę....
    3 lata temu już prawie,po ciąży pozamacicznej, podczas której wycięto mi lewy jajowód, na wizycie lekarz który mnie operował, powiedział że z kolei prawy jajowód jest niedrożny, bo jest tam wodniak, i jeśli będę mieć dzieci to będzie cud, powiedział też, że w sumie to mógłby mi go od razu wyciąć, no ale nie miał zgody więc tego nie zrobił, po pół roku odetchnięcia poszłam do innego lekarza, zrobił usg i również stwierdził że prawy jajowód jest niedrożny...in vitro i kropka.
    nie muszę pisać chyba co działo się w mojej głowie przez następne kilka dni,
    potem myśli-gdzie się zwrócić żeby otrzymać wsparcie i potrzebny CUD...
    nie wdając się w szczegóły - napiszę tylko tyle, że odmówiłam sześć razy Nowennę Pompejańską oraz raz Tajemnicę Szczęścia, wszystko w intencji poczęcia dziecka.
    Modliłam się a resztę pozostawiłam Bogu nie śledząc cyklu,temperatur i innych, spontanicznie serduszkując z mężem. Bez rezultatu. Znów zmieniłam lekarza i przed Wielkanocą tego roku miałam wyznaczony termin hsg - wynik: prawy jajowód drożny(!)jest nadzieja!. Bóg wysłuchuje nasze prośby, ale nie zawsze tak jakbyśmy tego chcieli, pomógł mi zrobić ten mały kroczek. Teraz jestem w cyklu po hsg, nadziei nie mam, bo chociaż wiem z testu owu kiedy była owulacja,i staraliśmy się, to odczuwałam lewy jajnik bardziej (ten bez jajowodu). Hormony i mężuś ok.
    Dwie pierwsze nowenny -tak- można powiedzieć że to był głónie klepanie zdrowasiek,ale jakoś z chęcią podejmowałam kolejne, i tu już działo się wiele...dostałam inne łaski.
    Do dziś mam niesamowity spokój w sercu, w ciągu tych 3 lat płakałam może 3-4 razy w naprawdę dużych załamaniach, a poza tym czuję mega spokój.
    Owszem, jest mi ciężko, bo koleżanki zachodzą w ciążę, rodzą, a my wciąż na starcie...ale na dobrej drodze:)
    Zachęcam do modlitwy, otrzymasz mega oparcie psychiczne i spokój wewnętrzny.
    Jutro mam 41 d.c, tyle trwał najdłuższy mój cykl, ogólnie są dość długie, objawów @ lub ciąży brak, zawsze bolały piersi, brzuch, krzyż...a teraz cisza.
    W weekend zatestuję jeśli się nie pojawi @ do tego czasu.
    Jeśli jednak przyjdzie, wiedząc już że prawa strona jest ok, pójdę na monitoring cyklu i musi się udać!
    Cud nastąpił, bo prawy jajowód jest drożny, Bóg nie podał nic na tacy, ale otworzył potrzebną furtkę.
    :***

Miód na moje serce :) ja tez mam wodniaka i modlę sie prosząc by zniknął :)
    Witaj u nas!

Madlena lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • Madlena Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)fajnie że moja historia jest dla kogoś pocieszeniem,

wczoraj przed spaniem brzuch lekko wzdęty, dziś też taki wrażliwy i chwilę kłucie jajnika, niech już przyjdzie ta @, będę wiedziała kiedy umówić się do mojego gina...

cały dzień będę siedzieć jak na szpilkach...;/

1. Tak.
    2. Jeszcze nie.
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze to nic pewnego bo jestem przed terminem okresu ale pierwszy raz w życiu test pokazał dwie kreski!
    Dziękuje wam za modlitwę i wsparcie!
    Jestem kolejnym dowodem na niesamowita moc tej modlitwy! Akurat zaczęłam druga Nowenne Pompejska ( chyba nawet w dzień poczęcia ) a tu taka niespodzianka! Trwajcie w modlitwie a będziecie wysłuchane !

Yousee, ewelinka2210, potforzasta, littleladybird lubią tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe super :) bedzie dobrze

Księga Hioba
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że starania trwały prawie 3 lata. Mąż miał bardzo złe wyniki nasienia ( badanie robione ok tygodnia przed owulacja) a ja w przyszłym miesiącu miałam iść na histeroskopie bo lekarze podejrzewali polipowatość endometrium ( mialam bardzo grube nawet po okresie)!

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe31 gratulacje ♡
    hej dziewczyny ja juz w niedziele koncze nowenne. I dzieki modlitwie mam wiecen wiary mimo niepowodzen. Modlitwa daje mi nadzieje ze i mi sie uda zajsc w ciaze :) nie raz slyszalam ze nowenne ma wielka moc. U mnie od marca sporo sie zmienilo przestalam sie tak bardzo przejmowac negatywnymi testami wyluzowalam i moja wiara jest wieksza i silniejsza :) od poniedzialku bede odmawiac nowenne jeszcze raz i tak jak obiecalam ostatnio caly czas bede sie za wszystkie staraczki modlic <3

littleladybird lubi tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Madlena Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję:)

a u mnie @ brak. ale wyczytałam że w cyklu gdzie było hsg często się przesuwa,
    dobrze się czuję, żadnych odczuć jak przed @...

1. Tak.
    2. Jeszcze nie.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wami dziewczyny:-) codziennie zaglądam i wspieram modlitwa. Gratuluje nowym mamusiom, a za te wciąż czekając na Maleństwa modle się z podwójną sila.

Madlena, Gianna lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31! Gratulacje! Spokojnego, radosnego czasu oczekiwania na Maleństwo!

Madlena, jak coś to dawaj znać... :)

U nas jest dobrze. Kolejny antybiotyk chyba działa... będę wiedzieć za jakieś 5 dni, jak będę mogła zbadać ph śluzu. Za to Janek kopie coraz częściej i coraz mocniej. Więc pewnie pozdrawia wszystkie forumowe ciocie i czeka na Wasze maleństwa, żeby miał się z kim bawić ;) Pamiętam o Was w modlitwie, Kochane!

ewwiel, ewelinka2210, Summerka, Yousee lubią tę wiadomość

dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Madlena Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    43 d.c wynik negatywny, ostatni cykl 37 dni a przedostatni 41 dni.
    myślę, że jeśli ten cykl też by był 41 dni to test mógł jeszcze nie wyjść w 43 dniu. to taka moja wersja optymistyczna.
    czytałam o długich cyklach i często test wychodzi po prostu później.
    jak myślicie?
    z moich obserwacji samej siebie-zmęczenie, spię po pracy a rano ledwo wstaję,dziwna głowa -delikatne zawroty,a od wczoraj biały śluz ( wcześniej było już sucho, potem wilgotno),
    wersja pesymistyczna -brak @ bo hormony powariowały a objawy sama sobie wkręcam.

1. Tak.
    2. Jeszcze nie.
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ