NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane Modlę się za Was wszystkie, znowu przerwałam nowennę - teraz zmieniłam intencję, bo i tak robimy przerwę na jakiś czas, bo czułam się wykończona tymi staraniami - teraz coraz mocniej potrafię przyjąć to, że nadal w ciąży nie jestem, cieszę się ciążami i dziećmi przyjaciół i znajomych Choć wie, że na pewno mi o tyle łatwiej,że mam już jedno dziecko, ale potzeba posiadania drugiego jest niezwykle silna... Jedziemy na wakacje - teraz nie pilnuję dni płodnych, leków na stymulację, nie robię badań - czekamy spokojnie.
Dziękuję za modlitwę "Ty się tym zajmij" i za książkę Moc uwielbienia - zaczęłam czytać - myślę, że tez pomoże.
Pomimo wszystko modlę się za nas, za nasze marzenia, jak i za te, kóre już urodziły bądź w ciąży czekają na maluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:38
littleladybird, Summerka, Asiak, ewwiel, Monique33, Gianna lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Dochodzę do siebie po laparoskopii, leżę w domu obolała, ale bardzo szczęśliwa. Na zabieg szłam z totalnym uczuciem obojętności, miałam nawet takie myśli że jeśli się nie wybudzę po zabiegu to też nic się nie stanie. Z drugiej strony powtarzała sobie cały czas "Ty się tym zajmij" przecież nie zmienię Twojego doskonałego planu na mmoje życie, będzie co będzie...
Zabieg nie był łatwy ale nareszcie po tylu latach niepowodzeń znaleźli u mnie powód dla którego nie było dziedziesiątka. Miałam przegrodę w macicy, endometrioze i sporo zrostów, generalnie żadnych szans na ciaze. Wszystko zostało naprawione. Bóg czuwa nade mną. Teraz mam nowe siły i wierzę że po kuracji visanne będzie szczęśliwy koniec.
Przestalam prosić o łaski dla mnie, zaczęłam dziękować za kazde doświadczenie, za każdy dzień i każda chwilę i czuje się z tym cudownie, jestem przepełniona optymizmem.
Pamiętam też o Was w mojej modlitwie, zobaczycie każdej z nas się uda, tylko trzeba wierzyć.ewelinka2210, ktosik, ewwiel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:05
Yousee, Gianna lubią tę wiadomość
5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.
Starania od czerwca 2014. -
Kochane ja niestety trochę podupadlam. Przeszłam w stan zobojetnienia. Brakuje mi sił i motywacji do modlitwy. Mowię ostatnio tylko "ty sie tym zajmij, wiesz co mi potrzebne" prosiłam Boga o znak że mnie słyszy. Moze nie umiem go dostrzec, ale serio, zaczynam sie poddawać. Nie wiem jak mam prosić Boga, albo czym sobie zawinilam że mnie nie słyszy"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousee... On na pewno słyszy... wiem co znaczy brak sił do modlitwy i motywacji. Wiele razy to przerabiałam i wiem że to nie jest łatwe ale z tymi słowami "Ty się tym zajmij" zobaczysz że przetrwasz trudne chwile one poprostu muszą przejść.
Kiedys byłam na rekolekcjach dla dziewcząt jeszcze jak byłam w szkole średniej i wtedy prowadził je pewien zakonnik i pamietam jak powiedział że dobrze należeć do jakiejś wspólnoty bo kiedy podupadamy to modlitwa wspólnoty nas podtrzyma. My tez jesteśmy wspólnotą i to nie małą więc damy rade Cie podtrzymać bo wszystkie codziennie sie modlimy za Ciebie
Jak nie wiesz jak sie modlić prosić... to mów co Ci tylko serce podpowiada albo nic nie mów milczenie poswięcone Bogu to też modlitwa i czasem w takim milczeniu przychodzą różne mysli i można wyłapac to co nam Bóg chce powiedzieć... nie raz tego doświadczyłam...Summerka, Yousee, ktosik, Gianna, littleladybird lubią tę wiadomość
-
Wpadam do Was podziękować za pamięć w modlitwie
Wyniki ponownych badań z wymazu z policzka pod kątem cytomegalii wyszły ujemne . Ogólnie wyniki badań jakie ma robione Dominik wychodzą dobrze i Jego lek. prowadząca mówi, że taki stan jest satysfakcjonujący. Ostatnio nawet w śr. Dominik był bez CPAP-u jednak od czw. znowu jest wspomagany oddechowo ale położna która Nim się zajmuje mówi, że ma jeszcze do tego prawo i, że to co najgorsze Mały ma już za sobą
29.04.br był ważony i ma już 1180g coraz bliżej do tych min.2kg by wyjść do domu plus to by wszystko inne było dobrze - a przecież będzie bo Bóg czyni cuda a najbardziej ukochał tych najmniejszych..."musisz stać się dzieckiem" czuję całą sobą, że teraz już będzie tylko lepiej
Pamiętam o Was i proszę wspomnijcie za Nami Dominik wczoraj skończył miesiąc a po 1 miesiącu czeka Go badanie okulistyczne pod kątem retinopatii - proszę pomódlcie się by i te wyniki były dobre.
Niech Wam Pan błogosławi...ewwiel, ktosik, Gianna, zonaboba lubią tę wiadomość
-
Drogie Panie! Po pierwsze za wszystkie z Was 3mam mocno kciuki, bo jeszcze parę miesięcy temu byłam w tym miejscu co Wy. Cuda się zdarzają!
Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie
http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/ -
vanessa wrote:Yousee... On na pewno słyszy... wiem co znaczy brak sił do modlitwy i motywacji. Wiele razy to przerabiałam i wiem że to nie jest łatwe ale z tymi słowami "Ty się tym zajmij" zobaczysz że przetrwasz trudne chwile one poprostu muszą przejść.
Kiedys byłam na rekolekcjach dla dziewcząt jeszcze jak byłam w szkole średniej i wtedy prowadził je pewien zakonnik i pamietam jak powiedział że dobrze należeć do jakiejś wspólnoty bo kiedy podupadamy to modlitwa wspólnoty nas podtrzyma. My tez jesteśmy wspólnotą i to nie małą więc damy rade Cie podtrzymać bo wszystkie codziennie sie modlimy za Ciebie
Jak nie wiesz jak sie modlić prosić... to mów co Ci tylko serce podpowiada albo nic nie mów milczenie poswięcone Bogu to też modlitwa i czasem w takim milczeniu przychodzą różne mysli i można wyłapac to co nam Bóg chce powiedzieć... nie raz tego doświadczyłam...
Dziękuje dziewczęta za modlitwę. Ja o Was rownież pamietam słonecznej niedzieli!"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Yousee wrote:Kochane ja niestety trochę podupadlam. Przeszłam w stan zobojetnienia. Brakuje mi sił i motywacji do modlitwy. Mowię ostatnio tylko "ty sie tym zajmij, wiesz co mi potrzebne" prosiłam Boga o znak że mnie słyszy. Moze nie umiem go dostrzec, ale serio, zaczynam sie poddawać. Nie wiem jak mam prosić Boga, albo czym sobie zawinilam że mnie nie słyszy
Yousee trzymaj się jakoś, nie załamuj się, może spróbuj trochę przestać myśleć o całych tych staraniach (wiem łatwo się mówi, sama nie do końca potrafię o tym nie myśleć).
Kojarzę, że masz problem z drożnością jajników, miałaś robioną laparoskopię? Może zabieg by pomógł. Ja jestem tydzień po laparo miałam makabrycznie dużo zrostów spowodowanych endometriozą, wszystko mi udrożnili. Lekarz dla pocieszenia pokazał mi kartę dziewczyny, która tez miała niedrożne oba, zrobili jej laparo, niestety nie wszystko udało się odblokować, nawet lekarzowi opadły ręce, po czym okazało się że po 5 miesiącach od zabiegu była w ciąży, niedługo rodzi -
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1 ........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka .........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ ......................................60. AB An_Be
11. AB czekaja ..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka ............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ................................................66. MZ Milcia .....
17. KŁR Kaśka ..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia ..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena ..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa .................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq .....
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta ............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss ............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream .......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa ............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe ...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin
107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
109. EW ewwiel .......................................110. -- yourself
111. -- anka30.......................................112. -- inezka
113. AW Ola89 ........................................114. KK karo_line
115. -- Ewelinkie....................................116. -- violijka
117. AK ASKAS3108...................................118. -- Blubery
119. -- Kocia.......................................120. -- Mycha22
121. -- [email protected]. -- tomania2806
123. -- katalina ..................................124. BA Balerina
125. -- sury_cat ..................................126. -- Anastazja
127. -- Biedroneczka83 ...........................128. AW Lena83
129. -- anusiaczek11............................130. -- under_the_snow
131. -- agaguga.................................132. -- rybka
133. KN Kala7777................................134. -- karola_aa
135. LP wizażystka..............................136. MP Adelo
137. MP Nona ....................................138. -- Morisek28
139. -- hipisiątko..............................140. MK Mmeryy88
141. AM Ańdźka....................................142. KW Ara
143. -- zabcia2806 ................................144. BM bosa
145. KK Asiak.....................................146. -- Zgredka
147. AL Aasienka...................................148. -- agnb6
149. JS Yousee....................................150. NR nat_alia
151. -- anucha...................................152. -- wistful
153. -- Aleksia85................................154. ARD Biedronka25
155. AK kita.....................................156 -- Nadira
157. -- zoe31....................................158.-- Gianna
159. -- kubecek...................................160. ESP Summerka
161. -- marti_marti..............................162. RR ranieczka
163. JG aisza.....................................164. ER emilkaaa
165. AL Aganeska..................................166. -- zabcia 41
167. -- ewelinka2210..............................168. WC arturowa
169. AR a g n i e s z k a.........................170. -- lady kiara
171. KP katiuszaa................................172. MP Cordy
173. -- tygrys73 ................................174. EŁK littleladybird
175. BB jula....................................176. KS Adelajda
W naszych modlitwach wspieramy każdą Staraczkę, szczególnie te które mają gorsze dni i chwile zwątpienia i pamiętamy w naszych modlitwach o tych Mamusiach które swoje Maleństwa mają już w Niebie.