NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobyr dziewczynki:)
ja jestem zdania alby każdy wypowiadał się i podsuwał różne ciekawostki. juz kilka z nas zainteresowało się przeciez tempatami podanymi przez kolezanki...
ja czytam wszystko i wszystko sprawdzam.
główka do góry:)
dziś piekny zimowy dzień zanosze nasze prośby Bogu w każdych myślach tego dnia:) -
Robotka1 wrote:dzień dobyr dziewczynki:)
ja jestem zdania alby każdy wypowiadał się i podsuwał różne ciekawostki. juz kilka z nas zainteresowało się przeciez tempatami podanymi przez kolezanki...
ja czytam wszystko i wszystko sprawdzam.
Ja też jestem tego zdania ale nie chcę aby na siłę kogoś przekonywać do swoich poglądów religijnych, bo ktoś może poczuć się dotkniętym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 11:48
Manieczka86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny modlę się za Was wszystkie codziennie z mężem choć czasami nie możemy się powstrzymać od śmiechu Sami nie wiemy dlaczego tak nas nachodzi na chichranie. Myślę, że Bóg nie ma nam tego za złe bo nie robimy tego specjalnie
Dzisiaj mam jakiś gorszy dzień Ale zmykam zaraz na 16:00 do kościoła to pomodlę się za Was i zapewne będzie lepiej!!!vanessa lubi tę wiadomość
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html -
Dzisiejszą mszę ofiarowałam nam-staraczkom. Mam nadzieje, że Bóg w końcu wysłucha naszych próśb i każda z nas prędzej czy troszkę później będzie mogła cieszyć się macierzyństwem Akurat trafiłam na chrzciny małego Filipka, a kazanie dotyczyło ślubów... bardzo piękne i pouczające. Aż ponownie zaczęłam marzyć o ślubie kościelnym szkoda tylko, że jeszcze finanse na to nie pozwalają choć nigdy nic nie wiadomo... Z każdym dniem, modlitwą i pójściem na mszę św. czuję się spokojniejsza, lepsza i pełna nadziei. Ehh, nawet z mamą dzisiaj rozmawiałam o moich problemach z zajściem w ciążę co tak naprawdę nigdy wcześniej nie miało miejsca. Myślę, że wiara i modlitwa mogą bardzo dużo zdziałać nawet jeśli na początku nie jest to takie łatwe, gdy jesteśmy pełne zrezygnowania, buntu, rozczarowania z wielu różnych powodów. Ale wierzmy, módlmy się i spełniajmy nasze marzenia!!!
vanessa, sylwiunia, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Vanessa, może zbyt emocjonalnie zareagowałam, ale jakoś przykro mi się zrobiło...może czasem brakuje mi dystansu:) będę do Was zaglądać, bo emanuje z Was pozytywna moc i często podziwiam Waszą wiarę i niezłomność w dążeniu do wymarzonego celu:) Przeprasza jeżeli zrobiłam trochę zamętu nie było to moją intencją....
Miłego wieczorku życzę
O mało co bym zapominała:
AnBe myślę o Tobie bardzo ciepło i wierzę, że wszystko będzie dobrze:)vanessa lubi tę wiadomość
-
Olitka nic się nie stało ale przyznam że zrobiło mi się przykro że uciekniesz z wątku ale super że jesteś.
Dobrze by było gdyby każda z nas co jakiś czas się odezwała miałybyśmy większą świadomość za kogo się modlimy. -
nick nieaktualny
-
Dobrze zgadujesz, ma 21 m-cy. Od trzech m-cy staramy się o rodzeństwo. Póki co nie mam stresu, że się nie udaje chociaż z Misiem od razu zaszłam.....
ciąża była bardzo zagrożona ale udało się i jest z nami:) jestem codziennie wdzięczna Bogu, że dał nam ten nasz mały cud:)
vanessa lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:AS
To prawda,jak trwoga to do Boga,ale coz nam zostalo jak nie modlitwa.
Kiedyś tak sobie myślałam, że może dlatego Bóg nas doświadcza żebyśmy się do niego zbliżyli, bo On zawsze czeka a my nie zawsze do niego lgniemy i wie że przyjdziemy pokornie jak sami sobie już nie poradzimy. Ale na Niego zawsze można liczyć więc warto Mu zaufać i wszystko powierzyć. -
I TAK DOBIŁYŚMY DO PIĘĆDZIESIĄTKI Jak dobrze mieć wsparcie modlitewne tylu osób Nie wiem jak Wy ale ja czuję efekty Witamy nowe koleżanki i dziękujemy każdej z osobna za dar wspólnej modlitwy
1. MM madzianka.....................................26. -- Mili
2. AG zielarka..........................................27. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................28. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................29.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona ....................................30. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.........................................31. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................32. MEB ewelina27
8. KT Robotka1........................................33. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................34. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ..........................................35. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................36. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................37. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................38. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................39. AEK olitka
15. MJM vanessa......................................40. AS Nazja
16. IŚ Ita....................................................41. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................42. JMZ Chanela
18. AL aaaaga ........................................43. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)........................44. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.........................................45. -- angel
21. ESZ Hope2.............................................46. -- sylwia1985
22. MKM Majka86.........................................47. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.......................................48. MZ Jakucja
24. EF edith2602.......................................49. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................50. AS alka89
ALE NAS DUUUUUUUUUUUUUUUUUŻOMacierzanka:) lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki ja też jestem, tylko dziś zalatany dzień. Byliśmy na targach ślubnych poszwendać się między stoiskami i zaczerpnąć jakieś inspiracje I oczywiście wziąć udział we wszystkich możliwych konkursach.
Dziś wieczorem modlitwa za nas wszystkie!vanessa lubi tę wiadomość
-
dołączam do was muszę przyznać że modlitwa bardzo pomaga w tych trudnościach związanych z poczęciem, pamiętam o was również w modlitwie
vanessa lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
U mnie juz prawie 6 lat staran.
ja ( A. M.) bede modlic sie za was do Matki Bozej Brzemiennej:
''W samym sercu Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, w kaplicy na leśnym wzgórzu, czuwa nad nami od ponad 230 lat, Matka Boża Brzemienna. Słynąca łaskami figura Maryi pochodzi z XVIII wieku. To do niej pielgrzymują Kaszubi, mieszkańcy Gdańska oraz pątnicy z ojczyzny i z zagranicy.
Matka Boża Brzemienna objawiła się stolarzowi, mieszkańcowi Matarni, który podczas szalejącej zamieci, wyruszył pieszo do odległego o 10 km Gdańska, aby sprowadzić lekarza dla oczekującej rozwiązania żony, której stan zdrowia znacznie się pogorszył. W trakcie tej wędrówki, ów człowiek tracił stopniowo siły, aż upadł z wycieńczenia w lesie.
Wówczas - jako człowiek głębokiej wiary - zaczął się żarliwie modlić i błagać Boga o ratunek dla siebie, obłożnie chorej żony i jeszcze nienarodzonego dziecka. Nagle pojawiła się przed nim, oświetlona niezwykłym światłem, piękna postać brzemiennej Niewiasty. Powiedziała mu, że może spokojnie wracać do domu, bo żona już urodziła mu syna i czuje się dobrze. Stolarz zawrócił z drogi i ostatkiem sił dotarł do domu. Tu uradował się wielce, gdy stwierdził, że jest tak, jak mu oznajmiła tajemnicza postać.
Z tego powodu pielgrzymują tu zwłaszcza rodziny, by dziękować za dar poczęcia nowego życia, ale także i małżeństwa, które nie mogą cieszyć się z upragnionego potomstwa. Wiele małżeństw dostąpiło tutaj cudu i znaku orędownictwa Naszej Pani Matemblewskiej. U stóp naszej Pani modlimy się:
Cudowna Matemblewska Pani!
Tyś największą po Bogu naszą pociechą.
Zbliżamy się do Ciebie z całą naszą ufnością,
jak dzieci do Matki przychodzimy do Ciebie,
korzymy się przed Tobą, błagając o pomoc Maryjo!
Tyle cudów zdziałałaś na tym miejscu
przez siebie wybranym,
tylu nieszczęśliwych wysłuchałaś i uleczyłaś ich
z chorób duszy i ciała,
tylu rodzinom dałaś upragnione dziecko.
Matko Matemblewska!
Bądź siłą dla matek oczekujących potomstwa,
by nie lękały się trudów macierzyństwa.
weź w opiekę nasze rodziny i prowadź je do swego Syna,
który z Ojcem i Duchem Świętym żyje i króluje
na wieki wieków.
Amen.