NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Kati6685 wrote:
Zastanawia mnie jedna rzecz...co się dzieje z lekarzami?ich powoołaniem i wiedzą? Mój lekarz podjął temat braku ciąży mimo starań po 3-4 m-cach! A niektóre z Was piszą,że lekarze w ogóle nie reagują. Miałam już dwa razy robione USG , żeby sprawdzić czy jest jajeczkowanie. Do tego duphaston i ostatnio clo. Czuję,że jest zainteresowany, aby pomóc. Nie czekajcie, jak lekarz nie jest zainteresowany Waszym problemem, szukajcie innego, może z polecenia koleżanek...
To masz wielkie szczęście że trafiłaś na takiego lekarza bo ja jakoś nie mogę znaleźć kogoś sensownego. Trafiłam już na 4 konowałów w pamiętniku opisałam ich w skrócie i totalnie mnie zniechęcili wtedy do leczenia. A teraz jest jak jest z niczym nie możemy ruszyć więc trudno mi powiedzieć jaka jest obecna ginka ale chyba nie za bardzo bo infekcję grzybiczą mi tak leczyła że musiałam sama sprawy wziąć w swoje ręce i też mi nie podoba się to że ignorowała moje informację na temat złej jakości śluzu.
Niestety nie mam nikogo żeby się poradzić co do lekarzy bo moje koleżanki albo nie mają problemów ginekologicznych albo same mnie proszą aby im kogoś polecićKati6685 lubi tę wiadomość
-
Vanessa, na 6-go lutego mam umówioną wizytę w klinice niepłodności gdzie podobno pracuje lekarz znający się na rzeczy- pomógł znajomej mojej siostry. Jak będę po wizycie to dam znać czy warto się tam wybrać- ja jadę 500 km- podobno warto...
Manieczka86 lubi tę wiadomość
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html -
Rzadko się ostatnio pojawiam,ale łączę się z Wami w codziennej modlitwie.
Przez ostatnie dni proszę o nieustającą nadzieję i siłę do walki z przeciwnościami losu dla nas starających się.
Manieczka86, Macierzanka:), Iownka, Mili, vanessa, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja nadal zapobiegawczo na duphastonie ze względu na ostatnie poronienie. Czy któraś z Was to bierze? Ja się czuję po nim strasznie. Im bliżej okresu, tym gorzej. W sob albo pon idę zrobić betę, jak pozytywna to nadal mam brać duph a jak nie, to mam odstawić. Powiedziałam lekarzowi, że to mój ostatni cykl z tym lekiem!
I życzę Wam błogosławionego dnia+ -
Witam Was staraczki
Kiedyś brałam Duphaston i też za dobrze się po nim nie czułam. Po trzech cyklach bezowocnych przestałam go brać. Jeśli na podtrzymanie go bierzesz to pogadaj z ginem o luteinie, może na nią Twój organizm będzie lepiej reagował a pijesz jakieś ziółka na II fazę cyklu?Kati6685 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Fidelissa wrote:Witam Wszystkie Staraczki:)) proszę dałączyć mnie do listy:)) jak co miesiąc mam nadzieje..... Na początku lutego sie okaże:)))
Super, że nas coraz więcej
Świetny masz podpis!!!vanessa, Fidelissa lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
-
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ziola-i-inne-wspomagacze,788.html
Ja narazie piję na I fazę a po owu będę piła na II fazę Nie chcę faszerować się hormonami i dlatego wspomagam siebie i M witaminami, do tego piję ziółka oraz dziurawiec i kupiłam też żel Conceive. Jeśli w tym i kolejnym cyklu się nie uda to M pójdzie na badanie nasienia i wtedy będę już niestety musiała pomyśleć nad hormonami.Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
-
Witamy nowe koleżanki i dziękujemy każdej z osobna za dar wspólnej modlitwy
1. MM madzianka.....................................29. -- Mili
2. AG zielarka..........................................30. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................31. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................32.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona ....................................33. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.........................................34. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................35. MEB ewelina27
8. KT Robotka1........................................36. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................37. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ..........................................38. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................39. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................40. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................41. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................42. AEK olitka
15. MJM vanessa......................................43. AS Nazja
16. IŚ Ita....................................................44. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................45. JMZ Chanela
18. AL aaaaga ........................................46. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)........................47. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.........................................48. -- angel
21. ESZ Hope2.............................................49. -- sylwia1985
22. MKM Majka86.........................................50. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84........................................51. MZ Jakucja
24. EF edith2602.........................................52. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta...........................................53. AS alka89
26. -- sylwiunia............................................54. -- Fidelissa
27. -- madziallena........................................55. MP Lili
28. AM Sudala.............................................56. -- misia79
Fajnie że ciągle nas przybywaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 18:55
Fidelissa, Mili lubią tę wiadomość
-
Kochane, chciałam wam powiedzieć, że pamiętam! Obyście były niedługo tak szczęśliwe jak ja wczoraj, kiedy ujrzałam naszego twarzyczkę naszego maluszka w 3d;)
Mili, Manieczka86, Fidelissa, vanessa lubią tę wiadomość
-
Kati ja też miałam przepisane Clo, ale kupiłam sobie ziółka właśnie te na I fazę i owulka już drugi cykl była. Pije się je 3 x dziennie, ohydne w smaku, ale można się przyzwyczaić. Do tego poczytaj sobie o izoflawonach sojowych. Ja łykam do tych ziół jedną tabletkę 35 mg izoflawonów ok 6-7 dc.
-
aga.just wrote:Kati ja też miałam przepisane Clo, ale kupiłam sobie ziółka właśnie te na I fazę i owulka już drugi cykl była. Pije się je 3 x dziennie, ohydne w smaku, ale można się przyzwyczaić. Do tego poczytaj sobie o izoflawonach sojowych. Ja łykam do tych ziół jedną tabletkę 35 mg izoflawonów ok 6-7 dc.
-
aga.just wrote:MAnieczka a jak o ziołach już mowa - powiedz mi Kochana pijesz je od 1 dc zy po @? Kupowałam je na all i tam mi sprzedawca napisał, że pić je 3 x dziennie, ale po @.
Chciałam pic od 1 dc ale w zielarskim nie miała liści maliny i musiałam czekać więc jakoś zaraz po @ zaczęłam pić 3x dziennie po 1 szklance. Mi one akurat smakują
NA PIERWSZĄ FAZĘ CYKLU - pobudzająca organy odpowiedzialne za owu oraz zawierająca roślinne estrogeny
Skład:
liść maliny
rozmaryn
kwiaty bzu czarnego
szałwia
bylica pospolita
NA DRUGĄ FAZĘ CYKLU - wzmacniająca produkcję progesteronu
Skład:
przywrotnik
pokrzywa
krwawnikNiedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
-
Ja dzisiaj zaczęłam moją przygodę z metforminą i heviranem
Ta metformina to nie wiem na co właściwie, to już dla mnie zbyt skomplikowane. A Heviran to wiadomo, na opryszczkę comiesięczną
A tak poza tym, to nic więcej nie wiem.
Acha, w ostatniej fazie lutealnej miałam podejrzanie wysoki poziom progesteronu 43.
Już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć... Weekend jest, po 5 dniach w pracy muszę odpocząć