NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaaga wrote:Dziewczyny jestem w ciąży dziękuję za modlitwę proszę wspomnijcie mnie czasami teraz będę dalej za was prosiła o łaskę i dar macierzyństwa a dla siebie o zdrową ciążę i dzieckoNiedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
Moje drogie zmodyfikowałam listę i poprzestawiałam troszkę kolejność, bo łatwiej mi było w taki sposób to ogarnąć.
1. MM madzianka.....................................24. -- Mili
2. AG zielarka..........................................25. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................26. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................27.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona ....................................28. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.........................................29. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................30. MEB ewelina27
8. KT Robotka1........................................31. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................32. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ..........................................33. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................34. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................35. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................36. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................37. AEK olitka
15. MJM vanessa......................................38. AS Nazja
16. IŚ Ita....................................................39. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................40. JMZ Chanela
18. AL aaaaga ........................................41. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)........................42. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.........................................43.
21. ESZ Hope2
22. MKM Majka86
23. EŻ Eweloka84
Przyznam że takiego szybko postępującego wysypu to się nie spodziewałam serdecznie gratuluje:) Która następna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 18:43
Drzwiona, mycha28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jestem przekonana , ze to tylko dzieki naszej modlitwie mi sie udalo. Szykujcie sie , bo zaczyna sie wysyp
vanessa, mycha28 lubią tę wiadomość
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Dziewczyny z rozrzewnieniem przeczytałam wszystkie wpisy. Ja się modlę codziennie a od dzisiaj angażuję mojego męża i będziemy się modlić razem za Was wszystkie o poczęcie i zdrowego bobasa.
Proszę pomódlcie się za nas:
maleńka29- ATHvanessa, Drzwiona lubią tę wiadomość
http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html -
Boże bądź ze mną kiedy mi trudno,
biegnij za mną, kiedy ja ze zwątpieniem odchodzę,
mów do mnie kiedy ze łzami w oczach brakuje mi słów
nie odpowiadaj milczenie kiedy me serce do Ciebie woła
wybaczaj kiedy Cię obrażam.
Jestem tylko człowiekiem a Ty Jesteś Bogiem-Ojcem-Tatą...
Tato pomóż mi... czy o wiele Cię proszę?
Jeżeli, tak to przepraszam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 18:42
maleńka29, Madziara, mycha28, olitka, Drzwiona, Manieczka86, XYZ, angel, potforzasta lubią tę wiadomość
-
Przybywa nas i wysyp ładny Super!!! W kupie siła. odkąd zaczęłam się modlić jest mi lżej. Pewnie dzięki Waszym modlitwom również jest mi łatwiej i bardzo Wam wszystkim dziękuję. Ja od kilku dni modlę się do św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych. Modlitwa bardzo piękna. Oby ona wstawiła się za nami wszystkimi, bo cóż może być piękniejszego od bycia matką? Chyba nic. Życzę nam wszystkim dużo cierpliwości, spokoju i upragnionych dwóch kreseczek!!!
A to moja modlitwa:
O potężna i sławna Święta Rito, oto u twoich stóp nędzna dusza potrzebująca pomocy, zwraca się do ciebie z nadzieją, że zostanie wysłuchana.
Ponieważ jestem niegodny z tytułu niewierności mojej, nie śmiem spodziewać się, że moje prośby będą zdolne ubłagać Boga. Dlatego wyczuwam potrzebę, aby mieć za sobą potężną orędowniczkę, więc ciebie wybieram sobie, Święta Rito, ponieważ ty właśnie jesteś niezrównaną Świętą od spraw trudnych i beznadziejnych.
O droga Święta, weź do serca moją sprawę, wstaw się do Boga, aby uprosić mi łaskę, której tak bardzo potrzebuję i o którą tak gorącą proszę (tutaj wyrazić łaskę, o którą się prosi)
Nie pozwól mi odejść od ciebie nie będąc wysłuchanym. Jeżeli jest we mnie coś, co byłoby przeszkodą w otrzymaniu łaski, o którą proszę, pomóż mi usunąć tę przeszkodę: poprzyj moją prośbę swymi cennymi zasługami i przedstaw ją swemu niebieskiemu Oblubieńcowi, łącząc ją z twoją prośbą. W ten sposób moja prośba zostanie przedstawiona przez ciebie, wierną oblubienicę spośród najwierniejszych. Ty odczuwałaś boleść Jego męki, jak mógłby on odrzucić twą prośbę i nie wysłuchać jej?
Cała moja nadzieja jest więc w tobie i za twoim pośrednictwem czekam ze spokojnym sercem na spełnienie moich życzeń. O droga Święta Rito, spraw, aby moja ufność i moja nadzieja nie zostały zawiedzione, aby moja prośba nie była odrzuconą. Uproś mi u Boga to, o co proszę, a postaram się, aby wszyscy poznali dobroć twego serca i wielką potęgę twego wstawiennictwa.
O Najsłodsze Serce Jezusa, które zawsze okazywało się tak bardzo czułe na najmniejszą nędzę ludzkości, daj się wzruszyć moimi potrzebami i nie bacząc na moją słabość i niegodność, zechciej wyświadczyć mi łaskę, która tak leży mi na sercu i o którą prosi Cię dla mnie i ze mną Twoja wieczna oblubienica, Święta Rita.
O tak, za wierność, jaką Święta Rita zawsze okazywała łasce Bożej, za wszystkie zalety, którymi uhonorowałeś jej duszę, za wszystko co wycierpiała w swym życiu jako żona, matka i w ten sposób uczestniczyła w Twej bolesnej męce i wreszcie z tytułu nieograniczonej możliwości wstawiania się, przez co chciałeś wynagrodzić jej wierność, udziel mi Twej łaski, która jest mi tak bardzo potrzebna.
A Ty, Maryjo Dziewico, nasza najlepsza Matko Niebieska, która przechowujesz skarby Boże i rozdzielasz wszelkie łaski, poprzyj Twoim potężnym wstawiennictwem modły Twej wielkiej czcicielki Świętej Rity, aby łaska o którą proszę Boga, została mi udzielona. Amen.vanessa, maleńka29, Drzwiona, ewelina27, angel, roletka lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
-
ja jeszcze nie byłam dziś na mszy bo mam pracujący weekend
Rówenież ofiaruję za nas Wszystkich łącznie z naszymi mężczyznami ..o potrzebne dla nas łaski!!! I o dar potomstwa!!! )
a jutro napiszę Wam jakimi my z mężem modlimy się modlitwami
Dziś zaczynamy nowenne do św RityDrzwiona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModlitwa o łaskę macierzyństwa:
Maryjo, Matko Jezusa! Pod swoim sercem nosiłaś Zbawiciela świata. Dzięki łasce Ojca naszego w niebiosach poznałaś czym jest radość i ból macierzyństwa. Znasz moje imię. Znasz moją udrękę i smutek. Z ukochanym małżonkiem nie możemy doczekać się upragnionego dzieciątka. Wierzę, że dziecko przychodzi na świat dlatego, że tego chce Bóg. Dlatego z głęboką wiarą i ufnością błagam Cię o wyproszenie u Stwórcy łaski macierzyństwa. Amen.vanessa, Manieczka86, Iownka, maleńka29, Drzwiona, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Modlitwa o łaskę macierzyństwa:
Maryjo, Matko Jezusa! Pod swoim sercem nosiłaś Zbawiciela świata. Dzięki łasce Ojca naszego w niebiosach poznałaś czym jest radość i ból macierzyństwa. Znasz moje imię. Znasz moją udrękę i smutek. Z ukochanym małżonkiem nie możemy doczekać się upragnionego dzieciątka. Wierzę, że dziecko przychodzi na świat dlatego, że tego chce Bóg. Dlatego z głęboką wiarą i ufnością błagam Cię o wyproszenie u Stwórcy łaski macierzyństwa. Amen.25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
nick nieaktualny
-
ON zawsze jest pierwszy
Chciałem wyruszyć w drogę, kiedy Ty już szedłeś w moim kierunku.
Chciałem pobiec do Ciebie, ale zobaczyłem, że Ty biegniesz na moje spotkanie.
Pragnąłem zaczekać na Ciebie, ale zrozumiałem, że Ty mnie już oczekujesz
Pragnąłem Cię szukać i ujrzałem, że to Ty mnie poszukujesz.
Pomyślałem: "O już Cię odnalazłem!" ale poczułem się odnaleziony przez Ciebie.
Kiedy chciałem powiedzieć Ci "Tak bardzo Cię kocham" usłyszałem Ciebie mówiącego "Ja bardzo Cię kocham".
Chciałem Cię wybrać, ale Ty mnie wybrałeś.
Chciałem napisać do Ciebie kiedy Twój list dotarł do moich rąk.
Pragnąłem żyć w Tobie i odkryłem Ciebie żyjącego we mnie.
Szedłem, aby prosić Cię o przebaczenie, ale miałem pewność że już mi wybaczyłeś...
Chciałem ofiarować się Tobie kiedy otrzymałem DAR CIEBIE SAMEGO.
Ośmielałem ofiarować Ci moją przyjaźń i otrzymałem Twoją jako podarunek.
Chciałem powiedzieć "Abba, Ojcze", ale Ty wyprzedziłeś mnie mówiąc "Dziecko moje!".
Chciałem odsłonić przed Tobą całe moje życie wewnętrzne i... objawiłeś mi głębię Twojego istnienia.
Pragnąłem zaprosić Cię do serca mego życia i otrzymałem zaproszenie, aby wejść w Twoje.
Pragnąłem uradować się powrotem do Ciebie i odczułem, że cieszysz się z mego powrotu...
Boże mój czy chociaż raz będę pierwszy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 14:53
-
Ania1986 wrote:Modlitwa o łaskę macierzyństwa:
Maryjo, Matko Jezusa! Pod swoim sercem nosiłaś Zbawiciela świata. Dzięki łasce Ojca naszego w niebiosach poznałaś czym jest radość i ból macierzyństwa. Znasz moje imię. Znasz moją udrękę i smutek. Z ukochanym małżonkiem nie możemy doczekać się upragnionego dzieciątka. Wierzę, że dziecko przychodzi na świat dlatego, że tego chce Bóg. Dlatego z głęboką wiarą i ufnością błagam Cię o wyproszenie u Stwórcy łaski macierzyństwa. Amen.
Właśnie tą modlitwą modlimy się razem z mężem ) -
Chcę dołączyć do wspólnej modlitwy o dar macierzyństwa....dla mnie prośba o drugi raz zostania mama...modlę się za Was i za siebie,niech nasza wspólna modlitwa popłynie do Boga i Maryii i niech nam pomogą....
vanessa, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
angel