Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, trzyma kciukasy żeby rosło!

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hydroksyzyny nie powinno się stosować w ciąży, bo przenika przez łożysko. Dlatego ja od owulacji po prostu jej nie biorę. Rzeczywiście stosuje się ją przy depresji, ale to bardziej jako lek uspokajający. Lekarka, która przepisała ten lek wie o tym, że staramy się o dziecko i sama powiedziała, że tutaj są związane ręce. Także liczę na to, że niedługo dopadnie mnie ciążowa senność 😅Jeśli chodzi o hydroksyzynę, to rzeczywiście trzeba dostosować daje do siebie, bo za mała nic nie zdziała, w po zbyt dużej rzeczywiście ciężko funkcjonować kolejnego dnia.

Melatoninę już przerabiałam, niestety bez skutków. Ogólnie w kwestii bezsenności przerobiłam już wszystko - nie oglądam nic przed snem, nie biorę telefonu do ręki, czytam książki na czytniku i bez mocnego światła (staram się wybierać jakieś nudne 🤭), staram się chodzić spać o regularnych porach, nie objadam się przed snem, piję melisę. I nic... Jak mam nie spać, to nie śpię, nawet jak mam za sobą intensywny dzień. A jak mam zasnąć, to bez problemu padnę, nawet jeśli kwadrans wcześniej zjadłam kebaba 🤪

Zaciekawiłaś mnie z tym olejkiem lawendowym. Akurat ostatnio robiłam KatarKiller Pana Tabletki i go stosowałam, także akurat mam w domu. Chyba wypróbuję 😊

A o Ashwagandzie w ciąży jeszcze poczytam.

Na bezsenność polecam spróbować wypicie szklanki mocno chmielonego piwa jakiegoś dobrego IPA, śpi się po tym jak dziecko :) bezalkoholowe też można takie kupić tylko trzeba pewnie dłużej szukać. A jeśli nie to, to mnie w 30 sekund usypia orgazm :P
    To tak jeśli chodzi o naturalne środki nasenne :D mąż też cierpiał na bezsenność i jakoś zwalczyliśmy :)
    ultramaryna_ wrote:
    Beta 8
    Progesteron 10.5

Za dwa dni pewnie powtórka. Już próbowałam skontaktować się z lekarzem, co o tym myśli i co z lekami… Odpowiedź raczej jutro 😥

Gratulacje! Widocznie beta dopiero startuje :) trzymam obydwa kciuki i nie puszczam! :*
    Alesiamum wrote:
    Ja już po monitoringu. Jednak pomimo naprzemiennego bólu jest jeden pęcherzyk z lewej strony, ma 21mm, dostałam ovitrelle i 🔥🔥🔥
    Oby coś z tego było 🤞🤞🤞

Owocnego działania :D <3

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    U mnie dziewczyny wczoraj było doprawienie czyli przytulanki były 3,2,1dzien przed. Dziś dostałam owu. Jestem tego pewna. Takie mega napuchnięcie brzucha. Więc niestety nie trafiłam z owulacją bo dziś męża już nie ma. Mam nadzieję że przed owu coś da w staraniach. Poza tym jestem przekonana że dwa pęcherzyki bo wczoraj to jeden mocno, to drugi. Chyba że jutro może coś da z przytulankami? Ale pewnie nie… szkoda bo myślałam że wczoraj owu i taka zadowolona byłam… a to jednak dziś.. pik rano wyszedł wściekło pozytywny czyli znowu hormony sobie ze mnie jaja robią.

Pytanie czy przytulanki 12h przed owu coś dadzą czy nie…

Oczywiście, że dadzą! Seks na pięć dni przed owulacją to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi około 10 procent. Seks w dniu owulacji lub dwa dni przed nią, szanse na zajście w ciążę wynoszą około 30 procent.
    Także nic się nie martw, męskie kijanki są cierpliwe i do 5 dni mogą nawet czekać na jajko ;D

Zimozielona, Malamia, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    U mnie dziewczyny wczoraj było doprawienie czyli przytulanki były 3,2,1dzien przed. Dziś dostałam owu. Jestem tego pewna. Takie mega napuchnięcie brzucha. Więc niestety nie trafiłam z owulacją bo dziś męża już nie ma. Mam nadzieję że przed owu coś da w staraniach. Poza tym jestem przekonana że dwa pęcherzyki bo wczoraj to jeden mocno, to drugi. Chyba że jutro może coś da z przytulankami? Ale pewnie nie… szkoda bo myślałam że wczoraj owu i taka zadowolona byłam… a to jednak dziś.. pik rano wyszedł wściekło pozytywny czyli znowu hormony sobie ze mnie jaja robią.

Widziałam kiedyś statystyki, że zdecydowana większość ciąż to ciąże ze stosunków przed owu, a nie w dzień owu :) bądź dobrej myśli, trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:19

Zimozielona lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pytanie skoro owu dziś czy tego dupka nie zacząć od piątku a nie od jutra… pewności żadnej nie mam czy jutro znowu nie będzie jazdy ze może owu była wieczorem albo rano. Nie wiem czy profilaktycznie nie zacząć dupka o jeden dzień później skoro dziś wydaje mi się że jest owu. Żebym nic tam nie zablokowała?hm?

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Jutro mam powtórzyć betę i przyjść na 19.30 na wizytę.
    Doktor się ze mną skontaktował.
    Kochana trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za wyniki ✊🍀 wiem że to będzie dla Ciebie najbardziej stresująca doba ostatnimi czasy, ale zajmij sobie czymś głowę teraz żeby nie zwariować 🥺😘 pomyślności ❤

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Plemniki muszą dotrzeć do komórki jajowej no i żyją też dosyć długo także nie martw się😊 12h przed owu to idealny czas !

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna Trzymam kciuki za jutrzejsza betę oraz wizytę!! Mocno mocno mocno!!!!👌👌👌👌👌👌👌

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Jutro mam powtórzyć betę i przyjść na 19.30 na wizytę.
    Doktor się ze mną skontaktował.
    Kciuki!

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tej całej drożności i oba jajniki są drożne :D wiec bardzo się cieszę! Dodatkowo na prawym jajniku mam pęcherzyk 18mm w 12dc wiec tragedii nie ma :D

bonassola, Pati2804, Prezesoowa, Malamia, Mikea, Dropsik lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna super, że lekarz Ci odpisał tak szybko i że jutro wizyta 🤞🏼🤞🏼 Koniecznie daj znać co powie.

@Zaczarowan super wieści 😍

Zaczarowan, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Teraz pytanie skoro owu dziś czy tego dupka nie zacząć od piątku a nie od jutra… pewności żadnej nie mam czy jutro znowu nie będzie jazdy ze może owu była wieczorem albo rano. Nie wiem czy profilaktycznie nie zacząć dupka o jeden dzień później skoro dziś wydaje mi się że jest owu. Żebym nic tam nie zablokowała?hm?

Jeśli dopiero dzisiaj był pik to myślę że możesz się wstrzymać z dupkiem te dwa dni, bo owu może być i jutro nad ranem czy po południu. A nic się nie stanie jak weźmiesz później :)
    Z przytulankami wszystko dobrze wycelowalas :) lepiej niech plemniki poczekają na jajeczko, niż miałoby być odwrotnie :)

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Byłam na tej całej drożności i oba jajniki są drożne :D wiec bardzo się cieszę! Dodatkowo na prawym jajniku mam pęcherzyk 18mm w 12dc wiec tragedii nie ma :D
    No to elegancko! 😊 a jak sam zabieg ?

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majuna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna_ trzymam kciuki za przyrost! Wszystko pewnie dopiero startuje stąd też blade kreseczki. Będzie dobrze. ✊

@Zimozielona tak jak dziewczyny już napisały, dobrze celowałaś. Lepiej, żeby plemniki czekały. :)

@Zaczarowan same dobre informacje! 😉😉😉

Zaczarowan, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

No pewnie, że to wystarczy :) To jest super trafione w takim razie i tylko czekać na efekty. Najlepiej jak plemnik czeka na komórkę a nie odwrotnie.

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No to elegancko! 😊 a jak sam zabieg ?

Wiesz co, nie było jakoś strasznie. Czułam tylko nieprzyjemne uczucie i lekki ból przy nakładaniu cewnika, a tak to jak zwykle badanie ginekologiczne :) wiec dziewczynki- polecam, nie ma czego się bać.

Pati2804, Dropsik, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Beta 8
    Progesteron 10.5

Za dwa dni pewnie powtórka. Już próbowałam skontaktować się z lekarzem, co o tym myśli i co z lekami… Odpowiedź raczej jutro 😥

Wooow, super ♥️ Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ✊

A przypomnij mi, to 12 dpo?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan super wieści z tą drożnością! Dobrze, że nie bolało. A jak się teraz czujesz? No i jeszcze pęcherzyk się szykuje, także 🔥✊

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Z surowego ? I co jeszcze dodajesz ?

Tak, z surowego 😊 Ja dodaję jogurt naturalny, koperek, pierś ziołowy i sól do smaku. Dziewczyny pisały też o wersji z serem żółtym i jajkiem, a gdzieś mi mignęła kiedyś z kukurydzą i orzeszkami.

Pati2804 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa - dzięki za porady 🙂 Poszukam bezalkoholowego piwa w takim razie. A jeśli chodzi o orgazm, to u mnie działa zupełnie odwrotnie 🤭 Bo to kwestia chmielu, dobrze rozumiem?

Bezsenność to paskudna rzecz, także dobrze, że Twój Mąż już jakoś się z nią uporał 💪

A Ty jak się masz? Pamiętaj, że jak potrzebujesz się wygadać, to dawaj, my wysłuchamy ♥️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ