Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaura wrote:Jestem 3dpo i mam tak samo z analizowaniem ewentualnych symptomów, chociaż w tym cyklu staram się sobie tłumaczyć, że te symptomy wczesnej ciąży są takie same jak symptomy na @ i w ogóle to bez sensu zaprzątać sobie głowę tym tak wcześnie 🤪
Kiedy zamierzasz testować? 😁
Mnie biały test boli tak samo jak @, ale w poprzednich cyklach nawet po ⚪️ potrafiłam się wciąż łudzić i przy 🐒 doznać zawodu drugi raz.
Więc teraz czekam do dnia @. Według Flo i Premom 3 luty, więc jeśli nie zacznę plamić wcześniej to pewnie wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 11:44
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Maniaaa. wrote:Dziewczyny !! Czy wy tu widzicie kreskę ? Czy ja mam zwidy ? Dziś 8 dpo . Cała się trzęsę
online2jpg
Widać widać 🩷Maniaaa. lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Maniaaa. wrote:Dziewczyny !! Czy wy tu widzicie kreskę ? Czy ja mam zwidy ? Dziś 8 dpo . Cała się trzęsę
online2jpg
Piękna krecha 😍 I to 8 dpo, coś niesamowitego!
PS. Dajesz nadzieję z tą zgagą, nie łączyłam jej z objawami na tak wczesnym etapie 🤭
A to poranny mocz czy jakoś w ciągu dnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 11:56
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Piękna krecha 😍 I to 8 dpo, coś niesamowitego!
PS. Dajesz nadzieję z tą zgagą, nie łączyłam jej z objawami na tak wczesnym etapie 🤭
A to poranny mocz czy jakoś w ciągu dnia?MummyYummy lubi tę wiadomość
-
online2jpg
Widzę kreskę!Maniaaa. lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Ja pracowałam zdalnie 1,5 roku i bardzo źle wpłynęło to na mnie psychicznie. Teraz tylko stacjonarnie, ale pomimo bycia introwertykiem mi to odpowiada, w biurze mamy ciszę i spokój.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Sparky wrote:I zgagę miałaś już od początku ciąży? Współczuję 😬 U mnie pojawiła się w trzecim trymestrze i to było straszne, uwielbiałam chodzić w ciąży, ale marzyłam o końcu zgagi 😂😂
KarolinaJ0702, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySikoreczkaaa, trzymam kciuki za wyniki!
@Mania, ja też widzę ❤️
Co do jeżdżenia do biura to jest to mój największy koszmar 🤣 nie umiem sobie teraz wyobrazić jakim cudem znosiłam codzienne jeżdżenie przed pandemią, teraz po 2 dniach w biurze jestem bardziej styrana niż po całym tygodniu na zdalnym. No a właśnie te 2 dni (czasem zdarza się, że mniej muszę tam być). Tak się rozleniwiłam, że w ogóle nie rajcuje mnie szykowanie siebie, zarcia, nie mówiąc już o dojedzie. Poza tym moja wewnętrzna sknera płacze za każdym tankowaniem i opłacaniem parkingu, bo mam biuro w centrum miasta, a że porobili strefy parkowania z kosmicznymi cenami to już się nie da na dziko parkować i muszę korzystać z pracowniczego parkingu, którego cena jest mniej kosmiczna 🥹Maniaaa., Sikoreczkaaa, Mikea lubią tę wiadomość
-
online2jpg
Ja widzę! Gratulacje wybierasz się na betę ?Maniaaa. lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Ja widzę! Gratulacje wybierasz się na betę ?
KejtKa, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Sikoreczkaaa, trzymam kciuki za wyniki!
@Mania, ja też widzę ❤️
Co do jeżdżenia do biura to jest to mój największy koszmar 🤣 nie umiem sobie teraz wyobrazić jakim cudem znosiłam codzienne jeżdżenie przed pandemią, teraz po 2 dniach w biurze jestem bardziej styrana niż po całym tygodniu na zdalnym. No a właśnie te 2 dni (czasem zdarza się, że mniej muszę tam być). Tak się rozleniwiłam, że w ogóle nie rajcuje mnie szykowanie siebie, zarcia, nie mówiąc już o dojedzie. Poza tym moja wewnętrzna sknera płacze za każdym tankowaniem i opłacaniem parkingu, bo mam biuro w centrum miasta, a że porobili strefy parkowania z kosmicznymi cenami to już się nie da na dziko parkować i muszę korzystać z pracowniczego parkingu, którego cena jest mniej kosmiczna 🥹
O ból przy tankowaniu to tak rozumiem parking pod pracą mam na szczęście na identyfikator darmowy. Przy tankowaniu boli podwójnie, bo zmieniliśmy ostatnio samochód i koszty dojazdu mam 3x tyle co normalnie, więc boli oj boli i czeka mnie to jutro ...When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
online2jpgManiaaa. lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Widzę! Piękna kreska i jak wcześnie! Może owu była wcześniej?
-
No ja ze swojej strony zakończyłam mordowanie męża w tym cyklu. Co ma być to będzie.
Wyjątkowo późna owulacja, hormony rozjechane w tym cyklu jak w wesołym miasteczku. Po tym poronieniu pierwszy cykl więc i beta hcg pewnie była w 1dc.
Wyszło finalnie że najprawdopodobniej podwójna owulacja i liczę że dziś czyli w 19dc (24h po Mega Piku). W 11dc dwa jajniki z pęcherzykami 11mm, czyli dziś by wypadały na koło 25mm/26mm.
Przytulanki od 6dc co 2-3dni.
W dni płodne-
15dc, 16dc, 17dc, 19dc
18- objawy brzuchowe owu plus pozytywny test owu jak ta lala
Zrobiłam co mogłam:) jutro startuje z dupkiem i odliczanie. Bede testować 06.02 12dpo i 10dzien z dupkiem. I nie złamie się z testowaniem wcześniej💪
Odstawiam magnez ( gin kazał ze przez za duża ilość może źle się przesuwać zapłodniona komórka bo za mało mikro skurczów będzie), wiesiolek, inofolic i zostawiam tylko eutyrox, dopegyt i prenatal uno. Mężowi też obiecałam tydzień przerwy w suplach więc tylko Wit D będzie brał.
I teraz akurat lecę w wir pracy. Zarówno w jeden jak i drugiej mam tyle że jak zakopie się to nie będę wiedzieć kiedy 12dni minie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 12:53
Alesiamum, Dropsik, bonassola, Malamia lubią tę wiadomość
-
online2jpg
U mnie dziś też 8dpo i aż mam ochotę kupić już test 😃Maniaaa., Pati2804 lubią tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
Nusia28 wrote:Pięknie widać kreskę 😍 gratuluję
U mnie dziś też 8dpo i aż mam ochotę kupić już test 😃Prezesoowa, Nusia28, Maniaaa., Mikea, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość