Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia900609 wrote:Glukoza 5,66 norma poniżej 5
Insulina 5.9 w normie
Kwas foliowy 5.30
B12 291
Ferrytyna 14
Nie badałam homocysteiny
Kwas foliowy poniżej 12 to bardzo mało. Czy suplementujesz aktywny folian?
Ferrytyna bardzo mało, najlepiej 50-60. Czy robilas coś w tym kierunku? Bo jeśli wprowadziłaś dietę pod tym kątem, a nie ma efektów to musisz zbadać się pod kątem pasożytów itp bo mogą jelita nie wchłaniać i dlatego niska. Pytanie czy odpowiednio jesz, czy badałaś to wcześniej i jak się czujesz bo taka niska ferrytyna to daje mnóstwo objawów.
B12 też mało, ale jeśli będziesz suplementować odpowiednią formę czyli aktywna jak metylokobalaminę to podniesiesz.
Zbadaj homocysteine jak będziesz sobie jeszcze kiedyś robić badania krwi. Ale jak masz niedobór kwasu foliowego i B12 to możesz mieć tutaj też nieodpowiedni poziom.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny! Ja was przepraszam, ale tak mi właśnie zawirowała sytuacja z pracą, że ja chyba będę musiała chwilę się wstrzymać ze staraniami.
📣czy któraś z nas jeszcze była chętna żeby przygarnąć pączusiowo/walentynkowo/lutowy wątek?📣
Zaproponowali mi po feriach zimowych stanowisko, które bardzo chciałam, w placówce, w której chciałam się znaleźć. I mam teraz parę dni na podjęcie decyzji. Aż jestem cała w skowronkach i zaczynam myśleć, że to tak właśnie miało być. Omg omg! Co za dzień! Dosłownie może tak miało byc! Mam jeszcze czas. W pracy nic nie mówię, tam jeszcze nie odpowiadam, w sobotę dalej bez zmin skoczę na wyniki i umówię się do ginka. I chyba wtedy podejmę decyzję ostatecznie.
Mika1992, Kompotlinka, Angel93, askowe, Witynja, Iskierka ✨, Kleo10, KAaareii, yoreva, Dzydzy, Atomówka lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Chętnie do Was dołączę dziewczyny 😉Mika1992 wrote:Insulinka, możemy się na wątku wspierać jeśli chodzi o spadek wagi. Ja teraz też niskie IG, ruch, mam też zalecony Siofor 500 1x wieczorem podczas kolacji. Czytałam, że często jest tak że zdrowa dieta i ruch naprawdę poprawiają wiele wyników, a do tego jak coś jednego nie działa w naszej gospodarce hormonalnej to i reszta zaczyna nawalać...
Mika1992 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Kasiu, nie ma co się dołować 😉 ja mam jeszcze niższą witaminę D3, wysoką insulinę, niską B12... I mój mąż też ma słabe wyniki. Ale jak przykłady dziewczyn, które są i były z nami pokazują - nie potrzeba idealnych warunków, czasami wręcz można nazwać cudem to, że się udało. Musimy wierzyć, że to może spotkać i nas, a po ludzku robić co w naszych rękach 😊Kasia900609 wrote:Do tego moje wyniki są chyba słabe. Podwyższona glukoza, niska ferrytyna, wit d3 tylko 34 i nisko kwas foliowy oraz b12. Plus słabe nasienie męża .
Mika1992, Basiax, KAaareii lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Buburuza wrote:Dziewczyny! Ja was przepraszam, ale tak mi właśnie zawirowała sytuacja z pracą, że ja chyba będę musiała chwilę się wstrzymać ze staraniami.
📣czy któraś z nas jeszcze była chętna żeby przygarnąć pączusiowo/walentynkowo/lutowy wątek?📣
Zaproponowali mi po feriach zimowych stanowisko, które bardzo chciałam, w placówce, w której chciałam się znaleźć. I mam teraz parę dni na podjęcie decyzji. Aż jestem cała w skowronkach i zaczynam myśleć, że to tak właśnie miało być. Omg omg! Co za dzień! Dosłownie może tak miało byc! Mam jeszcze czas. W pracy nic nie mówię, tam jeszcze nie odpowiadam, w sobotę dalej bez zmin skoczę na wyniki i umówię się do ginka. I chyba wtedy podejmę decyzję ostatecznie.
Jak się nikt nie zgłosi to mogę kontynuować
I gratulacje!!! Super info!!
Buburuza, Witynja lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Helenka22 wrote:Od kiedy masz nietolerancje histaminy? I jak do tego doszłaś, że z tym masz problem?
Miałam jakieś 6 lat temu. Zaczęło się przed pandemią. Zawsze byłam alergiczką, ale w pewnym momencie - koszmar. Pokrzywka - wszędzie, szczególnie na rękach, szyi, dekolcie, twarzy. Musiałam odstawić wszystko. Piłam tylko wodę, jadłam ryż, cukinię, twaróg, kukurydziane płatki, bezglutenowy makaron. I po 3 miesiącach było już ok. Pamiętam że robiłam wtedy jeszcze jakieś badania, potem współpracowałam z jedną alergolog-internistką. Dużo pomogły mi też grupy na FB.👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Lady A. wrote:Chętnie do Was dołączę dziewczyny 😉
Ale super ❤️ no to luty jest nasz!!
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Miałam jakieś 6 lat temu. Zaczęło się przed pandemią. Zawsze byłam alergiczką, ale w pewnym momencie - koszmar. Pokrzywka - wszędzie, szczególnie na rękach, szyi, dekolcie, twarzy. Musiałam odstawić wszystko. Piłam tylko wodę, jadłam ryż, cukinię, twaróg, kukurydziane płatki, bezglutenowy makaron. I po 3 miesiącach było już ok. Pamiętam że robiłam wtedy jeszcze jakieś badania, potem współpracowałam z jedną alergolog-internistką. Dużo pomogły mi też grupy na FB.
Kurcze ja od kwietnia tego roku zauważyłam nietoelrancje i to ewidentnie jest histamina, bo nie moge nic z orzechami, podmidorami, awokado, kiszonki itd i tez własnie specyficzna, swędząca wysypka na szyi. Robiłam sobie diete antyhistaminową jakoś 6 tygodni i niestety prpboem nie minął, teraz w grudniu odrobaczałam się i zobaczymy czy to pomoże, na ten moment nie testuje jeszcze czy się udało, bo według dr. GPT powinnam dać jeszcze z 6 tygodni na regeneracje jelit -
Helenka22 wrote:Kurcze ja od kwietnia tego roku zauważyłam nietoelrancje i to ewidentnie jest histamina, bo nie moge nic z orzechami, podmidorami, awokado, kiszonki itd i tez własnie specyficzna, swędząca wysypka na szyi. Robiłam sobie diete antyhistaminową jakoś 6 tygodni i niestety prpboem nie minął, teraz w grudniu odrobaczałam się i zobaczymy czy to pomoże, na ten moment nie testuje jeszcze czy się udało, bo według dr. GPT powinnam dać jeszcze z 6 tygodni na regeneracje jelit
Musisz troszkę dłużej wytrzymać z tą Dietą. Proponuję też sprawdzić alergie krzyżowe. Bo ja mam na roztocza, pyłki i to się też krzyżuje z pokarmem. Są fajne grupy na FB o tym, może tam cię jeszcze ktoś pokieruje?
Helenka22, Jupiter lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Od razu przy badaniu nasienia robili posiew. Więc czekamy. A na resztę jak mówisz się wybierze.BuBu90 wrote:Jak są leukocyty to trzeba zrobić posiewy - z nasienia, spod napletka, z moczu. Jeśli chodzi o morfologię to dokładnie to samo. Jest jakiś stan zapalny o tym świadczą leukocyty, ten stan zapalny może obniżać parametry nasienia 😉 co do Twoich starań to ja nie wiem jakie są inne parametry nasienia ale jak w normie to bym się tą morfologią średnio przejmowała 😉 staraj się, mój mąż miał 8 mln plemników w całości nasienia i 1% morfologii a zaszłam w ciążę naturalnie to tak ku pokrzepieniu serc 🤪
Reszta w miarę ok. Ale żywotność plemników ma 53% a norma od 58 w górę. I ruchliwość 25% A+B a całkowity ruch 41%. My się staramy już 4 cykl na stymulacji. -
Buburuza wrote:Dziewczyny! Ja was przepraszam, ale tak mi właśnie zawirowała sytuacja z pracą, że ja chyba będę musiała chwilę się wstrzymać ze staraniami.
Oooo 😁 no gratulacje
Takie niespodzianki sa super fajne i dowartosciowują człowieka. Trzymam kciuki, żeby udało się przejście do wymarzonej pracy!
Tak! Dokładnie tak miało być 🩷
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Wyniki są z wczoraj. Dietę dopiero wprowadzam a suplementy nie wiem zupełnie jakie . A moj lekarz rodzinny mówi że obojętnie jakie. Z objawów to jestem mega mega zmęczona i śpiąca i brak motywacji do działaniaMika1992 wrote:Kwas foliowy poniżej 12 to bardzo mało. Czy suplementujesz aktywny folian?
Ferrytyna bardzo mało, najlepiej 50-60. Czy robilas coś w tym kierunku? Bo jeśli wprowadziłaś dietę pod tym kątem, a nie ma efektów to musisz zbadać się pod kątem pasożytów itp bo mogą jelita nie wchłaniać i dlatego niska. Pytanie czy odpowiednio jesz, czy badałaś to wcześniej i jak się czujesz bo taka niska ferrytyna to daje mnóstwo objawów.
B12 też mało, ale jeśli będziesz suplementować odpowiednią formę czyli aktywna jak metylokobalaminę to podniesiesz.
Zbadaj homocysteine jak będziesz sobie jeszcze kiedyś robić badania krwi. Ale jak masz niedobór kwasu foliowego i B12 to możesz mieć tutaj też nieodpowiedni poziom.
-
Lady A. wrote:Kasiu, nie ma co się dołować 😉 ja mam jeszcze niższą witaminę D3, wysoką insulinę, niską B12... I mój mąż też ma słabe wyniki. Ale jak przykłady dziewczyn, które są i były z nami pokazują - nie potrzeba idealnych warunków, czasami wręcz można nazwać cudem to, że się udało. Musimy wierzyć, że to może spotkać i nas, a po ludzku robić co w naszych rękach 😊
Dziękuję za miłe słowo ❤️ ale jakoś mi ciężko się zrobiło i dobiło to. Czas leci a ja nie umiem cierpliwie czekać , a dwa że nie wiem do końca jak się zabrać za siebie i męża żeby nie przesadzić z suplementacją -
Mika1992 wrote:Musisz troszkę dłużej wytrzymać z tą Dietą. Proponuję też sprawdzić alergie krzyżowe. Bo ja mam na roztocza, pyłki i to się też krzyżuje z pokarmem. Są fajne grupy na FB o tym, może tam cię jeszcze ktoś pokieruje?
Dieta typowo antyhistaminowa zawiera bardzo mało produktórw. Dietetyczka która mnie prowadzila powiedziała, że takie trzymanie sie ścisłej diety wprowadzi mnie jedynie w ogromne niedobory witamin i ona zaleciła poszukiwabie przyczyny - stąd to odrobaczanie -
Kasia900609 wrote:Wyniki są z wczoraj. Dietę dopiero wprowadzam a suplementy nie wiem zupełnie jakie . A moj lekarz rodzinny mówi że obojętnie jakie. Z objawów to jestem mega mega zmęczona i śpiąca i brak motywacji do działania
No nie obojętnie jakie, muszą być w dobranej dawce i odpowiedniej formie. Ja polecam w tej sprawie kontakt z dietetykiem. Sama się wahałam i gubiłam aż w końcu wykupiłam konsultację online. Nie żałuję.
Kasia900609, Jupiter lubią tę wiadomość
👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Do badania nasienia biorą tylko może z 100 plemników, gdzie np może mieć 90 ml plemników, dużo jest przypadków że przy morfologi 0% udaje się naturalnie zajść w ciążęBasiax wrote:Dziewczyny przy tej morfologii 0% gdy inne parapertry męża są w normie można liczyć na ciążę naturalnie? Jak sadzicie ?
Basiax lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego