Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    To po tym jak wzięłaś to prog wystrzelił w górę ale dobrze, że dostałaś więcej ♥️ w sensie na pewno Twojego komfortu psychicznego
    Na prawdę jak położna mi odp z zaleceniem większych dawek to sie uspokoiłam i juz niczym nie martwiłam. Na chwile obecna oczywiście 🫢 za chwile znajdzie sie inny problem 🙈😄

👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (od kilku lat żadnej antykoncepcji)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja - wyhodowano 5 zarodków
    20.08 - transfer zarodka 4AB; 27.08 - ⏸️; 28.08 -🩸6.5 ; 30.08 - 3,3💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu
    10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań
    01.12.2025 - kontrol u gina - torbiel się wchłoneła
    02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
    07.01 - 5dpt ⏸️
    09.01 - 7dpt beta 86,4 ❄️
    12.01 - 10dpt beta 342,6 ❄️
    17.01 - 15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    22.01 - 20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    26.01 - 24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    Na pokładzie jeszcze 3❄️❄️❄️
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Dzisiaj biel. Mogę się zacząć zsuwać z grzbietu 😅

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Reja13 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pięknych bet 🥳 i tulę za biele 🫂
    Wreszcie nadrobiłam kilka stron.
    U nas 150 mkw z garażem i stolarz wreszcie nam rozrysował garderobę + machnęliśmy do sypialni na razie wymiary stolików nocnych i toaletki, więc po wyborze płyty meblowej będziemy działać 💛

Ja od grudnia czytam książki ogrodnicze i wszystko zapisuję i powoli planuję, aby w marcu/kwietniu zacząć sadzić żywopłoty 🌳 na początku cel prywatność, a potem człowiek zabierze się za rabaty 😀

Paula., Basiax, askowe, Mika1992 lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, Omega 3-6, B12, witamina D3, Inozytol, magnez, czysty folian, NAC, cynk
    On: Omega 3-6, czysty folian, magnez, cynk, B12

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Dudu13 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    I był tam ginekolog/położna którzy pobierali wymaz?
    Dzwoniłam dzisiaj na infolinię i powiedzieli mi, że nie muszę się umawiać, na tygodniu pobierają w godzinach pracy laboratorium, głupio byłoby przejechać tyle kilometrów żeby wrócić z kwitkiem. Tak właśnie czytam, że MUCHa lepiej jak jest z szyjki a u nich jest informacja, że może być też z pochwy, no nic zobaczymy w poniedziałek...

Hej, robiłam w diagnostyce w Warszawie 7.01 wymazy z pochwy na grzyby, bakterie tlenowe i beztlenowe oraz panel urogenitalny (MUCH) z szyjki. Pobiera to położna. Nie musiałam się specjalnie umawiać. Nie mam jeszcze wyników mykologii.

Remedios, Lady A. lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 170>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat., Bcomplex, omega, Mg, Zn, folian, wiesiołek, Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 Pregna Start ON, Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC ALC, inozytol, B complex

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️wykluczenie celiaki 🧬 antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, my 7 lat temu wykanczaliamy mieszkanie to ceny byly o polowe nizsze. Jak nam stolarz za zbudowy meblowe w 2 lazienkach policzyl 18tys to maz 2 dni ze mna nie rozmawial :P Dodatkowo w domu te ceny rosna bo powierzchcia jest duzo wieksza niz jak sie ma mieszkanie. Nam juz nieduzo zostalo ale teraz nie mam sil zeby ciagnac to w takim tempie jak wczesniej.

Atomowka mnie nie tyle wspolzycie co po prostu wszystko boli tak, ze jesli mialoby do czegos dojsc to musialabym wziac konskie dawki lekow.

Ja właśnie wczoraj miałam ból po prawej stronie przez cały stosunek, ale to pewnie dobry znak 😅 zwłaszcza że jak patrzę na swoje objawy w szczęśliwym cyklu to też mam zaznaczony ból przy stosunku w okolicy owulacji

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 4dpo i skorzystałam z waszej metody! sprintem dobiegłam do ubikacji żeby z rana siknąć 😅 i jak się wysikałam to sobie na głos powiedziałam „pobite gary, porannego już nie ma, więc dziś już nie myśl”
    Na razie się sprawdza ❤️❤️❤️❤️

Angel93, askowe lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

🫂 ale trzymaj się tam jeszcze za uprzęże. Czytam biel, A nie 🐒 więc 🏐 w grze ❤️

Insulinka lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomówka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma bolesne współżycie podczas owulacji? ☺️

Oj tak. Ja mam tyłozgięcie macicy wiec nawet i bez owulacji ale sa bolesne jak jest inna pozycja a juz w owulacji każda 😅

Atomówka lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    A akurat mam dni płodne. Jakiś śluz się pojawił ale póki co gęsty i tak dumam czy w razie co w przyszłym cyklu włączyć do suplementacji ten olej z wiesiołka, żeby były lepsze warunki, lepszy śluz. Ale jeszcze mam chwilę, żeby w razie co zacząć brać od 1dc. Więc jeszcze podumam. Bierze ktoś ?

Ja też będę włączała ten olej. Zwykle jakiś tam śluz jest mniejszy czy większy ale w obecnym cyklu sachara normalnie

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Angel93 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

Zssuwaj sie powoli bo może jutro albo po jutrze pojawia sie dwie kreseczki

Buburuza lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    🫂 ale trzymaj się tam jeszcze za uprzęże. Czytam biel, A nie 🐒 więc 🏐 w grze ❤️

No mój mózg dalej uważa, że to ciąża 😂 chyba tylko krew go przekona. No, ale boli tak, że wybudziłam się o 7 🥴 W ostatniej ciąży 10dpo był cień, ale chyba częściowo w mojej wyobraźni. Wieczorem dopiero był bladzioch widoczny dla zwykłego śmiertelnika, a 11 dpo rano już "pełnoprawny" cień. No nic. Jeszcze chwilka.

Dobrego dnia Wam dziewczyny życzę ☀️

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Dziś 4dpo i skorzystałam z waszej metody! sprintem dobiegłam do ubikacji żeby z rana siknąć 😅 i jak się wysikałam to sobie na głos powiedziałam „pobite gary, porannego już nie ma, więc dziś już nie myśl”
    Na razie się sprawdza ❤️❤️❤️❤️

Ooo 😁 w tym szaleństwie jest metoda 🤭

Buburuza lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• PsychoKłaczek Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to będzie moja pierwsza wiadomość w waszej spolecznosci - choć czytam was zawzięcie od grudnia.
    Powiedzcie proszę jak radzicie sobie z lękiem i stresem związanym z oczekiwaniem? Da się? Mąż stwierdził że oszalałam bo w tym i tamtym cyklu (2cs teraz) od 8 dpo testowałam i z moczu i z bety.
    Sytuacja wygląda tak, że 8 dpo robiłam bete z krwi negatyw. Od 8 dpo codziennie testy z moczu negatywne do 10 dpo.
    Teraz ratuje mnie to że jesteśmy poza domem i specjalnie ich nie spakowałam żeby zaczekać do tego 12 dpo ale.... to czekanie mnie wykańcza - ogólnie od zawsze moja cierpliwość byla słaba, alenczuje ze tu jest ogromna szkola mojej cierpliwości...

Jak myślicie kiedy najsensensowniej jest robić bete z krwi? Myślałam o 14 dpo - po pierwsze bo mam wolne wtedy, a po drugie nie chciałabym znowu przeżywać że za wcześnie i może jak poczekam to jeszcze coś wyjdzie - z drugiej strony nie chce czekac do terminu miesiączki, bo wisi mi dobra oferta pracy na którą chciałabym być może aplikować- jest realna szansa że mnie wezmą już tam kiedyś pracowałam itp, tylko nie chce tego robić jeśli się okaże że jednak się udało...
    Ale znowu mam poczucie emocjonalne że ja sobie już nie ufam co do objawów- mam poczucie że sobie wmawiam - albo nigdy nie obserwowałam az tak ciała- w tamtym cyklu wszystkie znaki ba ziemi i niebie potwierdziły w mojej głowie ciążę a jednak jej brak. Teraz mam poczucie że się nie uda i nie wiem czy wtl jest sens z nim dyskutować . Moja przyjaciółka 2 razy zaciążyła w 1 CS.... I jakby... jakoś mi było źle jak się tego dowiedziałam- a jednocześnie ona sprawdzała dopiero w dniu miesiączki- totalnie nie ogarniam jak tak się da...

Chyba musialam się po prostu wygadac...
    Z tym dpo to tex tak na bazie wykresu temperatur mi wychodzi ale nie.mam 100 procent pewności że to na pewno tak

Czyli podsumowując jak radzicie sobie z czekaniem...? I bielą wizira?

• Monikaa1311 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Moja beta z wczoraj 80,6 U/l (11 dpo). Progesteron 32,600 ng/ml. Mam z poprzedniej ciąży luteinę, myślicie, że nie zaszkodzi dołączyć? Jutro będę powtarzać betę, czy progesteron też jeszcze lepiej powtórzyc? Kontaktowałam się z lekarzem, ale jeszcze nie odpisał...

Ostatnia ciąża poronina w 9 tyg, ale od początku przyrosty bety były słabe, tzn co dwa-trzy dni tylko się podwajala, więc liczę, że jutrzejszy wynik będzie dużo wyższy i znowu mam stresa 🤭
    Niby minimum to 66% ale lekarz mówił mi już w tamtej ciąży, że na samym początku powinna iść w górę bardzo szybko.

W tym cyklu, mój pęcherzyk w dniu owulacji miał tylko 18 mm lub był o dzień większy, bo dokładnie nie wiem którego dnia wystąpiła (doktor mówił, że troszkę mały). A i wyjątkowo śluzu płodnego nie widziałam w ogóle, to już szok dla mnie, bo co miesiąc dosłownie w nim pływałam. Cykl był dla mnie stracony, więc trochę w głowie odpuszczony. Po kilku dniach piersi urosły tak strasznie i stąd zaczęłam się zastanawiać, czy jednak się nie udało. Jak się okazało,nie wiem jakim cudem, z tym mini pęcherzykiem i brakiem śluzu się udało. Może cos jest z tą głową jednak i odpuszczeniem- nie wiem. Piszę to, żebyście nie traciły nadziei nigdy, bo kiedy wszystko mówi, że źle jest to może być odwrotnie.

Trzymam za Was wszystkie kciuki 💪🏽

Nutka15, Basiax, Kompotlinka, Paula., Angel93, Atomówka , Ounai lubią tę wiadomość

👩 36 🧑43

*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
    * 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
    * poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
    *11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
    17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
    19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
    23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l

*wizyta 27.01.2026r.
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w mieszkanku 70 m/2 ale jesteśmy na etapie budowy domku 250 m/2 z garażem dwustanowiskowym. Jesteśmy na etapie wykańczania. Właśnie czekamy na wizualizację od projektanta.
    Za rok planowana wprowadza. 🙈 budujemy się już chwilkę bo 3 lata, ale działamy bez kredytu i pożyczek.
    Również gratuluję kresek, pięknych bet i trzymam kciuki 🤩🤩🤩 ja nie testuje w tym miesiącu za wcześnie.

Pakiet podstawowy przeciw zakrzepicy czyli wrodzone predyspozycje wyszedł dobrze, antyfosfolipidy igg dobrze, ana dodatnie, ale w ana 3 wszystko dobrze I w ana 2 dobrze tylko jedna rzecz dodatnia dfs70 czy jakoś tak. Czytałam natomiast, że to nic takiego i nie wpływa na płodność itd I czesti przez to jest wynik dodatni. Hashimoto brak. Tarczyca w normie. Zastanawiam sie co jeszcze mogę zbadać na własną rękę?? Powinnam dorobić te antyfoalolipidy igm? Czy rozszerzyć diagnostykę przeciw zakrzepicy nabytej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 09:22

• Remedios Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrzucili mi tą receptę, czyli chyba wypróbowanie utrogestanu się jednak nie uda w tym cyklu 🫣

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • aszin Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja nie czytam na bieżąco, ale robiłaś może biopsję endometrium? Stan zapalny również może być przyczyną ciąż biochemicznych. Nasienie męża w porządku? Jeśli było robione podstawowe, to warto rozszerzyć je o fragmentację DNA.

Basiax lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Dzydzy Znajoma

Wysłany: 18 stycznia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Cześć dziewczyny, to będzie moja pierwsza wiadomość w waszej spolecznosci - choć czytam was zawzięcie od grudnia.
    Powiedzcie proszę jak radzicie sobie z lękiem i stresem związanym z oczekiwaniem? Da się? Mąż stwierdził że oszalałam bo w tym i tamtym cyklu (2cs teraz) od 8 dpo testowałam i z moczu i z bety.
    Sytuacja wygląda tak, że 8 dpo robiłam bete z krwi negatyw. Od 8 dpo codziennie testy z moczu negatywne do 10 dpo.
    Teraz ratuje mnie to że jesteśmy poza domem i specjalnie ich nie spakowałam żeby zaczekać do tego 12 dpo ale.... to czekanie mnie wykańcza - ogólnie od zawsze moja cierpliwość byla słaba, alenczuje ze tu jest ogromna szkola mojej cierpliwości...

Jak myślicie kiedy najsensensowniej jest robić bete z krwi? Myślałam o 14 dpo - po pierwsze bo mam wolne wtedy, a po drugie nie chciałabym znowu przeżywać że za wcześnie i może jak poczekam to jeszcze coś wyjdzie - z drugiej strony nie chce czekac do terminu miesiączki, bo wisi mi dobra oferta pracy na którą chciałabym być może aplikować- jest realna szansa że mnie wezmą już tam kiedyś pracowałam itp, tylko nie chce tego robić jeśli się okaże że jednak się udało...
    Ale znowu mam poczucie emocjonalne że ja sobie już nie ufam co do objawów- mam poczucie że sobie wmawiam - albo nigdy nie obserwowałam az tak ciała- w tamtym cyklu wszystkie znaki ba ziemi i niebie potwierdziły w mojej głowie ciążę a jednak jej brak. Teraz mam poczucie że się nie uda i nie wiem czy wtl jest sens z nim dyskutować . Moja przyjaciółka 2 razy zaciążyła w 1 CS.... I jakby... jakoś mi było źle jak się tego dowiedziałam- a jednocześnie ona sprawdzała dopiero w dniu miesiączki- totalnie nie ogarniam jak tak się da...

Chyba musialam się po prostu wygadac...
    Z tym dpo to tex tak na bazie wykresu temperatur mi wychodzi ale nie.mam 100 procent pewności że to na pewno tak

Czyli podsumowując jak radzicie sobie z czekaniem...? I bielą wizira?

Co do czekania i bieli się nie wypowiem, ale czemu nie chcesz aplikować do pracy? Przecież jeśli w tym cyklu się nie uda zajść to chyba nie zamierzacie zaprzestać? Więc za miesiąc będzie znów to samo. Jak zmieni się sytuacja jeśli teraz się nie udało, zaaplikujesz, przyjmą Cię i za miesiąc się uda? Chce tylko napisać że jeśli to dobra oferta, która może podnieść twój komfort życia to może warto przemyśleć tą decyzję :)

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Odrzucili mi tą receptę, czyli chyba wypróbowanie utrogestanu się jednak nie uda w tym cyklu 🫣
    Dziwne bardzo. Musiałaś jakoś źle trafić. Mnie nawet nie pytali o nic 🤨

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 10.02 ponowna histeroskopia
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Dziwne bardzo. Musiałaś jakoś źle trafić. Mnie nawet nie pytali o nic 🤨

Na której stronie zamawiałaś?

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ