Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny, korci mnie żeby jutro siknąć :/ planowałam testowanie na 3.01 - 12 dpo. Jutro mam 10 dpo, objawy są, cyce bolą, temperatura rośnie i w brzuchu plumka jak w poprzedniej ciąży... Niech mnie ktoś na ziemię sprowadzi, bo oszaleję :/
    Sikaj :)

    Sasanka5 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny, korci mnie żeby jutro siknąć :/ planowałam testowanie na 3.01 - 12 dpo. Jutro mam 10 dpo, objawy są, cyce bolą, temperatura rośnie i w brzuchu plumka jak w poprzedniej ciąży... Niech mnie ktoś na ziemię sprowadzi, bo oszaleję :/
    Alex testuj jutro, bo inaczej na pewno oszalejesz skoro objawy są :)

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już oszalałam. Ale wytrzymam do jutra. 1 stycznia to termin mojego pierwszego porodu, czas osłodzić sobie ten czas...

    Nona lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:46

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ruda Maruda musimy się kiedyś umówić :) mieszkam blisko :P

    Jak najbardziej może jakaś kawa wejdzie :)

    Nona lubi tę wiadomość

  • Ani0nka Autorytet
    Postów: 2715 3239

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti odebrałam wyniki
    TSH 2,49 (0,27-4,20 norma) czyli samo się obniżyło bo miałam 2,9
    ATG 71,38 (0,0-115)
    ATPO 11,4 (0,0-34,0)
    Witamina B12 286pg/ml (191-663)

    Czyli problemów z tarczyca nie mam chyba?

    Syn Aleksander ur.17.10.2019 ❤️❤️❤️
    zrz6i09kpele0f6r.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

    Jestem tu pierwszy raz,

    Pierwsze starania w kwietniu 2017 - po pierwszym cyklu starań udało się, byłam w ciąży, a już w 8 tygodniu poroniłam. Poronienie zatrzymane, szpital, wywołanie, łyżeczkowanie - masakra... potem 6 miesięcy przerwy; nowa praca, kolejne 3 miesiące wstrzymania od starań.
    Leczę się na niedoczynność tarczycy od 2015 r.
    Teraz staramy się już 9 miesięcy - dla mnie to jak wieczność, zwłaszcza, że myślałam, że uda się tak jak za pierwszym razem.

    testowanie zaczynam w naszą 10 rocznicę bycia razem - 2 stycznia - proszę o dopisanie :)
    Liczę na ten wyjątkowy prezent :)


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 14:26

    Nona, Beti82, Izaw lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Beti odebrałam wyniki
    TSH 2,49 (0,27-4,20 norma) czyli samo się obniżyło bo miałam 2,9
    ATG 71,38 (0,0-115)
    ATPO 11,4 (0,0-34,0)
    Witamina B12 286pg/ml (191-663)

    Czyli problemów z tarczyca nie mam chyba?

    Według mojego lekarza - tsh przy staraniach powinno być poniżej 2. Taka wartość jest w normie, ale nie przy staraniach.

    Nona lubi tę wiadomość

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6767 6056

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Beti odebrałam wyniki
    TSH 2,49 (0,27-4,20 norma) czyli samo się obniżyło bo miałam 2,9
    ATG 71,38 (0,0-115)
    ATPO 11,4 (0,0-34,0)
    Witamina B12 286pg/ml (191-663)

    Czyli problemów z tarczyca nie mam chyba?
    Witaminke musisz suplementować bo za mało jest.Troszke to Tsh jednak do zbicia .Porozmawiaj z ginem bo tu pewnie najmniejsza dawka leku wystarczy.

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka TSH może się wahać, ale i tak masz za wysokie na starania. Najlepiej udać się do endokrynologa. B12 też bardzo nisko moim zdaniem.

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że TSH jest zależne od fazy cyklu ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, jesz mięso ?

    Zazwyczaj wegetarianie i weganie przy braku suplementacji mają taki wynik B12.

    Zrób może sobie jeszcze żelazo i ferrytynę.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:46

    Stokrotka06400 lubi tę wiadomość

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem w kwietniu 2 rocznica ślubu, a w czerwcu 11 lat razem :) Mam nadzieję, że do tego czasu będę już pomykać z wielkim brzuchem :)

    Jutro zaczynam testowanie chyba :)

    Stokrotka06400, Beti82, Magda - mbc, Izaw lubią tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Też bym zbijala tsh.

    Stokrotko, witaj u nas. My z mężem mamy 10 rocznicę pierwszej randki w marcu :)

    Napisz nam skąd jesteś, bierzesz jakieś suplementy, jaki pomysł na ten cykl?

    Hej :)
    jestem z Warszawy, suplementuję się na zmianę Vitamin Plus MaMa i Folik - od ponad roku (PS. Vitamin Plus Mama jest super na włosy :) - polecam!)
    do tego od 2 weekendów zwiększona dawka Euthyroxu - w dni robocze 50, w weekend 75.

    W połowie grudnia mieliśmy iść na wizytę do Invimed kliniki leczenia niepłodności(nie doszła do skutku - mój mąz nieogar nie wziął portfela i nie mogliśmy się zarejestrowac bez dokumentu- wrr) - żeby zweryfikować teorie lekarzy (wciąż zbijamy TSH - wahające 2,5-2,0 - żeby było poniżej 2,0 ; dodatkowo podwyższona prolaktyna - sterusująca praca z mobbingiem - rzuciłam pod koniec listopada - szukam nowej - i już w grudniu prolaktyna spadła o 300 jednostek!) Lekarze mówią też, żeby wyluzować i do roku na spokojnie się nie stresować. Tylko ja mam w 2019 32 lata i chyba już pora! Wizyta w Invimed zaplanowana na 14 stycznia - mam nadzieję, że nie będziemy musieli iść.

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:46

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Stokrotko, ja 36, mąż 42. Luzik. Pierwsze robiłam jak byłam w Twoim wieku :)
    Dzięki - tu mnie pocieszyłaś :) żyjemy w takich czasach, że nigdy nie jest za późno :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wszystkiego najlepszego! Niech 2019 przyniesie nam spelnienie naszych marzen :* Caluje i zycze dobrej zabawy, a tymczasem u mnie nogi w gorze ;)

    Beti82, sunshine03 lubią tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6538 4991

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Już oszalałam. Ale wytrzymam do jutra. 1 stycznia to termin mojego pierwszego porodu, czas osłodzić sobie ten czas...
    Alex, mocne kciuki!! <3

    alex0806 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6538 4991

    Wysłany: 31 grudnia 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, każdy wiek jest dobry!
    Jesteś 87rocznik?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego