Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wszystkiego najlepszego 2019 na pewno będzie NASZ -zobaczcie ile miesięcy do testowania :p Dzisiaj wypije zdrowie każdej z Nas :p
Stokrotka06400, sunshine03, Sasanka5, Lajni85, przedszkolanka:), Izaw, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Dziewczyny wszystkiego najlepszego 2019 na pewno będzie NASZ -zobaczcie ile miesięcy do testowania :p Dzisiaj wypije zdrowie każdej z Nas :p
Beti82, Lajni85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:ja też i też dopiero 1bobo.
Z mężem razem 10 lat, 5 lat po ślubie, ale wcześniej nie chcieliśmy mieć dzieci -
nick nieaktualnyStokrotka06400 wrote:ja jeszcze mogę się napić, więc też Wasze zdrowie wypiję i za nasze testowanko po nowym roku
To ja planuje tak spędzić Sylwestra w tym roku, bo nigdzie nie wychodzimy - alkohol i seksStokrotka06400, Beti82, Lajni85, Izaw lubią tę wiadomość
-
Stokrotka06400 wrote:haha dokładnie tak jak My - w sierpniu będzie 5 lat po ślubie a w styczniu 10 lat razem. a na dziecko zdecydowaliśmy się 3 lata po ślubie
Którego był ślub? Mój 9.08
Nam się „udało” w 14cs, a w 3cs po diagnozie. Mam trombofilię wrodzoną i dodatnie ANA3 (zapalenie skórno-mięśniowe). Dopiero po heparynie i acardzie poszło jak trzeba.
W sierpniu cb (na samym acardzie) a w październiku na komplecie leków się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:40
Stokrotka06400 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Alex, mocne kciuki!!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Dziękuję kochana :* Powiedz mi, czy ty teraz bierzesz acard, heparynę i jakiś steryd? Czy tylko 2 pierwsze? Bo mamy podobne mutacje i mam 2 sprzeczne info od lekarzy: mój gin jest przeciwny sterydom, a babka w poradni patologii ciąży chciała mi dać (ale najpierw musiałam zbić homocysteinę).
a co chce Ci dać? Encorton? Jeśli tak to 5 czy 10? Jeśli nie większą niż 5 czy 10 to ja bym brała, jak mówi. Niektóre dziewczyny biorą steryd już cały cykl, żeby wygłuszyć te wszystkie negatywne rzeczy w organizmie do owu.
Ja jestem na acardzie 150 i heparynie 0.6 od pozytywnej bety, od owulki do bety brałam 0.4. No i biorę luteinę 100mg na noc, po połówce będziemy odstawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 15:44
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Encorton chyba, ale nie wiem jaką dawkę. Byłam u niej tylko raz, czekam na wyniki naszych kariotypów i miałam zbić homocysteinę. Niby mówiła że 3 miesiące będę zbijać, ale poleciała ładnie po miesiącu więc teraz mam wyniki idealne do starań. Ja mam na razie acard 150 i heparynę 0,4. W poprzedniej ciąży też to brałam, ale nie dało rady. Teraz kłuję się już od 3 dni bo stwierdziłam, że będę wcześniej robić zastrzyki.
I się martwię, czy jak się teraz udało a nie mam encortonu to czy się uda.Magda - mbc lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:ahahahahaha, my też w styczniu 10 i w sierpniu 5!!
Którego był ślub? Mój 9.08
Nam się „udało” w 14cs, a w 3cs po diagnozie. Mam trombofilię wrodzoną i dodatnie ANA3 (zapalenie skórno-mięśniowe). Dopiero po heparynie i acardzie poszło jak trzeba.
W sierpniu cb (na samym acardzie) a w październiku na komplecie leków się udało
my mieliśmy 30 sierpnia ślub
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Encorton chyba, ale nie wiem jaką dawkę. Byłam u niej tylko raz, czekam na wyniki naszych kariotypów i miałam zbić homocysteinę. Niby mówiła że 3 miesiące będę zbijać, ale poleciała ładnie po miesiącu więc teraz mam wyniki idealne do starań. Ja mam na razie acard 150 i heparynę 0,4. W poprzedniej ciąży też to brałam, ale nie dało rady. Teraz kłuję się już od 3 dni bo stwierdziłam, że będę wcześniej robić zastrzyki.
I się martwię, czy jak się teraz udało a nie mam encortonu to czy się uda.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
alex0806 wrote:Dziękuję kochana :* Powiedz mi, czy ty teraz bierzesz acard, heparynę i jakiś steryd? Czy tylko 2 pierwsze? Bo mamy podobne mutacje i mam 2 sprzeczne info od lekarzy: mój gin jest przeciwny sterydom, a babka w poradni patologii ciąży chciała mi dać (ale najpierw musiałam zbić homocysteinę).
-
Lekarka stwierdziła, że za wysoka homocysteina i encorton mogą źle na mnie wpłynąć. Ogólnie chyba chodziło jej o to, że wysoka homocysteina powoduje problemy z krzepliwością, a jakbym dowaliła steryd to mogło być dla mnie niebezpieczne. A znowu mój ginekolog jest sceptycznie do tego nastawiony. Może chociaż większa dawka heparyny w razie ciąży. Zagubiona trochę jestem, bo szukam sposobu, żeby się tym razem udało. Nie chcę tego 3 raz przeżywaćLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magda - mbc wrote:Alex, ja podczas starań homocysteinę miałam 8,5. W ciąży na początku 6 więc idealnie. Teraz znowu będę miała kontrolę na nast. wizytę.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Lekarka stwierdziła, że za wysoka homocysteina i encorton mogą źle na mnie wpłynąć. Ogólnie chyba chodziło jej o to, że wysoka homocysteina powoduje problemy z krzepliwością, a jakbym dowaliła steryd to mogło być dla mnie niebezpieczne. A znowu mój ginekolog jest sceptycznie do tego nastawiony. Może chociaż większa dawka heparyny w razie ciąży. Zagubiona trochę jestem, bo szukam sposobu, żeby się tym razem udało. Nie chcę tego 3 raz przeżywać💙11.06.2019
💙 05.08.2021