X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Czy ten estriadol trzeba badac rowno 7 dpo ? By zobaczyc czy byla wartosciowa owu czy mozna 4 lub 8 dpo

Mi ginka kazala zbadac razem z progiem 7dpo, ale mysle ze jak zbadasz 8 dpo to nie bedzie zle :) Dzis wyczytalam, ze estradiol badany tydzien po owulacji daje nam obraz czy cialko zolte funkcjonuje prawidlowo.

Niedawno pocieszalam Przedszkolanke, a teraz sie do niej przylaczam. Jak na pstrykniecie palcem poczulam, ze jednak nic z tego. To przez te okresowe objawy. I wiem, ze moga zapowiadac tak samo okres jak i ciaze, ale stwierdzilam, ze chyba musze przestac sie nakrecac, bo boje sie zalamania. Znam siebie i wole nie ryzykowac...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:43

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pytalam dzieki

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za pocieszenie,ale jutro rano będzie @, już ją czuję.
    Szyjka nisko ale i mega spuchnięta, więc wiecie.

Kalcia prog ładny.
    Nikodemko Ty masz jeszcze czas na załamanie,ale rozumiem Cię, bo ja od 4dpo tak miałam i wiedziałam,czułam..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko widzę ze tak jak obie byłyśmy w euforii tan teraz obie spadek... ja tez dziś zaczęłam czuć ból brzucha na jak miesiączkę i jeszcze zbadałam proga , który prawie nic nie urosł w dwa dni i mam dołka...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z tym progiem. Zbadam w pon i trudno. Bo naprawde jestem glupia z tego cyklu.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kalcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie i zrobi ci miłego psikusa :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a ja w ciebie wierze tak mocno ze moge i za ciebie eierzyc - podwojnie:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Fiorella, a jak dzisiaj? Co u Ciebie?
    Dziękuję że pytasz:-) Dziś dostałam drugą dawkę metotreksatu i czekam do piątku na efekty. Tak że psychicznie lepiej, bo skoro lekarze mają nadzieję że zadziała, to ja też trochę nabrałam nadziei. Poczytałam też o tym że on działa z opóźnieniem, wiec się uspokoiłam, ale na wszelki wypadek już jestem nastawiona na najgorsze (usunięcie jajowodu), żebym nie musiała kolejnego rozczarowania przeżywać.
    Nona, Najmłodsza, wygooglowalam tu jednego lekarza z Kopernika, który przyjmuje w Artvimedzie i ma dużo dobrych opinii też. Badał mnie kilka razy i właśnie nie wiem czy nie zagadać i się do niego nie umówić. Też zaczęłam rozkminiac invitro i tam mają fajne pakiety. No i mam blisko, bo pracuje po sąsiedzku.
    Najmłodsza, kiedy ruszasz z całą procedura?

Nona, kark lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - badaj w poniedzialek i bedziemy analizowac :D
    Kalcia - nie martw sie, jest powyzej 10, owu byla, to najwazniejsze! Eh... no wlasnie. Ja dobrze znan ten bol brzucha. Jeszcze co miesiac idealnie w tym samym momencie. Organizm moglby byc choc raz laskawszy i pozwolic mi dluzej miec nadzieje.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wierzę przedszkolanko ;) mimo wszystko, mimo Twoich przeczuć... oczywiście sama znasz siebie najlepiej, ale los potrafi mile zaskoczyć... mam nadzieję, że i tak będzie w twoim przypadku.. trzymam kciuki równie mocno jak pozostała część dziewczyn..

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie Wy,to bym sie całkiem załamała.. Monia poniedziałek bedzie dobrym dniem na badanie ;)
    Fiorella oby faktycznie tak było,że działa z opóźnieniem :)
    Pestko szanse zerowe,ale dziękuje :*

fiorella82 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    Dziękuję że pytasz:-) Dziś dostałam drugą dawkę metotreksatu i czekam do piątku na efekty. Tak że psychicznie lepiej, bo skoro lekarze mają nadzieję że zadziała, to ja też trochę nabrałam nadziei. Poczytałam też o tym że on działa z opóźnieniem, wiec się uspokoiłam, ale na wszelki wypadek już jestem nastawiona na najgorsze (usunięcie jajowodu), żebym nie musiała kolejnego rozczarowania przeżywać.
    Nona, Najmłodsza, wygooglowalam tu jednego lekarza z Kopernika, który przyjmuje w Artvimedzie i ma dużo dobrych opinii też. Badał mnie kilka razy i właśnie nie wiem czy nie zagadać i się do niego nie umówić. Też zaczęłam rozkminiac invitro i tam mają fajne pakiety. No i mam blisko, bo pracuje po sąsiedzku.
    Najmłodsza, kiedy ruszasz z całą procedura?

Lekarze na pewno wiedza, co robia, a skoro podaja druga dawke, to znaczy, ze musi zadzialac! A w domu jestes, czy Cie w szpitalu tak dlugo trzymaja? Metotreksat dziala z opoznionym zaplonem, to po dwoch dawkach beta spadnie Ci blyskawicznie i szybciutko powrocisz do testowania :)

Nikodemko, Przedszkolanko, ja tam wiem, ze zobaczycie II :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:00

fiorella82 lubi tę wiadomość

• Słoneczko12 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro robię test. Szyjka jak zawsze przed @, cera do kitu, nastrój bojowy, jedynie cycki nie bolą. 11 dpo już powinno coś być, jak nie to zacznę myśleć nad planem na luty.

Fiorella, oby u Ciebie ruszyło coś do przodu. Trzymam kciuki i dużo siły dla Ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:24

fiorella82, przedszkolanka:), Nona, Wik89 lubią tę wiadomość

Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

Syr 1, 23

79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Lekarze na pewno wiedza, co robia, a skoro podaja druga dawke, to znaczy, ze musi zadzialac! A w domu jestes, czy Cie w szpitalu tak dlugo trzymaja? Metotreksat dziala z opoznionym zaplonem, to po dwoch dawkach beta spadnie Ci blyskawicznie i szybciutko powrocisz do testowania :)

Nikodemko, Przedszkolanko, ja tam wiem, ze zobaczycie II :)
    Jestem w szpitalu. Dzięki temu zaoszczędziłam już na badaniach ponad tysiąca. Będzie na monitoringi jak wyjdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 14:43

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko - trzymam kciuki za dobre wiesci z rana! :)

Słoneczko12 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Fiorella, dzięki za info i lekarzu. Na razie skoro mam pakiet z pracy i dr Golański z Pro Creative na na mnie plan ro działam. Amh, czystość, Mucha plus monit w tym cyklu. W kolejnym droznosc potem nasienie. Jakby co to inseminacja w Artvimed u dr Ch bo to znajomy mojego.

Ale ale na razie w ogóle o tym nie myślę, próbuję naturalnie, nie uda się to 2-6dc clo a potem ovitrelle na pecherzyku 18mm.
    Jutro 9dc, pecherzyk jeszcze mini 8mm nie chce mi sue nawet sexic jeszcze.
    A mi się chce, bo jestem wyposzczone strasznie. Najgorsze że się będziemy musieli jakiś czas zabezpieczac, a nie znoszę prezerwatyw, a na myśl o stosunku przerywanym mam nerwicę

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyje. Pierwszy raz przez nieudane starania prócz cb rycze i nie chce mi się już nic..rozkleiłam się totalnie chociaż myślałam,że mnie to nie złapie.
    Brzuch mnie napierdziela,2 faza sie skróci do 10 dni a cykl do 26 dni. Było tak idealnie i dupa z tego wyszła. Ehh

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko moze wcalr ci sie cykl nie skroci do 26 dni a fl do 10. Przeciez jeszcze @ nie ma i nie musi przyjsc.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ