Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie wyszlam ze szpitala. Wracalismy z Trojmiasta do domu, w trasie zlapal mnie przerazliwy bol. Mam bolesne miesiaczki, ale tym razem co chwile az slablam, nigdy czegos takiego nie przezylam... Pojechalismy na pogotowie, dostalam kroplowke rozkurczowa i ketonal. Dostalam okresu.
I strasznie sie martwie...w poniedzialek ide do lekarza z wielkim strachem -
nick nieaktualny
-
Pierwszy raz nie przechodze zalamania przez to, ze sie nie udalo zajsc, tylko boje sie co to wszystko ma znaczyc... Ten przerazliwy bol nie byl normalny
Dlaczego to wszystko musi byc takie skomplikowane...;( -
Nikodemka wrote:Pierwszy raz nie przechodze zalamania przez to, ze sie nie udalo zajsc, tylko boje sie co to wszystko ma znaczyc... Ten przerazliwy bol nie byl normalny
Dlaczego to wszystko musi byc takie skomplikowane...;(
Bardzo Ci współczuję. Nie myślałaś, żeby przyspieszyć wizytę? Na IP byłaś ginekologicznej? Nie robili USG? Pewnie dbrze by było sprawdzić, co się dzieje "na gorąco" -
Kochane, wiem, że dla wielu bedzie to śmiech na sali i pomyślicie, że stara baba bawi się w taki głupoty, ale zrobiłam coś dla nas wspólnego
Skopiujcie na telefon, zajrzyjcie raz na kilka dni i przeczytajcie i przyjrzyjcie się każdej ilustracji, mimo, że znacie je na pamięć. W gronie ovufriendek odnajdźcie siebie, taką postać, z którą poczujecie bliskość. Uśmiechnijcie się do niej, czyli uśmiechnijcie się do siebie
I niech działa...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18961689bc99.jpgMeggs, Nona, Beti82, Sasanka5, Arashe, Selina, speakyourmind93, Pestkaa, Ani0nka, Anhydra, przedszkolanka:), Izaw, Domi_tur, Nikodemka, kark, madziorek86, Słoneczko12, Szczęściara, SylwiaLu, Agagusia lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNikodemko wspolczuje bardzo Miałam tak kiedyś, ale to było prawie 10lat temu. Wtedy jednak mimo @ zrobiono mi usg w szpitalu i wyszła torbiel na jajniku. Nie koniecznie ona musiała byc przyczyną takich boli, ale kazano mi sie zglosic do swojego gina po @ zeby cos na nią przepisał. Ja wtedy daleka byłam od staran i dr zaproponowa l mi antykoncepcję na pare miesiecy zeby wyciszyc jajniki, od tamtej pory nie miałam juz torbieli. Jednak jak sie kobieta stara, to zwykle lekarze dają luteinę i dupka na wchłonięcie. Oczywiscie nie musi tak byc u Ciebie, tylko taki bol jak opisujesz skojarzył mi się z tym co miałam
Nona lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Ja dziś wydałam 900zl! Monitoring+posiewy+2x Pregnyl+ Puregon z penem do stymulacji, no jak nam teraz nie wyjdzie, to znowu IUI robimy w następnym cyklu...
Dziś 12dc i pęcherzyk 21mm, wieczorem dwa zastrzyki na pęknięcie i od 6.01. Dupek i Besins. Dr jakoś chyba nie daje wiary za bardzo w tym cyklu, bo nawijała cały czas o IUI, ivf i te posiewy. No, przynajmniej mam je już z głowy
Dlaczego nie wierzy, skoro teraz zaskoczyło?
W takiej sytuacji, zwłaszcza przy takim progu, zakładałabym, że do ivf daleka droga, a że jedynie trzeba walczyć o poprawienie drugiej fazy cyklu. Skoro udaje się skuteczne zapłodnienie i zagnieżdżenie to po co od razu straszyć ivf?
U mnie to inna inszość, mimo kauteryzacji nie mam dalej owulacji, więc właśnie zapisałam się na marzec do Artvimedu
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Kauteryzacji?
Inaczej drilling. Kauteryzacja to nakłuwanie jajników przy pco. Zrobiono mi to przy laparoskopii.Nona lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Hej dziewczyny, gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za staraczki. Wpadam z głupim pytaniem, trochę ale może ktoś coś doradzi. Muszę zrobić wcześniej krzywą cukrową i tu mam pytanie o kawę. Wiem, że przed nie powinno się pić, ale myślicie że po tej nieszczęsnej glukozie jakąś małą czarną mogę wypić? Nie wiem, na ile to może wpłynąć na wynik. Ja wiem, ze to problem z tyłka wzięty trochę, ale jak nie wypiję kawy do powiedzmy 2 godzin od wstania, mam potworną migrenę. A tryptanów w ciąży nie łyknę. Kawę na czczo piję już ponad 20 lat, więc to już uzależnienie.
Przepraszam, że wcinam się Wam w wątek i jeszcze raz życzę wszystkiego najlepszego!
-
nick nieaktualny
-
Beta HCG 18.5 lU/l. Jestem w ciazy I znowu trafiłam na zagniezdzenie W piątek powtórka z progiem
Magda - mbc, Izaw, Nona, sunshine03, przedszkolanka:), Lami, speakyourmind93, patuniek86, Wik89, MałaMi90, Beti82, KAL, kark, madziorek86, Słoneczko12, fiorella82, Niezapominajka2, Pestkaa, RudaAnna, Agagusia, moyeu lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵